Liiganousija LASB jatkoi Kooveen voitotonta putkea – katso sunnuntain salibandytulokset

LASBin ykkösvitjan Tino Nivala (oik.) heilutti maaliverkkoa Kooveeta vastaan. Arkistokuva: Juha Käenmäki

LASBin ykkösvitjan Tino Nivala (oik.) heilutti maaliverkkoa Kooveeta vastaan. Arkistokuva: Juha Käenmäki
LASBin ykkösvitjan Tino Nivala (oik.) heilutti maaliverkkoa Kooveeta vastaan. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Isänpäivänä urakoitiin niin miesten kuin naistenkin pääsarjoissa. LASB kävi hakemassa vieraspisteet Tampereelta, kun se kaatoi sarjan häntäpäässä majailevan Kooveen 3–7-numeroin.

Salibandyliigassa oli tänä viikonloppuna niin kutsuttua erotuomarivaihtoa, kun Tampereella pelatun ottelun tuomitsi latvialainen tuomaripari Martins Gross–Martins Larinovs. Latvialaiskaksikko riitti töitä, kun muun muassa kakkoserässä Kooveen Lassi Kotovaaralle annettiin 2+10 minuutin rangaistus ja kolmannessa erässä Lassi Ylisiurunen tuomittiin istumaan viiden minuutin jäähyä vaarallisesta pelistä.

LASB käytti tilaisuutensa hyväksi ja Tino Nivala iski illan toisella osumallaan vierailijat 1–4-johtoon ajassa 32.18. Osuman syötti Mikael Järvi, joka on nyt kahden pisteen päässä 1000 Salibandyliiga-tehopisteestä. Pistehai Nivala iski vielä kolmannen erän alkajaisiksi hattutemppumaalin, eikä Koovee enää kyennyt nousemaan lähelle.

Vain kolme pistettä tällä kaudella kerännyt Koovee on sunnuntain jälkeen kahdeksan ottelun voitottomassa putkessa. LASB nousi seitsemään pisteeseen ja hätyyttelemään pudotuspeliviivaa.

Miesten Divarissa pelaava LeBa esitti sunnuntaina huikean nousun Loviisan Toria vastaan. Kotijoukkue Tor johti ottelua kahden erän jälkeen 7–3, mutta päätöserässä alkoi tapahtua.

LeBan Tatu Könönen epäonnistui rangaistuslaukauksessa kolmannen erän alussa, mutta hetkeä myöhemmin vierailijat iskivät ylivoimalla kavennusosuman. Sen jälkeen tahti kiihtyi, kun LeBa heilutti Torin maaliverkkoa kerta toisensa jälkeen. Kymmenen minuuttia kestänyt kiri päättyi lopulta Joona Haavistolan iskemään 7–8-maaliin, joka jäi ottelun viimeiseksi osumaksi.

LeBan voiton takuumiehinä olivat kolme tehopistettä keränneet Mikko Korpelainen (2+1) ja Aleksi Matikainen (1+2). Torin Jesse Tolvanen ylsi niin ikään 2+1-tehoihin. Voitolla LeBa nousi Torin ohi seitsemänneksi.

Naisten liigan kärkipään ottelussa hallitseva Suomen mestari Lappeenrannan NST taipui oululaiselle Rankoille Ankoille. Vierasjoukkue haki Lappeenrannan päiväpelistä pisteet 2–7-lopputuloksella.

SSRA käänsi tappioaseman voitoksi kolmannessa erässä, jossa se osui kuudesti NST:n verkkoon.

Tappiosta huolimatta NST jatkaa liigan kolmannella sijalla, kun sillä kasassa 12 pistettä. Kaksi pistettä perässä oleva SSRA on neljäs.

Miesten Salibandyliiga
Koovee-LASB 3–7 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
NST-SSRA 2–7 Ottelutilastot
EräViikingit-O2-Jyväskylä 6–3 Ottelutilastot

Miesten Divari
Loviisan Tor-LeBa SB 7–8 Ottelutilastot

14 comments

 1. Divarissa pitäisi antaa kenkää ÅIF:n valmentajalle, joka on saanut ennakkosuosikkina kauteen lähteneen joukkueen pelin aivan sekaisin. Turha toivo, että Åiffi nousisi ahdingosta. Sama valkku sai viime kaudella vastaavaa tuhoa aikaan Loviisassa, joka täpärästi säilyi Divarissa. Tälle kaudelle Tor’ille nimitettiin uusi valmentaja, joka on saanut palautettua peli-ilon takaisin.

 2. Samaa mieltä box, hirveetä katottavaa åifin peli tällä kaudella uuden valmentajan alaisuudessa. Vaihtoon ja heti niin vois alkaa tulosta tulla mutta kun ei uskalleta laittaa pihalle. Jengi ei ole heikentynyt viime kausista ollenkaan rosterin osalta mutta silti peli aivan täyttä kuraa kun valmentaja laittanut kentät ihan sekasin.

