Turussa mitellään keväällä kansainvälinen salibandyn huipputurnaus

Muun muassa Suomen ja Ruotsin välistä vääntöä on tarjolla huhtikuussa Turussa. Kuva: Salibandyliiga

Muun muassa Suomen ja Ruotsin välistä vääntöä on tarjolla huhtikuussa Turussa. Kuva: Salibandyliiga
Muun muassa Suomen ja Ruotsin välistä vääntöä on tarjolla huhtikuussa Turussa. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliitto on valinnut huhtikuun lopussa Suomessa järjestettävän miesten EuroFloorball Tour -tapahtuman isäntäkaupungin. Neljän salibandyn kärkimaan kesken käytävä huipputurnaus pelataan Turussa.

Marli Areenalla 27.-29. huhtikuuta 2017 järjestettävässä EFT-turnauksessa Suomen salibandymiehet saavat vastaansa Ruotsin, Sveitsin ja Tšekin.

Syy, miksi Salibandyliitto vie EFT-turnauksen Turkuun oli lopulta useamman seikan seuraus.
– Turun kaupunki osoitti neuvotteluissa haluavansa tapahtumaisännyyden ja Turku viime vuonna olevansa myös vetovoimainen salibandykaupunki, kun TPS Salibandyn 20-vuotisjuhlaottelussa Gatorade Center -areenalla oli paikan päällä yli 5000 katsojaa, toteaa Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun.

Turun kaupunki tuo osansa EFT-tapahtumaan vastaamalla Marli Areenan turnauksen aikaisista vuokrakuluista ja auttaa paikallisesti tapahtuman markkinoinnissa.

– On monellakin tapaa hieno asia, että tänne saadaan kansainvälisen tason salibandytapahtuma. Kaupunki haluaa edistää sekä liikunta- että tapahtumakulttuuria. EFT-turnaus on yksi keino toteuttaa näitä ja viedä samalla lajikulttuuriakin eteenpäin, iloitsee Turun kaupungin liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

EFT-turnauksen keskipisteenä on Turun Kupittaalla sijaitseva monitoimihalli, Marli Areena, jossa TPS Salibandyn miesten Salibandyliigajoukkue pelaa pääosin sarjaottelunsa. Katsojakapasiteetti vuonna 2006 avatussa areenassa on n. 3000 katsojaa.

Millaiset puitteet Marli Areena tarjoaa?
– Se on moderni ja yleisöystävällinen areena. Katsomokapasiteetti on hyvä ja tiloihin on mahdollisuus tuottaa katsojille muitakin palveluja. Marli Areena on myös logistisesti helposti saavutettavissa, Kalmari luonnehtii.

Entä kuinka maajoukkueturnaus näkyy Turun kaupunkikuvassa?
– Varmasti erottuu ja piristää kaupunkilaisia kevään ajankohdassa. Kaupungilla on aika laaja viestintäkoneisto ja modernit sähköiset kanavat. Lisäksi mm. suurimmilla sisääntuloväylillä meillä on digitaalisia infotauluja käytössä. Ja uskon, että paikallinen media tuo tapahtumaa myös esille.

EFT TurkuTapahtuman päävastuun kantaa Salibandyliitto, mutta tervetullutta tukea se saa, kun paikallisseurat TPS Salibandy ja FBC Turku ovat lupautuneet mukaan järjestelyihin panoksellaan.
– Uskon, että Turusta löytyy runsain mitoin motivoituneita vapaaehtoisia järjestämään tämän tason tapahtumaa. Vaativuudeltaan lajin neljän huippumaan turnauksen järjestelyt ovat kuitenkin arvokisaluokkaa, joten siinä on myös sopiva haasteensa, FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen toteaa.

Edellisen kerran miesten maajoukkuetason salibandya on pelattu Turussa joulukuussa 2005, kun Suomi ja Ruotsi ottivat yhteen.

Millä mielin kaupungissa odotetaan kevään EFT-turnausta TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi?
– Hienoa saada tämä kansainvälinen huipputapahtuma Turkuun ensimmäistä kertaa. Suomen miesten maajoukkueen viimeisestä esiintymisestä Turussa on yli kymmenen vuotta, joten uskon, että katsomot pullistelevat yleisöä. Odotan, että varsinkin varsinaissuomalaiset löytävät Marli Areenalle sankoin joukoin, kun maailman parhaat pelaajat saapuvat keväällä Turkuun, Kiviniemi kertoo.

Turnaus pelataan torstaista lauantaihin. Janne Bruunin mukaan torstain ja perjantain ensimmäisiin otteluihin halutaan katsojiksi myös koululaisryhmiä. Tapahtuman joukkueliput tulevat myyntiin ennen joulua. Muiden lippujen myynti alkaa vuoden 2017 alussa, jolloin myös otteluohjelma julkaistaan.

Teksti: Salibandyliitto