Pääkalloennakko: EräViikingit C2-poikien mestarisuosikki – SM-sarjan erikoisuutena kolme Tiikerien joukkuetta

Kuva: Petri Koskinen

Tapanilan Erä voitti keväällä C2-poikien mestaruuden. Erä, tai siis nykyään EräViikingit, on tälläkin kaudella mestarisuosikki C2-pojissa. Kuva: Mari Kuivamäki
Tapanilan Erä voitti keväällä C2-poikien mestaruuden. Erä, tai siis nykyään EräViikingit, on tälläkin kaudella mestarisuosikki C2-pojissa. Kuva: Mari Kuivamäki

C2-poikien (2002-syntyneiden) SM-sarja starttaa suurimman osan joukkueista osalta sunnuntaina 25. päivä syyskuuta. Pääkallo.fi ennakoi sarjan voimasuhteita.

Sarja pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Otteluita joukkueille kertyy jokaiselle 22 kappaletta. Ensin jokainen joukkue kohtaa toisen lohkon joukkueet kertaalleen. Tämä ensimmäinen kierros pelataan turnausmuotoisena ja 3 x 15 minuutin peliajalla. Marraskuun puolivälistä eteenpäin pelataan sitten kaksi kertaa kaikkia oman lohkon joukkuetta vastaan. Nämä ottelut pelataan isompien junnujen tapaan yksittäisinä otteluina, 3 x 20 minuutin tehokkaalla peliajalla. Pudotuspeleihin selviää suoraan lohkojen kolme parasta. Lohkoneloset jatkavat playoff-karsintaan. Sarjan otteluohjelma ja tilastot löytyvät tuolta.

SM-sarjasta muodostui tällä kertaa todella pääkaupunkiseutu- ja suurkaupunkipainotteinen. Pk-seudun, Tampereen ja Turun alueilta sarjaan selviytyi peräti 13 joukkuetta. Näiden ulkopuolelta mukaan selvisivät vain Steelers, Karhut ja OLS. Kärjen ja peräpään väliset erot muodostunevat suuriksi. Toisaalta mitalikamppailuun potentiaalia on yli 10 joukkueella. Sarjan ennustettavuutta vaikeuttaa se, että 2002-poikien ikäluokka pelaa nyt ensimmäistä kertaa valtakunnallista sarjaa. Aiemmat näytöt ovat siis lähinnä alueellisista sarjoista ja Mestareiden Cupin tyyppisistä huipputurnauksista.

Viime kaudella C2-poikien Suomen mestaruutta juhli Tapanilan Erä. Hopeaa sai SC Urbans ja pronssille ponnisti OLS.

LOHKO A

1. EräViikingit
Fuusioseuran 02-syntyneet pojat selvisivät SM-sarjaan odotetun selkeästi jo ensimmäisestä karsintavaiheesta. Joukkueen pelaajamateriaali on todella leveä. Lajitaidoiltaan taitavia pelaajia riittää yli kolmen kentällisen verran ja maalivahtipelaaminen on kovalla tasolla. EräViikingit C2 on kotimaan kenttien ohella tottunut voittamaan myös kovatasoisia turnauksia länsinaapurimme puolella. Joukkue pelaa erittäin aktiivisesti sekä pallollisena, että pallottomana. Uhkakuvana on ainoastaan se, että joukkue on voimakkaasti uudistunut parin vuoden aikana, ja mukaan on tullut huomattavan paljon pelaajia seuran ulkopuolelta. EräViikingit on lohkon A ykkössuosikki ja myös suurin suosikki tämän ikäluokan Suomen mestariksi.

Paras pelaaja: Jakob Kerola
Päävalmentaja: Jaakko Jokinen

Kuva: Petri Koskinen
Kuva: Petri Koskinen

2. TPS
Jo ennestään vahva TPS vahvistui tälle kaudelle merkittävästi lähinnä SBS Maskun ja FBC Turun kustannuksella. Joukkueella onkin nyt kolme ratkaisuihin kykenevää viisikkoa, ja TPS pystyy pallollisena varsin nopeaan salibandyyn. Turkulaisten joukkue sisältää todella paljon yksilötaitoa, ehkä jopa eniten tässä sarjassa. TPS:llä on ollut todella tunnistettava pelitapa, joten suurin kysymysmerkki on, miten uusien pelaajien tulo vaikuttaa joukkueen viisikkopelaamiseen. TPS ottanee lohkon kakkospaikan ja kotiedun puolivälieriin.

Paras pelaaja: Valtteri Vesterinen
Päävalmentaja: Jani Juusti

3. FBT Karhut
Porilaisjoukkue on ollut kasassa jo aivan pikkujunnuista lähtien. Karhut on erittäin yhtenäinen, kurinalainen ja laadukkaasti valmennettu joukkue. Karhulaumasta löytyy myös pari ikäluokan kärkiyksilöä, mm. Aaro Varjus ja Daniel Levola. Materiaalin leveys ei ole kuitenkaan lohkon kärkikaksikon tasolla ja maalivahtipelaaminen on hieman kysymysmerkki. Karhut on menestynyt ikäluokan turnauksissa aina hyvin, mutta kirkkain menestys on jäänyt uupumaan. A-lohkossa FBT Karhut kuuluu huipputasaiseen keskikastiin yhdessä HIFK:n, Kooveen ja Tiikereiden kanssa. Karhut on kuitenkin vahvoilla viemään viimeisen suoran pudotuspelipaikan.

