Oranssipaidat rankaisivat avauserässä nukkunutta Josbaa. Kuva: Ari Honkonen.

SB Vaasa voitti lauantaina pelatussa miesten salibandyn Divarin ottelussa Joensuun Josban lukemin 8-6.

Poikkeuksellisesti Botniahallin sijaan Laihian Monitoimihallilla pelatussa ottelussa vaasalaiset olivat avauserässä huomattavasti terävämpiä, sillä oranssipaidat johtivat ottelua 3-0 ensimmäisellä erätauolla. Sen jälkeen alkoi kuitenkin joensuulaisryhmä saada pelin juonesta kiinni. Jo toisessa erässä se oli hallitsevampi osapuoli, vaikka erä päättyikin tasan 2-2 ja lukemat 40 minuutin jälkeen olivat edelleen Vaasan eduksi kolmen maalin verran.

Kolmannessa erässä Josba rynni maalin päähän pelin oltua jo 6-5 ajassa 48:46. Kevin Nylund iski voittomaaliksi jääneen 7-5 -osuman hetkeä myöhemmin paluun kentille tehneen Valtteri Nurmen syötöstä, mutta Josba hivuttautui vielä kertaalleen Jere Kettusen kavennusmaalilla iholle. Rasmus Nyströmin 8-6 -maali tyhjään rysään sekunti ennen päätössummeria sinetöi kuitenkin vaasalaisten kotivoiton.

Isäntien tehokkain oli Pekka Kontturi tehoin 1+2. Josban Eetu Sorvali iski puolestaan pisteet 2+1.