Pääkalloennakko: Classic haastaa EräViikingit A-poikien SM-sarjan mestaruustaistossa

Indians lähtee rakentamaan kautta vahvasti puolustuksen kautta. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

Tähän päättyi kausi 2015-2016. A-nuorissa luvassa mielenkiintoinen vuosi. Kuva: Juhani Järvenpää
Tähän päättyi kausi 2015-2016. A-nuorissa luvassa mielenkiintoinen vuosi. Kuva: Juhani Järvenpää

Nuorten SM-sarja käynnistyy lauantaina 1. lokakuuta. Pääkallo.fi ennakoi tulevan kauden voimasuhteet ja arvioi kaikki sarjan 12 joukkuetta.

Viime kausi päättyi Tapanilan Erän mestaruusjuhliin, kun se kukisti fiinalisarjassa Turun Palloseuran voitoin 3-2. Pronssiset mitalit nappasi Tampereen Classic.

Tulevasta kaudesta voidaan odottaa jälleen erittäin mielenkiintoista. Kuten aiempinakin kausina, sijoilla 3-8 olevat joukkueet tulevat todennäköisesti olemaan vain parin pisteen päässä toisistaan. Runkosarja pelataan kaksinkertaisena, jolloin jokaiselle joukkueelle kertyy yhteensä 22 ottelua ennen pudotuspelejä. A-poikien SM-sarjan tilastot ja otteluohjelma löytyvät tuolta.

Jatkaako fuusioitunut EräViikingit menestyksen tiellä? Kuva: Juhani Järvenpää
Jatkaako fuusioitunut EräViikingit menestyksen tiellä? Kuva: Juhani Järvenpää

1. EräViikingit
Fuusioseura lähtee tähän kauteen mielenkiintoisella yhdistelmällä, kun lähes sama pelaajarinki pelaa sekä nuorten SM-sarjaa että miesten Divaria. Taitavat ja lahjakkaat nuoret saavat uransa kannalta tärkeitä ja kehittäviä pelejä Divarissa, mutta ottelukuorma saattaa kasvaa raskaaksi.

Joukkue on rakennettu viime kaudella SM-kultaa voittaneen Tapanilan Erän pelaajista, ja materiaali on erittäin laadukas. Sakari Pulkkinen ja Santeri Kainulainen ovat erinomaisia torjujia A-nuoriin. Kaius Karhulahti, Oskari Savolainen ja Perttu Järvinen ovat puolustuspäässä kovia tekijöitä. Hyökkäysmateriaali on niin ikään huippuluokkaa. Christian Remes vaihtoi maisemaa, mutta M-Teamin liigaan siirtyneellä Riku Holopaisellakin on rinnakaisedustus, eli hän saa pelata EräViikingeissä A:n SM-sarjaa. Nuorten maajoukkueenkin vakionimiin kuuluva Mika Majalahti tulee iskemään kovat teholukemat kauden aikana.

Valmennuksella riittää ennakkojuttujen perusteella luotto siihen, että EräViikingit saa Divarissa pelaamisesta huolimatta kovan joukkueen kasaan ottelusta toiseen. Tällä joukkueella EräViikingit on suuri ennakkosuosikki tulevalle kaudelle, ja sillä on kaikki mahdollisuudet mennä päätyyn asti.

Paras pelaaja: Mika Majalahti
Päävalmentaja: Tomi Rastas

Pronssimitalistijoukkue Classic lähtee myös alkavalle kaudelle mitalisuosikkina. Kuva: Juha Laaksonen
Pronssimitalistijoukkue Classic lähtee myös alkavalle kaudelle mitalisuosikkina. Kuva: Juha Laaksonen

2. Classic
Tamperelainen Classic aloitti viime kautensa jälleen vahvasti runkosarjassa. Tammikuussa joukkue joutui kuitenkin kovaan turbulenssiin ja hävisi viisi ottelua peräkkäin. Runkosarjan lopussa Classic käänsi kurssin ja taisteli itsensä neljännelle sijalle. Välierissä Erä vei pidemmän korren, ja Classic päätti kautensa pronssimitaleihin.

