Pääkalloennakko: Classic voi varata mestaruussaunan, Rauma lähtee Divariin

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

Mikä joukkue juhlii keväällä? Mistä löytyvät kovimmat haastajat? Mikä joukkue yllättää? Entä mitkä ryhmät valtaavat kellarin? Miesten Salibandyliigan ennakko aloittaa Pääkallo.fi:n perinteisen kausiennakoiden sarjan. Alta voit lukea arviomme Salibandyliiga-kauden 2016–2017 voimasuhteista.

Miesten Salibandyliigan kausi 2016-2017 käynnistyy lauantaina 17.9. yhden ottelun voimin, kun M-Team ja Indians kohtaavat Helsingissä. Kausi polkaistaan entistä reippaammin käyntiin sunnuntaina 18.9., jolloin väännetään viisi ottelua.

Pääkallo.fi:n papereissa Classic on eittämättä ensi kauden suurin mestarisuosikki. Hallitseva mestari onnistui nappaamaan neljä kovaa nimeä riveihinsä. Viides hankinta onkin sitten Jarkko Nieminen, joka on nimenä koko liigan tunnetuin, mutta näytöt salibandykentillä antavat toistaiseksi odottaa itseään.

Maaliskuussa uutisoitiin, että vanhat kilpakumppanit Erä ja Viikingit (SSV) yhdistävät voimansa. Syntyi nimihirviö EräViikingit, jonka uskomme olevan Classicin vahvimpia haastajia. Näiden joukkueiden jälkeen Happee ja Oilers hönkivät hyvin lähellä niskaan. Vahvistunut TPS ei ole enää pelkkä musta hevonen, ja joukkue saatetaan nähdä mitalipeleissä keväällä.

Nousijajoukkue LASB räväytti melkoisen jytkyn kiinnittämällä Mikael Järven joukkueeseensa syyskuun alussa. Häntäpään taisto tulee olemaan tänäkin vuonna varsin tasainen, ja eritoten sijoja 8-14 on sangen haastavaa arvioida.

Vuosi 2016 on ollut sen verran yllätyksellinen lajia seuranneille, että eiköhän toivota tulevalle kaudelle myös pelillisiä, eikä pelkästään kentän ulkopuolisia yllätyksiä.

1. Classic – kivenkova armada puolustaa mestaruutta

Tampereen Classic voitti keväällä Superfinaalin ja Salibandyliigan sangen odotetusti. Joukkue ei ole ainakaan heikentynyt, joten tulevalta kaudelta ei sovi odottaa huonompaa tulosta. Vaikka harjoitusotteluille ei voi laittaa liian suurta painoarvoa, niin jotain kertoo se, että Classic ei hävinnyt niistä yhtäkään.

Lassi Toriseva otti lopulta ykköstorjujan vastuun, ja oli vakuuttava. Joni Järviö ei ole kuitenkaan lainkaan kehno paikkaaja. Mika Savolaisen lopettaminen jätti puolustukseen kirjaimellisesti ison aukon. Mikko Leikkanen oli viime kaudella maagisen hyvä, mutta kärsii tällä hetkellä loukkaantumisesta. Nico Salon siirryttyä sentteriksi Krister Savonen saattaa nousta joukkueen ykköspakiksi. Janne Lamminen kuuluu edelleen maajoukkuerinkiin, joten puolustus on sangen vahva, kun ottaa huomioon, että myös Asser Jääskeläinen palasi kotiseuraansa häsläämään Ruotsin-reissulta.

Miro Lehtisen, Joonas Pylsyn sekä Riku Reunamäen hankinnat tarkoittavat sitä, että tulevalla kaudella Classicilla on yhä tasapainoisemmat kolme vitjaa, kun viime kaudella sen selkeä heikkous oli kolmosnyrkki. Hyökkäyksen keihäänkärkiä ovat Eemeli Salin, Salo, Lassi Vänttinen, Sami Johansson, Jussi Piha sekä edellämainitut taiturit. Tasoa riittää siis myös sillä saralla. Vänttinen tosin parantelee Superfinaalin jälkeen operoitua polveaan pitkälle loppuvuoteen.

Petteri Nykky osoitti viime kaudella, että hän osaa käsitellä tamperelaisia taitureita oikealla tavalla, ja lopputulos nähtiin kesällä. Classicin ensi kauden suurin kysymysmerkki lienee Jarkko Nieminen ja hänen pelillinen kontribuutionsa Suomen mestareille.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Valmennus sarjan parhaimmistoa, jollei paras
+ Paljon yksilötaitoa ja luovuutta pallollisessa pelissä
+ Erittäin vahva puolustus- ja hyökkäyskalusto
+ Osa nuorista avainpelaajista vielä kehittyvässä iässä
– Loukkaantumiset rikkovat viime kauden vahvoja viisikoita
– Pysyvätkö kaikki pelaajat tyytyväisinä, kun materiaali on kivikova ja vastuuta jaetaan laajemmin?

Paras pelaaja: Nico Salo, sentteri
Nouseva tähti: Eetu Sikkinen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petteri Nykky

2. EräViikingit – helsinkiläisväriä taas finaaliin

Onko Erän ja Viikinkien fuusioitumisen pöly jo laskeutunut? Oletettavasti, ja EräViikingit sai odotetusti kasaan varsin vahvan nipun tulevaa kautta ajatellen. Mielenkiintoista on se, että kaksi yhdistynyttä seuraa olivat varsin erilaisia toimintakulttuuriltaan.

Maalinsuulle päävalmentaja Jyri Korsman pystyy asettelemaan Santtu Strandbergin, joka kuuluu maaajoukkuerinkiin. Kakkostorjujan vastuuta kantaa Markus Laakso. Puolustus on joukkueessa selkeästi heikoin osa-alue, kun pohtii esimerkiksi Viikinkien (SSV:n) menestysjoukkueita. Lauri Stenforsin siirtyminen TPS:n riveihin oli todella paha isku. Myös Welhoihin lähteneelle Iiro Lankiselle ja Sveitsiin karanneelle Mikael Laxille olisi ollut käyttöä. Pakiston kärkinimi on kokenut Tommi Aro, jonka rinnalle ei maajoukkuetason miehiä juuri löydy. Ykkösketjuun ainakin alkukaudesta istutettava Marko Juselius on mielenkiintoinen nimi, sillä pelaaja teki pienoisen läpimurron viime kauden Viikingeissä. Nyt nuoren pakin tulee ottaa vielä yksi askel eteenpäin. EräViikinkien kannalta olisi sangen tärkeää, että Tero Tiitu edustaisi seuraa ja vahvistaisi puolustusta koko ensi kauden ajan. Tiitun sopimusta ei ole vieläkään julkaistu.

Siinä missä puolustus on joukkueessa pienoinen kysymysmerkki, niin hyökkäys onkin sitten sangen kovaa luokkaa. Jani Kukkolan ja Mika Moilasen paluut kotimaan kentille tuovat tulivoimaa, leveyttä ja laatua hyökkäykseen. Muita hyökkäyskoneiston kärkinimiä ovat maajoukkuemiehet Miko Kailiala, Lauri Kapanen sekä Janne Hyvönen. Perttu Puskan viime kausi antaa luvan odottaa kovia tehoja myös tulevalla sesongilla, eikä kovasta laukauksestaan tunnettua Tuomas Iiskolaa sovi unohtaa.

