Esport Oilers ja Westend Indians väänsivät lauantaina Espoon derbyn merkeissä miesten Salibandyliigaa. Oilers vei voiton 2975 katsojan edessä maalein 8-4.

Ensimmäinen erä pelattiin tasaisissa merkeissä, ja erätauolle mentiin lukemissa 1-1. Toisessa periodissa Oilers osui kahdesti, eikä päästänyt yhtäkään maalia omaan päähänsä. Vaihe- ja maalirikas kolmas periodi meni myös kotijoukkueelle lukemin 5-3.

Oilersin Niclas Meyer ja Eino Pesu iskivät ottelussa kaksi maalia mieheen. Rasmus Markelin ja Markus Markkola onnistuivat pistein 1+1. Otsikossa hehkutettu Markkolan maali on katsottavissa videolta kohdasta 6.03 eteenpäin. Indiansin Joonas Föhr tarjoili kolme maalisyöttöä, ja Valtteri Kainulainen maalasi kahdesti.

Oilers nappasi voiton kolmen voitottoman ottelun jatkoksi, ja lähtee maajoukkuetauolle neljänneltä sijalta. Indiansin vahva alkukausi on kääntynyt mollivoittoiseksi. Joukkue on voittanut viimeisestä seitsemästä pelistä ainoastaan yhden, ja on nyt sarjan kahdeksantena.

13 comments

1. Hidastuksessa näkyy, että kun pallo lakaistaan maaliin niin kentällä on ainakin 8 valkoista kenttäpelaajaa, tästä siis selkeä etu. Missä jäähy Alavire – Nilkki, vai onko tämä sallittua?

16) Väärä vaihto. (922)
    Vaihtoon tulevan pelaajan on oltava ylittämässä kaukalon reunusta ennen kuin uusi pelaaja saa mennä kaukaloon. Rajatapauksissa ran­gaistus tuomitaan vain, jos vaihdolla on vaikutusta peliin. Vääräksi vaihdoksi katsotaan myös vaihdot joukkueen vaihtoalueen ulkopuolel­ta pelin ollessa katkaistuna. Kaukaloon tullutta pelaajaa rangaistaan.

17) Joukkue pelaa liian monella pelaajalla kaukalossa. (922)
    Vain yhtä pelaajaa rangaistaan.

2. Otsikkoon pieni tarkennus olis kohdallaan. Vastustajan ja TUOMAREIDEN nukahdus 🙂
    Liikkuvasta pallosta väärän vaihdon aikana annettu vapari. M. Markkolalta hieno suoritus silti.

3. HUHHEI

Satuitko laskemaan mustapaitaisten lukumäärää kentällä? Vai onko lasit liian tummat, että ei erota? 😉

4. Mihu kellä pallo? Yhtä pihalla säännöistä kuin majun peleissä kentällä 😉

5. Indianssin pelaajien määrällähän ei ole mitään merkitystä. On kyllä todella ruma tuomarivirhe, kyllähän tällaset pitäisi tuolla tasolla saada pois.

6. Mites, kun tuo maali nyt olisi pitänyt hylätä, niin olisiko siitä ollut pakollista antaa myös jäähy samalla Oilerssille? Tai ilmeisesti sittenkin salomonin tuomio, kun inkkareitakin oli liikaa kentällä

7. Eipä ollut yllätys kun Alakare-Vilkki tuomaroi, ensi mokataan ja sitten paikataan toisella mokalla, Nyt paikattiin Oilerssille 5 minuutin jäähyllä joka oli 2 minuutin arvoinen. Onneksi Inkkarit ei kuitenkaan voittaneet tuomarivirheellä. Samat tuomarit joskus jopa ratkaisevat voittajan.

8. Harvoin maalin tekijä katselee molempia tuomareita noin tarkkaan ennen kuin tuulettaa maaliaan niin kuin Markkola tuon vaparin jälkeen. Miksiköhän?

9. Oli kyllä huvittava tilanne kun Oliver Wardi tuli minuutin jäähyllä istumisen jälkeen kysymään ”Sainko mä vitosen?” 😀

10. Veskarin nyt kannattaa aina olla torjunta-asennossa kun vastustaja on pallon takana valmiina ampumaan. Ei tartte sitten videoita katsella.

11. ”Keijo

21/11/2016

Harvoin maalin tekijä katselee molempia tuomareita noin tarkkaan ennen kuin tuulettaa maaliaan niin kuin Markkola tuon vaparin jälkeen. Miksiköhän?”

Siksi, että tuomarit aina keksivät että oli annettu väärästä paikasta kun yrittää nopeita ratkaisuja. (Eivät ole näyttämässä paikkaa kun eivät ehdi)

12. Tuomarit kuutamolla – väärä vaihto. Toivottavasti tuomaritarkkailija antoi palautetta sillä jos esimerkiksi susifinaalissa tai pudotuspeleissä moinen ratkaisisi ottelun niin…