Pelaajarunko on pysynyt tälle kaudelle hyvin pitkälti samana. Kovimmat menetykset ovat yli-ikäisiksi vanhentuneet Juho Syvänen ja Aleksi Peltola. A-nuorten päävalmentajaksi palaa liigatoimintaa läheltä nähnyt Mikko Hernetkoski, jonka mukaan joukkueen harjoittelukulttuuri pyritään viemään niin lähelle edustusjoukkueen tasoa kuin mahdollista.

Classic haluaa jokaisessa ottelussa olla hallitseva osapuoli ja tälläkin kaudella se on kenties sarjan pallotaitavimpana ryhmänä yksi suosikeista kärkitaistoon. Liigajoukkueen leveän pelaajiston vuoksi Eetu Sikkinen, Tino Lindstedt, Eemeli Akola, Albert Koskinen ja Oskari Heikkilä pelaavat myös junioreiden mukana tällä kaudella. Riku Saarentola on luotettava ykköstorjuja maalilla.

Paras pelaaja: Eetu Sikkinen
Päävalmentaja: Mikko Hernetkoski

TPS jäi viime kaudella senttien päähän seuran ensimmäisestä A-nuorten SM-kullasta. Onko turkulaisseura nyt kypsä? Kuva: Anssi Koskinen
TPS jäi viime kaudella senttien päähän seuran ensimmäisestä A-nuorten SM-kullasta. Onko turkulaisseura nyt kypsä? Kuva: Anssi Koskinen

3. TPS
Hyvässä nousukiidossa olevan Turun Palloseuran kausi 2015–2016 oli viimeistä silausta vaille täydellinen. Turkulaiset etenivät vakuuttavasti finaaleihin kahden puhtaalla pelillä hoidetun pudotuspelisarjan jälkeen. Kausi päättyi kuitenkin karvaaseen pettymykseen, kun Tapanilan Erä vei trillerimäisen finaalisarjan nimiinsä voitoin 3–2.

Tasokas 1998-ikäluokka tekee nyt esiinmarssiaan A-nuorten sarjaan ja aktiiviseen pallokontrolliin pelinsä jo vuosikausia perustanut TPS voidaan lukea tämän kauden suuriin ennakkosuosikkeihin.

Joukkueen hyökkäyskalusto on ottanut pienen askeleen taaksepäin, kun viime kauden pudotuspelien kärkimaaliruiskut, Waltter Mahlberg ja Joakim Ervast ovat poistuneet ryhmästä. Laadukkaita korvaajia on kuitenkin tarjolla ja Emil Eklund, Juuso Forsman, Veikko Sainio ja Jussi Töyrylä tulevat olemaan isoissa rooleissa. Kasassa oleva puolustusryhmä sen sijaan on kenties sarjan kovin ja Heikki Hirvisuo, Akseli Härkönen sekä Ilari Oksanen ovat liigatasoa kolkuttelevia pelaajia. Paljon voidaan odottaa myös FoSusta tulleelta Atte Lahdelta. Kun mukaan lasketaan vielä lahjakas ja kilpailullinen maalivahtikaksikko Werneri Laaksonen-Olli Kuisma, on TPS:lla tälläkin kaudella kasassa mitalisijoilla mukana oleva ryhmä, jonka odotukset ovat korkealla.

Poikajuniorisarjojen kestomenestyjällä ei ole seuran historiassa vielä yhtään A-nuorten SM-kultaa, mutta onnistuessaan tämän kauden joukkue on lähellä sitä ensimmäistä. Sarjan kärjessä erot ovat pieniä ja hyvänä päivänä joukkue kykenee kaatamaan vastustajan kuin vastustajan.

Paras pelaaja: Juuso Forsman
Päävalmentaja: Lari Molkka

Vahvistunut Oilers saattaa murtautua mukaan mitalitaistoon. Kuva: Anssi Koskinen
Vahvistunut Oilers saattaa murtautua mukaan mitalitaistoon. Kuva: Anssi Koskinen

4. Oilers
Öljynuoret olivat todella ailahtelevia viime kauden ajan. Välillä espoolaiset nappasivat kovia päänahkoja sarjan kärkijoukkueista, mutta sama suoritustaso ei säilynyt ennakkoon heikompia joukkueita vastaan. Puolivälierissä joukkue aiheutti paljon harmaita hiuksia finaaleihin asti edenneelle TPS:lle, mutta kolme jatkoaikatappiota siirsivät espoolaisryhmän kesälomalle.

Oilersin heikkous on jo useana kautena ollut materiaalin leveyden puute. Joukkueella on aina ollut kovia pelaajia reilun kentällisen verran, minkä jälkeen taso on tippunut radikaalisti. Tästä kaudesta olisi voinut tulla entistä vaikeampi, kun Saku Hirmasto ja Kristian Lamminen eivät ole enää takomassa pisteitä. Öljyputki olisi ollut tukossa, mikäli SSV:stä saapuneet 98- ja 99-ikäluokkien lahjakkuudet eivät olisi suunnanneet Oilers-paitaan. Yannick Lindroos, Toni Rintala ja Niklas Laurila ovat todellisia kaappauksia helsinkiläisseurasta ja tulevat iskemään kovia teholukemia alkavalla kaudella. Lisäksi samasta osoitteesta saapunut Severi Hopsu tuo kaivattua laatua tolppien väliin.

Entuudestaan joukkueen avainpelaajiin kuuluvat Tommy Borg, Severi Korhonen ja Eromon Agbomeirele, joten Oilersilla on jälleen hyvä mahdollisuus edetä pudotuspeleihin ja kasassa saattaa nyt olla ryhmä, joka on valmis ottamaan ison askeleen eteenpäin matkalla mitalijoukkueeksi.

Paras pelaaja: Severi Korhonen
Päävalmentaja: Aleksi Lammi

Vahvistunut Tiikerit lähtee kauteen kovin odotuksin. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi
Vahvistunut Tiikerit lähtee kauteen kovin odotuksin. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

5. Tiikerit
Vantaalaisjoukkue sai viime kaudella taistella pudotuspelipaikasta tosissaan, kun se jäi runkosarjassa tasapisteisiin Happeen kanssa ja puolivälieräpaikka irtosi lopulta vain paremman maalieron ansiosta. Erä osoittautui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella liian kovaksi haasteeksi ja kevät päättyi suoraan kolmeen otteluun.

Tiikereiden erinomainen juniorityö näkyy myös tämän kauden joukkueessa. Mukaan on nostettu lahjakkaita pelaajia B-junioreista. Mikko Levänen pelasi jo viime kaudella A-nuorten mukana, mutta takoi samalla BSM:n runkosarjassa hurjat tehopisteet 26+49=75. Levänen on noussut myös vahvaksi kandidaatiksi ensi kevään nuorten MM-joukkueeseen. 98-ikäluokkaa edustava Christian Remes oli kovan luokan kaappaus Erästä ja Jere Rekilä on puolustuspäässä arvokas pelaaja.

Tiikereiden pelaajat ovat tälläkin kaudella mukana kakkosdivisioonan Akatemia-joukkueessa, mutta se ei ole aikaisemminkaan tuottanut ongelmia. Kovakuntoinen ja fyysinen joukkue on tällä kaudella hyökkäyspäähän vielä vaarallisempi ja samalla vahva puolivälieräkandidaatti.

Paras pelaaja: Mikko Levänen
Päävalmentaja: Miro Mäkelä

OLS lähtee parantamaan suoritustaan viime kauden pettymyksen jälkeen. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi
OLS lähtee parantamaan suoritustaan viime kauden pettymyksen jälkeen. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

6. OLS
Viime kausi oli A-nuorissa menestymään tottuneelle OLS:lle iso pettymys. Hyvä alkukausi vaihtui todelliseen syöksykierteeseen tammikuussa, ja lopulta oululaiset joutuivat karsimaan sarjapaikastaan. Sen OLS hoiti tyylikkäästi liigapelaajien avustamana. Joukkue lähtee alkavalle kaudelle tavoitteenaan nousta takaisin pudotuspeleihin.

Luistinseurassa on tapahtunut paljon muutoksia. Eetu Vehasen tilalle päävalmentajaksi saapui Kellon Lyöntiä Divarissa luotsannut Janne Krankka. Miesten liigajoukkueen materiaali on viime kautta kapeampi, joten A-nuoret joutuvat tulemaan toimeen suurimman osan kaudesta ilman Olli Kinnusta, Juho Sorria, Olli Wikstedtiä ja Antti Suomelaa. Uusina pelaajina joukkueeseen on tullut aiemmin miesten aladivareita pelanneita hahmoja – mielenkiintoisimpana ehkä kakkosdivaria Sastamolossa pelannut sentteri Aleksi Kvist. Tommi Wianderin odotetaan nousevan puolustuksen johtavaksi pelaajaksi ja huippulahjakas Eetu Ijäs on edustuksesta nuoriin päästessään erinomainen vahvistus hyökkäyspäähän.

