Törmäily suomalaisveskarin kanssa johti pelikieltoon, huippuhyökkääjä raivona: ”Täysin naurettavaa”

Storvretan Henrik Stenbergillä (12) ei riittänyt ymmärrystä saamaansa pelikieltoon. Kuva: perwiklund.se
Storvretan Henrik Stenbergillä (12) ei riittänyt ymmärrystä saamaansa pelikieltoon. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliiga-seura Storvretaa edustava hyökkääjä Henrik Stenberg on määrätty kahden ottelun pelikieltoon törmäiltyään Champions Cupin finaalissa Tampereen Classicin maalivahdin kanssa.

Tilanteessa Stenberg törmäsi maalin taakse juostessaan suomalaismaalivahti Lassi Torisevaan. Ruotsalaisen käsi osui Torisevaa pään seudulle, ja Classic-veskari jäi tilanteen jälkeen maahan makaamaan.

Itse ottelussa tilanteesta ei jaettu rangaistuksia ja Toriseva pystyi jatkamaan maalinsuulla, mutta video otettiin jälkikäteen kansainvälisen salibandyliiton, IFF:n, kurinpitovaliokunnan käsittelyyn.

IFF tiedotti perjantaina, että Stenbergiltä jää väliin kaksi seuraavaa Superliiga-ottelua pelikiellon vuoksi. Pelikieltoa perusteltiin Stenbergin tarpeettomaan ja holtittomaan toimintaan vedoten, vaikka hänellä ei tilanteessa ollut tarkoitus vahingoittaa maalivahtia.

Stenberg kommentoi pelikieltoaan perjantaina ruotsalaiselle Innebandymagazinetille ja oli tyrmistynyt päätöksestä.

– Tämä on täysin naurettavaa. Tämä on Champions Cupin historian pohjanoteeraus, Stenberg tuskaili ruotsalaislehden haastattelussa.

Hän jatkoi kommentoimalla sarkastiseen sävyyn IFF:n rangaistuksesta, ja sen vaikutuksesta Ruotsin liigapeleihin, vaikka tilanne tapahtui Euroopan seurajoukkueturnauksessa.

– Meillä on salibandyssa todella hieno ja toimiva järjestelmä. Ei ole ihme, ettei meitä oteta vakavasti. Minulla ei ollut aavistustakaan, että tilanne johtaisi tällaiseen. Siitä olisi pelissä voitu antaa vaikka vain vapaalyönti. Jos näistä annetaan pelikieltoja, aika monella jäisi otteluita väliin turnauksen jälkeen.

Alla on nähtävissä video pelikieltoon johtaneesta tilanteesta.

Linkit:
Innebandymagazinet: Stenberg: ”Helt horribelt”
Uutinen pelikiellosta IFF:n sivulla

14 comments

  1. Oho, enpä uskonut että tuollaisen rangaistuksen saisi. Suomessa, jos saa Suomen Cupissa ottelurangaituksen on vapaa pelaamaan liiga/divarimatseja, ellei rangaistusta ole annettu määräaikaisena.

  2. Olen annetusta tuomiosta täysin samaa mieltä ruotsalaispelaajan kanssa. Kyseessä normaali pelitilanne jossa kuitenkin syntyy pieni kosketus veskariin, joka olisi sinänsä ollut vältettävissä pelajaan toimesta. Veskari kuitenkin reagoi tilanteeseen mielestäni hieman ylikorostetusti ja kaatuu tilanteessa hieman teatraalisesti italialaiseen futari tyyliin, jonka seurauksena ehkä myös luokkasi hieman itseään tai sitten ei. Voihan olla, että veskarin tarkoitus oli vain saada pieni hengähdystauko omalle joukkueelleen jotta saisivat vedettyä hieman happea vastustan kovan prässin keskellä.

  3. Eihän tuo ole millään pelikiellon arvoinen rike. Ihan normaali pelitilanne, mitä tapahtuu aina välillä. Huvittavinta oli kuitenkin se, kuinka ruotsalaispelaaja jatkoi vihellyksen jälkeen juoksua suoraan vaihtopenkille, eikä edes ajatellut pahoittelevansa 😀

  4. Kyllähän pelaaja ihan tahallisesti koskettaa veskan maskia, mutta ei siitä ihan nuin näyttävästi lennä.

  5. Älkää nyt taas vouhottako, lukekaa toi juttu niin mitäs tekemistä sillä on että peli pelattiin Suomessa , rangaistuksenhan langettaa kansainvälinen IFF

  6. Korkeintaan jälkeenpäin olisi kuulunut antaa mokelle pelin sabotoinnista. Kevyt hipaisu ja tollaset filmit.

  7. Opettelis kaveri ensin säännöt. Maalia ei saa siirtää, maalivahdin alueen yli ei saa oikoa ja maalivahdin kypärään ei saa tarttua. Ja lisäkommentoinnista vois antaa lisää penalttia.

  8. Ja selkärangaton kun on niin hipsii hipihiljaa takaviistoon, ettei tulis boxia. Naurettava jätkä

  9. Vaikka pelikielto tuosta yksittäisestä tempusta onkin ylimitoitettu, niin nyt Stenberg sai sen mitä on hakenut jo pitkään. Pellen kun täytyy jatkuvasti kaivaa verta nenästään

  10. Täysin oikea tuomio, tarkoituksellisesti ottaa veskarin kypärästä kiinni ja veskan niska kovilla. Ne ketkä ei ole tuolla ollut ristikko päässä, kokeilemaan miltä tuntuu kun vedetään kylpärästä ja niska rentona, kokemusta on .

  11. Aivan oikea ratkaisu! Taitava tuomari olisi antanut jo pelitilanteessa suoran ulosajon! Kaveri ottaa veskan kypärästä kiinni ja kiskaisee kaikilla voimillaa, hyvä että pää pysyy ruhossa kiinni! Käsittämättömän vaarallinen teko, nämä pitäisi kitkeä tästä lajista pois!

  12. Kannattaisi joskus vetää kypärä päähän ja käydä itse maalilla kokoilemassa minkälaisia tällejä siellä jaetaan. Kosketuksen kypärään ei todellakaan tarvi olla kummoinen kun se on vastakkainen veskan oman liikkeen kanssa. Ihan oikein että näihin tilanteisiin reagoidaan ja näytetään että tuollaiset, ihan turhat, temput ei kuulu tähän peliin.