Tuorein tyttöjen U19-maajoukkue valittu – uusi valmennus aloittaa urakkansa

Jenna Saario (17) valittiin tuoreimpaan U19-maajoukkueeseen. Kuva: IFF

Jenna Saario (17) valittiin tuoreimpaan U19-maajoukkueeseen. Kuva: IFF
Jenna Saario (17) valittiin tuoreimpaan U19-maajoukkueeseen. Kuva: IFF

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue marraskuun kansainvälisenä viikonloppuna pelattavaan neljän maan turnaukseen on valittu. Alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on uusi kokemus usealle pelaajalle, mutta myös maajoukkueen hiljattain valitulle valmennukselle.

Pelaajien kartoitus ja pelaajaseuranta lähti käyntiin syyskuun alussa. Nyt Suomen tyttömaajoukkueen päävalmentaja Tapio Tamminen, valmennustiiminsä Tiina Röning ja Kari Saukkonen kanssa, on valinnut joukkueen Sveitsin Schaffhausenissa 4.-6.11. pelattavaan EuroFloorball Tour-turnaukseen.

Nimetyssä joukkueessa sekoittuvat ikäluokkamaajoukkueen toiminnassa jo mukana olevien pelaajien kokemus ja uuden projektin untuvikkopelaajat. Aiempaa kokemusta maaotteluista löytyy kahdeltatoista pelaajalta ja ensikertalaisia mukana on kahdeksan. Siinä missä maalivahdit saavat tulikasteensa, puolustuspäästä löytyy kokemusta kovista kansainvälisistä peleistä.

Suomen U19-tyttöjen ottelut EFT-turnauksessa
Pe 4.11. klo 15 Suomi – Ruotsi, BBC Arena
La 5.11. klo 13 Tsekki – Suomi, BBC Arena
Su 6.11. klo 15 Sveitsi – Suomi, BBC Arena

Kaikista otteluista on luvassa nettistriimi.

Suomen U19-tyttöjen maajoukkue
Sveitsin EFT-turnauksessa 4.-6.11.

Maalivahdit o m s yht.
Elinda Hermanson 1999 FBC Loisto, Turku 0 0 0 0
Ira Moilanen 1999 SB-Pro, Nurmijärvi 0 0 0 0

Puolustajat
Emmiina Hapuoja 1998 Koovee, Tampere 5 0 0 0
Emma Kaila 1998 NST-Lappeenranta 8 1 0 0
Salla Ranta 1999 TPS, Turku 6 1 5 6
Roosa Räsänen 1999 SB-Pro, Nurmijärvi 0 0 0 0
Trine Sällström 1998 M-Team, Helsinki 15 3 4 7
Daniela Westerlund 1998 SB-Pro, Nurmijärvi 15 3 5 8

Hyökkääjät
Tuulia Aho 1998 Koovee, Tampere 0 0 0 0
Fanny Holmberg 1998 PSS, Porvoo 15 3 4 7
Iina Latvala 1999 PSS, Porvoo 0 0 0 0
Annina Levälampi 1999 PSS, Porvoo 12 4 1 5
Matilda Lindström 2000 SB-Pro, Nurmijärvi 5 1 0 1
Daniela Markelin 1998 SB-Pro, Nurmijärvi 0 0 0 0
Taru Nordman 2000 M-Team, Helsinki 5 1 0 1
Jenna Ruokostenpohja 1998 Classic, Tampere 8 2 1 3
Milja-Maria Saarikoski 1999 EräViikingit, Helsinki 0 0 0 0
Jenna Saario 1998 TPS, Turku 15 7 7 14
Elina Vanhanen 1998 M-Team, Helsinki 13 4 2 6
Jonna Virkkunen 1999 SSRA, Oulu 0 0 0 0

Tapio Tamminen, päävalmentaja
Tiina Röning, valmentaja
Kari Saukkonen, valmentaja
Tapio Hämeen-Anttila, joukkueenjohtaja
Niina Lahti, huoltaja
Maarit Holopainen, fysioterapeutti

Teksti: Salibandyliitto

19 comments

 1. Samoissa kisoissahan pelaa myös naisten joukkue – Jennaa ainakin olisi tarvittu myös siellä puolella! Eihän sinne ole nyt tarjolla yhtään kelvollista sentteriä, jos Ellakin on pahimmassa tapauksessa vielä pois peleistä… Olisipa Mira Wickman jo käytettävissä!