Uudistuneisuus näkyy myös pelitavallisesti, kun OLS:n teemoihin kuuluu aktiivisuuden lisäksi vahva pallonhallinta. Materiaali ei ole sarjan kärkipäätä, mutta roolituksen onnistuessa joukkue on yllätysvalmis.

Paras pelaaja: Tommi Wiander
Päävalmentaja: Janne Krankka

Indians lukeutuu alkavalla kaudella vahvoihin haastajiin. Kuva: Juhani Järvenpää
Indians lukeutuu alkavalla kaudella vahvoihin haastajiin. Kuva: Juhani Järvenpää

7. Indians
”Heimo” yllätti viime kaudella monet A-nuorten SM-sarjassa sijoittuen runkosarjan kolmanneksi. Tie nousi pystyyn puolivälierissä, vaikka joukkueella oli mahdollisuudet edetä keväällä pitkälle. Vaikka joukkueessa on paljon potentiaalia, lähtökohdat kauteen ovat silti haasteelliset.

Indiansin liigajoukkueen materiaali kaventui viime kauden jälkeen ja nyt A-juniori-ikäisillä on entistä suurempi rooli edustuksessa. Muun muassa Heikki Iiskolaa, Joel Väyrystä ja Aaro Astalaa nähdään nuorten matkassa entistä harvemmin.

Samalla tilanne avaa mahdollisuudet uusille vastuunkantajille. Lauri Näränen ja Kaarlo Mahlberg esiintyivät edukseen jo viime vuonna, ja B-nuorten ykkösdivisioonassa yli 3,5 pistettä per ottelu takonut Olli Arkkila kannattaa ottaa seurantaan. Myös Erästä tullut Leo Tikka ja SSV:stä saapunut Tommi Sirkka voivat yllättää. Tuukka Vesalla riittää töitä espoolaisten tolppien välissä.

Seuran vanhemmissa ryhmissä on kesän aikana ajettu sisään hyvin tiiviisti puolustava, vastaiskupeliin perustuva pelitapa, joka on tuottanut ainakin harjoituskauden aikana lupaavia tuloksia. Jää nähtäväksi onnistuvatko sarjan muut joukkueet avaamaan Indiansin bussin ovet ja löytyykö espoolaisryhmästä kykyä muuttaa harvalukuiset A-korin maalipaikat osumiksi kauden aikana.

Paras pelaaja: Heikki Iiskola
Päävalmentaja: Juha Seppä

Koovee ylitti odotukset viime kaudella - pystyykö ryhmä uuteen yllätykseen? Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi
Koovee ylitti odotukset viime kaudella – pystyykö ryhmä uuteen yllätykseen? Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

8. Koovee
Tampereen toinen ASM-joukkue Koovee pelasi erinomaisen viime kauden. Runkosarjan sijoitus oli lopulta neljäs ja samalle sijalle urakka päättyi myös pudotuspeleissä paikalliskilpailija Classicin viedessä pronssimitalit nenän edestä. Kaiken kaikkiaan kausi oli kuitenkin onnistunut petraus aiemmasta ja matalat ennakko-odotukset huomioiden vahva suoritus.

Täksi kaudeksi lähtökohdat ovat huomattavasti vaikeammat. Roni Tuomela, Mika Salo, Samu Saari ja Perttu Koljonen ovat nyt yli-ikäisiä. Lisäksi hyökkäyspään johtavat pelaajat Henrik Puumala ja Aleksi Kulmala suuntasivat Hämeenlinnaan. Tommi Junttilalle sovitellaan ykkösmaalivahdin saappaita, kun Rasmus Hasu ei myöskään ole enää maalipuiden välissä.

Uusina pelaajina Kooveen nuoria vahvistavat Kristian Lamminen ja Jasse Kuusisto aina kun liigavelvoitteet eivät ole esteenä. Viime kausilta tutut Lauri Alkki ja Topias Lammensalo kantavat isoa vastuuta tamperelaisten puolustuksessa. Pelaajamenetykset eivät kuitenkaan voi olla näkymättä ja viime kauden kaltaiseen nappisuoritukseen Koovee ei todennäköisesti yllä.

