Divarit

EräViikingit väänsi niukan voiton LASBista huimassa trillerissä – katso sunnuntain salibandytulokset

16.10.
2016
Divarit
Miko Kailiala laukoi EräViikinkien voittomaalin sunnuntain jännitysnäytelmässä. Kuva: Jari Turunen

Miko Kailiala laukoi EräViikinkien voittomaalin sunnuntain jännitysnäytelmässä. Kuva: Jari Turunen

Miesten Salibandyliigan nousijajoukkue LASB laittoi EräViikingit tiukille kotonaan Lahden Suurhallissa. 5–6-vierasvoittoon päättynyt kamppailu ratkesi aivan kolmannen erän loppuhetkillä.

EräViikingit näytti karkaavan jo toisessa erässä, kun Miko Kailiala (3+0) vei vierailijat 1–4-johtoon. LASB nousi kuitenkin maalin päähän vielä erän päätteeksi Roope Kainulaisen ja Julius Aaltosen maaleilla.

Kolmas erä sai trillerimäisiä piirteitä. Antti Sihlman onnistui kaksi kertaa veivaamaan pallon rankkarista ohi Santtu Strandbergin, ja LASB siirtyi 5–4-johtoon. EräViikinkien maajoukkuetähdet nousivat tärkeillä hetkillä esiin. Mika Moilanen iski komeasti ilmasta helsinkiläisten tasoituksen ja Kailiala sai kunnian iskeä ottelun voittomaalin ajassa 57.31.

Ennakkoon paljon odotettu kohtaaminen jäi näkemättä, kun täksi kaudeksi LASBiin siirtynyt Mikael Järvi ei flunssan vuoksi ollut kokoonpanossa, eikä näin ollen päässyt pelaamaan vanhoja joukkuelaisiaan vastaan. Ottelun kovimmat pistelukemat kirjautti itselleen EräViikinkien Tuomas Iiskola 2+2-tehoin.

Miesten liigan jumbojoukkue Helsingin M-Team haki kauden ensimmäisen voittonsa Rauman SalBan vieraana. Ykköskentän laitahyökkääjä Mikko Pasanen oli oivalla pelipäällä iskemällä neljä joukkueensa maaleista, kun helsinkiläiset ryöstivät pisteet maalein 3–9. Antti Itkonen tarjoili syötöt kolmeen M-Teamin osumaan. SalBa jatkaa sarjataulukon 11:ntenä.

Limingan Niittomiehet nousi sunnuntaisella vierasvoitolla miesten Divarin sarjataulukossa neljänneksi. LNM päätti onnistuneen Karjalan-kiertueensa toiseen voittamalla Joensuun Josban maalein 2–6.

Tasainen mittelö ratkesi niin kutsutulla pelimiehen kympillä. Niittomiehet karkasi ensin Veli-Pekka Turulan ja Juho Laurilan osumilla kolmen maalin päähän. Loppulukemat pääsi iskemään Josba-verkkoon Tuukka Kivioja. Josballa on kasassa neljä pistettä tällä kaudella.

Miesten Salibandyliiga
SalBa-M-Team 3-9 Ottelutilastot
LASB-EräViikingit 5-6 Ottelutilastot
Happee-OLS 9-7 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
TPS-SB-Pro 5-1 Ottelutilastot
NST-Steelers 4-3 Ottelutilastot

Miesten Divari
NJ-NST 8-9 ja. Ottelutilastot
Josba-LNM 2-6 Ottelutilastot

Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen