EräViikingit väänsi niukan voiton LASBista huimassa trillerissä – katso sunnuntain salibandytulokset

Miko Kailiala laukoi EräViikinkien voittomaalin sunnuntain jännitysnäytelmässä. Kuva: Jari Turunen

Miko Kailiala laukoi EräViikinkien voittomaalin sunnuntain jännitysnäytelmässä. Kuva: Jari Turunen
Miko Kailiala laukoi EräViikinkien voittomaalin sunnuntain jännitysnäytelmässä. Kuva: Jari Turunen

Miesten Salibandyliigan nousijajoukkue LASB laittoi EräViikingit tiukille kotonaan Lahden Suurhallissa. 5–6-vierasvoittoon päättynyt kamppailu ratkesi aivan kolmannen erän loppuhetkillä.

EräViikingit näytti karkaavan jo toisessa erässä, kun Miko Kailiala (3+0) vei vierailijat 1–4-johtoon. LASB nousi kuitenkin maalin päähän vielä erän päätteeksi Roope Kainulaisen ja Julius Aaltosen maaleilla.

Kolmas erä sai trillerimäisiä piirteitä. Antti Sihlman onnistui kaksi kertaa veivaamaan pallon rankkarista ohi Santtu Strandbergin, ja LASB siirtyi 5–4-johtoon. EräViikinkien maajoukkuetähdet nousivat tärkeillä hetkillä esiin. Mika Moilanen iski komeasti ilmasta helsinkiläisten tasoituksen ja Kailiala sai kunnian iskeä ottelun voittomaalin ajassa 57.31.

Ennakkoon paljon odotettu kohtaaminen jäi näkemättä, kun täksi kaudeksi LASBiin siirtynyt Mikael Järvi ei flunssan vuoksi ollut kokoonpanossa, eikä näin ollen päässyt pelaamaan vanhoja joukkuelaisiaan vastaan. Ottelun kovimmat pistelukemat kirjautti itselleen EräViikinkien Tuomas Iiskola 2+2-tehoin.

Miesten liigan jumbojoukkue Helsingin M-Team haki kauden ensimmäisen voittonsa Rauman SalBan vieraana. Ykköskentän laitahyökkääjä Mikko Pasanen oli oivalla pelipäällä iskemällä neljä joukkueensa maaleista, kun helsinkiläiset ryöstivät pisteet maalein 3–9. Antti Itkonen tarjoili syötöt kolmeen M-Teamin osumaan. SalBa jatkaa sarjataulukon 11:ntenä.

Limingan Niittomiehet nousi sunnuntaisella vierasvoitolla miesten Divarin sarjataulukossa neljänneksi. LNM päätti onnistuneen Karjalan-kiertueensa toiseen voittamalla Joensuun Josban maalein 2–6.

Tasainen mittelö ratkesi niin kutsutulla pelimiehen kympillä. Niittomiehet karkasi ensin Veli-Pekka Turulan ja Juho Laurilan osumilla kolmen maalin päähän. Loppulukemat pääsi iskemään Josba-verkkoon Tuukka Kivioja. Josballa on kasassa neljä pistettä tällä kaudella.

Miesten Salibandyliiga
SalBa-M-Team 3-9 Ottelutilastot
LASB-EräViikingit 5-6 Ottelutilastot
Happee-OLS 9-7 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
TPS-SB-Pro 5-1 Ottelutilastot
NST-Steelers 4-3 Ottelutilastot

Miesten Divari
NJ-NST 8-9 ja. Ottelutilastot
Josba-LNM 2-6 Ottelutilastot

20 comments

 1. Ei tolla Evin pakkiosastolla kyllä mitään mestaruuksia voiteta. Harmi taas lasbille, pisteet karkas huonomalle joukkueelle. Viimeistely oli heikkoo.

 2. Harvoin vihelletään pelissä kolme rankkaria samalle joukkueelle väärin perustein. Ja nyt ei oteta LASB:lta mitään pois, saivat myös tasakentällisillä luotua voittoon riittävän määrän paikkoja. EV:n puolustus tosiaan hieman epävarmaa,

 3. Aro pakissa niin eihän siinä pysty muuta kuin rikkoon. Paha roska joukkueelle.

 4. Kauneus on katsojan silmissä. Tai tuomioiden oikeellisuus verrannollinen siitä minkä väristen lasien läpi peliä katsoo. ”Laseista” riippumatta hienot rankkarit Sihlmanilta.

 5. Hyvä me, vaikka oltiin taas huonompia ja pakitkin ihan paskoja. Jälleen voitto kotiin! Tähän alkaa jo tottumaan, vai uskaltaako huudella ;-).

  Hyvä teemi! Nyt vaan lisää pökköä ja voittoja himaan. Eka ”pakko” voitto hoidettu. Arto, salba ja pleijarit, onko joku noin sanonut?

 6. Kaksiko viikkoa tästä on kun joku sanoi, että SalBalla on mahdollisuudet jopa playoffeihin. Kyllä minä sanoisin, että siinä vaiheessa kun otat kotonasi murskalukemin pataasi joukkueellla, jolla ei ollut aiemmin pisteen pistettä, niin puhutaan ennemmin playouteihin pääsemisestä.

 7. Toki myönnettäköön myös se, että itse povasin M-Teamille max. yhtä pistettä lokakuun kuudesta pelistä – nyt on kasassa siis kaksi.

 8. Seuraavaksi tulee teemille kovat 5 matsin putki, siitä ei etukäteen voi montaa pistettä povata.

 9. M-Teamilla on sellainen ongelma, että kun sen saldo Pasilassa ei ole sitä kaikkein kauneinta luettavaa, niin se lähtee käytännössä joka peliin altavastaajana. Toisaalta, viime kaudella se venyi melkoiseen ihmeeseen (tuolla kotisaldolla ei pitäisi olla minkäänlaista asiaa säilyä sarjassa), miksei tälläkin kaudella. SalBa kaatui komeasti, kyllä M-Team voi ottaa pisteitä muiltakin häntäpään joukkueilta. Esim. Koovee vieraissa voi ihan hyvin kaatua, sopivalla kertoimella voisin lyödä jopa M-Teamin puolesta vetoa.

 10. Lasbi tulee hienosti pärjäämää liigassa, mutta sitä saattoi olettaakin kun pelaamalla nousi sinne. Ja ei kai kukaan oikeasti uskonu salban pleijereihin vaikka sitä täällä joku läpällä huutelisi

 11. Kyllä eilisestä pelistä huomasi kuinka tärkeä pelaaja Teemu Kortelainen on koirapaidoille. En sano että maalit olisivat menneet helposti mutta kyllä Kortelainen olisi noista muutaman kiinni ottanut

 12. Höpöhöpö. Arto mikään trolli ole, ihan totta kirjoittaa, aina se totuus ei vaan miellytä. Jos seurannut äijän kirjoituksia, niin ei esportin poikia silkki hanskoin käsittele. Peukku kilposelle multa!

 13. Kiitos S7. Omalla nimellä (tai vakionimimerkillä kuten sinä) kun kirjoittaa, niin siinä on se hyvä puoli, että se tuo uskottavuutta (joka tietenkään ei ole sama asia kuin asiantuntemus) melkoisesti lisää, kun oikeasti joutuu myös vastaamaan väitteisiinsä, eikä vain huutele puskista. Jos minä haluaisin trolli olla täällä, niin en todellakaan omalla nimelläni kirjoittaisi. Näkemyksistäni voi myös tulla kanssani keskustelemaan vaikkapa hallilla, seuraavan kerran olen todennäköisesti paikalla torstaina Raholassa (jos en keskiviikkona Energialla).

 14. Josballa taitaa kylläkin olla kasassa vasta kolme pistettä?
  Viime viikonloppua ei taideta haluta muistella Joensuun leirissä. Eka Cupissa jatkoajalla turpaan kakkosdivarin (!) puolivälin joukkueelta ja sit pelimiesten kympillä Limingalta.

 15. Voisivat Joensuussa jo luovuttaa salibandyn suhteen. Janne Tähkä ei ole tulossa takaisin. Josba ei ole tulossa takaisin liigaan.

 16. Hieno peli tuo LASERV. Melkein toivoin tasapeliä, mutta onneksi oikea joukkue päätyi voittajaksi. Aika iso vaikutus on Kinnusen poissaololla eikä Koskesta ole paikkaajaksi.

  Enpä olisi uskonut, että keskiviikkona pelataan kärkiottelu, mutta kelpaa. Mielenkiintoista nähdä onnistuuko ERV:n syöttömylly jauhamaan Indiansin puolustuksen rikki. Eilen tuli aika paljon nopeista vastaiskuista paikkoja omaan päähän eli sitäkin on nyt päästy harjoittelemaan.

 17. Indiansin puolustus oli tosi kovilla jo Nokian kanssa ja primusmoottorinahan siellä hääri tuomari, jota ei olisi voinut vähempää kiinnostaa onko pallo maalissa vai ei. Sanottiin Indians- ja KrP-leireistä mitä tahansa, niin minusta EräViikingeillä on luokkaa jumalattomasti kovrmpi hyökkäys kuin KrP:llä, joten tulosvetoon lähtisin keskiviikkona laittamaan ainakin kahdeksan maalia kotijoukkueelle, joista ainakin neljä päätöserässä.

 18. Joensuussa on jo painettu paniikkinappula ja tottuneesti syöty lupaukset, ettei ketään kutsuta kesken kauden apuun. Jotain tietty tarttee tehdä jos nuoret pakit ei pärjää, eikä hyökkääjät tee maaleja, sillai ei Divarissa pysytä. Vielä Ketosta ja Matikaista odotellessa.
  http://www.josba.fi/heku-kaipasi-treeneja-ja-palasi/