Paras pelaaja: Aaro Varjus
Päävalmentaja: Hannu Katila

4. HIFK
HIFK:n joukkue on täysin tuore, eli se on koottu vasta viime keväänä. Joukkueen rungon muodostaa M-teamin viime kauden joukkueesta siirtyneet pelaajat. Lisäksi joukkueeseen siirtyi pelaajia mm. SSV:sta, Erästä ja SB Prosta. Perinneseuran 02-ikäluokan suurimpana vahvuutena voidaan pitää maalivahtiosastoa. Joukkueella löytyy parikin kappaletta veskareita ikäluokan kärkipäästä. Kenttäpelaajienkin osalta pelaajamateriaali on ihan kohtuullisella tasolla, mutta aivan huipputason ratkaisijoita joukkueesta ei löydy. SM-karsintojen ja Mestareiden-Cupin perusteella menestysmahdollisuuksia löytyy, mutta joukkueen arviointi on vaikeaa. Taistelee tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Paras pelaaja: Roope Hiltunen (MV)
Päävalmentaja: Janne Tähkä

Kuva: Petri Koskinen
Kuva: Petri Koskinen

5. Koovee
Koovee C2 vahvistui tälle kaudelle lähinnä PirPi:n ja KU-68:n suunnalta. Laadukkaasti valmennettu tamperelaisryhmä pelaa kypsää ja kurinalaista viisikkopeliä molempiin suuntiin. Joukkue on myös vahva kaksinkamppailuissa. Pelaajamateriaalin osalta joukkueen ongelmat ovat samankaltaisia kuin parilla muullakin keskikastin joukkueella – periaatteessa laadukkaita pelaajia on paljon, mutta vaaralliset huippuyksilöt puuttuvat. Joukkue on myös varsin kokematon kovien pelien suhteen. Koovee omaa hyvät mahdollisuudet jopa playoff-paikkaan, mutta saattaa jäädä vielä tällä kertaa niukasti ulkopuolelle.

Paras pelaaja: Mikko Palojärvi
Päävalmentaja: Jukka Laurila

6. Tiikerit
Tiikereillä on kasassa juoksuvoimainen, erittäin kova-asenteinen ja tasainen joukkue. Vantaalaisryhmä pystyy haastamaan varsin hyvin ja tiukasti jopa aivan kärkijoukkueetkin. Ongelmana on selkeästi ratkaisijoiden puute, joka johtaa usein niukkoihin tappioihin tasaisissa otteluissa. Tiikerit on menettänyt viime kausina kärkipelaajiaan lähinnä Erän/EräViikinkien suuntaan. Samat sanat kuin parilla edelliselläkin joukkueella, eli on tiukasti pudotuspelikamppailussa mukana. Jäänee kuitenkin siitä tavoitteesta hiukan.

Paras pelaaja: Aki Kirvesmäki
Päävalmentaja: Joona Huuhtanen

7. Tiikerit III
Toinen kahdesta SM-sarjaan selvinneestä 03-poikien joukkueista. Tiikerien 03-pojat raivasivat tiensä vanhempien poikien SM-sarjaan karsintojen kakkosvaiheesta. Joukkue pystyy muovaamaan pelitapaansa hyvin vastustajan mukaan ja pystynee näin pitämään lopputuloksen siedettävänä melko koviakin joukkueita vastaan. Uhkana on, että pienikokoinen ryhmä jää hyökkäyspelaamisessa pyörimään kulmiin ja luonnollisesti kaksinkamppailupelaaminen tulee olemaan suuri haaste tässä sarjassa. Taistelee lohkon jumbosijan välttämisestä Loiskeen kanssa.

Paras pelaaja: Arttu Miettinen
Päävalmentaja: Pete Hakonen

8. Loiske Esport
Loiske raivasi tiensä SM-sarjaan varsin niukasti toisesta karsintaviikonlopusta. Joukkue on kehittynyt mainiosti, kun ottaa huomioon, että pari vuotta sitten joukkue pelasi vielä alueellista haastajasarjaa. Tälle kaudelle Loiske vahvistui jonkin verran. Kirkkojärven ylpeys on SM-sarjassa kuitenkin vahvasti ykköskenttänsä varassa. Myös ylivoimapelaaminen antaa joukkueelle yllätysmahdollisuuksia. Loiskeen pelaajat ovat kuitenkin fyysisesti suurissa vaikeuksissa tämän tason peleissä ja pelaajamateriaalin kapeus tulee esille viimeistään 3 x 20 minuutin peleissä. Sijoille 7-8 A-lohkossa.

Seuraa häntä: Matti Kuhanen
Päävalmentaja: Tomi Vuorenmäki

LOHKO B

1. OLS
Oululaisilla on koossa todella urheilullinen ja kurinalainen joukkue. Uusi valmennus on vienyt joukkueen tekemistä entistä parempaan suuntaan. Joukkueen pelaajamateriaalista löytyy hyvin leveyttä ja samoin maalivahtipeli voidaan lukea joukkueen vahvuuksiin. Ratkaisijoistakaan ei pitäisi tulla pulaa, vaikka oululaisten ikäluokan kirkkain tähti Antti Vikstedt keskittyykin vuotta vanhempien peleihin. Joukkueen pelitapa on uusiutunut valmennuksen myötä ja pelitavan sisäistäminen saattaa viedä aikaa. Vahvoilla lohkon ykkössijalle.

Paras pelaaja: Veeti Lahtinen
Päävalmentaja: Eetu Vehanen

Kuva: Petri Koskinen
Kuva: Petri Koskinen

2. Nokian KrP
Nokialaisten peli yskähteli yllättäen karsinnan ensimmäisessä vaiheessa, mutta toisesta viikonlopusta joukkue selvisi heittämällä SM-sarjaan. KrP on tämän ikäluokan kestomenestyjä. Joukkue on isokokoinen ja suoraviivainen. Maalintekovoimaa nokialaisten riveistä löytyy todella runsaasti. Lisäksi joukkueen pelaajamateriaali riittää kolmeen hyvään viisikkoon. Kevään koitoksia ajatellen joukkueen pallollista pelaamista täytyy saada nopeammaksi ja monipuolisemmaksi. KrP taistelee tiukasti OLS:n kanssa lohkon ykkössijasta.