Paras pelaaja: Samuli Segerman
Päävalmentaja: Kari Lehtisalo

Takavuosina A-nuorten sarjaa dominoineessa Happeessa kaivataan nyt uusia vastuunkantajia. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi
Takavuosina A-nuorten sarjaa dominoineessa Happeessa kaivataan nyt uusia vastuunkantajia. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

9. Happee

A-nuorten sarjaa takavuosina dominoinut Happee on ollut viime vuodet taantumuksessa, ja viime kaudella joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle, kun tasapisteissä Tiikerit eteni puolivälieriin paremman maalieronsa turvin.

Eino Heinonen, Eppu Suhanto ja Matias Siikki ovat elintärkeitä joukkueen menestyksen kannalta ja samalla joukkueen kantavia voimia. Joukkueen maalivahtipeli on viimekautista heikommassa tilassa, kun sarjan parhaisiin maalivahteihin kuulunut Miro Tuomala on nostettu liigajoukkueen ryhmää.

Happeen junioritoiminta kaipaisi jostain isoa piristysruisketta – tällä kaudella nuorempien juniorien SM-sarjapaikkoja ei saavutettu missään ikäluokassa. A-nuorissa hirviryhmä tulee taistelemaan sijoituksista sarjan keskivaiheilla. Jyväskyläläiset saattavat pahimmassa tapauksessa joutua jopa karsimaan sarjapaikastaan, mutta toisaalta hyvällä suorituksella myös viimeiset pudotuspelipaikat ovat mahdollisuuksien rajoissa.

Paras pelaaja: Eppu Suhanto
Päävalmentaja: Pasi Kotilainen

Rangers lähtee jälleen säilyttämään sarjapaikkaansa. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi
Rangers lähtee jälleen säilyttämään sarjapaikkaansa. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

10. Rangers

Kaudella 2015-2016 Rangers sijoittui A-nuorten SM-sarjassa yhdennelletoista sijalle ja säilytti sarjapaikkansa voittamalla Steelersin karsinnoissa otteluin 2-0. Pudotuspeliviivaan oli runkosarjassa kuitenkin vain kaksi pistettä, joten ennakkoon sarjan hännille ennakoidun joukkueen kausi oli monilta osin positiivinen.

Joukkueen suorittava ydin muodostuu pitkään yhdessä pelanneesta 1997 ikäluokasta, joka oli aikaisempina vuosina omassa ikäluokassaan taistelemassa kärkipaikoista.

Nicholas Rajala, Atte Silvennoinen, Samuli Alaluusua, Teppo Salo ovat laadukkaita hyökkääjiä nuorten SM-sarjaan. Puolustuksen johtohahmo on Santeri Niemelä.

Etäisyys pudotuspeleihin ei ollut viime kaudella suuri ja onnistunut alkukausi saattaa viedä kirkkonummelaisryhmän jopa taistelemassa viimeisistä pudotuspelipaikoista. Kasassa oleva materiaali on kuitenkin auttamatta liian kapea haastamaan sarjan huippujoukkueita ja todennäköisemmin edessä on jälleen sarjapaikasta karsiminen.

Paras pelaaja: Samuli Alaluusua
Päävalmentaja: Sebastian Fager-Pintilä

SPV yllätti kaikki viime kaudella. Nyt edessä on raskaampi vuosi. Kuva: Juha Laaksonen
SPV yllätti kaikki viime kaudella. Nyt edessä on raskaampi vuosi. Kuva: Juha Laaksonen

11. SPV
Viime kaudella Peliveljet yllätti peliesityksillään lähes kaikki. Alkukausi oli sensaatiomainen ja ennakkoon putoajaksi veikattu, taktisesti kiihoittavan inhorealistisesti pelaannut joukkue keikkui jopa sarjan kärkisijoilla. Loppukaudesta tahti hiipui, ja joukkueen pelityyli alkoi käydä selväksi vastustajillekin. Kausi päättyi puolivälierissä Kooveeta vastaan.