EräViikingit vilisee maajoukkuemiehiä, ja sen rosteri on sangen laaja. Joukkue olisi kuitenkin tarvinnut vahvistusta puolustukseensa, eikä olisi välttämättä ollut pahitteeksi, jos mukana olisi vielä joku konkaripelaaja suunnannäyttäjänä. Korsmanilla on nyt erinomainen tilaisuus näyttää kyntensä nimenomaan päävalmentajana.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Vahva hyökkäyskalusto, tulivoimaa moneen ketjuun
+ Taktisesti kypsä valmennus
+ Ammattimainen organisaatio ja joukkue
– Joukkue kokonaan uusi – miten hitsautuu yhteen?
– Melko kokematon valmennus
– Pakkiosasto

Paras pelaaja: Jani Kukkola, sentteri
Nouseva tähti: Marko Juselius, puolustaja
Päävalmentaja: Jyri Korsman

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

3. Happee – taiteilijoista kasvoi kestomenestyjiä

Kun Happee viime keväänä katkaisi Viikinkien (SSV:n) pitkän mitaliputken kaatamalla helsinkiläiset pronssipelin jatkoajalla, oli mitali joukkueelle kolmas perättäin. Tämä todistaa, että Jyväskylässä on tehty hyvää työtä ja menestykselle on ollut selkeää jatkumoa tällä vuosikymmenellä. Happeen nuttua kannetaan rakkaudesta seuraa kohtaan, ja monet Happee-lähtöiset pelaajat ovat kokeneet viime vuosina renessanssin palattuaan Jyväskylään.

Eero Kososen lähdettyä viime kauden alla Ruotsiin, jäi Tuomas Turuselle isot saappaat täytettäviksi. Turunen hoiti roolinsa erinomaisesti, ja nousi samalla maan kärkitorjujien joukkoon. Nuori kakkosvahti Miro Tuomala on myös osoittanut kykynsä miesten tasolla. Happee sai puolustukseen oivan paluumuuttajan, kun Jalo Kouvonen liittyi joukkueeseen kahden Seinäjoella vietetyn kauden jälkeen. Oletettavasti Kouvonen muodostaa Otto Tikan kanssa Happeen ykköspakkiparin, vaikka kaudet SPV:n riveissä mönkään menivätkin. Jonne Junkkarinen on sarjan energisimpiä ja parhaita puolustuspelaajia, jos vain pysyisi kunnossa. Eemil Ukkonen oli jo viime kaudella vahva ja hän parantanee otteitaan entisestään.

Panu Kotilaisen paluu Happeeseen tarkoittaa sitä, että Seppo Pulkkinen pystyy heittämään tarvittaessa kehiin mielenkiintoisen Kotilainen (Peter)-Kotilainen (Paul)-Kotilainen (Panu) -vitjan. Peter Kotilainen on taas vuoden kokeneempi ja ehkä kypsempikin. Hän on parhaimmillaan liigan maaginen – jopa koko liigan käänteentekevin pelaaja. Hän pystyy yksin taikomaan maaleja tyhjästä. Ykkösketju on edelleen maan eliittiä. Juuso Heikkiseltä, Petri Kaukolta sekä Veli-Matti Hynyseltä voi odottaa tuhoja myös ensi kaudella. Janne Hoikkasta ei sovi suinkaan unohtaa sillä maajoukkuerinkiin kuuluva atleetti on monipuolistanut peliään viime vuosina.

Pulkkisen ja Mikko Lehdon joukkue on pysynyt lähestulkoon samana viimeiset vuodet. Rahkeet riittävät parhaimmillaan jopa finaaliin saakka. Tässä vaiheessa voidaan pitää pienoisena yllätyksenä, jos joukkue ei etene välieriin asti.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Taitavat ja tehokkaat yksilöt
+ Halu pelata Happeessa ja Happeelle (= Hirvirytke)
+ Joukkue pysynyt lähes samana ja tottunut menestymään
– Ajoittaiset ylilyönnit ja hermokontrolli
– Viime kaudella paljon avainpelaajien loukkaantumisia. Miten käy nyt?

Paras pelaaja: Jonne Junkkarinen, puolustaja
Nouseva tähti: Miro Tuomala, maalivahti
Päävalmentaja: Seppo Pulkkinen

4. Oilers – öljyväriä välieriin?

Esport Oilers ylsi viime keväänä Superfinaaliin saakka, missä Classic oli lopulta selkeästi parempi. Sen jälkeen on tapahtunut paljon muutoksia, joista tärkeimpänä voi pitää päävalmentaja Akseli Ahtiaisen lähtöä. Petri Huttunen seuraa Ahtiaista espoolaisten pääkäskijänä.

Maalivahtiosasto on ainakin kunnossa, sillä Joonas Kaltiainen on raivannut viime kausina tiensä liigan maalivahtieliittiin. Puolustuksen merkittävin vahvistus on maajoukkuepuolustaja Risto Töllikkö. Viikingeistä naarattu Erik Storgårds päässee nyt näyttämään kyntensä isommassa roolissa. Puolustuksen muita tukipilareita ovat Jesperi Lindfors, Ilari Talvitie sekä Rasmus Markelin.

Hyökkäys oli jo viime kaudella taitava ja juonikas, ja se tulee olemaan sitä myös tulevalla sesongilla. Markus Markkola oli todella kova kaappaus Indiansista, eikä Eino Pesua voida pitää juuri sen huonompana värväyksenä, jos piilevä potentiaali osataan jalostaa oikein. Hyökkäyksen maestro on Oscar Hänninen, jonka pelikunto on tosin edelleen veritulpan jäljiltä kysymysmerkki. Perttu Pajukoski on vahva tekijä, ja rightin puolen laukojat Casper Pfitzner sekä Sylvester Raikamo pitävät huolen, että tulitusta on luvassa kaikista ilmansuunnista. Matias Kaartisen lähtö vie jonkin verran pois joukkueen pelinrakentelusta.

Huttunen astuu varsin suuriin saappaisiin, sillä Ahtiainen onnistui saamaan aiempina vuosina ailahdelleesta Oilersista erittäin paljon irti. Oilers on sopiva sekoitus kokeneita veijareita ja nuorta potentiaalia. Taitotaso on korkea läpi kokoonpanon. Öljymiehillä on mahdollisuus raivata tie jälleen vaikka finaaliin saakka, jos palaset loksahtavat uomiinsa.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Maalivahti sarjan parhaimmistoa
+ Pakkiosasto
– Valmennus on kääntämätön kortti, onko Petri Huttunen kova luu myös päävalmentajana?
– Säilyvätkö tähtipelaajat ehjinä, useammalla ollut hiljattain vammoja

Paras pelaaja: Oscar Hänninen, sentteri
Nouseva tähti: Eromon Agbomeirele, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petri Huttunen

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

5. TPS – ei enää altavastaajan asemassa

TPS pelasi viime kaudella todella ennakkoluulottomasti, ja yllätti monet kypsillä otteillaan. Ei ollut lopulta kovin kaukana, että turkulaisnippu olisi pudottanut Happeen ulos mitalipeleistä. Siirtomarkkinoilla viimein voittajan asemaan noussut TPS on joukkue, jolta osa odottaa jopa mitalia tulevalla kaudella.

Ykkösvahdin viittaa kantava Pyry Luukkonen on noussut viimeisen parin vuoden aikana raketin lailla maan maalivahtieliittiin. Luukkonen nähtäneen myös Riian MM-kisoissa. Puolustuksen johtohahmo on Viikingeistä Turkuun palannut Lauri Stenfors, joka johtaa joukkuetta esimerkillään. Olli Laine on jo osoittanut osaamisensa miesten tasolla. Myös Janne Nurmisen paluu Oilersista oli tärkeä palanen Palloseuran takalinjojen kannalta.

Hyökkäyksen maestro oli viime kaudella Jaakko Hautamäki, ja tämän suhteen nähdään tuskin muutoksia. Waltter Mahlbergin siirtyminen Ruotsiin oli hyökkäyksen kannalta pienoinen takaisku. Ville Hirvisuo, Sami Saarinen, Jani Hyytiäinen ja Eero Jalo ovat sellaisia nimiä, jotka kannattaa jokaisen vastustajan huomioida.