Paras pelaaja: Niko-Petteri Ketola
Päävalmentaja: Aki Nurmikolu

3. Oilers
Espoon ylpeyden 02-pojat pelaavat todella tiivistä ja kurinalaista viisikkopelaamista varsinkin puolustussuuntaan. Kahdesta ensimmäisestä kentästä löytyy lajitaitoa ja ratkaisuvoimaa ja maalivahtiosastolta löytyy ikäluokan kärkivahteihin kuuluva Torsti Förbom. Hyökkäyspelaaminen perustuu pääosin vahvaan vastahyökkäyspelaamiseen. Oilers onkin usein vaikeuksissa, jos se joutuu hyökkäämään vastustajan viisikkoa vastaan. Espoolaiset häviävät myös hiukan pelaajamateriaalin leveydessä OLS:lle ja KrP:lle. On tiukasti kiinni viimeisessä suorassa playoff-paikassa, mutta voi myös hätyytellä ylempiä sijoja.

Paras pelaaja: Justus Mustonen
Päävalmentaja: Sami Koskinen

Kuva: Petri Koskinen
Kuva: Petri Koskinen

4. GrIFK
Granin 02-joukkue on ollut lähes nykykokoonpanossaan jo useamman vuoden ajan. Joukkueen kärkikentistä löytyy hyvin yksilötaitoa ja joukkueen pallollinen pelaaminen on muutenkin varsin aktiivista ja yhdenmukaista. GrIFK:n valmennus on osaavissa käsissä. Granin ongelmana on pelaamisen tason suuri ailahtelu. Joukkue kykenee voittamaan kenet vaan, mutta myös häviämään kelle vaan. Jos joukkue uskaltaa pitää kiinni rohkeasta pelitavastaan, GrIFK saatetaan nähdä yllättävänkin korkealla. Taistelee todennäköisimmin lohkon nelossijasta.

Paras pelaaja: Tatu Saarinen
Päävalmentaja: Antti Kalske

5. Steelers

Hämeenlinnalaisryhmä selvisi tiukkojen vaiheiden jälkeen SM-sarjaan ensimmäisestä viikonlopusta. Steelers voitti viime kaudella hieman yllättäen Länsi-/Sisä-Suomen aluemestaruuden. Joukkue on laadukkaasti valmennettu, todella urheilullinen ja isokokoinen. Steelersiltä löytyy pari huippuluokan ratkaisijaa hyökkäyssuuntaan ja puolustuspelaaminen on sitoutunutta. Ratkaisuvoima hyökkäyssuuntaan on kuitenkin liikaa vain muutaman yksilön, erityisesti Pyry Kauppisen, varassa. Maalivahtiosasto on myös kysymysmerkki. Hämeenlinnalaiset käyvät tässä lohkossa tiukan taistelun Oilersin, GrIFK:n ja ÅIF:n kanssa pudotuspelipaikoista.

Paras pelaaja: Pyry Kauppinen
Päävalmentaja: Juha Kauppinen

Kuva: Petri Koskinen
Kuva: Petri Koskinen

6. ÅIF
Ådalens IF:n 02-pojat saivat kapeaan pelaajamateriaaliinsa hieman levennystä tälle kaudelle. SM-karsinnoissa peli olikin jo hyvässä kunnossa. ÅIF on varsin yhtenäinen ja pelitapaan sitoutunut joukkue. Joukkueen kärki on terävä, mutta kovin kapea. Ikäluokan ehdottomiin kärkipelaajiin lukeutuva Oliver Sillanpään rooli varsinkin hyökkäyspelissä on todella suuri. Joukkue on vahvimmillaan vastahyökkäyspelaamisessa. Materiaalin kapeus ja alempien kenttien taitovaje muodostunee ongelmaksi pitkässä sarjassa. Voi nousta hyvinkin playoff-joukkueeksi, mutta jäänee kuitenkin niukasti niiden ulkopuolelle.

Paras pelaaja: Oliver Sillanpää
Päävalmentaja: Ville Welling

7. Classic 03
Classic-perheen 03-pojat ottivat hyvillä peliesityksillä SM-sarjapaikan vuoden alaikäisinä. Joukkue on lajitaitojen puolesta todella taitava ja siksi yllätysvalmis. Classic voi myös saada halutessaan erittäin kovia vahvistuksia, mikäli seuran 01-joukkueessa pelaavat 02-pojat tulevat mukaan näihin C2-karkeloihin. Normaalissa kokoonpanossa ollessaan Classic on kuitenkin fyysisesti auttamattoman heiveröinen lohkon kärkikamppailuja ajatellen. Jos pelaa pääosin 03-pelureilla, sijoittunee lohkon häntäpäähän.

Paras pelaaja: Saku Korhonen
Päävalmentaja: Jari Nyström

8. Tiikerit II
Täydensi Tikkurilan Tiikereiden huikeat SM-karsinnat ja otti seuralle historiallisen, kolmannen SM-sarjapaikan. Taistelee ja puolustaa isolla Tiikeri-sydämellä, mutta nyt edessä on todella suuri haaste. Pelaajien taitotaso ei millään riitä SM-sarjassa menestymiseen. Jokainen piste vaatii joukkueelta huippuonnistumisen, joten Tiikerit II:lle on todennäköisesti luvassa hankalahko kausi.

Paras pelaaja: Tom Fougstedt (MV)
Päävalmentaja: Joona Huuhtanen

Pääkallo.fi:n junioriennakot tarjoaa Jopox, jonka salibandyseuroillekin suunnatuista palveluista voi lukea tuolta.

129 comments

  1. Haluaisin nostaa myös Steelerssin joukkueesta -03 pelaajan Veeti Hiltunen. Tämän pelaajan kädet, viimeistely taito ja paineensieto kyky on ihan sarjan kärkeä.

