Kuva: Joukkuekaverit eivät kadehdi tätä mailaa – Ruotsin maajoukkuepelaajalla erikoinen käyristys

Jonas Svahnin mailan käyristys on sangen persoonallinen. Kuva: Innebandymagazinet

Jonas Svahnin mailan käyristys on sangen persoonallinen. Kuva: Innebandymagazinet
Jonas Svahnin mailan käyristys on sangen persoonallinen. Kuva: Innebandymagazinet

Ruotsin miesten salibandymaajoukkue valmistautuu paraikaa Latvian MM-kisoihin Visbyssä. Ruotsalaislehti Innebandymagazinet on teettänyt maajoukkueelle erinäisiä gallup-kyselyitä, ja kuten ohesta selviää, niin Dalenin Jonas Svahn oli ykkönen kahdessa hyvin erilaisessa kategoriassa.

Svahnia on aika ajoin kuvailtu maailman nopeimmaksi pelaajaksi, ja ainakin maajoukkuekavereiden arvioiden perusteella hyökkääjä on vikkelin ruotsalaispelaaja ylivoimaisella äänienemmistöllä. Seuraavaksi nopeimmaksi arvioitiin joukkueen vanhin pelaaja Mattias Samuelsson, ja kolmostilan jakoivat Linköping-pakki Tobias Gustafsson sekä Falunin takalinjoilla luutiva Emil Johansson. Svahn itse kertoi äänestäneensä Gustafssonia.

Ruotsin maajoukkueen nopeimmat pelaajat:
1. Jonas Svahn, 73%
2. Mattias Samuelsson, 13%
3. Tobias Gustafsson, 7%
3. Emil Johansson, 7%

Svahn voitti myös toisen äänestyksen, joka ei välttämättä ollut ihan yhtä mairitteleva riippuen siitä miten asian haluaa tulkita. Kysymys kuului siten, että ”kenen kanssapelaajan kanssa et haluaisi vaihtaa mailan käyristystä?”, ja 1/3 vastaajasta oli sitä mieltä, että Svahn olisi kaikkein huonoin vaihtoehto. Toisena listalla olivat Alexander Rudd ja Robin Nilsberth, joiden jälkeen tulivat Johannes Larsson, Joel Kanebjörk ja Rasmus Sundstedt.

Svahnin ja Ruddin ”menestyksen” selittää se, että molemmilla on niin sanotusti väärään suuntaan käännetyt lavat. Myös taidokas norjalaistähti Ketil Kronberg luottaa samaan tyyliin. Svahnin lavan näet artikkelin pääkuvasta.

Heidän kanssaan ei haluta vaihtaa käyristystä:
Jonas Svahn, 33%
Alexander Rudd, 20%
Robin Nilsberth, 20%
Johannes Larsson, 13%
Joel Kanebjörk, 7%
Rasmus Sundstedt, 7%

Innebandymagazinetin juttu

5 comments

  1. Svahnin / Ruddin käyristyksillä ei kyl luulis kantista vetävän. Muutenki hämmentävää miten tuollasella pystyy vetään mitenkään. Rudd ny hakee syöttöjä enimmäkseen..

  2. Kyllä tuollaisellakin lavalla kantteja vetää, mutta tekniikka on hieman erilainen kuin perinteiseilla käyristyksellä – eivätkä kantit luonnollisesti yhtä vihaisesti lähde. Se mikä tuossa on etuna, niin pallonkäsittely on paljon parempaa, ja kun tuollaisella lavalla opit syöttämään, syötöt eivät kyllä enää ikinä lähde pomppimaan. Ja sitten vielä rystysyöttöihin saa todella paljon enemmän voimaa ilman että tarvitsee edes nostaa lapaa maasta.

  3. …tajuta, että on (?) leftin pelaaja. Outo käyristys on mut kukin tavallaan.