Aki Vilander on nuoresta iästään huolimatta osoittanut, että pystyy raapimaan potentiaalisesta materiaalista erittäin paljon irti ja organisoimaan toiminnan ja pelaamisen laadukkaaksi. Ennakkoluuloton TPS tuskin tulee olemaan helppo vastus kellekään ensi kaudella, mutta kyllä se edelleen lähtee haastajan asemasta, kun välieriäpaikkoja mietitään. Tällä haavaa joukkuetta ei tarvitse tuomita kellarikerrokseen, ja esimerkiksi pudotuspelien ulkopuolelle jääminen olisi valtaisa pettymys.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Vahva puolustus ja maalivahti
+ Ennakkoluulottomuus, viime kausi toi itseluottamusta
+ Hyvin organisoitu pelitapa
– Ei pääse enää iskemään puskista
– Puhtaat maalitykit puuttuu

Paras pelaaja: Lauri Stenfors, puolustaja
Nouseva tähti: Tatu Kanervisto, puolustaja
Päävalmentaja: Aki Vilander

6. SPV – kovaa tullaan taas kerran

SPV koki viime kaudella melko ison mahalaskun kevään 2015 Suomen mestaruuden jälkeen. Joukkueen peli takkusi läpi runkosarjan ja Viikingit pudotti pohjalaiset jo puolivälierissä. Huhujen mukaan joukkuehenki ei ollut aivan parhaalla tolalla kauden aikana. Nyt Seinäjoella puhaltavat kliseisesti sanottuna uudet tuulet.

Joukkueen lähtijöiden lista oli pitkä ja nimekäs. Maalivahtiosastolla nähtiin ehkä se isoin muutos, kun Jarno Ihme siirtyi Ruotsiin. Ykkösvahdin paikan ottanee nyt viime kausina penkin päätä kuluttanut Julius Kivimäki. Puolustuksen kivijalkana häärii Jyrki Holopainen. Matias Veikkola, Tuomas Mustonen ja Arttu Kukko ovat hyviä vahvikkeita puolustukseen, mutta ihan mestaruusvuosien tasolla materiaali ei ole.

Hyökkäyksessä on mukana edelleen kokeneita kettuja. Mikko Kohonen ja Sami Koski taikovat maaleja sekä pisteitä varmasti tuttuun tapaan. Jukka-Pekka Pelto-Arvo ja Henri Myllymäki ovat energisiä ja laadukkaita raastajia, jotka taitavat pistetehtailun. Ykkösketjussa aloittavalta Jari Hankkiolta voidaan odottaa todella kovia tehoja tulevalla kaudella.

Tommy Koponen teki viime kauden päätteksi tiettyjä johtopäätöksiä, ja joukkuetta lähdettiin uudistamaan rajusti. Lakeuksilta kantautuneiden tietojen mukaan harjoituskulttuurin suhteen ei ole tulossa muutoksia, vaan Seinäjoella on harjoiteltu nyt kahta kauheammin. Vaikka SPV ei välttämättä lähtökohtaisesti mitaleista pelaakaan, niin sitä ei voi aliarvioida missään tilanteessa.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Liike ja fysiikka
+ Kokemus kovista peleistä
+ Huippuluokan maalintekijöitä
+ Uutta nälkää uusien pelaajien myötä
– Maalivahtiosaston todellinen vahvuus mittaamatta
– Toimintakulttuuri on tiukka – meneekö kasetti jumiin?

Paras pelaaja: Jyrki Holopainen, puolustaja
Nouseva tähti: Matias Veikkola, puolustaja
Päävalmentaja: Tommy Koponen

7. OLS – kapeaa on, mutta silti pudotuspeleihin?

OLS on osoittanut viimeisinä vuosina, että joukkueesta löytyy potentiaalia esiintyä pudotuspeleissä keväästä toiseen. OLS:n juniorit ovat menestyneet sangen hyvin junioreiden SM-sarjoissa, ja oululaisten iloksi kohtalaisen suuri osa pelaajista on myös jäänyt OLS:n rivistöön.

Maalivahtiosastolla Ville Mestari kuuluu sarjan parhaimpiin torjujiin. Osaston täydentävät loukkaantumisten vuoksi sivussa oleva Hannu Koivisto ja Janne Liusvaara. Puolustuspää on muuten sangen keskinkertainen verrattuna kärkipään joukkueisiin. Ville Oksan jatko tekee hyvää muuten ohuelle puolustusmateriaalille. Lauri Tiiran voidaan odottaa nousevan yhä isompaan rooliin puolustuspäässä. Myös viime kaudella vakuuttavasti esiintyneen Olli Wikstedtin kehitys jatkunee.

Hyökkäyksen ykköspyssy olisi Valtteri Parviainen, mutta loukkaantuminen pitää pistehain poissa kevääseen saakka. Se sysää maalintekovastuuta Petri Niemelälle, Joni-Arttu Siepille, Tatu Kiipelille, Juho Sorrille ja Olli Kinnuselle. Kahden viimeksi mainitun lopullinen läpimurto saatetaan nähdä tulevalla kaudella. Monipuolisen Ville Turulan paluu oli tärkeä asia OLS:lle. Viime kaudella Dalenia edustanut Turula saatetaan nähdä myös tarvittaessa puolustajana.

Jami Herrala on onnistunut viemään OLS:n kaksi kertaa peräjälkeen pudotuspeleihin. Viime kaudella Classic oli liian kova vastus, ja Happee sitä edellisellä sesongilla. Seuraavan askeleen ottaminen on OLS:n ohuehkolle materiaalille liian kova pala, mutta eiköhän Oulussa pelata pudotuspelejä myös keväällä 2017.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Luotettava ykköstorjuja
+ Taitavia yksilöitä
– Materiaalin kapeus
– Puolustus varsin keskinkertainen

Paras pelaaja: Valtteri Parviainen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Antti Suomela, puolustaja
Päävalmentaja: Jami Herrala

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

8. Nokian KrP – paras KrP pitkään aikaan

Nokian KrP:n pudotuspelipaikkaa voi pitää pienoisena yllätyksenä ottaen huomioon, että joukkue on karsinut sarjapaikastaan kolmella edellisellä kaudella. Tällä hetkellä nokialaisten materiaali vaikuttaa kovimmalta vuosiin.

Maalivahdeista Santtu Pohjonen on selkeä ykkönen, ja Janne Mennalalle sekä Antti Kortetmaalle voi povata vastuuta lähinnä 2.divioonassa. Pohjonen silti tuskin pelaa kaikkia pelejä. Puolustuksen ykkösnimiä ovat Joni Henttonen sekä Matti Koskela, Henttonen tosin pelannee myös sentterinä. Morics Krumins ja Lauri Lavonen ovat myös kelpoja pelimiehiä puolustuspäässä.

Hyökkäyspää vahvistui viime kauden jälkeen sen verran, että KrP saa nyt kasaan aiemman yhden kovan ketjun sijaan kaksi kovaa kentällistä. Ilkka Mäkipää, Henri Mäenpää, Jere Oksanen ja Ville Kangasmäki olivat kaikki sopivia hankintoja KrP:n rivistöön. Hyökkäyksestä löytyy myös uinuva timantti, sillä Henri Johanssonilta sopii edelleen odottaa kovia tehoja. Luonnonlahjakkuus Tommi Merto on erittäin juonikas ja vaarallinen pelaaja ottelusta toiseen.