 2. Samaa mieltä edellisen kanssa! Kaikki 98 tytöt olisi voinut hyvin jättää jo pois peleistä kun MM-kisat ja oma junnu-mj-huipennus meni jo! Tilalle rohkeasti seuraavan ikäluokan 99-00 pelaajia koska tätä kokemusta ei kenellekään ehdi kertyä liikaa ennen seuraavia MM-kisoja!

  Saario ja Sällström ovat jo valmiita naisten maajoukkueeseen eikä kauaa mene kunnes tuolta listalta useampi muukin 98 jo kolkuttelee nmj portteja.

  Näiden kymmenen (!!!!) 98 tytön sijaan olisi voitu valita seuraavan MM-ryhmän ikäluokan pelaajia! Näytönpaikkoja ja mj-tason tapahtumia ei ole ainuttakaan liikaa kisaperiodin aikana! Voisin hyvin luetella kymmenen 99-00 tyttöä jotka olisi pitänyt olla mukana!

 3. Ainakin TPS:n ja SB-Pron parhaat pelaajat todellakin tällä hetkellä juurikin noita nuoria! Tepsin Jenna Saario ja Pron kaksi Danielaa. Ei ole tällä hetkellä vanhemmista heille kelleen vastusta edes oman tiimin sisällä – saa nähdä miten vaikuttaa naisten maju-kuvioihin.

 4. Kyllä Turussa tiedetään, aivan samaa mieltä!! Ja juuri näille parhaille -98 -vuotisille pitäisi juuri nyt saada sitä naisten maju-kokemusta… Eihän Ruotsin naisten majussa koskaan pelaa kuin korkeintaan pari yli kaksvitosta, ja nekin sitten niitä poikkeuksellisia lahjakkuuksia – sieltä mallia! Kun luotetaan liikaa vanhaan, on tulos… No, jää nähtäväksi. Tällä hetkellä naisten maju-edustajista ei liigassa loista tyyliin kuin Classicin tytöt, monilla muilla on ollut alkukaudesta suuria vaikeuksia jo seurajoukkueissaan. Kyllähän se maju-ura voisi päättyä jo ennen liigauran loppumista, uutta verta kentälle!

 5. Ettei jää huuteluksi niin tässä vielä se oma 10 lista jotka olisin valinnut mukaan 98 sijaan valmistautumaan seuraaviin kisoihin!

  Julia Woivalin, Classic (99)
  Elina Hautojärvi, PSS (99)
  Nelly Baumgartner, Northern Stars (99)
  Milja-Maaria Rastas, TPS (99)
  Juulia Nurme, PSS (99)
  Jasmin Saario, TPS (00)
  Cirilla Mäkelä, PSS (00)
  Jannike Grönroos, TPS (01)
  Ulla Valtola, Loisto (02)
  Suvi Hämäläinen, Pirkat (03)

  Lisäksi ehkä harkintaan vielä Karin Eriksen (PSS), Jenni Torkki (Northern Stars), Viivi Tiilikainen (Pirkat), Anni Räisänen (EräViikingit)

 6. Nyt vähän hävettää! Ihan uskomatonta ettei listalla MJ tai omassani ole myös:
  Annu Selinummi, Steelers (00)

  Kokonaisuutena ei mielestäni hirveän hyvä startti uudelle MJ valmennukselle.
  Suorastaan heikko!

 7. Ei oo todellista! Millaisten lasien avulla näissä tytöissä nähdään naisten majupelaajia! Nyt ensin kyllä pitää liigassa esittää ihan omien taitojen kautta peliratkaisijan kykyjä, fysiikka kohdilleen ja pään pitää kestää! Esitykset ovat olleet melko kepposia, mitä on annettu vaikka liigatasolla – lennellään kun leppäkeihäät, kun aikuiset tulee vastaan ja sitten suu käy dumarille – voi, voi! Ihan hyvä ettei liian nuoria pelaajia laiteta mahdottoman eteen Ruotsia vastaan! Ruotsi käyttää aina ikäluokan kärkeä!

 8. Tuskin noita 01-03 nyt U19 joukkueeseen valitaan ennen kuin on ”heidän aikansa sille”. Nyt olisi paras ajaa 99 tyttöjä sisään ja muutamia 00, mutta sitä nuoremmat on kyllä vielä turhan nuoria.