  2. Haluaisin nostaa esille myös Veeti Hiltusen huippuluokkaisen liikkumisen ja peliasennon.

  3. Steelerssin eliittisarjan voitto ei ollut yllätys. Steelers lähti sarjaan ennakkosuosikkina.

  4. KooVee kyllä näytti avauspeleissä että on kova vastus myös suosikeille esimerkiksi kaatamalla krp:n ja niittaamalla steelersiä vastaan kolme maalia alivoimalla

  5. Kyllähän KooVee osoitti tänään selkeästi kuuluvansa sarjan kärkiporukoihin. Osaava valmennus ja selkeästi tarkasti harkittu pelistrategia yhdistettynä sopivaan määrään yksilötaitoa, niin tulos on juuri nähdyn kaltainen. En yllättyisi, vaikka pelaisivat ihan mitaleistakin tällä kaudella.

  6. Olihan merkillinen päivä C2 pojilla Ylöjärvellä. Eipä voi sanoa vielä mitään tulevista peleistä näillä esityksillä.

  7. Asiantuntija on kyllä aika hakoteillä. ”Yllättäjät” jyllää!

  8. Haluaisin nostaa esille tps Marius Suomisen joka omistaa yhden ikäluokan parhaista laukauksista ja on takonut seuran 02 ja 01 joukkoeissa hirmuisen määrän maaleja

  9. Eevertti Koski on paras kaikista. Varsinkin hyvä käpälä on mahtava vahvuus.

  10. Kaksi maalivahtia pisti silmään sunnuntain peleissä: Steelersin Hoisko hoiti homman ErViä vastaan kylmän rauhallisesti. Samoin jäätävän esityksen antoi Hifk:n Hiltunen. Siinä kaksi liimanäppiä joista varmaan kuullaan vielä

  11. Koovee pelaa pitkälle kevääseen. Sarjan paras valmennus tiimi, hyviä pelaajia löytyy ja joukkue joka pelaa aina joukkueelle.

  12. Muutama havainto Ylöjärven avauksesta:

    -Hifk ei tule pärjäämään, jos ei kehitä peliään pallolisempaan suuntaan. Sarjan kovimpia joukkueita vastaan tulee pitkiä iltoja, jos eivät pysty olemaan pallossa kiinni nähtyä enempää.

    -Classic -03 on todella taitava, mutta fyysisesti vähintään yhtä heiveröinen jengi. Voi kerätä sarjan heikommilta joukkueilta yllättävänkin paljon pisteitä, mutta kovimmilta joukkueilta saattaa saada rumiakin selkäsaunoja.

    -Loiske on väärässä sarjassa. Jokainen piste on yllätys.

    -ÅIF on liikaa Sillanpään yksilösuoritusten varassa. Ei asiaa pudotuspeleihin.

    -Steelers on varmaankin ikäluokan fyysisin joukkue ja riittävän taitava voittamaan kenet tahansa sarjassa. Voi mennä keväällä vaikka päätyyn asti.

    -Eräviikingit on taitava, mutta vaikeuksissa fyysisesti kovaa pelaava joukkueita vastaan. Ei niin ylivoimainen kuin ennakkoon on oletettu. Tulevat olemaan vaikeuksissa Krp:n, Steelerssin ja Ols:n kanssa, muita tulevat viemään rumastikin.

    -Krp nojaa liikaa pariin yksilöön pärjätäkseen keväällä. Joukkueen hermokontrolli on heikko ja jäähypörssin voittaja löytynee tästä jengistä.

    -Koovee näytti yllättävän hyvältä vastaiskujoukkueelta, mutta heikkoudet tulivat esiin, kun joutuivat ottamaan pallolisen aloitteen itselleen. KooVeen peleissä mailoja tulee katkeamaan keskialueen ”miekkailupelissä”.

    Saa olla erimieltä

  13. Muutama havainto Ylöjärven avauksen kovimmista yksilöistä pelipaikoittain:

    -Maalivahdeista parhaiten mielestäni erottuivat jonkun jo aiemmin mainitsemien Hifk:n Hiltusen ja Steelersin Hoiskon lisäksi Krp:n Ahola, joka saattaa pituutta kasvaessaan nousta haastamaan, jopa Kiminkalaista ikäluokan ykkösveskaria.

    -Puolustajista parhaiten esille nousivat Steelersin Janhunen, ErVin Kerola ja KooVeen Palojärvi. He olivat isokokoisia, nopeita, voittivat kaksinkamppailut ja tukivat hyvin hyökkäyksiä.

    -Laitureista parhaiten esiintyivät Krp:n isokokoinen Turunen, jonka epäilen voittavan maalipörssin, Steelersin teräväliikkeinen Lehmusto ja ErVin vikkelä Fält.

    -Centtereistä kovimpia olivat ÅIF:n Sillanpää, KooVeen Kolho ja ErVin Ylander.

    Saa olla erimieltä

  14. -Åif on valitettavasti yhden pelaajan varassa, jonka nimi täällä on jo mainittukin.
    -KooVee on paljon kovempi vastus kuin on annettu ymmärtää
    -Steelerin Hoisko saattaa auttaa jengin hyvinkin pitkälle.
    -ErVissä on paljon hyvää materiaalia, mutta ei ole haavoittumaton.
    -Classic 03:set ovat nopeita, vuosi lisää niin ehkä kokokin alkaa riittämään
    -Helsingin ifk:lla pari erittäin hyvää pakkia ja hyvä MV, mutta lattea aloitus SM:iin
    -Krp menee pitkälle tuolla materiaalilla.
    -Loiske ei tule hätyyttelemään ketään em. joukkueista.

  15. En lähtisi Hoiskoa hirveästi kehumaan tässä vaiheessa, kun ErVin vedoistakin suurin osa tuli suoraan päin. Jos jotain linjauksia haluaa tehdä kannattaa seurata pidempään tai katsoa All Stars -turnauksen valintoja, jotka ikäluokkavalmentajat ovat pidemmällä pelaajaseurannallaan tehneet.