Heikki Luukkonen on saanut paljon siimaa KrP-johdolta, vaikka menneet kaudet ovat olleet vaikeita. Nyt Luukkosella on paras sauma näyttää kyntensä, ja johdattaa joukkonsa toisenlaisiin pudotuspeleihin. KrP:n viimeisten vuosien otteiden suhteen tulee olla kuitenkin hieman skeptinen, ja todeta, että pahimmassa tapauksessa ne pudotuspelit voivat olla niitä viime vuosilta tuttuja playout-otteluita.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Huippuyksilöitä hyökkäyspäässä
+ Sopiva sekoitus nuorta ja vanhaa
– Fysiikka edelleen, vaikka tarinoiden mukaan yritetty parantaa
– Puolustus
– Nuorella Pohjosella iso vastuu, takana ohut maalivahtikalusto
– Muukalaislegioona, pelataanko oikeasti logolle?

Paras pelaaja: Joni Henttonen, hyökkääjä/puolustaja
Nouseva tähti: Toni Jaakkola, hyökkääjä
Päävalmentaja: Heikki Luukkonen

9. Koovee – uusi ilme

Kooveen viime kausien otteet ovat ailahdelleet, ja viime vuonna joukkue jäi kymmenenneksi. Valmennus vaihtui ja vastuuta kantaa nyt Valtteri Sainio, joka on toiminut seurassa aiemmin pelaajana ja apuvalmentajana. Samalla lähdettiin rakentamaan uutta, virkeämpää ja paremman asenteen toimintakulttuuria, jonka omaksuminen ottaa aikansa. Sainiolla on käsissään nuori nippu, sillä joukkueesta löytyy ainoastaan yksi 1980-luvulla päivänvalon nähnyt pelaaja, ja hän on vuonna 1989 syntynyt Tommi Ahola, 27.

Suurimman torjuntavastuun kantanee jälleen Arvid Vonk, mutta Kooveen peli ei kaadu siihen, vaikka maalille laitettaisiin Eero Peiponen tai Rasmus Hasu. Puolustuksen johtohahmona häärii Nico Andersson, joka on 25-vuotiaana joukkueensa kokenein puolustaja. Aleksi Jokela esiintyi viime kaudella vakuuttavasti kentän molemmissa päissä. Matias Lintulassa on kova potentiaali, ja Oilersista hankittu Ossi Koskinen tuo leveyttä takalinjoille. Puolustus ei ole silti erityisen nimivahva.

Kooveen hyökkäyspelin kannalta oli erinomainen asia, että Lassi Ylisiurunen päätti sittenkin jatkaa vielä uraansa liigatasolla. Miro Lehtisen lähtö vei tehoja pois hyökkäyksestä. Mikko Immonen, Samuli Salomaa ja Samu Saari ovat vielä nuoria pojankloppeja, mutta ovat ehtineet kerätä kannuksia liigatasolla jo usean vuoden ajan. Lassi Kotovaara on Koovee-hyökkäyksen ykkösnimi. Jasse Kuusisto ja Tommi Hakala olivat hyviä hankintoja. Kooveen hyökkäyksen vahvuus piilee siinä, että se on melko tasainen kokonaisuus, josta löytyy aimo annos potentiaalia.

Koovee tavoittelee Sainion johdolla pudotuspelipaikkaa, ja voi sen saavuttaakin, jos asiat osuvat kohdilleen. Jos kausi lähtee haasteellisesti liikkeelle, niin nuori joukkue saattaa romahtaa pahastikin. Parhaimmillaan joukkueessa on potentiaalia menestyä varsin hyvinkin tulevalla kaudella.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Laadukas hyökkäys
+ Vaatimustaso noussut
+ Energisyys
– Kokemattomuus
– Pakkiosasto ei yhtä kovalla tasolla kuin hyökkäys
– Uusien toimintatapojen omaksuminen ottaa aikansa

Paras pelaaja: Lassi Kotovaara, hyökkääjä
Nouseva tähti: Kristian Lamminen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Valtteri Sainio

10. LASB – Metsurin pudotuspeliputki poikki?

Piskuisen Lammin pitäjän ylpeydenaiheen urheilutarina on ollut yksi kauneimmista suomalaisessa salibandyhistoriassa. Lammilla ei ole surkuteltu omaa pienuutta, vaan kurkotettu korkealle lähtökohdista huolimatta, ja se on kantanut hedelmää pitkässä juoksussa. Hämeenlinnaan kuuluva Lammi on kurkottanut nyt Lahtea kohden, ja yhdistyi järkevästi alueen pikkuseurojen kanssa. Joukkue pelaa pääosan kotiotteluistaan Lahdessa.

Maalivahdeista ykköstorjuja lienee Raumalta saapunut Pasi Järvinen. Puolustuksen tukipilareita ovat Henri Vilen, Steelersistä hankittu Jarno Mäkinen ja nuori Miikka Pentikäinen. Aki Syrjälä ja Matti Korhonen olivat viime kaudella tärkeitä palasia, mutta liigavauhdissa tilanne voi olla toinen.

Hyökkäyksen, ja koko joukkueen tärkein pelaaja on suurella kohulla hankittu Mikael Järvi. Vaikka Järven peliesitykset eivät olisi huippuvuosien tasolla, niin kokemus ja pelitaito ovat joukkueelle kultaa kalliimpia. Mainittakoon, että Järven joukkue on pelannut pudotuspeleissä koko miehen 20-vuotisen liigataipaleen ajan. Toinen tärkeä pelimanni on Lammin joukkueen sielu, Heikki Hätönen. Nuorista pelaajista löytyy roppakaupalla taitoa sekä potentiaalia. Rasmus Kainulainen dominoinee liigatasolla jo debyyttikaudella ja Justus Kainulaiselta voi myös odottaa paljon.

Petri Kemppainen ja Kalle Tyrkäs pääsevät valmentamaan salibandyhuumassa elävän Lammin melko hyvistä lähtökohdista. Pudotuspelipaikka olisi todella kova suoritus ja se vaatisi monen asian osumista täydellisesti nappiin. Toisaalta Lammin materiaalilla pitäisi pystyä säilyttämään liigapaikka, vaikka kyse onkin nousijajoukkueesta.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Mikael Järvi -efekti
+ Taitavat yksilöt
+ Hurmoshenkinen kotiyleisö
– Puolustus ja maalivahtiosasto
– Kokemattomuus liigatasolta

Paras pelaaja: Rasmus Kainulainen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Justus Kainulainen, hyökkääjä
Päävalmennusporras: Petri Kemppainen ja Kalle Tyrkäs

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

11. Indians – Inkkarit sumpussa

Westend Indiansin tilanne on sangen mielenkiintoinen. Se pelasi kolme vuotta sitten ennakkoluulottomasti ja eteni pudotuspeleihin saakka. Kaksi seuraavaa kautta ovat olleet hankalampia ja otteet ailahdelleet paljon kauden sisällä. Joukkue on jäänyt molemmilla kausilla pudotuspelien ulkopuolelle.

Maalivahtiosastolla vastuuta jakavat Mikko Kirvesniemi ja Marek Öige. Puolustuksesta lähtivät Tuomas Mustonen ja Joel Markkola, joista molemmat olivat menetyksiä. Santeri Toropainen, Lauri Westerholm ja Teemu Venäläinen ovat puolustuksen suhteen avainasemassa. Espoosta kantautuneiden tietojen perusteella nuori Otto Lehkosuo ottanee aiempaa selkeästi isomman roolin.

