Tässä tulee Ruotsin MM-kisajoukkue – mukana yksi pelaaja Allsvenskanista

Ruotsin MM-joukkue julkaistiin maanantaina. Kuva: Per Wiklund
Ruotsin MM-kisajoukkue julkaistiin maanantaina. Kuva: Per Wiklund

Ruotsin miesten salibandymaajoukkue joulukuussa pelattaviin Latvian MM-kisoihin julkaistiin maanantaina. Joukkueeseen valittiin kaksi maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja 11 hyökkääjää.

Ruotsin Superliigan ulkopuolelta joukkueeseen valittiin kolme pelaajaa. Rasmus Sundstedt ja Johan Samuelsson pelaavat nykyisin Sveitsin NLA:ssa. Kim Nilsson edustaa tällä hetkellä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (Allsvenskan) pelaavaa FBC Kalmarsundia.

Joukkueen nuorin pelaaja on 24-vuotias Tobias Gustafsson ja vanhin 33-vuotias Mattias Samuelsson. Suuria yllätyksiä ei nähty, mutta länsinaapurissa ihmeteltiin hiukan ainakin Storvretan ykköstorjujana toimivan Viktor Klintstenin puuttumista joukkueesta.

Ruotsi on voittanut kaksi edellistä MM-kultaa. Vuoden 2012 MM-finaalissa se kaatoi Suomen maalein 11-5. Joulukuussa 2014 Ruotsi voitti Suomen finaalissa maalein 3-2.

Viime MM-finaalin ratkaisuosumasta vastannut Storvretan Henrik Stenberg uupuu joukkueesta. Stenberg kertoi Innebandymagazinetille, että hänellä on ollut viime vuosina polven kanssa ongelmia, joten hän jättäytyi pois viimeisestä EFT-turnauksesta. Hyökkääjä vakuutteli, että päätös jäädä sivuun MM-projektista oli nimenomaan hänen omansa.

Maalivahdit:
Johan Rehn, IBF Falun
Jonathan Paulsson, FC Helsingborg

Puolustajat:
Anton Karlsson, Linköping IBK
Tobias Gustafsson, Linköping IBK
Thomas Holmgren, IBF Falun
Emil Johansson, IBF Falun
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Martin Östholm, Pixbo
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK

Hyökkääjät:
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Rikard Eriksson, Warberg IC
Johannes Larsson, IBF Falun
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund (Allsvenskan)
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg (Sveitsi)
Johan Samuelsson, Unihockey Langnau (Sveitsi)
Jonas Svahn, IBK Dalen
Joel Kanebjörk, AIK
Alexander Rudd, Storvreta IBK

Lue myös:
Näistä pelaajista valitaan Ruotsin MM-kisajoukkue

15 comments

  1. Missä Henrik Stenberg? Onko kaveri lopettanut majussa, loukki vai eikö vaan mahdu? Ollut kuitenkin aiemmin Vaarankin luottomiehiä.

    Mennyt ihan ohi. Ei sillä että kaveria jäisi kaipaamaan, sen verran kuspää kentällä…

  2. Ei vaan mahdu. Laitahyökkääjissä taitaa olla muutenkin ylitarjontaa, ihan maailmanluokan pelaajia tarjolla. Lähtökohtaisesti pelaavat oikeat laitahyökkääjät on Nilsson, Galante ja Linus Nordgren. Siihen ei ihan taida Stenbergillä enää riittää.

  3. Innebandymagazinetin mukaan Stenbergillä on polviongelmia, joiden takia päätti jättää EFT:n väliin, jonka myötä sitten valmennus teki selväksi ettei Riikaankaan ole asiaa. Noh, eipä Ruotsin jengin voi tuosta sanoa heikentyneen, kova laituriosasto siellä on joka tapauksessa ja itse pidän Nordgrenia muutenkin parempana pelaajana, näiden välillä se viimeisen oikean laitahyökkääjän paikka oltaisiin varmasti ratkaistu. Klintstenin puuttuminen sen sijaan yllätti ainakin meikäläisen täysin, Paulsson on toki ollut enemmän mukana EFT:llä, mutta Klintsteniltä kuitenkin erinomaiset näytöt Växjössä niin erikoista että mies sinne valittiin mukaan jos ei kuitenkaan aiottu ottaa kisoihin.

