OLS:n tappioputki katki tasapelin myötä – katso lauantain salibandytulokset

Jere Oksanen osui kahdesti OLS:n verkkoon. Kuva: Anne Pohjonen

OLS ja Nokian KrP iskivät lauantaina yhteen miesten Salibandyliigan merkeissä Oulussa. Ottelu päättyi lopulta tasatulokseen 5-5 ja.

Ensimmäinen erä meni vieraiden nimiin maalein 1-2. Toisessa periodissa OLS oli vahvempi samoin lukemin. Viimeisessä erässä OLS oli kahdesti maalin johdossa, mutta KrP tuli tasoihin kaksi kertaa. Jatkoajalla ei nähty ratkaisua, joten molemmat saalistivat ottelusta yhden pisteen.

Kotijoukkueen Petri Rantala iski kaksi maalia. Petteri Kääriäinen tehtaili pisteet 1+1. Ville Mestari pysäytti 25 laukausta. KrP:n ykkösvitja oli totutun vahva. Jere Oksanen laukoi kaksi maalia. Henri Johansson ja Kalle Keskitalo taiteilivat tehot 1+1. Santtu Pohjonen venyi 28 laukauksen tielle.

Tasapeli katkaisi OLS:n kolmen ottelun tappioputken. Oululaisryhmä jatkaa sarjan kymmenennellä sijalla. KrP:n nousi tasapelin myötä sarjataulukon neljänneksi.

Yksi lauantain yllättävimmistä tuloksista nähtiin Jyväskylässä. Kotijoukkue Happee ja Hämeenlinnan Steelers tasasivat pisteet maalein 6-6. Steelers oli ottelussa pitkään kuskin paikalla. Daniel Megyaszai vei siirretyn rangaistuksen aikana vieraat jo 2–5-johtoon toisen erän lopussa.

Happee aloitti kirin kolmannessa erässä. Peter Kotilainen nousi isoon rooliin laukomalla kolme maalia viimeisellä 20-minuuttisella. Viimeisin oli hänelle illan neljäs, ja kyseisellä maalilla Happee siirtyi 6–5-johtoon. Vain yhdeksän sekuntia myöhemmin Steelersin Miiro Maunula kuitenkin tasoitti ottelun, eikä kamppailussa nähty enää lisäosumia.

Kotilainen saldosi neljän maalin lisäksi yhden syöttöpisteen ja oli ottelun tehokkain pelaaja. Velipoika Paul syötti neljä osumaa.

Classic emännöi Rankkoja Ankkoja naisten Salibandyliigan pelissä lauantaina Tampereella. Classic nappasi ottelusta voiton loppuluvuin 8-2.

Ensimmäinen erä oli maalien valossa tasaisin, ja meni kotijoukkueen nimiin luvuin 2-1. Toisessa periodissa Classic naulasi kaksi osumaa, ja jätti vieraat nollille. Sarjakärki voitti vielä viimeisenkin kaksikymppisen maalein 4-1.

Classicin teholinko oli 3+1 naulannut Sanni Nieminen. Siru Kekkonen onnistui pistein 1+2. Laura Loisa torjui 20 laukausta.

Classic johtaa naisten Salibandyliigaa puhtaalla pelillä. Ennakkosuosikin maaliero on 71-22 seitsemän ottelun jälkeen. SSRA ei ole toistaiseksi onnistunut keräämään pistettäkään vieraskentiltä, mutta majailee sarjataulukon neljäntenä vahvojen kotiotteiden myötä.

Porin Karhut ja Blue Fox mittelivät lauantaina paremmuudesta miesten Divarin ottelussa Porissa. Kotijoukkue oli kamppailussa parempi maalein 4-2.

Karhujen Aapo Ollikainen iski todellisen pukukoppimaalin, kun ensimmäistä erää oli jäljellä kolme sekuntia, ja näin ollen toiseen periodiin lähdettiin Karhujen 2-1-johtoasemasta. Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen toisessa erässä, ja viimeiselle kaksikymppiselle lähdettiin kutkuttavasta tilanteesta. Viimeisessä erässä nähtii ainoastaan yksi kotijoukkueen osuma, ja pisteet jäivät poriin.

Karhujen Saku Lahtinen naulasi pisteet 1+1 ottelussa. Vieraiden Tero Saaristo vastasi Blue Foxin molemmista osumista. Rasmus Österman pysäytti 24 laukausta kotijoukkueen veräjällä.

Karhut oli pari pari viikkoa sitten pienoisessa myrskyn silmässä tappiollisen Loviisa-ottelun jälkeen. Tuon pelin jälkimaniningeissa Juha Tikalle määrättiin peräti 11 ottelun pelikielto. Karhut on kuitenkin esiintynyt sangen hyvin tapauksen jälkeen, ja joukkue on voittanut kaksi viimeistä kamppailuaan. Porilaispoppoo on nyt Divarin neljäntenä. Blue Fox on taasen hävinnyt kolme viimeistä otteluaan, ja on nyt sarjataulukon seitsemäntenä.