  16. Ja All Starsiin ei tainnut Hoiskolla olla riittävästi taitoja? Liikkuminen hieman kankeaa.

  17. Elias Haataja on näppärä syöttöjä, joka muodostaa Tuomas Markkulan kanssa tutkaparin, jota pitää pelätä.

  18. 2002 syntyneiden sm sarjaan olisi pitänyt päästä viel josba O2-jkl ja welhot!

  19. Lattea siinä mielessä, että kokonaisuudessaan pelit olivat melko hidastempoisia. Tiedä sitten kuinka syttyvät helsinkiläiset, kun vastaan tulee nopeampia pelejä/joukkueita. Kaksi voittoa on toki hieno juttu. Mutta kyseessähän on vasta kasattu porukka ja kausi aluillaan. Aika vaikea ennustaa vielä mitään kahden pelin perusteella.

  20. Onko sarjaohjelman laatija Oulusta vai miksi ols pelaa pelkkiä kotiturnaksia? Aika epäreilua muita joukkueita kohtaan!

  21. Etelän seurat toimivat OLSsin sponsoreina ja osallistuvat näin oululaisten kustannuksiin. Se on kaikkien muiden kätevämpää matkustaa OLSsilaisten luo kuin niiden muiden luo.

  22. Onko Nokian kultajuna pois raiteiltaan vai miksi krp:n peli yskähtelee noin pahasti?? Vaikuttaako jatkuva pelaajaruljanssi negatiivisesti vai mikä mättää pelissä?

  23. ja myös c1 divarissa pari kovaa pelajaa ken tietää ketä 😉

  24. C1 poikien divarista löytyy kolme kovaa 2002 syntynyttä poikaa ne tulevat happeen joukkueesta matti minkkinen arttu pylvänäinen ja jimi ahonen

  25. #c1divari Lekissä pelaa MV jami vuohijoki 02. kuuluu todellakin ikäluokkansa parhaimpiin pelaajiin

  26. KOOVEEN Eevertti Koski on mahtava kentällä mutta koulussa jatkuvaa häiriköintiä ja älämölöä. Olisiko Tässä syy Kooveen ajoittain alakuloiseen peliin.

  27. Eevertti Kosken 2 viimeistä maalia ovat yhtä kuumia kuin 8B muijat

  28. Kooveen Nanna Palojärvi on parantanut peliään erityisesti viimepeleissä

  29. Tasaista on…ErVI 13p, sitten Oilers, TPS, Tiikerit ja Koovee 12p, Karhut ja HIFK 10p. OLS, Krp ja Steelers 9p. Kyllä nämä voi kääntyä vielä vaikka mihin. Hienoa, että näinkin tasaisesti on pelit menneet.

  30. Tenhoset kuulemma identtisiä,sen takia löytävät toisensa hyvin kentällä.

  31. Edelliseen liittyen olen joskus valmentanut identtisiä kaksosia fudiksessa ja siinä ainakin huomasin että jokin mystinen yhteys niillä oli.Onko kellään muualla kokomusta tällaisesta?

  32. Suominen tulee voittamaan pistepörssin tietenkin oman taidon ja fysiikan mutta myös loistavien ketjukaverien ansiosta. Tietenkin jos vain pysyy c2 sarjassa. Muutama pelaaja voisi olla tosi vahvasti kisassa mukana jos heidän ketjukaverit olisit parempia.

  33. Mitä mieltä tämän heken tilanteesta. Pääkallo ihan kujalla…

  34. Mitä mieltä tämän hetken tilanteesta. Pääkallolla mielenkiintoinen näkemys.

  35. Etelästä kuulunut huhua että Steelers on saamassa melko kovaluokkaisen vahvistuksen Forssan suunnalta.

  36. Kuulemani mukaan Kilpi siirtynyt Steelerssin C2 porukkaan. Ei voi ymmärtää miksi. Kaveri on pelannut jo miesten kakkosdivaria Fosussa ja johtaa B divarissa joukkueensa pistepörssiä. Olisi mukava tietää mikä on lähdön syy. Ei C2 sarjasta ainakaan kovempia pelejä saa.

  37. Kuka johtaa pistepörssiä ja maalipörssiä? Olisi kiva tietää kuka dominoi tätä sarjaa.

  38. Pitkissä 3x20min peleissä eniten maaleja ja pisteitä on tehnyt GrIFKin Jesper Silvonen, jos otetaan lyhyet pelit mukaan kärkipaikat täyttävät Sillanpää (ÅIF) Vesterinen ja Suominen (TPS) ja GrIFKin Silvonen.

  39. haha, pistepörssin voi katsoa ihan liiton tulossivuilta, täällä kun kysellään niin lienee joku itsekorostus ”kysely”

  40. Kilpi ei ole lähdössä minnekkään vaan hakee Hämeenlinnasta rinnakkaisedustuksella lisäpelejä kauteen. Isänsä kanssa juttelin ja sanoi Fosun 2div kokoonpanon olevan armeijasta päässeiden myötä liian täynnä jotta sieltä peliaikaa varmasti saisi. Steelerssissä pelaa vaan kun ei häiritse omia B divarin pelejä. Pojan pelejä nähneenä voisin kuvitella C2 ikäisten saavan paskahalvauksen kulmissa. Ei pelaa sikaa mutta on tottunut vääntämään aikamiesten kanssa ja on ikäisekseen jäätävässä fyysisessä kunnossa.

