Ruotsi ei jättänyt Suomen naisille mahdollisuuksia – länsinaapurille murskavoitto

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

Suomen ja Ruotsin naisten salibandymaajoukkueet kohtasivat toisensa sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla. Ruotsi oli ottelussa vahvempi maalein 10-2.

Ensimmäinen erä oli maalien valossa ottelun tasaisin, ja Ruotsi johti ensimmäisellä erätauolla maalein 2-1. Toinen erä oli kotijoukkueelta täysi katastrofi ja Ruotsi karkasi sen aikana jo 7-1-johtoon. Suomi osui kolmannessa erässä kertaalleen ja Ruotsi kaikkiaan kolmesti.

Ottelun jälkeen lauottiin rangaistuslaukaisukilpailu. Viidentoista laukauksen jälkeen päädyttiin siihen lopputulemaan, että Suomi oli parempi rankkareissa maalein 2-1. Suomen rankkariosumista vastasivat My Kippilä ja Julia Turunen.

Suomen varsinaisen peliajan maaleista vastasivat Elina Kujala ja Nina Rantala. Laura Loisa torjui ottelussa 29 laukausta. Ruotsin pisterohmuja olivat 2+2 nakutellut Emelie Wibron sekä kolmesti osunut Ellen Rasmussen.

Ruotsi johtaa Suomi-Ruotsi -maaottelua pistein 6-3. Jäljellä on vielä yksi tapahtuma, kun Suomen ja Ruotsin miesten maajoukkueet kohtaavat klo 16 alkavassa ottelussa.

Ottelutilastot
Anssi Koskisen ottelukuvat

19 comments

  1. Sipiläisen sairastuminen oli suuri harmi, olisi katsonut sitä sentteripelaamista mielellään enemmänkin.
    Harvojen varassa on homma – heti kun Alangot, Kaupit ja Pöllänen on poissa näyttää kaikki olevan hyvin vaikeeta.
    Saariolta kyllä kuitenkin pirteä debyytti.

  2. Onks jotaki pieles kerta Suomelta 5 parasta pelaajaa ”vempassa”? Ruottalaiset ei taida sairastella/loukkaantua ollenkaa..?

  3. Kuten selostaja toi lähetyksessä esiin, kakkoskenttä(kujalat, kippilä) otti suurimman osan maaleista takkiin. Mertsalmesta puhumattakaan. Karjalainen, Manninen, Rantala, Loisa olivat tänäänkin hyviä.

  4. Kk:lla oli ainaki kaks kertaa tyhjä maali, mut ampui ohi. Näihin se peli kaatuu, kun ei onnistuta paikoista.

  5. Sipiläistä jäin mäkin kaipaamaan, sairastuminen tylsä käänne koko joukkueelle. Toivottavasti otetaan tuohon ketjuun vakkariksi, niin hyvin toimi yhteen.
    Ei kai muuten auta ku odottaa ja toivoa että Alanko-Alanko-Kauppi-Kauppi-Pöllänen palaa kuntoon ja remmiin, eihän toi ilman niitä näytä toimivan lainkaan.

  6. Ei kyllä ollut hurraamista. Pisin pallollinen vaihe n.5sek. Moni hyökkäys kuin lätkässä konsanaan keskiviivan jälkeen päätyyn, ilman että kukaan ois lähelläkään. No mutta aikaa on parantaa.

  7. Nyt tuli mitä tilattiin – ikävä kyllä! S7:lle pakko todeta, että nämä jotka eivat pysty pelaamaan tämän tason pelejä, ei vuodessa muutu miksikään!

  8. Täällä tuudittaudutaan aika vahvasti näihin loukkaantuneisiin pelaajiin. ”sitku on se ja se mukana, niin kyl me sit pärjätää ruotsille”. Mitäs jos vaan myönnettäis se että ollaan aika jäljessä länsinaapurista ja alettais tosissaa miettiä mitä pitäis tehdä toisin. Aika moni on varmaan unohtanut senkin miten veitsen terällä oli viime joulukuussa suomen pääsy edes finaaliin. Melkein hävittii tsekeille. Suorittamisen taso ailahtelee laidasta laitaan oli sitten ketkä tahansa kisajoukkueessa. Toisekseen onko edes takeita kenelläkään siitä palaako nämä suomen ”toivot” enää mj-touhuihin. Ei olisi ensimmäinen kerta ku loukkaantumistuvalla oltaisiin vähä pidempäänkin. Missä on esim takavuosien huipputähti Mira Wickman?

