Henri Johansson äänestettiin marraskuun parhaaksi liigapelaajaksi

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyliigan marraskuun pelaajaksi eli Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä Nokian KrP:n hyökkääjätähti Henri Johansson. Kohti liigan kaikkien aikojen pisteykkösen asemaa jyräävä Johansson takoi ”Näätien” marraskuun kolmessa ottelussa ihanat tehot 6+3.

Henri Johansson johtaa Salibandyliigan tämän kauden pistepörssiä 12 ottelun saldolla 23+11=34. Urallaan niin miesten kuin nuortenkin MM-kultaa juhlinut tarkka-ampuja on uransa 369 liigaottelussa tehtaillut hurjat tehot 434+323=757. Hän on enää viiden pisteen päässä liigan kaikkien aikojen tehomiehestä Mikko Kohosesta.

Naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajaksi valitsi maajoukkueen valmennustiimi SB-Pron hyökkääjä Karoliina Kujalan. Liigakakkosina komeilevat nurmijärveläiset voittivat marraskuun kaikki kolme otteluaan, ja jokaisessa niistä työllisti pöytäkirjanpitäjiä Karoliina Kujala. Hän laukoi marraskuussa viisi liigamaalia ja syötti kolme. Kujala ehti marraskuussa myös edustaa Suomea neljän maan EFT-turnauksessa Sveitsin Schaffhausenissa, jossa hän teki kolme maalia ja syötti yhden.

Divarin kuukauden pelaaja valittiin perinteisesti sarjan valmentajien äänestyksellä, ja lokakuussa joukosta erottui Loviisan Torin hyökkääjä Jonas Hällfors. Hän oli isossa roolissa, kun kuukauden aikana kuusi ottelua urakoinut Tor nousi sarjataulukossa jo neljänneksi. Jonas Hällforsin omat tehot marraskuun otteluissa olivat 8+1. Illoista isoin nähtiin 5-4-kotivoitossa Josbasta, kun Jonas Hällfors iski joukkueensa maaleista neljä kruunaten rupeamansa jatkoaikaosumalla.

Teksti: Salibandyliitto

4 comments

  1. Menee vähän ohi, mutta onko kenenkään muun mielestä kolme matsia kuukaudessa aika vähän pääsarjatasolle?
    Okei. Oli MM-kisat (joulukuussa) ja homma on puoliammattilaistouhua, mutta silti. Katsoin ihan huvikseni, että miten esim nyt NokianKrp pelit jakaantui syyskaudelle ja syyskuussa 3 peliä, lokakuussa 6, marraskuussa 3 ja joulukuussa 2. Marras- ja joulukuuta sotkee nuo MM-kisat ja joulut yms, mutta ei tammikuussakaan ole Krp:llä kuin neljä peliä, että ei tahti päätä huimaa.
    Ja onhan tuo tietysti kustannuskysymys tuo ottelumäärä liigassa, mutta kyllä noita nyt vähän tiuhempaan saisi mielestäni hutkia meneen, jotta huippu-urheilusta voitaisiin puhua. Vai hä?

  2. Einolle:

    Otapa nyt valoja taas hivenen päälle päästäsi.

    Ovatko yleisurheilijat mielestäsi huippu-urheilijoita? Paljonkos he kisaavat kuukaudessa tai vuodessa? Ja monessa lajissa ei tule edes hiki itse suorituksissa..

    Pelimäärät nousevat varmasti sen jälkeen kun suomessa salibandyn osalta nähdään tilanne että pelaajat ovat ammattilaisia ja ei tarvitse huolehtia siviilitöistä..