  41. Karhujen taistelutahdon ansiosta uskon, että paikka playoffs-peleissä on taattu. Karhujen #71 Aaro Varjus voi olla kova uhka vastustajille. Nopeus yhdistettynä taitoon on vastustajille melkoinen pala purtavaksi. Joukkueessa on myös monia muita loistavia pelaajia esim. Daniel Levola. Ainoa heikkous on joukkueen yliarvostettu valmennus. Joukkueen maalivahtipeli on varsin hyvällä tasolla. Peli voi kaatua siihen, että ollaan taktisesti huonompia kuin vastustaja, mutta yksilöinä parempia. Ylivoimapeli on myös suuri kysymysmerkki. Pallo pyörii näyttävästi ilman järkeä. Ylivoimalla on monia hyviä laukojia, mutta vedot lähtevät todella usein miltei puolestakentästä. Toki tämä on valmennuksen moka. Alivoima on toiminut kohtalaisen hyvin.

  42. ErVillä on todella laaja pelaajamateriaalia ja kolme kentällistä loistavia jätkiä, mutta kuten jo aikaisemmin kommenteissa sanottiinkin, ei ole haavoittumaton. Pelaa hienoa salibandyä kuten monet muut sarjan joukkueet. Esim. Jakob Kerola, loistava pelaaja sekä hyökkäys-, että puolustuspäähän. Voittaa paljon kaksinkamppailuja. Hyvä joukkue pallollisena sekä pallottomana. Sarjan ennakkosuosikki mutta uskon, että haastajia löytyy.

  43. Taitava ja innokas TPS sai täksi kaudeksi uusia vahvistuksia Maskusta ja FBC Turusta. TPS kuuluu myös sarjan kärkijoukkueisiin. Ylivoima sekä alivoima toimii. Loistavia yksilöitä, sarjan parhaimmistoon kuuluvia laukojia sekä kolme kentällistä ratkaisuun kykeneviä pelaajia. Mm. loistavan laukauksen omaava #43 Marius Suominen ja loistavan peliälyn omaava #90 Waltteri Vesterinen. Kasaan ollaan saatu laadukas joukkue, jolla uskotaan pääsevän vielä pitkälle. Seuraavassa ottelussa vastassa KOOVEE Turun Leaf Areenalla 29.1. Klo. 15.00.

  44. A-Lohko on kyllä kovempi. Hifki yllättänyt. Muuten mennyt kyllä niinkuin Pääkallo veikkasi.
    B-Lohkossa Pääkallo veikkasi OLS kärkeen…nyt ainakaan se ei toteudu. Oilers ollut taas parempi kuin ennnakkoveikkauksissa kuten Åiffikin. Steelers kyllä on kova, jos tää Kilpi tulee sinne pelaamaan..voi jopa voittaa mestaruuden, kuhan pääsee ensiksi pleijareihin..

  45. Totta. Steelers näyttäisi olevan koko sarjan fyysisin joukkue ja pystyy voittamaan kenet tahansa. Tilastohuomioita tehneenä näkee, että joukkue on voittanut sarjan kovimpia joukkueita (ErVi, TPS,Oilers tms) eikä todellakaan ole huono joukkue. Kun Steelers saa joukkueena asenteen kuntoon, ja voittaa seuraavat runkosarjamatsit, on erittäin potentiaalinen mestariksi.

  46. Ketkä maalivahdit ovat suoriutuneet parhaiten täysmittaisista peleistä

  47. TPS:ässän Eemeli Nikulaa on huhuttu TPS:ässän miesten edustukseen loppukaudesta, Nikulaa on nähty TPS:ässän Edustuksen treeneissä olisi menetys jos tämän tasoinen maalivahti siirtyisi vanhempaan ikäluokkaan dominoi myös A-lohkon torjuntaprosentteja.

  48. Huhujen mukaan tps saa ensi kaudella kovan vahvistuksen rajan toiselta puolelta beeceen leiristä. Raakaraision ykköstähti joona kuivalainen asetetaan luultavasti penkin päähän.

  49. ketkä suosikit finaaliin, ketkä taas putoavat pleijjareissa?

  50. 1.Ervi
    2.Oilers
    3.TPS
    Playoffeissa mukana näiden lisäksi HIFK, Karhut, Steelers, KrP ja OLS

  51. Eipä Kilpi saanut tänään kuin 2+2 pistettä sarjan huonointa porukkaa vastaan lerssin voittaessa 20-2. Tuskin tästä kaverista on muuttamaan Lerssin mollivoittoista suuntaa kun vastaan tulee vähääkään kovempi joukkue.

  52. Uskon kyllä että kilpi voi auttaa steelerssiä ainakin puollustus suuntaan.

  53. Pelin nähneenä voin sanoa että olet väärässä. Numero 3 oli kentällä todella hyvä, mutta lähinnä jakeli namupasseja muille. Halutessaan tekee kentällä mitä tahtoo. Ehkä näin selvässä pelissä ei vielä parastaan joutunut tekemään.

  54. Ervi on joutunut kahdessa viime pelissä todella tiukille ja jopa hävisi kooveelle. Joukkoe ei todellakaan ole haavoittumaton ja ero tepsiin enää 1 piste

  55. 02 sm sarjassa on muutama todella hyvää 03 kenttäpelaajaa : Tenhosen kaksoset mutta on yksi hyvä maalivahtikin Rasmus Hellsten (03) pelaa Oilers NG 02

  56. Tepsissä pelaa kentällinen 03 pelaajia joista Lennni Kemppainen ja Valtteri Koskinen ovat aivan ikäluokan parhaita pelaajia

  57. Huomenna runkosarjavaiheen tärkein peli ervi vs tps. Itse laitan rahani erville.

  58. Eikös tuo ervi tps peli kannata hävitä, niin jatkopeleissä ei tule Steelers vastaan. Täydellä kokoonpanolla Hämeenlinnalaiset ei tule häviämään yhtäkään peliä.