 3. Huttunen on kuitenkin tuonut Oilersille edes jotain tulosta. Totaalisia pupelluksia on tasan yksi, eli SalBa-tappio. Sellaisia ”no ehkä se nyt kuitenkin olisi pitänyt voittaa”-pelejä on kaksi, eli vieraspelit Indiansia ja LASBia vastaan. Ongelma on siinä, että Oilerin materiaali ei vain riitä mestaruustaisteluun. EräViikingit ja Classic ovat olleet selkeästi parempia. Oilers on kuitenkin ottanut muutaman komean voiton, kuten TPS Turussa ja SPV Tapiolassa. Kyllä sellaisilla voidaan mitaleista ihan hyvin taistella. Perjantaina tulee vastaan Happee Jyväskylässä ja kuten on nähty, sen voi kumpi tahansa munata ihan täysin. Oilers tuskin murskavoittoa sieltä ottaa, mutta kaikki muut tulokset ovat täysin mahdollisia.

  Kyllä viime kauden Oilerskin pupelsi välillä oikein urakalla, mm. OLS:lle kotona ja Kooveelle vieraissa.

 4. En ymmärrä miksi sählyssä pitäisi antaa potkuja kenellekään? Ei kai siellä kukaan töissä ole vaan harrastamassa.

 5. Kai se oleellisin kysymys on, että kuinka tosissaan homma halutaan ottaa. Jos vain höntsäillään ihan liikunnan ilosta, niin toki, ei kai sitä vetäjää ole mitään syytä vaihtaa. Jos taas on joku tulostavoite, kuten vaikka sarjanousu, niin kyllä vetäjän kuuluu olla vastuussa siitä.

 6. Åiffin yksi ongelma on valmentajan pelikirja, joka on jäänyt ajastaan jälkeen sekä vanhan liiton pelaajien höntsäilyasenne ilman menestystavoitteita, jota #kaljaliiga kommentit ilmentävät. Divarin taso on noussut ja todellisuus alkaa näkymään sarjataulukosta. #kaljajengit eivät enää pärjää.

 7. Repalle vaan tiedoksi, että on kolmenlaista salibandyä/urheilua (tai sählyä jos siksi tätä peliä haluat kutsua): harrastusurheilua, kilpaurheilua ja ammattiurheilua. Ammattimaiseen toimintaan mahtuu mukaan vain hyvin pieni osa lajia harrastavista (vain pieni osa pääsarjapelaajista). Kilpaurheilutasolla taas onkin jo enemmän pelaajia. Kilpaurheilutaso on se taso, jossa suurin osa Suomen parhaista hiihto-, yleisurheilu-, suunnistus-, jne. urheilijoista ovat. Sillä tasolla harjoitellaan lähes kuten ammattilaisetkin, mutta ilman merkittävää rahallista hyötyä ja uhraamalla vain oma vapaa-aika, ihmissuhteet ja mahdollisesti jopa työpaikka, rakastamansa lajin takia. Hyvä kuitenkin että tämä asia nostetaan aina silloin tällöin esiin. Arvostan useita aitoja lajiensa kilpaurheilijoita päivä päivältä vähemmän verrattuna näihin ”todelliseen” ammattiurheiluun. Onko muuten mitään tutkimusta, mitä tapahtuu niille jääkendonpelaajille, jotka (ja joiden vanhemmat) ovat satsanneet kaikkensa pojan ammattilaisuuden eteen? Nooh, ehkä taas vähän kärjistin asiaa.

 8. City-lehden jutusta poimittua. ”Eikä Jarkko Niemisen taso riittänyt salibandyliigaan? ” Juoksukielto jatkuu edelleen…”. (Jarkko) Nieminen on vammastaan huolimatta treenannut kovaa koko ajan asioita, joita on juoksukiellossa voinut tehdä; parantanut fysiikkaa ja hionut laukaustaan. ” No miten nämä Raineaarre-pätkät on sitten tehty? Kyllähän Nieminen niissä juoksee ja varsin hyvin?

  Loppukaneetti ”Toivottavasti Nieminen nähdään parketeilla joulun tienoilla” on taas varsin lajiuskottava kommentti. Toivottavasti Jarkkoa ei nähdä ”parketeilla”. Jos nähdään, jotain on mennyt silloin pahasti pieleen.

  Mitä mieltä tästä pitäisi olla? Oliko koko Nieminen-hypetys sittenkin pelkkä markkinointikikka? Tätä en olisi koskaan odottanut Classicilta.

 9. Noi kaljaliiga kommentit voi nyt jokainen tulkita miten haluaa mutta kyllä åifilla on haluja pärjätä mutta valmentaja sekoittanut jengin pahemman kerran eikä tajua muuttaa suuntaa. Åifissa pelaa paljon hyviä kavereita eikä se yrittäminen ole jengissä mihinkään kadonnut niiden puheiden mukaan vaan yksinkertaisesti valmentaja on hajottanut toimivat kentät ja peluuttaa kenttiä aivan miten sattuu. Rosterissa kyllä leveyttä löytyy ainakin sen verran ettei tarvitsisi putoamista vastaan taistella.

 10. Oisko Raineaarret kuvattu ennen juoksukieltoa? Ja oliko Raineaarre ollut juoksukiellossa ennen kuvauksia?