Steelers latoi taululle murskaluvut kotiavauksessaan – Jonaeson laukoi hattutempun

Nico Jonaeson oli vahvassa lyönnissä Steelersin kotiavauksessa. Kuva: Jari Turunen

Steelers ja M-Team ottivat lauantaina toisistaan mittaa Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Sarjaan viime keväänä noussut Steelers löi luun vieraiden kurkkuun ja voitti selkein 14-6 -loppulukemin.

Heti ottelun ensimmäisessä erässä mätettiin maaleja ihan urakalla ja erätauolle mentiin kotijoukkueen 4-3-johdossa. Toisessa periodissa Steelers sai hanat kunnolla auki ja viimeiseen erään lähdettiin lukemista 10-4. Kolmas kaksikymppinen meni vielä Teräsmiesten nimiin luvuin 4-2.

Ottelun tehopelaaja oli Steelersin Nico Jonaeson, joka iski pisteet 3+1 ottelussa. Kokeneet Timo Johansson ja Jouko Honkanen taiteilivat paunat 2+1. Miiro Maunula sekä Samuli Grönfors komppasivat tehoin 1+2. Tomi Aaltonen pysäytti tulospalvelun mukaan kotijoukkueen maalilla 37 laukausta. Vieraiden tehokkain oli 2+1 tehtaillut Kim Karjalainen.

Steelers nappasi kauden avauspisteet kotiavauksessaan ja nousi sarjataulukon sijalle viisi. M-Team on kärsinyt kaksi tappiota ja on toiseksi viimeisenä.

Koovee ja Happee väänsivät paremmuudesta naisten Salibandyliigassa lauantaina. Koovee pelasi ensimmäisen kotiottelunsa uudessa Tesoman Palloiluhallissa, ja kaatoi Happeen lukemin 7-5.

Heti ensimmäisessä erässä nähtiin paljon osumia, kun kotijoukkue johti peliä 4-2. Toisessa erässä Happee skarppasi ja nousi tasoihin. Koovee oli kuitenkin parempi viimeisen kaksikymppisen aikana ja nappasi pistepotin kahden maalin voitolla.

Kooveen tehokkain oli 2+1 nakutellut Ellinoora Huotari. Elisa Männistö ja Marianne Viteli iskivät pisteet 1+1. Roosa Salmela syötti kaksi maalia. Tilastojen mukaan Koovee-vahti Noora Laakso torjui 30 laukausta. Happee oli pitkälti ykkösvitjansa varassa Iina Autio syötti kolme maalia, Jenni Timonen osui kahdesti ja Milja Kiviharju naulasi tehot 1+1.

Kooveella on nyt plakkarissa voitto ja tappio. Sen myötä tamperelaisryhmä on nyt seitsemäntenä. Happee on hävinnyt molemmat ottelunsa ja majailee toiseksi viimeisenä.

ÅIF aloitti Divari-kautensa Karhujen vieraana Porissa. Sipoolaisjoukkueen kausi käynnistyi kunnon selkäsaunalla, kun kotijoukkue löi taululle tylyt 12-4 -loppulukemat.

Karhut aloitti vahvasti ja löi taululle ensimmäisessä erässä 4-0-lukemat. Toinen erä oli tasaisempi, mutta sekin meni kotijoukkueen nimiin maalein 3-2. Viimeisen periodin Karhut vei vielä maalierolla 5-2.

Porilaisten pistelinkoja olivat 5+1 mättänyt Benjamin Lepola, 2+3 taiteillut Saku Lahtinen ja 2+2 iskenyt Aapo Tamminen. Rasmus Österman torjui maalillaan 23 laukausta. ÅIF:n tehokkain pelaaja oli kaksi maalia syöttänyt Mikko Piippo.

Karhut on pelannut nyt kaksi ottelua ja kerännyt kaksi pistettä. Sarjataulukosta joukkue löytyy nyt sijalta kolme. ÅIF:lle peli oli kauden ensimmäinen ja tappion myötä joukkue on Divarin viimeisellä sijalla.