  59. Lohkoykkönenhän saa valita toisesta lohkosta tulevan puolivälierän vastustajan, joten sen suhteen on vähän taktikointi varaa. Tossa on jatkopelit alueiden parhaille, joista alla olevien play off -karsintalohkojen ykköset kohtaa sm-sarja lohkojen neloset:

    C2-poikien SM-play off -karsinta

    Lohko 1
    ES 1.
    SS/LR 2.
    SK/KS 1.
    PS 1.

    (Lohkon A SM 4.)

    Lohko 2
    ES 2.
    SS/LR 1.
    SK/KS 2.
    PM 1.

    (Lohkon B SM 4.)

    Indians vai Welhot ja Spv? Nelosten osalta monella joukkueella vielä mahdollisuus päätyä/päästä tähän yksittäiseen play off -otteluun.

  60. Tarkennus vielä vastustajan valintaan:

    Lohkojen 1. sijoittuneet saavat valita vastustajan toisen lohkon 3. sijoittuneen tai play off -karsinnoista tulevan joukkueen. Lohkojen 2. sijoittuneet saavat vastustajan toisen lohkon 3. sijoittuneen tai play off -karsinnoista tulevan joukkueen. Play off – karsinnoista pudotuspeleihin selviävän aluesarjajoukkueen kohdalla käytetään play off – karsinnoissa samassa lohkossa olleen SM-sarjajoukkueen pisteitä ottelupareja ja kotietuja määritettäessä.

    Välierissä runkosarjassa eniten pisteitä saanut joukkue kohtaa vähiten pisteitä saaneen tai play off-karsinnan kautta tulleen joukkueen. Runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue toimii kotijoukkueena 1. ja mahdollisessa 3. välieräottelussa.

  61. Todennäköisesti mitalit jaetaan ErVin, TPS:n ja Oilersin kesken. Olisi silti kiva nähdä joku yllättäjäkin jakkaralla. Koovee, krp tai hifk kaikki pelanneet hyvän kauden. Steelerskin saattaa vielä tosiaan nousta.

  62. Huominen päivä tulee ratkaisemaan paljon pleijjareiden kannalta. Varsinkin ottelut Tiikerit-Koovee, Åif- Grifk ja Oilers-Steelers.

  63. Monet veikkasivat steelerssiä välieriin asti mutta eivät edes pääse pleijareihin

  64. Pleijareissa maalivahtipeli on todella tärkeässä roolissa ja siinä vahvimpia ovat Ervi, Oilers ja Tps

  65. Nostan vielä joukkueen PSS voittivat esimerkisi Oilers NG:n 11 miehellä 5-2 ja josban yhdeksällä miehellä 3-1

  66. No tää PSS 02 otti kyllä yhden voiton C2 karsinnoissa. Nimittäin Karhujen 03 joukkueesta. Ja oli lohkonsa neljäs noilla kahdella pisteellä.

  67. ilmeisesti oilers vain hönäili silloin kun he pelasit pss:ää vastaan

  68. C2-poikien SM-play off -karsinta

    Lohko 1
    ES 1. = Indians
    SS/LR 2. = Wirmo
    SK/KS 1. = Welhot
    PS 1. = OFBC

    (Lohkon A SM 4.) KooVee

    Lohko 2
    ES 2. = Erä
    SS/LR 1. = O2 Jkylä
    SK/KS 2.= NST
    PM 1. = SPV

    (Lohkon B SM 4.) GrIFK

  69. Ketkä pelaajat ovat pelanneet parhaiten tällä kaudella ketkä hyökkääjät ketkä pakit ja maalivahdit?

  70. OTTELUT
    18.3. 14.30, Tapiolan Urheiluhalli Indians -SB Welhot
    18.3. 16.00, Tapiolan Urheiluhalli OFBC-SBS Wirmo
    18.3. 19.30, Tapiolan Urheiluhalli Voittaja 1-Voittaja 2

    OTTELUT
    18.3. 14.30, Nurmon Liikuntahalli SeinäjokiSPV-Erä
    18.3. 16.00, Nurmon Liikuntahalli SeinäjokiO2-JKL musta-NST
    18.3. 19.00, Qmax Arena NurmoVoittaja 1-Voittaja 2

  71. Lohkon parhaiten pelanneet hyökkääjät: Tps vesterinen ja suominen ervi rytkönen tiikerit kirvesmäki
    Puollustajat: ervi hanhisalo karhut varjus tps toivonen
    Maalivahdit ervi kontulainen hifk hiltunen tps nikula

  72. PSS:än pelin ongelma on sen ailahtelevuus. Huonona päivänä häviävät mille tahansa joukkoeelle, mutta hyvänä päivänä haastavat minkä tahansa joukkoeen.

  73. Ei tarvitse puhua siitä PSS:stä sillä se ei ole sm tason jokkue. Kiitos

  74. näin on. Voittivat Oilerssin kyllä.silloin oilerssilla ihan kakkosmiehistö. finaali oilers-PSS 7-0 ja alle puolikas peli…2×15 min juoksevana…eli siinä PSS.n taso..

  75. puolivälierät: Ervi-grani, oilers-kv, krp-hifk, TPS-Ols…veikkauksia kuinka käy?

  76. tuosta pss jutusta vielä että se on hyvin totta että voivat haastaa hyvänä päivävä minkä tahansa joukkueen kuten kauden aikana haastoivat indiansin monestikin sekä voittivat erän monta kertaa mutta huonona päivänä hävisivät jopa järvenpään panthersille.

  77. Pari yllätystä nähdään heti 1. kierroksella, jatkoon menee koovee, grani, krp ja tps

  78. Tps antoi muille myrskyvaroituksen iskemällä kahteen peliin 29 maalia oulun verkkoon.

  79. Hyvin on TPS pelannut, mutta arvostus ropisee playoff-otteluraportteja lukiessa. Siellä ei juuri vastustajaa arvosteta ja mennään jopa henkilökohtaisuuksiin. Kohteena on kuitenkin nuoret eikä aikuiset, joten voisi odottaa vähän asiallisempaa käyttäytymistä, kun raportit on kuitenkin lähteneet aikuisen kynästä.