Joukkueen johtohahmo on kapteeni Valtteri Kainulainen. Hyökkäyksestä lähti paljon juonikkuutta ja tulivoimaa Markus Markkolan, Eino Pesun ja Ville Kangasmäen muodossa. Uusia nimiä ovat Saku Hirmasto ja Miska Mäkinen, jotka ovat molemmat nuoria ja potentiaalisia pelaajia. Mikael Sieväsen tulee onnistua vähintään yhtä hyvin kuin viime kaudella. Nuoria lahjakkuuksia riittää Indiansin rosterissa usein kappalein, mutta liigatasolla breikanneita on mukana sangen vähän.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Stefan Korhosen Indians lähtee kauteen melko inhorealistisella taktiikalla, mikä tarkoittaa sitä, että pelaajat eivät pallottomina juuri yli puolen kentän nouse. Näin joukkue on esiintynyt kaikissa harjoitusotteluissa. Taktiikka voi johtaa hyviinkin tuloksiin, mutta pitkällä tähtäimellä se voi tietää vaikeuksia. Indians on myös tiettävästi valmistautunut kauteen siten, että joukkue on harjoitellut mailan ja pallojen kanssa jo kesän alusta saakka, joten Inkkarit ovat alkukaudesta hereillä.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Lähtijöistä huolimatta potentiaalia piisaa
+ Sitoutunut ryhmä
– Materiaalin kapeus
– Pelitapa

Paras pelaaja: Valtteri Kainulainen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Heikki Iiskola, hyökkääjä
Päävalmentaja: Stefan Korhonen

12. M-Team – karsintoja vältellen kauteen

M-Team oli viime kaudella ennakkoarvioita tasapainoisempi ja vahvempi joukkue. Helsinkiläiset välttivät lopulta karsinnat, ja säilyttivät sarjapaikan suoraan. Nyt puikoissa häärii Oulussa hyvää työtä tehnyt Jarmo Härmä, joka muutti pari vuotta sitten pääkaupunkiseudulle.

Ykkösvahdin viittaa kantaa Petri Lesch. Puolustus on melko tasavahva, mutta ei erityisen meritoitunut liigatasolle. Puolustuksen laatua edustavat Niko Mäkinen sekä NST:stä hankittu Anssi Tikkanen.

Hyökkäyksen suhteen M-Team koki kovan menetyksen pisteiden valossa, kun Riku Reunamäki palasi Tampereelle. Erästä napatut Mikko Pasanen sekä Riku Holopainen ovat hyviä hankintoja molemmat. Viime kaudella SM-hopeaa saalistanut Lauri Huusko on oiva lisä duunariosastolle. Antti Itkoselta ja Janne Makkoselta voidaan odottaa pisteitä entiseen tapaan.

Härmän M-Team ei ole pelaajamateriaaliltaan parasta A-ryhmää, mutta järkevällä pelaamisella sillä on mahdollisuus yllättää kenet tahansa. Hyökkäyksestä löytyy kuitenkin tekijämiehiä ainakin kahteen ensimmäiseen vitjaan. M-joukkue on onnistunut, jos säilyttää sarjapaikkansa ilman karsintoja.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Yhtenäisyys
+ Taisteluilme
– Kuka tekee Riku Reunamäen pisteet?
– Pakki- ja osittain myös veskariosasto
– Kokemattomuus kovista peleistä

Paras pelaaja: Antti Itkonen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Riku Holopainen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Jarmo Härmä

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

13. Steelers – teräsmiehille tiedossa haasteita

Steelers nousi Salibandyliigaan lopulta kabinetin kautta. Toisaalta joukkue oli viimeiset kaksi kautta Divarin kärkiryhmää, ja nousu olisi oletettavasti tullut ennemmin tai myöhemmin. Tuleva kausi tulee olemaan nousijoille sangen haastava.

Jaakko Vahtokari pitänee ykköstorjujan viitan ensi kaudella. Joukkueen puolustusta katsottaessa on todettava, että se ei ole erityisen vahvalla tolalla. Jere Liljenbäck oli hyvä hankinta, ja tuo liigakokemusta takalinjoille. Teemu Metsälä pelaa oletettavasti puolustajana, mutta on erinomainen myös hyökkääjänä.

Hyökkäyksen ykkösnimi on Iiro Nurminen. Ville Lastikan myötä joukkueesta lähti hurja määrä maaleja ja tehopisteitä. Nico Jonaeson on parhaimmillaan erinomainen, mutta liigatasolla ratkaisujen tulee tapahtua viime kausia nopeammin. Steelersissä on paljon nuorta voimaa, joten kokeneempien, eli Jouko Honkasen ja Timo Johanssonin tulee toimia hyvinä esimerkkeinä.

Jussi Sihvonen on hyvä luotsaamaan erityisesti nuoria pelaajia, joten hän lienee oikea mies oikeassa paikassa. Realistisena tavoitteena on varmasti liigapaikan pitäminen, mutta sekään ei tule olemaan helppo tehtävä.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Valmennus otti askeleen parempaan suuntaan
+ Taisteleva pelitapa
– Pelaajamateriaali
– Kokemattomuus

Paras pelaaja: Iiro Nurminen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Teemu Metsälä, puolustaja
Päävalmentaja: Jussi Sihvonen

14. SalBa – Rauma poistuu liigakartalta

Rauman SalBan liigataival on ollut melkoista kuolontaistelua alusta loppuun. Liigapaikka on uusiutunut kahdesti karsintojen kautta, ja runkosarjassa joukkue on kärsinyt ajoittain pitkistä tappioputkista. Kauden 2016-2017 alla on vaikuttanut siltä, että Raumalle on todella vaikea saada uusia pelaajia, ja useampi pelaaja on jättänyt seuran.

Maalivahtiosasto vahvistui juuri kauden alla, kun Erän Teemu Kortelainen liittyi raumalaisten riveihin. Kortelainen kantaa varmasti joukkueen ykköstorjuntavastuun. Puolustuksen kannalta oleellista oli se, että Niko Kaerla ja Joni Rokosa jatkavat sittenkin joukkueen riveissä.

Hyökkäyksessä joukkue makaa paljolti Antti Keskitalon, Jani Lehtoniemen ja Miikka Sokan varassa. Pääosin hyökkäyspääkin on melko kokematon. Antti Vuorinen oli sangen tehokas viime kaudella Wirmossa, ja hän on yksi potentiaalinen pistenikkari ensi kaudellakin.

Viime kaudella Wirmo luotsannut Petri Seppinen joutuu todella kovan paikan eteen. Pelaajamateriaali on vähintääkin haastava. Liigapaikan säilyttäminen olisi raumalaisilta hyvä suoritus. Toisaalta raumalaiset ovat näyttäneet aiemmillakin kausilla, että joukkuetta ei aivan helpolla heivata takaisin Divariin.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Muutama hyvä yksilö, vain yksi hyvä ketju
+ Kotikenttä
– Materiaali
– Kokematon valmennus

Paras pelaaja: Miikka Sokka, hyökkääjä
Nouseva tähti: Antti Vuorinen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petri Seppinen

51 comments

 1. Tartun nyt vaan omaan jengiin, samaa mieltä finaalissa ollaan, mutta ykkösinä lähetään sieltä. Ev siis mitä kannatan. Puolustus tulee kauden aikana osoittamaan puheet heikkoudesta vääriksi, tätä mun uhoa saa vapaasti, esim osku käyttää mua vastaan ;-). Lähteneistä pakeista vain late menetys, mege kun pelas senaa. Lax oli viime kaudella heikko. Soini ja juselius(ei salo ja savonenkaan penkillä kehittyneet) näyttää todelliset kyvyt, salonen on myös kova ja kinnunen hoitaa lanaukset. Ja mikä parasta pojat voi pelata vapautuneesti, kun ”ei odoteta mitään”.

 2. SalBa voi olla ihan yhtä hyvin unelmakaudella pudotuspeleissä. SalBa, Koovee, Lasb, steelers, m-team ja indans taistelee samoista sijoista. Eli 8-14.

 3. S7 on oikeassa. Mikael Lax ei pelannut viime kaudella parasta peliään. Stenfors ainoa merkittävä menetys

 4. Kun mestaruus ratkaistaan yhdessä pelissä, niin ei kannata vielä kenenkään saunaa varata. Olisi viisainta ennustella vain finaaliparia. Voittaja arvotaan. Ja virallisia valvojia on hiljaisessa hallissa paikalla paljon.