On hyvin vaikea nähdä, että SPV kykenisi samanlaiseen sensaatioon tällä kaudella. Joukkueen tärkeimmät pelaajat, Visa Noponen ja Eemeli Peltonen ovat nyt poissa. Juuso Koskelan, Janne Aution ja Jaakko Laakson harteille jää entistä kovempi paine hyökkäyspään tehoista. Lisäksi Henrik Nyrhisen lähdettyä Happeeseen, on materiaali kapea ja nuori edellä mainittujen hyökkääjien jälkeen.

SPV pyrkii todennäköisesti edelleen paikkaamaan kaventunutta pelaajistoaan tiiviillä puolustamisella, jossa viihdyttävyys on sivuseikka. Haaste on tällä kertaa kuitenkin liian kova ja viime kauden yllätysmomentti on nyt käytetty.

Paras pelaaja: Janne Autio
Päävalmentaja: Ville Manner

SSV:n viime kauden B-junioreista on jäljellä vielä ydinryhmä A-nuorissa. Kuva: Juhani Järvenpää
SSV:n viime kauden B-junioreista on jäljellä vielä ydinryhmä A-nuorissa. Kuva: Juhani Järvenpää

12. SSV
A-nuorissa on tällä kaudella erikoinen kuvio, kun fuusioseura EräViikingeistä huolimatta sarjassa pelaa SSV. Helsinkiläisseuran juniorituotanto oli viime vuosina ollut keskinkertaista, mutta B-juniorien SM-kullan viime kaudella voittaneet lahjakkaat 98- ja 99-ikäluokat nostivat SSV:n A-nuorten ykkösdivisioonasta takaisin SM-sarjaan.

SSV koki kuitenkin kovia menetyksiä kauden jälkeen, kun lahjakkaimpiin pelaajiin kuuluneet maalivahti Severi Hopsu sekä hyökkääjät Toni Rintala, Niklas Laurila ja Yannick Lindroos siirtyivät espoolaiseen Oilersiin. B-junioreiden Suomen mestarijoukkueesta lähtivät myös Viljami Hana, Ossi Lehtonen ja Roope From ja Tommi Sirkka. Pisteiden teosta suurin vastuu on todennäköisesti Teemu Savolaisella ja Niklas Niemellä.

SSV:n pajatso tyhjeni kesän alussa joukkueen tulevaisuuden epävarmuudesta johtuen toden teolla, eikä joukkue ole tarpeeksi kilpailukykyinen muihin sarja kilpailijoihin verrattuna.

Hatunnosto kuitenkin sille, että ryhmässä on menetyksistä huolimatta pelaajia 3+27. SSV saa kaksi laatukentällistä, mutta kokemattomalle joukkueelle haaste on liian kova tässä sarjassa. Sijat 10-12 ovat lopputulema.

Paras pelaaja: Aki Mäkinen
Päävalmentaja: Mikael de Anna

30 comments

 1. Miksei ole mainittu Tepsin tulevia tähtiä Kalle Tuomista ja Jani ”Ronssi” Ruuskasta

 2. No jo on analyysi. Viimekauden tapaan analyysi ei osu aivan maaliin, toisin mainitsemalla Oulun monitoimitalolta suoraan Tampereen ja Seinäjoen kautta Kirkkonummen pommisuojaan. Mr Pääkallo (analyytikko) voisi perehtyä enemmän faktoihin ennen kuin avaa 1999 vuosimallia olevan Samsungin läppärin ja alkaa raapimaan päätään ja pitkän mietinnän jälkeen toteaa epätoivoisena: ”Otetaas mallia tosta edelliskauden analyysistä.” Hän painaa Copy-Paste combinaatioita ja muuttaa pieniä, merkityksettömiä yksityiskohtia. #posinkautta Mr Pääkallo kuitenkin tekee sen, mistä hän saa leipänsä. Nettiin saatiin taas yksi merkittävä kirjoitus missä kuitenkaan ei ole merkitystä.