  80. Nyt jatkossa Tps,oilers,krp…tulisko se yllätys GrIFK:na….Tps oi kyl vahva!!!

  81. Nyt jatkossa Tps,oilers,krp…tulisko se yllätys GrIFK:na….Tps oi kyl vahva!!

  82. Hyvä, että joku jaksaa kirjoittaa ennakkoja ja raportteja. Mitä niihin kirjoittaa on asia erikseen…Tepsillä lienee some-koulutus jäänyt väliin, en ainakaan itse lähtisi arvostelemaan vastustajan maalivahtia tai valmentajaa. Onhan noita maaleja ropissut Tepsin omaankin päätyyn. Toivottavasti kirjoittajan poika on edes vähän nöyrempi kuin isänsä, omenahan ei useimmiten putoa kovin kauas puusta…

  83. Tps-raporttien kirjoittajalla on ilmeisesti tarkoitus nöyryyttää vastustajaa. Aika kyseenalaista touhua ja todella ikävän kuvan touhusta varmaan antaa myös omille pelaajille. Vähän voisi miettiä kirjoittelua. Asiaakin toki oli, mutta noi yksittäisten pelaajien mollaamiset pois…+ vastustajan oman maalin kuvat 🙁

  84. Ensinnäkin hienoa, että playoff-vaihe tiivistää lajitunnelmaa! Karsinnoissa Indians pisti Kooveelle kampoihin ja Speve onnistui Grania vastaan. Olen vähän yllättynyt millä ylimielisyydellä osa SM-kärkijoukkueista suhtautuu vastustajiinsa viestinnässään. TPS ei ole ainoa. Omia taitoja ja onnistumisia saa ja pitääkin kehua. Pieni ”kukkoilu” voi jopa olla joillekin ratkaiseva kuudes kenttäpelaaja, mutta mitä arvoa on vastustajan asiattomalla mollaamisella peliraportissa? Sarjan jokaisessa joukkueessa pelaa kasvavia, lajiin syttyviä ja tosissaan harjoittelevia nuoria. Tuetaan siis lajia ja tervettä urheiluhenkeä!

  85. Tps todella vahvoilla voittamaan koko sarjan henkisen kanttinsa takia, 5-0 tappiolla peli ei seonnut vaan pysyi kasassa mistä palkintona upea nousu 7-6 voittoon.

  86. Tps on tällä hetkellä suomen kovin JOUKKUE muut joukkueet eivät pysty vastaamaan tepsin pallolliseen pelaamiseen. Tämä oilers peli näytti hyvin sen että tepsin voittamiseen tarvitaan 60 minuuttia hyvää pelaamista 2 erää ei riitä!

  87. Missäs tuo jakob kerola on ervistä kun ei oo peleillä ollut pitkään aikaan. Loukkaantunutko???

  88. Jäähyt sen pelin ratkaisi. Ei olisiTPS muuten voittanut. Viimeinen jäähy oli todella iso virhe dumareilya. Toki TPS oli hyvä..

  89. Oli pakko käydä lukemassa TPS:n raportit, kun ei siellä yleensä ole ylilyönteihin sorruttu. Toki TPS ei ole tuossa ikäluokassa paljoa raportoinutkaan, ainakaan julkisesti. Mutta odotin näiden kommenttien perusteella paljon pahempaa. Ehkä huonoja ilmaisuja siellä täällä ja veskaria en minäkään lähtisi dissaamaan. Mutta ei se puolueettoman silmiin niin mahdottomalta vaikuttanut. Itsekin on varmasti syyllistynyt joskus samantyyppisiin.

    Uskotaan, että reportteri kuulee kommenteista jotain kautta ja ottaa opiksi.

  90. Tps on ensimmäinen joukkue c2sm sarjassa. Tämänpäiväinen peli oli tepsiltä ihan hyvä ja ansaitusti kyllä finaaliin! Tps on aika vahva mestaruussuosikki

  91. ErVin pelaajat eivät panostaneet täällä huuteluun, toisin kuin eräät, vaan antoivat tekojen puhua puolestaan. Ansaittu mestaruus ja nimenomaan koko joukkueen mestaruus.

  92. Onko ensi kauden voimasuhteista ja siirroista jo tietoa? Ketkä vahvistuu, ketkä heikkenee?

  93. Grani vahvistuu kovasti. Hifki heikentyy kovasti. O2JKL vahvistuu kovasti happee pelureilla. Classicista tulee mahdollisesti erittäin kova tässä ikäluokassa. OLS vahvistuu mahdollisesti kovasti Liminkan c1 jengin 02 staroilla.

  94. Krp’ltä matkaa kuulemma kaksi kovinta tehomiestä naapuriseuraan Kooveehen.

  95. ErVi vahvistumassa entisestään HIFKin ykköstykillä Arttu Hildenillä ja kolmella muulla pelaajalla

  96. ErVistä pari pelaajaa ilmeisesti lopetti ja muutama Erä sinisen peluri tilalle, muuten taitaa olla aika sama nippu, Hilden merkittävämpi lisä. Maalista Kontulainen Steelersin B:hen ja Lamminpää takaisin Erviin

  97. HIFKistä Heinonen graniin ja Hilden ErViin. Ilmeisesti muitakin pelaajia lähtee mutta kaksi parasta tehomiestä on kova menetys.

  98. Tiikerit kuulemma vahvistumassa muutamilla pk seudun nimillä, koovee saanut muutaman krpn teholingon ja steelers vahvistumassa re-pelaajilla

  99. Ols ei saanut kuin kaksi 02 pelaajaa limingalta, eivätkä kumpikaan näistä ole niitä suurimpia staroja..