 5. Ja nyt alkaa taas puuduttava salibandyliigan runkosarja, ei mitään korjausta viihteellisempään suuntaan. Veikkaan, että surkeat yleisömäärät kääntyvät laskuun tai ainakin pysyvät yhtä surkeina. Tehkää nyt ihmeessä jotain tuotteelle!

 6. Niinku mitä nimimerkki !?. Mitä pitäisi tehdä tuotteelle? Laji ei muuksi muutu ja hyvä niin. Turha kritisoida, jos ei ole ehdottaa,mitään..

 7. Nooh, olihan EV aika hyvä noissa treenipeleissä, että kai se S7:n uhoaminen on ihan perusteltua. Aika pitkälti samaa mieltä Pääkallon kanssa tosta listasta. Voihan siellä jotain yllätyksiä vielä sattua, mutta esim. KRP ja TPS ovat viime vuodesta vahvistuneet. Salba, OLS ja Inkkarit taas heikentyneet selvästi.

 8. Kausi 2016-2017
  1. EräViikingit
  2. Classic
  3. Spv
  4. Happee
  5. Oilers
  6. Tps
  7. Ols
  8. Koovee
  9. Indians
  10. Lasb
  11. Steelers
  12. Krp
  13. M-team
  14. Salba

 9. Hyvin arvioitu kuuden kärki, lopullista järjestystä voi vain arvailla.
  Graaffinen ilme zero point taustalla oli piristävä uudistus, rohkeasti vaan uudistamaan näitäkin sivuja.
  Uudistuksia vastustetaan aina, mutta ilman niitä jäädään polkemaan paikoillaan, mikä ei ainakaan kehitä toimintoja.
  Liigan info oli myös ammattimainen toteutus, toivotaan rohkeita kokeilluja myös viestinnässä.
  Espoon derby Metro Areenalla on yksi syksyn huippu tapahtuma jota jo odotetaan vesi kielellä, kuten nyt sarjan avausta.
  Vaikuttaa oikeasti että tästä tulee paras salibandykausi, kaikki postiiviset merkit on sen suhteen jo nyt näkyvissä.

 10. Espoo tossa mainitsi jo muutaman kehitetyn jutun. Espoon derby isosti hyvä juttu, nyt pistetään runkosarjan ennätys uusiksi. Mä ainakin ei espoolaisena paikalla. Inkkareista sen verran heidän #2 astala tulee yllättää monen! Vertailu kohta ei enempää ei vähempää kuin ruotsin #29 rudd. Siis ainakin mun mielestä näin.

 11. Eiköhän Classic ja EräViikingit taistele mestaruudesta, Happee ja Oilers todennäköisinä 3-4 sijoilla. Sen jälkeen mun mielestä nippu jengejä joiden välillä voi käydä mitä vaan.
  LASBin veikkaan olevan Steelerssin ja Salban kanssa taistelemassa jumbosijoista. Järvi ei joukkuetta yksin nosta ja fyysisellä osa-alueella muut liigajengit pystyvät horjuttaa Kainulaisia yms. Taitoa heillä (Kainulaisilla) on mutta Stenforsin kaltaiset pakit vie heiltä varmasti peli-ilon ku otetaan iholta kunnolla.
  Mutta kaikki on mahdollista niin kauan kun runkosarjaa on jäljellä. Toivoisin salibandyliigaan Leicesterin kaltaista ihmettä, ettei finaalipaikkoja tarvis jo näin syyskuussa jaella.

  Salibandytuotteelle voi tehdä paljonkin. Itse pelille ei. Ottelutapahtumat on ne suurimmat mitä pitäisi kehittää. Tällä hetkellä tuntuu siltä että jengeille kelpaa se että halleille saapuu pelaajien vanhemmat, kaverit ja seuran junnut. Se että videotykiltä heijastaisi viime pelien highlightei tai pelaajahaastattelui, ni ei luulis olevan hankalaa tai kustannuskysymys. Tuo Espoon derby on hyvä homma, minkälaisia pitäisi olla enemmän!
  Tämän hetkisistä otteluista yli 10euroa tuntuu jo pahalta. Seuroille asettais lippujen hintakatto, eli jos vaikka katsojakeskiarvo on alle 400henkeä, ni et voi pyytää enempään kuin 10e. Sitten taas joku välitaso siihen ja tietyn katsojamäärän jälkeen ei olisi enää mitään lippujen hintakattoa. Tällöin seurajoukkueiden pitäisi panostaa myös markkinointiin, tällä hetkellä salibandyliigan avaus ei näy millään tavalla katukuvassa. Ja omasta tuttavapiiristä harva oli kuulutkaan Superfinaalista tai olisi ollut tietoinen siitä. Siis ne henkilöt, jotka ei salibandyn parissa tekemisissä. Luulisi että haluttaisiin lajia muidenkin tietoon.
  (Omat kokemukset ovat siis pääkaupunkiseudun joukkueista. Classicin ottelutapahtumista olen kuullut pelkkää hyvää, muut joukkueet voisivat ottaa heidän markkinointisysteemistä mallia)

 12. Nyt vain painetta sinne uudelle tapahtumapäällikölle, notta salibandya katukuvaan ja sassiin!

 13. ihmettelen kyllä indianssin 11 tilaa kun joukkue esim voitti eräviikingit tps ja pelasi oilerssin kanssa tasan.. Puollustava taktiikka tekee indianssin pelistä tasaisempaa ja aiempien kausien ailahtelu tasoittuu.

 14. Samanlaiset ennakot myös a- ja b-junnu sarjoista kiitos!

 15. Nää saatanan vaatimukset ennakoista kaikista sarjoista tulee joka kausi. Ettekö te perkeleet jaksa vaatimatta odottaa muutamia päivä kun ne ennakot on aina tullut. Jos se oman jengin nimi on niin hienoa nähdä näilläkin sivuilla niin kirjoittakaa itte itestänne tänne kommenttiosioon.

 16. Kyllä olen sitä mieltä että classic ei kannua pääse nostelemaan kauden päätteeksi.

 17. Kiitokset Pääkallolle pienen lukijan toiveen huomioimisesta. Zeropoint-mainos voisi taustanakin mennä tuossa oikeassa palstassa, mutta juttutekstin alla näkisin mielellään vain valkoista niin kuin nyt on 🙂

 18. Olen samaa mieltä kärkikuusikosta, mutta näkisin Happeen EräViikinkien edelle sekä yhtenäisyyden että paremman puolustuspään vuoksi.

  Oilersin kauden tulee ratkaisemaan hyvin pitkälti se, saadaanko playoffeihin toivotut vahvistukset. Jos Olkkonen&Bollström lisätään tuohon hyökkäykseen, niin hyökkäys olisi tarpeeksi hyvä. Jos puolustukseen saadaan Patrick Wardi takaisin, niin Ilari Talvitie vitospakkina kertoo nipusta kaiken oleellisen. Maalivahtitilanne on aika suuri kysymysmerkki. Kaltiainen, joo, täysin selvä juttu, mutta onko Tommi Kekkonen oikeasti sen tason vahti, että voi tarvittaessa korvata Kaltiaisen? Tomi Ikonen sitä oli. Valmennuksestakin olen samaa mieltä, täysi kysymysmerkki. Tässä vaiheessa lähtisin veikkaamaan, että Huttunen on top-6 nipun heikoin valmentaja ja aika selvästi. Toivottavasti sekä Huttunen että Kekkonen osoittavat minun olevan täysin väärässä.

 19. Aito tosifani se vaan dissaa joukkuettaan täällä julkisesti!! :DDD

 20. Niin tuosta jäi kirjoittamatta se, että pidän Oilersin välieräpaikkaa täysin selvänä. Ei puhettakaan, että jäisi mitalipelien ulkopuolelle.