 3. Yhdyn Mr Sählyn kommenttiin. Lisättäköön että happeen ”päävalmentaja”

 4. Kiitos merkittävistä palautteista nimimerkeille ”Mr Sähly” ja ”Sheriffi”. Nyt kun olette kommenttiosastolla päässeet yhtymään keskemään, niin olisiko pokkaa tarjota sitten perusteiluita? Eli heittäkäähän rohkeasti omia analyyseja tiskiin. Kuka vie ja ketä? Ja mikä joukkue yllättää? Kuka hoitaa pörssit himaan? Ja niin edelleen…

 5. Ensimmäiseksi osui silmään Rangers 11 sija, heillä lähes sama pelaaja materiaali, kuin viimekaudella. Viimekaudella ennen joulua rangers oli muistaakseni voittanut yhden pelin, kun joulun jälkeen he voittivat lähes joka pelin kärkijengejä vastaan , kun olivat saaneet ensinsi totutella ASM vauhtiin. Rangers tulee jatkamaan siitä mihin jäi viime kaudella = TOP 4 jengi

  Koovee tulee olemaan todellinen heittopussi jengi ilman liiga vahvistuksia, joita ei viime kaudellakaan näkynyt kuin playoffeissa.

  Oilers nippu heikentyi , joten en usko että playoff paikka on todennäköinen tänä vuonna.

  SPV, jälleen aliarvioitu viime vuoden ennakon tapaan.

  Classic tulee dominoimaan sarjaa. Ihmettelen mikäli pelinkin tulee häviämään runkosarjassa.

 6. Joo Classic vahvoilla kun Aava parhaalla rosterilla koko kauden pelata. Ei mitään asiaa miehiin ilman massiivista loukkaantumisia miehissä.

 7. Oilersilla on hyvä huomata sekin, että harjoituspelit eivät menneet aivan putkeen. Siellä oli mm. 6-0 johtoaseman sulaminen tasapeliksi. Uskoisin, että Oilersin peleissä nähdään taas vähemmän maaleja kuin viime kaudella. Ihan tuohon top-4 sijoitukseen en vielä usko, mutta playoffeihin menee kyllä.

 8. Tiikerit konttas Jyväskylässä. Tehotonta ylivoimaa, happee vei näytöstyylillä pisteet. Tiikerit näkemän perusteella aivan liian korkeella ennakossa. Remes ainoa jolla taidot/ fysiikka riittää kärkipelaajaksi. Rekilän johtama puolustus suli. täysin. Voima ja pelinopeus ei riitä. Taso näkemän perusteella eu riitä U19-maajoukkueeseen. Happeen veskari harjas pullean/ hitaan tiikerin 100 -0. Lupaa hyvää Happee veskalle .

  Happeella sen sijaan tyylikäs esitys anto tiikereiden pitää palloa vaara-alueiden ulkopuolella. Iski vastaan ja voitti oikeat kaksinkamppailut.

  Valmennus Happeella oli koko ajan kuskin paikalla verrattuna Tiikereiden pelinohjaajiin.

  Tiikerit siis alapäähän listalla ja Happee keskikastiin.

 9. Perusteluiksi vaikka sellainen huomia, kun nyt pari peliä pelattu: – Oilersin sulaminen Indiansia vastaan ja Spv hoiteli pisteet kotiin Olsin luolasta.

 10. Muutaman Classic:in ottelun käynyt katsomassa ja sielä todella vahvaa tekemistä. Classic ei todennäköisesti tule häviämään kuin muutaman ottelun runkosarjassa. Puolustuksessa uusia naamoja, etenkin tämä kuvassa esiintyvä nuori mies näyttänyt todella vahvaa osaamista! Hyökkäys edelleen todella vaarallinen, ja toivottavasti myös liigasta saataisiin iskuvoimaa runkosarjaan. Kevään playoff -huumaa odotellessa.

 11. Ev:lle tulee sitten apuja myös liigasta, 3ketju neppaili parit häkit. Paras pelaaja majalahti ei ollut ees pelaamassa. 3ketju kohtuullinen, kevin, ailio ja surakka 😉

 12. Classiciin täksi kaudeksi siirtynyt Jere Kemppainen tehnyt kovia tehoja reenipeleissä ja on varmasti iso pala Classicin mestaruusjunaa. Luultavasti voittaa pakkien pistepörssinkin. Vihanen rightin puolen lämäri on pelote, sekä pelisilmä hipoo taivasta. Kädet myös silkkisen pehmeät 😉

 13. HUOM! SPV:n Jussi Lassila on tervehtinyt pitkästä polvivammastaan, hän nostaa joukkueen hyökkäysvoimaa maailmanluokan kanteillaan sekä ylivoimapeliosaamisellaan.

