Suomen poikamaajoukkue kaatoi Tshekin – avausmaali syntyi seitsemässä sekunnissa

Heikki Iiskola oli hyvässä vireessä Tshekkiä vastaan. Kuva: Per Wiklund

Suomen nuorten salibandymaajoukkue voitti myös toisen ottelunsa neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksessa Ruotsin Växjössä. Eilen Sveitsin murskannut Suomi kaatoi aamupelissä Tshekin 9-5. Sunnuntaina turnaus huipentuu isäntä Ruotsin ja ikäluokan hallitsevan maailmanmestarin Suomen mittelöön.

Eetu Sorvali iski klo 9.30 paikallista aikaa alkaneen ottelun avausmaalin jo seitsemän sekunnin jälkeen, mutta helpolla ei Tshekki taipunut. Vastustaja nousi vielä toisen erän puolivälissä kahden maalin takaa lukemiin 4-4, vasta sen jälkeen alkoi eroa tulla. Suomi repäisi ratkaisevan etumatkan ennen toista taukoa, kun Mikko Laakso kiepautti maalin kulmalta ilmaveivillä viidennen ja minuuttia myöhemmin Heikki Iiskola kuudennen ja vielä kolme sekuntia ennen summeria seitsemännen maalin.

Tshekki – Suomi 5-9 (2-4, 2-3, 1-2)

1. erä: 0.07 Eetu Sorvali (Christian Remes) 0-1, 4.22 Adam Tlapak (Jakub Kolisko) 1-1, 4.37 Eero Jalo 1-2, 9.19 Petr Braytferger (Filip Zakonov) 2-2, 14.01 Antti Suomela (Joona Rantala) 2-3 yv, 16.25 Samuli Grönfors (Mikko Laakso) 2-4.
2. erä: Jan Krejca (Marek Zouzal) 3-4, 29.29 Josef Juha (Premek Pakosta) 4-4 yv, 30.00 Laakso (Eetu Ijäs) 4-5, 31.03 Heikki Iiskola (Justus Kainulainen) 4-6, 39.57 Iiskola (Eemeli Akola) 4-7.
3. erä: 42.38 Mikko Levänen (Aapo Hämäläinen) 4-8, 48.08 Laakso (Levänen) 4-9, 51.22 Krystof Krbec (Pakosta) 5-9.