 21. Ylimielinenkin vielä ai että. Happeesta ja Erästä vielä sen verran, että Happeella paperilla paremmat yksilöt puolustuksessa joo, mutta puolustaminen tapahtuu kuitenkin viisikkona. Viisikkopuolustuksen taso oli EV:llä yllättävänkin hyvällä mallilla mitä on kerennyt näkemään, joten ei sitä peräpäätä pidä lähteä aivan dumaamaan pelkän nimilistan perusteella. Tämä myös kallolle vinkiksi.. 😀

 22. Hirviteatteri on kova luu tulevallakin kaudella. Pakko sympata Suvirannan Sulttaanin Seppo Pulkkisen joukkoja. LASB ja Steelers saattavat myös yllättää. Jere Liljenbäck oli hyvä vahvistus Steelersille. Henrik Puumala kannattaa painaa nimi mieleen.

 23. Iksasta sen verran että vaikka oli oilersissa huikee vahti parhaimmillaan niin oli siellä joukossa niitäkin esityksiä jollon ku meni yks helppo ni sit niitä meni kans jatkumona.. Toki jokanen päivä ei oo veli keskenään ja ei joukkuekkaan ain auttanu mut nousevissa määrin oli niitä pelejä jollon floppas.. Kekkonen on hyvä kakkosvahti ja pukukoppipelaajana erittin arvokas.. Se mitä tullaan tohon ni missään nimessä ei voi unohtaa tepsiä.. Joku top 4:stä kun enemmän alisuorittaa niin tepsi on heti siinä rokottomassa armotta.. Erittäin hyvä ja laaja nippu materiaaliltaan ja todella hyvä kääntämään nopeilla hyökkäyksillä. Ennenkaikkea pitkäjänteistä hyvää
  Työtä tehny nippu joka teki loistavat hankinnat (Stenfors ja Nurminen). Stenfors ilmanmuuta ykköspakki mutta nurmonen hyvä säestämään kakkosen alle esim hyvällä jalallaan. Turussa nälkää piisaa ja sopivalla vaihtuvuudella höystetty turkulainen joukkue.. Ehdottomasti valmis mitalitaisteluun.

 24. Näkisin, että TPS:llä ei riitä rutiini vielä. Viime kauden 6.-7.PVE oli hyvä esimerkki siitä. Heti kun piti _oikeasti_ tehdä se tulos, koko joukkue romahti kuin korttitalo. TPS pystyy ehkä EräViikingit kampeamaan ulos, jos siellä ei homma toimi alkuunkaan, mutta muiden pudottamiseen en usko. Näistä harjoituspeleistä on ihan turha vetää mitään johtopäätöksiä, kun pelaillaan milloin milläkin kokoonpanoilla.

  Tuosta Happeen” Tässä vaiheessa voidaan pitää pienoisena yllätyksenä, jos joukkue ei etene välieriin asti.” sanoisin, että se on Salibandyliigan tämän vuosikymmenen kovin yllätys, jos Happee jää välierien ulkopuolelle. Monnari on niin armottoman kova paikka, että sieltä hyvin harva, varsinkaan top-4 joukkueiden ulkopuolelta, hakee pisteen pistettä, playoff-voitoista nyt puhumattakaan. Esimerkiksi Oilershan on 2016 ottanut siellä jo kolme kertaa todella rumasti pataansa.

 25. Jos ajatellaan vielä tota ylempänä mainittua viisikkopuolustamista niin sielä on eräviikingeissä ja clasicissa nimenomaan siinä sulmen parhaita laitureita ja senttereitä, hei kun jätkät menettävät pallon vastustajalle niin viive puolustus-ja karvauspelin roolissa on hyvinkin pieni, eli ovat kyllä uskomattoman nöyriä ja taktisesti todella kovia tekijöitä. Ennenkaikkea lukevat hyvin vastustajan liikkeitä ja ovat hyviä aistimaan peliä sekä myös ennenkaikkea puolustavat sijottumiseööaankin oikein ukkonsa. Jos yksilöistä puhutaan ni kyllä eräviikingeillä laajempi nippu on ku happeella

 26. Inkkarit tulee pärjäämään yllättävän hyvin tällä kaudella ja siitä kertoo jo harkkapelien tulokset. Heikki Iiskola voittaa pistepörssin.

 27. EräViikingit voivat hyvinkin olla runkosarjassa korkeammalla kuin Happee, koska runkosarjassa monesti pärjää hyökkäysvoimalla – lajissa kuin lajissa. Sitten kun pelistä tulee tarkempaa playoffeissa, niin puolustus- ja maalivahtipeli nousevat paljon korkeampaan arvoon.

 28. Runkosarja:

  1. Classic
  2. Happee
  3. EräViikingit
  4. TPS
  5. LASB
  6. OLS
  7. Salba
  8. Oilers
  ———-
  9. SPV
  10. Steelers
  11. Nokia
  12. Indians
  13. Koovee
  ——–
  14. M-Team

  Puolivälierät
  Classic-Salba 4-1
  Happee-OLS 1-4
  EräV-LASB 4-0
  TPS-Oilers 4-2

  Välierät:
  Classic-OLS 3-0
  EräV-TPS 3-2

  Superfinaali
  EräViikingit vie mestaruuden

 29. KrP:n veskariosaston suhteen arvio on ainakin ihan kujalla. Antti Kortetmaa on Tampereen alueen parhaita veskareita ja suurin yksittäinen syy Soittorasian menestykseen jo monta vuotta. Mennala tulee viettämään koko kauden kakkosessa, jos Pohjonen ja Kortetmaa pysyy ehjinä.

 30. Kilponenn sysää paineita happeelle hyvä näin. Eräviikkari puhuu asiaa senttereistä, clasu ev akselilta löytyy taitoa ja leveyttä tuohon osastoon. Mä nään tämän kauden selkeesti kahden kauppana, muut taistelee pronssista. Happee varmaan kotonaan kovia, mutta mä arvon että ilman mitalia jäävät. Esim. Senoja kauko, ja mitä sen jälkeen? Kauko toki vieläkin sarjan eliittiä, jyskälässä kädet ristiin, että jatkaa vielä monta vuotta. Oilers kokenut muutoksia, mutta laadukas nippu, sinällään jotain pielessä jos tarvii haikailla bollen ja olkkosen perään, nuorisikaartista pitäis jo noille löytyy korvaajat! Markkola esim hyvä jätkä.

 31. Jos ”YRIZ:n” runkosarjaennuste toteutuu, niin mä pyöräilen täältä Pirkanmaalta katoon sen SalBan PVE-pelin…

 32. Yhdyn ”HUUHAA”:n kommenttiin, Kortetmaa ollut todellinen yllätys itselle kuinka valmis on liigaympyröihin. Harjoitusotteluissakin pelannut vahvasti. Nousevaksi tähdeksi KrP:stä en laittaisi Jaakkolaa, kärsii loukkaantumisesta, eturistiside leikattu hetki sitten, pitkään poissa. Ärlig yllättänyt harkkamatseissa todella positiivisesti, kuten myös Oksanen. Paljon B-junnuja pelannut myös harkkamatseissa yllättävän hyvin, varsinkin pari maaliakin iskenyt Savolainen ja puolustupäässä luutinut Mattila.

