Viiden maalin etumatka oli liikaa – Ruotsi kaatoi Suomen pojat maalein 6-5

Justus Kainulainen osui kahdesti Ruotsin verkkoon. Kuva: Per Wiklund

Haparoiva alku maksoi Suomelle neljän maan EuroFloorball Tour turnauksen voiton Ruotsin VÄxjössä. Suomi jäi päätösottelussa isäntiä vastaan 36 minuutissa viisi maalia tappiolle eikä viimeisten 24 minuutin vieminen maalein 5-1 riittänyt kuin 6-5-tappioon.

Joona Rantalan rangaistuslaukaus ottelun alussa kimahti ylärimasta takaisin, ja sen jälkeen peliä vei Ruotsi. Suomi ei onnistunut murtautumaan kunnon maalipaikoille kun taas isännät iskivät suomalaisten virheidenkin avittamina 36 minuutissa taululle 5-0-johdon.

Herättyään pelille Suomi nousi jo lukemiin 5-3, mutta kaksi perättäistä jäähyä päästi Ruotsin sahaamaan kahden miehen ylivoimalla voittomaaliksi jääneen kuudennen osuman. Suomi alkoi hakea kavennusta kuudella jo runsaat neljä minuuttia ennen loppua, ja Mikko Laakso sekä Justus Kainulainen kirivätkin eron maaleillaan enää yhteen.

Ruotsi – Suomi 6-5 (2-0, 3-1, 1-4)

1. erä: 8.58 Kasper Broby (Filip Björk) 1-0, 11.09 Broby (Jesper Colling) 2-0.
2. erä: 25.21 Colling (Oscar Malmgren) 3-0, 33-09 Mattias Jansson (Kalle Bylund) 4-0, 36.11 Patrik Burman (Andreas Blom) 5-0, 36.31 Eero Jalo (Mikko Laakso) 5-1.
3. erä: 42.13 Christian Remes (Toni Rintala) 6-2, 46.32 Justus Kainulainen 5-3 yv, 50.19 Björk (Otto Weidman) 6-3 yv, 58.03 Laakso (Antti Suomela) 6-4 yv, 58.28 Kainulainen (Jalo) 6-5.