 9. En ole koskaan oikein ymmärtänyt Suomen taktiikkaa ottaa liian nuorella joukkueella satasella turpiin ruotsilta! Mitä siitä nuoret pelaajat oppii? Sen että ruotsi on ihan ylivoimainen? Ja sekö kehittää?

 10. No hepposia esityksiä alkusyksyn liigapeleissä on mielestäni tullut ennemmin juuri tolta ’vanhusosastolta’. Esim. SB-Pron pelissä Classicia vastaan oli ykkösketju ja majupelaajat Kujala-Kujala-Lirkki, jotka lentelivät keppäkeihään lailla – päästivät suurimman osan maaleista tekemättä itse yhtään, kun samaan aikaan Daniela Westerlund teki tehot 2+2, Daniela Markelin ja Mirja Hietamäki hienosti mukana. Että se siitä kokemuksesta, jos vauhti, pelisilmä ja pallonhallinta ei riitä ’edes’ liigatason pelissä ja Classicia vastaan.

 11. Pelattaisko ne pelit ensin.Helpompi analysoida pelien jälkeen eikä dumata etukäteen. Täältä palstalta löytyy aina ne parhaat koutsit, haha. Eiköhän maju-koutsit pyri valitsemaan parhaan mahdollisen ryhmän koko projektin kannalta tässä kohtaa.Isit ja äitit rauhottuu nyt hieman.Onnittelut jokaiselle joukkueeseen valitulle ja onnea peleihin!

 12. Clasun pelihän onkin herkku ottaa esille – taitaa kaikki muutkin seurat saada pataan ihan kunnolla – ai niin – TPS tietenkin voittaa perjantaina! Eihän Classikki ole ketään alaikäistä peluuttanut, vaan ehkä olisi joukkueena paras maju ikinä! U19 peleihin onnea kaikille – sinne nämä tytöt kuuuvat! Nmajut tulee sitten aikanaan!

 13. No sillä SB-Pron ykkösketjulla nyt yski Steelersiäkin vastaan, että ihan pidän minäkin tuota tuohon nostettua esimerkkiä hyvänä! 🙂
  Ja Clasu voisi todella olla kovempi maju ihan sellaisenaan!

 14. Mutta missä on Mteamin Jessica Sågbom tai Maura Paajanen ?? Itse valitsisin ehdottomasti Sågbomin mukaan. Jokapaikan salibandynero jolta ei jalka lopu kesken pelin. Paajasella taas loistava maalivainu ja tähän kenttään kun laittaisi Nordmanin sentteriksi niin aijai ois makoisaa katseltavaa.

 15. Samaa mieltä JOJO:n kanssa. Kiia-Mari Avikainen kuuluisi ehdottomasti maajoukkueeseen!! Heittämällä parempi ja monipuolisempi pelaaja kuin pari muuta tältä listalta löytävää.
  Ja tosiasia on myös se, että -98 aika meni jo. Miksei aleta jo satsaamaan -99-00 syntyneisiin?? Saa nähdä mitä tämä uusi majuvalmennus saa aikaan…

 16. Miksi Hermanson on valittu? Näytöt eivät ole olleet edukseen, varsinkin All Stars leiri meni hieman penkin alle. Varmasti löytyisi pätevämpiäkin maalivahteja hieman nuoremmasta ikäluokasta, varsinkin -00-01 ikäisiä.

 17. Hermanson oli all star turnauksen voittaneen joukkueen maalivahti. Elinan ollessa maalissa joukkue ei hävinnyt ottelussaan joten ei se turnaus kovin huonosti mennyt.

  Mielenkiintoista on tämä valmentaja tilanne. Nyt valmentajat classic-koovee-hatsina. Lähteekö classic kertomaan paikalliskilpailijalle omia detaljeja pelistä? Tuskin lyödään kummassakaan leirissä kaikkia kortteja pöytään. Se kuka kerää pallot onkin sitten selvä homma.

 18. 1. Hautojärvi (-99)
  2. Keihäs (-01)
  3. Selinummi (-00)
  Muuten tuossa on hyvä paketti. -00 ikäluokasta ei löydy muita maajoukkuetason pelaajia. -01 ikäluokasta Keihään perässä tulevat Järvinen ja Höynälä. -02 ikäluokassa on tulossa Valtola. -03 ikäluokasta Hämäläinen.