  4. Juu, ei löytyny Henkelle paikkaa ja muistaakseni jotain häsää ollut peleissä. Sattuu ja tapahtuu, kun mies on askissa. Mutta onhan tuo aika kovaa luu ollut ratkaisupaikoissa niin sikäläisessä liigassa kuin majussa. Maalivahtiosasto sikäli yllätti, että Klintsten ei taaskaan mahtunut, vaikka on pelannut maajoukkueessa ja seurajoukkueessa ja varsin hyvin. Loukkaantumiset taakse jäänyttä elämää. Toisaalta olisi ihan sama, vaikka tuon nipun taakse laittaisi U19-veskan… Epäreilut jaot tuossa on heti alkujaan ja noista rannalle jääneistä saisi vielä semmoisen ryhmän, joka haastaisi ihan tosissaan tuon nyt valitun maajoukkueen. Muista maajoukkueista ei siihen taida olla.

  5. Aika kivan nipun länsinaapuri saanut kyllä kasaan. Jos täysin objektiivisesti katsoo rostereita, niin kyllähän ruotsilla on heittää kolme suomen ykköskentän tasoista (tai kovempaa) nippua kentälle. Onneksi aina on 2018 kisat, mutta läpsytellään nyt nää kisat eka pois alta!

  6. Lieneekö Vaara tuntenut pientä sääliä muita kohtaan, että on päättänyt antaa hieman tasoitusta ja jätti maailman parhaan maalivahdin pois kisoista. Toisaalta mitäpä väliä, kun tuo joukkue voittaa turnauksen puolivaloilla höntsäten, niin heikommillakin veskareilla pärjää.

  7. Analyytikon kans samaa mieltä. Hyvä jos pääsevät mitalipeleihin. Noilla pestään vaan lattiaa ja ainoa jännitys on että saavatko joka pelissä kuparisen rikki.

  8. Ruotsin joukkue on selkeästi yhtenäisempi profiililtaan joukkue rakennettiin 2010 hopean jälkeen uusiksi, valmentaja sai aloittaa puhtaalta pöydältä.
    Suomi jä leijumaan maailman mestareina. Kettunen valittiin kun parasta ei uskallettu ottaa ta oliko Nykky liian kallis?
    2012 häviittiin Ruotsille ja samoin kävi 2014. Selitettiin että etiäpäin ollaan menty. Muistuttaa jo suomi futista, saatiin sentään lopussa kulma, jep
    Toivottavasti herätys tulee heti kisojen jälkeen!

  9. Jokanen tosta rosterista juoksee takaperin kovempaa kun Kohonen etuperin, myös maalivahdit. Kiire tulee papoilla

  10. Jos Nykky oli liian kallis, niin mikä oli liian kallis? On toi Kettusen majukin kallis, kun kaikki tietää, että hopeaa parempaa ei ole tarjolla, jos sitäkään.

  11. Ihan mielenkiintoista oli lukea noita ruotsalaiskommentteja. Henke jätti että:n väliin tietäen seuraukset, mutta Klintsten otti vähän katkerammin ulos jäämisen. Oikeastaan parhaat kommentit kuitenkin innebandymagazinetissa koskivat pohdintaa ruotsin joukkueesta ja sen ennakkosuosikin asemasta. Siinä yksi kommentti oli, että Suomi menee edelleen vanhoilla nimillä. Sveitsi taas nuorilla ja Tsekin taso vaan ei riitä. Ehkäpä ruotsin vastus löytyy oman pään sisältä

  12. Ei yllätyksiä, ainakaan montaa. Tällä mennään vielä seuraavatkin kisat ennen kuin tarvii miettiä muutoksia…

  13. Suomi pääsee taas hopeetoffeen makuun. Ei vaan, tottakai toivoo äijille menestystä, mutta saavat kyllä pelata aika täydellisen pelin, että toi Ruotsin sakki kaatuu.