 14. Joo kyllä se taitaa niin olla että lassila vie maalipörssin voiton tällä kaudella. Unelmakuti!

 15. Lassila pistää ennätykset uusiksi! #spv #bensaaliekkeihin #traktori

 16. HAPPEE-TIIKERIT

  Pääkallon ”toimittaja” veikkas Tiikerit sijalle 5, siinä lähti jo käsistä. Sija 8 runkosarjassa vois olla parempi. Mitä itse peliin tulee(Tiikerit-Happee), Tiikerit oli todella aneeminen. Happeen ei tarvinnu tehdä hirveästi duunia voiton eteen. En tiedä mitä peliä katsoit, kun kehuit Happeen veskaa, sehän oli aivan umpisurkea, taidat olla veskan isä, kun päästelet tuollaisia suustasi. Toinen asia mikä pisti vahvasti Jyväskylässä silmään, oli tuomareiden todella surkea esitys. Se ei palvellut kumpaakaan joukkuetta, kun tuollaisia turisteja päästetään viheltään an smää. Kokkonen vai mikä ny olikaan, voisi mennä pois salibandykaukaloista lopullisesti, en tiedä mistä noita tuomarikortteja saa?

 17. Clasun kausi starttasikin huikeasti ja eka tappio heti alle. Rangers kairasi ansaitut pisteet ja kuuluu ehdottomasti playoffpaikoille.

 18. Pelataan nyt edes eka kierros pois jaloista ennen kuin ruvetaan kenellekkään jakaan play-off paikkoja tai mestaruuksia.Runkosarja on aina runkosarja tärkeintä hoitaa ittensä kahdeksan joukkoon ja sitten alkaa pelit.

 19. Olin itse katsomassa tuota happee tiikerit ottelua ja silmiin pisti happeen moke miko hassinen,happeen 2000syntynyt kaapo siekkinen ja happeen saku likka ja tiikereistä christian remes ja levänen tuomaritoiminta oli mitä oli mutta muuten hyvä peli.

 20. hieno huomata kuinka classikilla sama henkilö näköjään kirjoittaa tälläkin kaudella otteluraportit yms. Hauska lukea kuinka syy löytyy aina siitä kun tuomarit on paskoja ja
  vastustajat pelaavat sikaa ja yrittävät vain vahingoittaa Tampereen poikia.

 21. Ensimmäisen kotipelin spv ikäväkyllä häviää. Mutta lassila painaa maalin heti loukkaantumisen jälkeen, tämä jos joku lupaa hyvää #respect

 22. Noniin, alkukausi lähtenyt käyntiin, ja nyt voidaan vetää jo pieniä johtopäätöksiä. Rangers yllättänyt varmasti kaikki. Taitava nippu ja hyvin valmennettu, todella vaikea voitettava. Pojat tekevät nähtävästi puolustuspäähänkin hyvin töitä.

  SPV saattanut myöskin yllättää osaa, positiivinen alkukausi ja laajuutta löytyy jopa ykkösen takaakin enemmän kuin kuviteltiin. Pelitapa ei mahdottomasti ole muuttunut, tiivis puolustus ja vastiksista tehdään maalit. Joka tapauksessa, pientä pallokontrollia ja järkevää pallollista pelaamista kuitenkin tuotu mukaan.

  Sitten ne vähemmän yllättävät asiat: SSV:llä ei vain riitä, suoran putoajan paikka häämöttää jo nyt selvänä. Sarja on myös tänä vuonna erittäin tasainen muiden joukkueiden osalta, johtuu toki monen joukkueen pelaajaruletista, kun edustusjoukkue tarvitsee pelaajia.

  Eräviikingit konttaa tuloksellisesti, mutta sielläkin Erä-akatemia näköjään menee ainakin alkukaudesta ASM:n edelle. Varmasti kohentaa otteitaan vielä loppua kohti roimasti.

  Mielenkiintoinen kausi taas kerran tulossa!

 23. Koovee vaatii suuremman peliliikkeen, nykyinen ei johda mihinkään.

 24. Noh, sijat 2,4,6 ja 12 kuitenkin täysin oikein :-). Tps ja Happee myös melko lähellä ennakoitua, kovimpia floppeja Erä ja Tiikerit. Pahiten aliarvioitiin Rangers, joka niukan säilymisen jälkeen lähtee kotiedulla playoffeihin. Pleijaripareina luultavasti 1.-8., 2.-7., 3.-5. ja 4.-6.