Oilers iski voittomaalin viimeisellä minuutilla – EräViikingit murskaava avausottelussa

Ilari Talvitie iski ratkaisuosuman SPV:n verkkoon. Kuva: Topi Naskali

Esport Oilers ja SPV väänsivät sunnuntaina miesten Salibandyliigan ottelussa Espoossa. Oilers nappasi molempien kauden avausottelusta 5-4-kotivoiton.

SPV aloitti ottelun vahvasti ja johti luvuin 0-2 ensimmäisen erän jälkeen. Toisessa periodissa Oilers sai juonen päästä kiinni ja viimeiseen erään lähdettiin 2-2-tasatilanteesta.

Viimeisessä erässä molemmat joukkueet ehtivät olla kertaalleen maalin johdossa. Viimeiselle minuutille saakka vaikutti siltä, että ottelussa nähdään jatkoaika, mutta Ilari Talvitien maali ajassa 59.14 ratkaisi pelin espoolaisten hyväksi.

Oilersin Jesperi Lindfors iski pisteet 1+2 ottelussa. Casper Pfitzner osui kahdesti ja Ilari Talvitie nakutti pinnat 1+1. SPV:n tehokkain oli kaksi syöttöpistettä kerännyt Jukka-Pekka Pelto-Arvo. Joonas Kaltiainen sekä Julius Kivimäki pysäyttivät molemmat 25 laukausta maaleillaan.

EräViikinkien miesten liigajoukkueen historian ensimmäinen liigaottelu sujui sangen hyvin. Fuusioseura kaatoi Rauman SalBan vieraskentällä maalein 0-11. Lauri Kapanen vastasi seuran miesten edustusjoukkueen liigahistorian ensimmäisestä maalista ajassa 2.42.

EräViikingit osui kaikkiaan kahdesti ensimmäisessä erässä, ja johti kahden erän jälkeen 0-4. Viimeisessä erässä lukemat repesivät huomattavasti rumemmiksi.

Roni Laasonen osui viidesti, Jani Kukkola iski pisteet 2+2 ja Kapanen laukoi hattutempun. Markus Laakso torjui 10 kertaa nollapelinsä pitimiksi. EräViikingit johtaa miesten Salibandyliigaa murskavoiton myötä.

Miesten Divarissa miteltiin sunnuntaina yksi ottelu. Erä Akatemia ja HIFK ottivat toisistaan mittaa Helsingin derbyssä, jossa Akatemia oli lopulta parempi lukemin 10-8.

Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä, ja HIFK johti erätauolla maalein 2-3. Toisessa erässä kotijoukkue laittoi pökköä pesään ja vei periodin nimiinsä puhtaasti 5-0. Viimeisen 20 minuutin aikana mätettiin vielä kahdeksan maalia, mutta pisteet jäivät Erä Akatemian haltuun.

Erä Akatemian Henri Luoma paukutti ottelussa viisi maalia. Miika Iskanius syötti kolme osumaa. Vieraiden teholinko oli 2+3 iskenyt Tuomas Nylander. Mikael Laikola nakutti pisteet 1+2.