Pääkallo.fi:n Minä ja mun maila -juttusarjan toisessa osassa päästään perehtymään konkaripelaaja Mikael Järven, 38, työkaluun.
Järvi on yksi Suomen ja maailman kautta aikojen kovimmista salibandynpelaajista. Metsuri-lempinimeä kantavan pelurin palkintokaappi pullistelee niin henkilökohtaisia kuin joukkuesaavutuksia.
Syyskuun alussa Järvi pääsi yllättämään salibandykansan, kun siirto liiganousija LASB:n riveihin julkaistiin. Ennen LASB-siirtoa Järvi ehti edustaa SSV:tä (ja Viikinkejä) peräti 16 kautta putkeen.
Järvi on pelannut Salibandyliigassa yli 20 vuotta, joten käytössä on ollut monenlaisia mailoja. Mutta minkälaisella mailalla hän pelaa nyt? Ja miten mailat ovat muuttuneet vuosien varrella? Entä onko Järvi kova virittelemään mailojaan? Nämä ja aika moni muu asia selviää alla olevalta videolta.
—
Video: Jussi Ojala
Näitä videoita on hauskaa kattoa. Hyvä Mikke!
Pelaa kyllä lyhyellä mailalla, no on kuiteski hyökkääjä, vai onko edes enään? Voi vaan kuvitella miten toi homma ottaa lihaksiin tossa iässä. Hienoo äijä !
Kova jätkä. Toivotaan että paikat kestää ja pääsee täysipainoisesti johdattamaan LASBia eteenpäin. Arvostus kova miestä kohtaan.
Loistava videosarja! Saisi tulla tiuhempaankin tahtiin jaksoa pihalle.
Olikos se muuten edelleen säännöissä niin, että lavan käyristäminen oli se ainoa asia, mitä sille sai tehdä…? Tuosta videosta ottaa vastustajat kiinni ja laittaa Metsurin ulos ottelusta väärästä varusteesta 🙂
Oikein hyvä video taas. Lisää näitä! Mukavan rento meininki.
407 Maila
1) Mailan on oltava IFF:n hyväksymä ja merkitsemä.
Varren kaikenlainen muunlainen käsitteleminen kuin lyhentäminen on kielletty. Vartta voi teipata aloitusmerkin yläpuolelta, mutta tunnistus- ja hyväksymismerkintöjä ei saa peittää.
2) Lapa ei saa olla teräväreunainen ja sen käyryys saa olla korkeintaan 30 mm.
Lavan kaikenlainen muunlainen käsitteleminen paitsi taivuttaminen on kielletty. Lavan käyryys mitataan lavan sisäpuolen korkeimmasta kohdasta mailan maatessa tasaisella alustalla. Lavan vaihtaminen on sallittu, mikäli lapa on hyväksytty varren kanssa ja on samaa tuotemerkkiä, mutta uutta lapaa ei saa heikentää. Lavan ja varren liitoskohdan teippaaminen on sallittu, mutta korkeintaan 10 mm lavan näkyvästä osasta saa olla peitettynä.
Jos laitat muutaman eva nauhan varteen lisää. Ja saat varteen lisää paksuutta. Niin ei suoranaisesti lisää mitään ominaisuutta muihin pelaajiin nähden.
Varttahan saa sääntöjen mukaan teipata, kuhan merkit näkyy ja aloitusraja. Mutta lapaa ei saisi hioa, mutta kuka ton pystyy tarkastamaan…
Loistava sarja! Lisää vaan jaksoja pihalle! Mukavaa seurattavaa.
Kuka sanoo, että hiominen olisi uuden lavan ”heikentämistä”? Siinähän vain parannetaan ominaisuuksia. Tulkintakysymys.
”Lavan kaikenlainen muunlainen käsitteleminen paitsi taivuttaminen on kielletty.”
”Lavan kaikenlainen muunlainen käsitteleminen paitsi taivuttaminen on kielletty.” Eli periaatteessa hiominen on kielletty. Tämä on periaatteessa aika tyhmä sääntö. Ymmärrän kyllä, että mailasta ei saa tehdä ”vaarallista”, eikä sen rakennetta saa muokata. Mutta jonkunlainen pelaajakohtainen mailan ”tuunaaminen” voisi olla lajille jopa hyödyksi. Ei tarvitse olla niin vanhoillinen kuin useimmat toiset lajit. En keksi muuta perustelua sille, että eri valmistajan varsia ja lapoja ei saa yhdistellä kuin, että valmistajat ovat ajaneet tämän säännön läpi. Miksi ei saisi yhdistellä, jos molemmat ovat IFF:n hyväksymiä? Tästäkin voisi saada hyvän historiikin, miksi tällaisiin sääntöihin päädyttiin ja mitä niillä haettiin.
Oskun ehdottama historiikki, tuon yhdistelmämailasäännön osalta olisi kyllä mielenkiintoista luettavaa. Olen myös samaa kysymystä miettinyt, että miksi varsia ja lapoja ei saisi yhdistellä, kunhan molemmat ovat IFF:n hyväksymiä.
Yhdistellä ei varmaan saa koska yhdistelmät eivät ole IFF:n hyväksymiä. Sitä varten kaikki yhdistelmät pitäsi IFF:n hyväksyä tai olla joku standardi kiinnityksien suhteen. Toisaalta samalla valmistajallakin voi ruuvien paikat olla eri lavoissa eri kohdissa, joten ei sama valmistajakaan takaa kiinnityksen varmuutta.
Ja lavat ovat myös asia erikseen. Ristipääruuvi on useimmissa. Mutta nykyään käytetään myös Torxruuvia. Missä ruuvin kanta on erilainen kuin ristipääruuvissa. Toki tämä ei niin vaikuta mailan ominaisuuksiin.
”joten ei sama valmistajakaan takaa kiinnityksen varmuutta.” Ei niin ja on ihan laillista yhdistellä 10 vuotta lapa uuteen mailaan, vaikka niiden yhdistelmiä ei olisi koskaan myyty. Ainoa edellytys on, että ne ovat saman valmistajan. Ruuveilla, tai niiden paikoilla, ei ole säännön puitteissa mitään väliä. Mielestäni tämä on täysin turha sääntö ja ajaa vain valmistajien etuja.
Mitäs sitten kun Unihocin lapa irtoaa Fatin varresta ja lentää katsomoon jonkun silmään? En tiiä minkä verran siinä kuka selvittelee mitäkin, mutta vakuutusyhtiöiden ja muiden kiinnostuneiden lienee helpompi etsiä syypäitä kun väline on kokonaisuudessaan samalta valmistajalta. Tämä siis ihan arvailua.
Huikee sarja, näitö lisää lisää.