Video: Tämä tilanne johti Divarissa nuorten maajoukkuepuolustajan sairaalareissuun

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Kuva: Kuvakaappaus videosta.
Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Miesten Divarin Erä Akatemia otti keskiviikkona 8–4-voiton Karhuista. Ottelussa sattui myös kontaktitilanne, joka puhutti jälkeenpäin.

Maalikoosteesta on nähtävissä tilanne, jossa Karhujen Markus Hautaoja juoksee vihellyksen jälkeen kohti palloa tavoitellutta Perttu Järvistä. Erä Akatemian Järvinen saa osuman vasempaan polveensa.

Erä Akatemian päävalmentaja Tomi Rastas kommentoi tilannetta Pääkallo.fi:lle ja kertoi, että peli keskeytettiin pitkäksi aikaa ja Järvinen vietiin ambulanssilla sairaalaan.

– Pertun (Järvinen) polvilumpio meni pois paikaltaan. Se vedettiin takaisin paikalleen, mutta peli laitettiin pitkäksi aikaa poikki, koska häntä ei uskallettu siirtää minnekään ennen ambulanssin saapumista, Rasta kertoi.

– Röntgenistä ei löydetty mitään, mutta magneettikuvat otetaan tänään (torstaina). Sormet ristissä toivomme, ettei Pertulle käynyt pahemmin. Hän on vahva kandidaatti ensi kevään nuorten MM-kisoihin.

Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia, ja myöskään otteluvalvoja ei videotarkistuksen jälkeen vienyt asiaa eteenpäin.

– Mielestäni sen olisi voinut viedä edes videotuomarille katsottavaksi. Eihän se kontakti sikailua ollut, mutta sen olisi voinut välttää. Peli oli vihelletty poikki, eikä Perttu osannut enää odottaa kontaktia, Rastas jatkoi.

Kontakti on nähtävissä alla olevasta videosta ajasta 1.35 eteenpäin.

Ottelutilastot

17 comments

  1. Jos tarkkaan katsoo ja kuuntelee niin kontakti tapahtuu tasan samaan aikaan kun tuomari viheltää pilliin. Eli mistään törkeästä jälkipelistä ei ollut kysymys toisin kuin jutussa annetaan ymmärtää. Pelaaja ei voi lopettaa liikettä siksi kävi näin. Huonoa tuuria ja toivotaan että perttu on nopeasti takasin askissa.

  2. Tosta polvitaklauksesta vois kyllä antaa useamman ottelun pelikieltoa. On niin vaarallisia temppuja.

  3. Tuo sinipaitainen ottaa juuri askeleen taaksepäin kun kaveri juoksee takaa. En näe oikein mitään tahallisuutta…

  4. Toivottavasti tulee iso penaltti. Nämä selkeät vastustajan vahingoittamisyritykset pitää karsia pois.

  5. Sama rotta sikali raukkamaisesti myös viime vuonna b-junioreiden 1.divisioonassa. Ei yllätä yhtää että sama pelaaja tässäkin tapauksessa kyseessä…

  6. Kyllähän tuossa nyt on lähinnä huonoa, oikeestaan jo sikapaskaa säkää, että seuraukset on tuollaiset. Ainakaan noin mun silmään ei mitään suurempaa tahallisuutta tai vahingoittamisyritystä. Noita sattuu välillä. Oleellista on, että edelleen rangaistukset tulee ensi sijaisesti teoista, ei pelkistä seurauksista. Toki sitten selkeän rikkeen jälkeen seurauksestakin kuuluu korottaa….

  7. Kyllähän tuo on tahallinen teko, ei varmastikkaan ole ollut tarkoituksena noin pahasti satuttaa, mutta kuitenkin… Vihellyksen jälkeen ajellaan vastustajaa, eikä kyseinen taklaaja sitten edes käynyt pyytämässä anteeksi. Järvinen olisi varmasti ollut u-19 koneessa, sääli.

  8. En tajua näitä pelaajia joiden pitää tämmöisiä tehdä. Joskus sitten käy sitten näin. Toivottavasti ei käynyt huonosti…

  9. Älkää ny viittikö iha pieni pusu kaveril siihe ni oppii ole pois tieltä. Pitää Vähä antaa jossei pärjää muute

  10. Ton siit saa ku kettuilee viime kauden b-junnujen pistepörssiä dominoiville… toivottavasti ei tuu toistamiseen tielle!

  11. Vaikka oisit kuinka porilainen ni ethän sä nyt tosissaan voi olla noin pihalla et toivot kenellekään tollasta? Tai vaikka ois törkeen huono läppä ni joku raja vois olla hyvä. P.S. en muista karhujen pelanneen ainakaan BSM:ää joten ketä kiinnostaa joissakin kyläsarjoissa pisteitä tehneet.

  12. Hassua, että kitistään otteluvalvojasta. Joukkueella on aivan sama oikeus, jos näkevät videolla rikkeen. Ilmeisesti eivät nähneet, kun eivät tehneet.

  13. Vaikea tuosta videolta tehdä tulkintaa. Paskaa tsäkää kyllä, että kävi noin pahasti.

    Asiasta toiseen, niin olipahan kohtuu komee yksilösuoritus toi Mutasen maali 🙂

  14. Ei ole kyllä yhtään Hautaojan tyylistä, että teloisi vastustajan tahallisesti. Eihän tuolle tilanteelle nyt vaan voi mitään? Molemmilla katseet pallossa ja tapahtuu yleinen yhteentörmäys. Nyt valitettavasti kävi pahemmin kuin usein käy. Jälkisikailusta ei mielestäni voida edes puhua, sillä törmäys tapahtuu samalla hetkellä kuin pilli soi! Täydellä vahingolla suuret seuraukset…

  15. Vaikea sanoa tästä tallenteesta, että kuinka tarkoituksellista tuo oli. Valkoisen liike on kyllä suoraan kohti palloa ja kontaktin jälkeenkin valkoinen yrittää kuitenkin vielä pelata palloa. Tuomarien pelisilmää osoittaa kyllä se, että tilanne vihelletään poikki tuosta kaatumisesta, jossa valkoinen kompastuu lähinnä omiin jalkoihinsa.

  16. Vihellys tulee videolla ajassa 1.39 ja 1.40 tulee kontakti. Tuossa on ehkä 0,7 sekuntia ollut aikaa vihellyksen jälkeen lopettaa pelaaminen. Ei mitenkään mahdollista pysäyttää vauhtia. Yrittikö liikkua maalia kohti vai pelaajaa kohti? Sen tietää vain pelaaja itse, jos hänkään.