TOP 5: Miesten Divarin pelaajat

Iiro Lankinen palasi Kuopioon neulomaan. Arkistokuva: Jari Turunen

Iiro Lankinen palasi Kuopioon neulomaan. Arkistokuva: Jari Turunen
Iiro Lankinen palasi Kuopioon neulomaan. Arkistokuva: Jari Turunen

Miesten Divarissa on jälleen alkavalla kaudella paljon mielenkiintoisia pelaajia, jotka ovat joukkueilleen toinen toistaan tärkeämpiä. Pääkallo.fi listasi järjestyksessä sarjan viisi parasta pelaajaa.

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

5. Pauno Kajoksinen, SB Welhot
Kajoksista voi historiansa perusteella kuvailla itsepäiseksi taiteilijaksi, itsekeskeiseksi pelaajaksi ja jopa laiskaksi harjoittelijaksi. Kajoksinen on kuitenkin myös äärimmäisen taitava tilanteiden rakentelija ja niiden viimeistelijä, pehmeäkätinen pelinrakentaja ja juonikas, loistavalla syöttövalikoimalla ja pallonkäsittelytaidolla varustettu hyökkäyspään erikoismies. Oikeanlaisessa ympäristössä Kajoksinen on todella kovan tason pelaaja. Welhot vaikuttaa lähtökohtaisesti kyseiselle herralle varsin mainiolta paikalta temmeltää ja aiheuttaa vastustajan puolustukselle päänvaivaa. Etenkin, kun Divarissa aikaa ja tilaa on enemmän kuin liigassa, jossa hän on parhaimmillaan paukuttanut 47 tehopistettä kauteen.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

4. Riku Tuononen, SB Welhot
Isokokoinen, ulottuva ja rautaisella fysiikalla varustettu puolustaja, jolle on siunattu vielä oiva määrä taitoa, yksi-vastaan-yksi -haastokykyä ja erinomainen laukaus. Tuononen olisi kelvannut liigaan Pääkallo.fi:n huhujen mukaan useammallekin seuralle. Vaikka Tuononen liigatasolla satavarmasti pärjäisikin, päätti hän jäädä Kuopioon taistelemaan liiganoususta. Tuonosen tehopisteetkin ovat puolustuspään pelaajalle mairittelevat. Kolmella edellisellä kaudella Divarissa mies on rikkonut Welhojen takalinjoilla 30 pisteen rajapyykin.

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

3. Arto Vainikainen, NST
Vainikainen on Lappeenrannan NST:n tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia maalivahti Jarkko Monthanin kanssa. Kapteeninnauhaa kantava Vainikainen on tehnyt miesten Salibandyliigassa 11 pelaamallaan kaudella 286 ottelussa kunnioitettavat tehot 198+117=315. Ainoastaan ensimmäisellä kaudellaan liigassa herra on jäänyt alle 20 tehopisteen rajan ja nakuttanut 30 pistettä tai yli kuudella sesongilla. Jo pelkästään tilastot kertovat siitä, miten tärkeä rooli 32-vuotiaalla Vainikaisella on uudelleenrakennusprojektiaan suorittavassa NST:ssä. Tasainen suorittaja, jonka varaan päävalmentaja Perttu Kytöhonka voi luottaa ja paljon.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

2. Saku Lahtinen, Karhut
”Miksei muka maalipörssin voittanut Benjamin Lepola?” ”Juha Tikkakin on parempi kuin Lahtinen.” Valideja pointteja. Kyseessä on kuitenkin sarjan lähestulkoon paras hyökkäyskolmikko. On totta, että maaleja solkenaan sylkevän Lepolan jättäminen listalta pois on kova temppu, samoin kuin oikealla laidalla juonivan Tikan. Lahtinen on kolmikosta tuntemattomin, mutta tärkein. Työmäärä ja -moraali on korkeampi kuin mitä laitureillaan ja puolustusvelvoitteet hoituvat paremmin. Vaikka Lepola olisi pois, pystyisi Lahtinen paikkaamaan maalivajetta ja vaikka Tikka puuttuisi, olisi kentässä silti mainio pelinrakentaja. Tehot 21+28 kertovat tästä tasapainoisuudesta. Lahtinen on Divarin monipuolisin sentteri.

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

1. Iiro Lankinen, SB Welhot
Maaneulojaan viljelevä Lankinen jakaa mielipiteitä. Jotakuta jopa ärsyttää Divarin taitavimman halu olla esillä rohkeilla ja uhkarohkeilla tempuillaan. Toissa kauden päätteeksi, kun Lankinen lähti Tapanilan Erään vuoden mittaiselle visiitille, hän oli jo Divarin parhaita, ellei jopa paras puolustaja. Viime kaudella kävi kasvamassa liigassa. Pystyi pelaamaan yli 20 tehopisteen kauden, mutta oppi myös tasapainoa siitä, milloin olla rohkea ja milloin pelata maltillisemmin. Oppi liigavauhdissa paljon lisää myös puolustuspään pelaamisesta. Pallolliset avut ovat silmiä hiveleviä ja itseluottamus rautaa. Lankinen on koko sarjan ykköspuolustaja, joka on vieläpä lajille lisäarvoa tuova värikäs persoona, joka uskaltaa sanoa, mitä ajattelee.

16 comments

  1. Kolme pelaajaa viiden parhaan joukossa. Hyvä Welhot!

  2. Koko HIFK:n ykkösketju kuuluisi listalle. Kuukauden päästä sen tietävät sitten muutkin.

  3. Saako Welhot hyödynnettyä kokemattoman JKainun pelikirjan ja maaneulat, vai vuotaako purtilon neulaportti jo syksystä

  4. Missä Roope Mutka? Kentällä mainio ja sen ulkopuolella ylivoimainen seuramies.

  5. Huhujen mukaan, Kirkkonummi Rangers on tehnyt kovan nipun ensi kaudeksi, ja d1vari-nousu voi olla aika varma juttu!

  6. 5. Rannisto Blue Fox
    4. Piippo ÅIF
    3. Lepola Karhut
    2. Monthan NST
    1. Lankinen Welhot

  7. Aiempia kausia Welhoja hyvinkin läheltä seuranneena ottaisin Lankisen koko top5 pois, ollut asenteeltaan täysin eri ipsu kuin mitä ennen oli. Liiga nousi hattuun ja todella kovaa. Pelaaminen lepsua ja ylimielistä, myös joukkuekaverit v*ttuuntuneita ja turhaantuminen näkyy ylilyönteinä.
    Pauno on ansaitusti mainittuna viiden joukossa.