 33. Ja näin.

  1. Classic
  2. Happee
  3. Oilers
  4. Tps
  5. EräViikingit
  6. Spv
  7. Ols
  8. Krp
  9. M-team
  10. Indians
  11. Lasb
  12. Koovee
  13. Steelers
  14. Salba

  Ev:n kausikortti on tilattuna, mutta olen erittäin skeptinen. Pelitapa on Erää ja se ei ole tuottanut mitään eikä tuota. Meinasin Indiansia vastaan pelatussa harjoitusottelussa oksentaa katsomossa kun huomasin maailman suurimman seuran odottelevan passiivisena puolessa kentässä jonkun rupujengin aloitteita. Myöhemmissä harjoitusotteluissa pallo käytiin hakemassa vastustajalta, mutta se oli päätetty vaihtoaitiossa eikä automaattista tilanteen mukaan reagoimista ollut. On omituista, että höntsävuoroilla on tapana työntää vastustaja päätylautaan, mutta Erä odottelee. Meille viikinkien puolelta tuleville katsojille tämä odottelu täysin käsittämätöntä, ei me niin olla tehty. Toivottavasti olen väärässä ja valmennus on heittänyt eräläisen pelokkaan hiipimisen roskikseen.

 34. Nyt MSY:llä jäänyt viikkarilasit pahasti päähän, heitäpä ne jo roskiin!! Ai ei ole saavuttanut mitään? Tsekki open voitto, ja mitkäs jengit Suomesta ton on koskaan voittaneet? Mä en muista sitä kolmatta(siis jos EV ei ollut se kolmas), muut SSV ja HIFK.

 35. Myönnän, viikkarilasit on pahasti päässä. Toki avoimin mielin, mutta pieni epäilys on puserossa. Toisaalta, pari hieno peliä ja ostan täysin tämän EräViikingit joukkueen.

 36. Eikä siinnä oli mosallakin linjöping pelissä eräläisten puolelta lasit vielä päässä :-). Sinänsä mun helppo huudella, kun en oo ollut kummankaan seuran toiminnassa mukana, kuin katsojana. Mut hei nyt me kaikki ollaan yhessä yhtä suurta uusioperhettä:-D

 37. Samaa perhettä joo ja mullakin EV: matsit merkittynä kalenteriin, mutta perheen yhdistelmänimi on kauhea. En tiedä totunku siihen.

 38. Nimenomaan, suurta perhettä. Mun velat on myös sun velkoja:-)

  Linjööpinki pelissä EV pääsi aika halvalla alussa johtoon ja siinä melko passiivinen pelaaminen oli perusteltua. Kärkikarvaajan toiminta vaan ihmetytti. Sama muoto oli viime vuoden Tepsillä ja heillä kärkikarvaaja sulki pakkipakki syötön pakottaen vastustajan pelaamaan pystyyn tai poikkarin seuraavan linjan edestä. Tätä pakottamista kaipaan EV:ltä.

 39. Harkkapelit oli pikkujoukkueille tärkeämpiä voittaa kuin isoille. Ei siis noiden varaan paljon laskettavaa.

  Pääkalloennakkoon verrattuna sanoisin että kaksi vikaa on Steelers ja Salba, Inkkarit on ylempänä ja veikatusta kärkikuusikosta voi kuka vaan voittaa, toinen finalisti kuitenkin Classic varmasti. (toivottavasti ei voita, ostojengi mikä ostojengi)

 40. Tuo Yrizin veikkaus on muuten ihan huuhaata, mutta Oilersin sijoituksen kanssa samoilla linjoilla. Päävalmentaja Huttunen on vastuuvalmentajana täydellinen kysymysmerkki, joten on kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys, että on runkosarjassa kärkisijoilla.

 41. Komppaan kanssa Yriziä. Ahtiaisella oli pelaajien silmissäkin sellainen kruunu, että harvoin näkee. Huttusella ei ole ansaittuna oikein vielä mitään ja se voi kostautua pahemman kerran. Pari penkin alle mennyttä matsia kauden alussa ja sit ootellaankin vaan, että saadaanko Ahtiaista kumminkin loppukaudeksi takasin.

  Tän lisäksi komppaan kyllä MSY:tä, että nähdyissä peleissä ei oo kyllä SSV:tä ollu enää ollenkaan jäljellä, vaan ihan mennään kyllä ERÄ:llä. Joka tietty voi riittää, jos sopiva hönkä saadaan päälle, mut yhtä suuri mahis on, että kun kukaan ei oikeasti ole vielä 100% mukana, että porukka näkee tän vaan vuoden mittasena kokeiluna. Ja kun se kovin kokemus puuttuu, niin helposti on aika haurasta.

 42. Ollappa pallo. C ei ole ostojoukkue. 16/26 omia junnuja. 5 pelannut jo useamman kauden. Yksi tullut junnuna mukaan, Loput haluavat saada mahdollisuuden pelata kehittyvässä joukkueessa. Mitä pahaa siinä on.

 43. No joo, toi kommentti Classicin ostojengistä oli aika turha. Onhan noita paljon pahempiakin nähty.

 44. Mteam hommannut mosanmäeltä ”Riksalle” oivan paikkaajan. Tämä lihaksikas rightin puolen taituri tulee yllättämään monet asijan tuntijan. #PerkkaanPormestari

 45. Pakko kommentoida tuota ostojengi-termiä taas kerran…Täälä peräänkuulutetaan lajin menemistä eteenpäin ja samalla toiset vuodesta toiseen roikkuu kiinni tossa ostojengi-teemassa. Tuntuu ihan käsittämättömältä! Onko se jotain kateutta vai mitä? Onko salibandy laji jossa menestyminen on kunnioitettavaa vain silloin kun pelaajat ovat omia junnuja? Montako jalkapallo- tai jääkiekkoseuraa maailmalla on tälläisiä?

 46. En tiedä miten tämä tulevalla kaudella entistä rajumpana näkyvä sarjan kahtiajako palvelee lajin eteenpäin menemistä, noin puolet peleistä ihan turhia ja ennalta-arvattavia jos molemmat yrittävät tosissaan.

  Koovee ihan eri porukka Salinin kanssa, Mteam ihan eri porukka Reunamäen kanssa jne. Nyt kun vielä SSV heitti pyyhkeen kehään niin kapeata on…

 47. Olen Ostajan kanssa samaa mieltä. Seuraan mielenkiinnolla, että miten pisteet jakautuvat top-6 vs. bottom-8 peleissä. Veikkaan, että bottom-8 ottaa max viisi voittoa top-6:lta vieraista koko kaudella.

 48. JooJoo palaa kuolevaisten joukkoon.
  Te tietäkäätte.
  Runkosarja.
  Classicilla on porukkaa, että saa eatää, että looraan hyppäävät. Tulossa siis motivaatiovaikeuksia.
  EräViikingitSSVmikälie: Hajalla. En tiedä yhtään joukkuetta joka klipataan kannulla heti ensi vuotenaan. Materiaali on toki jahtava. Ja mahtava.
  OIlers. Joo.
  TPS. Tepsi valutti keväällä jo, ja lujaa. Hieno jengi. Nyt kaikk tietää.
  KrP: Rakas tuttuni. Jos Henkka ois ollu riveissä, olisimme olleet junnujen Suomenmestari. Tuli onneksi maailmanmestari.
  Ja viimeiseksi. TeePeeÄssässä, TPS kiekko, oli aikanaan ns. MustaSurma, Veeketju. Virta, Vilander, Vuori, Virtanen, ja lopuksi joku Keskinen. Aiheutti paniikkia kentälle jo tullessaan.
  Provoni loppu. Jossain KeskiSuomen takametsissä on joku punaisissa liikkuva hirvilauma joka saa kentälöe lähes vastaavan K-K-K- ketjun.
  Jos ette ymmärrä, se on Sinun ongelmasi.

 49. Ihan huikee tää ylempi! Iso peukku. En ymmärtänyt kaikkea, en tee ongelmaa.

  Mun veikkaus/provo. Runkosarja menee miten menee ja puolivälierät, en jaksa miettii niitä, välierissä clasu vs ev ja oilers vs tps. Finaalissa ev vs oilers, ev vie! Pronssissa tps vie!