SM-hopeaa juhlinut konkari takaisin kakkosdivariin – sopimuksessa liigapykälä

Markus Olkkonen siirtyy takaisin SBS Kingsiin. Kuva: Juhani Järvenpää.

Markus Olkkonen siirtyy takaisin SBS Kingsiin. Kuva: Juhani Järvenpää.
Markus Olkkonen siirtyy takaisin SBS Kingsiin. Kuva: Juhani Järvenpää.

Keväällä SM-hopeaa Esport Oilersin kanssa saalistanut Markus Olkkonen vaihtaa Pääkallo.fi:n tietojen mukaan seuraa takaisin kakkosdivaritasolle, jossa aloitti viime kaudenkin. Sopimus on tehty tällä viikolla.

Keväällä 2015 Olkkonen lopetti uransa pääsarjatasolla siirtyen SSV:stä veljensä Jouni Olkkosen pyörittämään SBS Kingsiin, kakkosdivisioonaan. Kesken kauden kokenut pistenikkari kuitenkin pyörsi päätöksensä ja hyppäsi Esport Oilersin matkaan. Kaudesta tuli niin Olkkosen itsensä kuin Oilersinkin kannalta menestyksekäs.

Olkkonen tehtaili yhdeksässä runkosarjapelissä 6+3=9 pistettä ja 11 playoff-ottelussa huimat 10+5=15 paunaa johdattaen Oilersin aina Superfinaaliin saakka Classicin vastustajaksi. Classic veti Superfinaalissa pidemmän korren lukemin 8-2.

Urallaan Olkkonen on tehnyt Salibandyliigassa HIFK:n, TPS:n, SSV:n ja Oilersin paidassa 264 pelaamassaan ottelussa tehot 195+207=402. Hän on pelannut urallaan myös Sveitsin pääsarjassa.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Olkkosen tuoreessa sopimuksessa on ns. ”liigapykälä”, jonka myötä hänellä on mahdollisuus siirtyä korkeimmalle tasolle kesken kauden.

4 comments

  1. Öljymiehiin sitten taas jouluna ai että! Mahtava pelimies.

  2. Lienee paras tapa kaudelle. Puoli kautta kevyesti kohti kevättä ja sitten voikin jo jarrusta hellitää liigassa

  3. Tässä olisi sellainen käänteentekevä pelaaja Oilersille. Voi olla, että kevääksi pelaavaan kokoonpanoon liittyy muita(kin?) kovan luokan tekijöitä.

  4. Toivottavasti palaa vielä liigaan. Hienolle pelaajauralle toivoisi kultaista loppua.