Kotilaiset hurjassa vireessä Raumalla – katso lauantain salibandytulokset

Peter Kotilainen oli hirmuiskussa SalBaa vastaan. Kuva: Esa Jokinen

Rauman SalBa ja Jyväskylän Happee väänsivät lauantaina Raumalla miesten Salibandyliigan pisteistä. Happee nappasi vieraspisteet loppuluvuin 4-6.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemista 2-2. Myös toinen periodi oli tasainen, ja viimeiseen erään lähdettiin lukemista 4-4. Vierasjoukkue osui kolmannessa erässä kahdesti ja piti oman pään puhtaana, joten voittopisteet matkasivat Jyväskylään.

Ottelun ehdoton hahmo oli Peter Kotilainen, joka oli mukana Happeen kaikissa maaleissa tehopistein 2+4. Veljet Panu ja Paul Kotilainen naulasivat kaksi maalia mieheen, joten veljeskatraan esitys oli vahva. Tuomas Turunen pysäytti 21 kutia. SalBan Miikka Sokka iski pisteet 1+2. Teemu Kortelainen torjui 23 laukausta kotijoukkueen maalilla.

Happeen trendi on ollut nouseva, ja joukkue ei ole hävinnyt viiteen viimeiseen otteluun. Jyväskyläläispoppoo on nyt miesten Salibandyliigan nelostilalla. SalBa jatkaa Salibandyliigan yhdeksännellä sijalla.

Koovee ja TPS mittelivät lauantaina paremmuudesta naisten Salibandyliigassa. Tampereella pelattu ottelu päättyi Kooveen 7-3-kotivoittoon.

Ensimmäinen erä oli pelin maalirikkain, kun molemmat joukkueet iskivät kolme maalia. Ottelun lopuista maaleista vastasi kotijoukkue.

Kooveen, ja koko ottelun tehopelaaja oli hattutempun laukonut Hanna Puolakka. Johanna Homi ja Juulia Lintula iskivät pisteet 1+1 per nenä. Kristiina Tarkiainen torjui 22 laukausta. TPS:n Milla Nordlund tehtaili pisteet 1+1.

Kooveen alkukausi on ollut ailahteleva, ja se ei ole hävinnyt tai voittanut kahta ottelua putkeen. Tamperelaisjoukkue on nyt seitsemäntenä. TPS kärsi kauden kolmannen tappionsa ja majailee kuudentena.

SB Vaasa ja Joensuun Josba kohtasivat lauantaina miesten Divarin ottelussa Laihialla. SB Vaasa nappasi pelistä kotivoiton maalein 8-6.

Vaasalaiset aloittivat kamppailun vahvasti, ja joukkue johti ensimmäisen erän jälkeen maalein 3-0. Toisessa erässä molemmat osuivat kahteen otteeseen, ja viimeiseen periodiin lähdettiin kolmen maalin kotijohdosta. Josba pääsi parhaimmillaan maalin päähän kolmannessa erässä, mutta SB Vaasa piti lopulta pintansa.

Kotijoukkueen Pekka Kontturi taiteili pisteet 1+2. Petteri Mäki-Jokela iski tehot 1+1 ja Jesse Palmberg syötti kaksi maalia. Mikael Aromaa venyi 30 laukauksen tielle. Josban Eetu sorvali nakutti pisteet 2+1 ja Aleksi Ahokas komppasi tehoin 1+1. Tuomas Tokila torjui 26 laukausta.

SB Vaasa nousi voitolla viidenneksi. Josba taasen kärsi toisen perättäisen tappion ja on nyt sijalla 11.