  9. Mä en kyllä maininnut ketään pelaajia. Paitsi koko jengin. Ylläolevan kanssa täysin samaa mieltä. Kyse ei oo parista pelaajasta, vaan koko jengiä. Ei tuolla kukaan pärjännyt tänään pätkän vertaa. Valovuosi tai pari ois kirittävää, mutta ei tota saa mahdottomana pitää…

  10. Edelliset kaksi oikeassa, tasoero on vaan merkittävä mutta hei tämähän on vaan harrastelaji salibandy…

  11. MM-kisoissa Tsekkipeli oli Suomelta huono ja onnenkantamoisella finaaliin, mutta finaalissa oli hyvä taistelu päällä, eikä tarvinnut hävetä hopeeta! Opiskelijoiden MM-kisoista kultaa! Tämän päiväisen ottelun tasoero tuli pelaajavalintojen kautta! Ei siinä jäänyt jakoa huippupelaajille kun kentälliset oli mitä oli!

  12. Opiskelijoiden MM kisojen kultajoukkue kehiin, niin motivaatio olisi ollut kohdillaan koko porukalla. Nyt mukana ”varmoja” valintoja, joilta puuttuu into koko hommaan. Joukkuehenkikin taisi puuttua. Yksin ei kukaan voita Ruotsia.

  13. Ei olis opiskelijajoukkueessa riittäny tehot näitä vastaan. Se jengi pärjäs Ruotsin opiskelijajoukkueelle ja niillekin naftimmalla mahdollisella tavalla. Ei hyvältä näytä MM-kisojen kannalta. Kaupit, Alangot, Pöllänen ja Sipiläinen takas ni voidaan kattoa riittääkö siltikään mihinkään.

  14. Kyllähän nyt nähtiin miten kapea materiaali Suomelta löytyy. Muutama pelaaja poissa niin pyöritys on kuin linnanmäellä karusellissä. Tarvitaan lisää kovempia otteluita jolloin tulee ruutinia koviin peleihin. Nyt naisten liigassa pääsee aivan liian helpolla. Lisäksi kun tuomarilinja jatkuvasti hyödyttää heikompia joukkueita niin lopputulos on tässä. naisten liigaan 8 joukkuetta ja tuomarilinja kuntoon niin voidaan alkaa saamaan Ruotsia kiinni.

  15. Missä on Mira Wickman?! Onko jo kuntoutunut?
    Toivottavasti mukana seuraavissa MM-kisoissa. Häntä kaivataan.

  16. Eiköhän Mira jo ensi kaudella pääse ruotsissa tositoimiin kuntoutumisen ollessa suht loppusuoralla. Toivotaan että saa itsensä fyysisesti kuntoon ennen seuraavia kisoja. Kauden huilin jälkeen ei varmasti tule olemaan helppoa. Sanottakoon että aina vaan itketään hyökkääjien perään mutta entäpäs se oma maali? En tarkoita tällä nyt veskareita. Puolustus on se missä mättää jos 10 soi omissa. Ja hyvällä puolustuksella saadaan syötyä varmasti suurin osa omiin otetuista maaleista.

  17. Kun se taitaa olla niin et muutamat pelaajat tietävät vuodesta toiseen mahtuvansa joukkueeseen ei tarvi kehittää enempää itseään. Ja sitä on turha spekuloida kun on ja tulee loukkeja , ketkä pelaavat .se on muissakin lajeissa et niillä on mentävä ketä on terveenä. Kovempi kilpailu majuun , eli isompi määrä pelaajia leiritykseen , ja nuoria lupauksia mukaan laittaan vauhtia paikoillaan junnaavaan naisten majun pelityyliin. Kun sitä ei voi pärjätä ruotsille pelkällä kahdella ketjulla, ja joskus se on tehtävä muutos .