Jättiyllätys Suomen Cupissa – tappioton ennakkosuosikki tiputettiin välierässä

TPS onnistui yllättämään Tampereen Classicin jännittävässä Suomen Cupin välierässä. Arkistokuva: Jari Turunen

TPS onnistui yllättämään Tampereen Classicin jännittävässä Suomen Cupin välierässä. Arkistokuva: Jari Turunen
TPS onnistui yllättämään Tampereen Classicin jännittävässä Suomen Cupin välierässä. Arkistokuva: Jari Turunen

Sunnuntaina pelatussa naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin todellinen jymy-yllätys. Tällä kaudella mielin määrin liigakentillä dominoinut Tampereen Classic hävisi Turun Palloseuralle ja jäi ulos loppuottelusta.

Classic johti kamppailua vielä kahden erän jälkeen 3–2, mutta asetelmat kääntyivät kolmannen erän alussa. Juulia Peura ja Milla Nordlund iskivät TPS:n tasoitus- ja johtomaalin nopeaan tahtiin.

Nina Rantala löi pelin tasoihin erän puolivälissä, ja hetken jo näytti, että edessä olisi jatkoaika. Iina Siirilä onnistui kuitenkin ajassa 58.27 viimeistelemään TPS:n 4–5-voittomaalin Jenna Saarion esityöstä, ja TPS lunasti paikan Suomen Cupin loppuottelussa.

Tappio oli Classicin koko kuluvan kauden ensimmäinen.

TPS kohtaa Cupin finaalissa oululaisen SS Rankat Ankat, joka eteni niin ikään hieman yllättäen loppuotteluun kaatamalla sunnuntaina SB-Pron jatkoajalla.

Ottelutilastot

Lue myös:
Tiitulle merkittävä virstanpylväs derbyvoitossa – katso sunnuntain salibandytulokset

8 comments

  1. Tästä taas yksi näyttö Matti Kaipion valmennuskyvyistä. Hauskaa tässä se, että vastapuolella häviävänä valmentaja Kassu Saarinen, joka aikanaan eniten savusti Kaipiota pois maajoukkueen peräsimestä. Nyt sai pienen oppitunnin…..

  2. Kaipio on tehnyt hienoa duunia. Harmi että tämä on hänen viimeinen kausi tepsin peräsimessä. Mielelläni olisin halunnut hänen jatkavan myös tulevaisuudessa koutsaamista turussa.

  3. TPS on upea joukkue; nuoruutta, nopeutta ja taitoa. Kaipio tiimeineen on tehnyt hienoa työtä ja nyt tuloksia näkyy vähitellen. Mikään joukkue ei kasva joukkueeksi heti, mutta tepsittärillä tuntuu olevan oikea tahto voittaa! Hienoa lajille, että Oulu ja Turku ovat finaalissa!

  4. Niinpä. Tulos meni aivan oikein. Saarinen on savustanut myös muutamia pelaajia vuosien varrella ulos maajoukkueesta. Salibandy kansan ”arvostama” ei ehkä välttämättä ole juuri sitä mitä annetaan ymmärtää. Nyt sitten alkaa pikkuhiljaa oma kura rapista nilkkoihin.
    Hyvä niin.
    Ja hyvä Kaipiolle. Mies joka saanut kuraa niskaan välillä aivan syyttä ja sitten näitä susia lampaiden vaatteissa ylistetään maasta taivaisiin. Ei näin. Onnea TPS!

  5. Mihinkäs Kaipio on matkalla ? TPS saisi hänen johdollaan tulevina vuosina niitettyä satoa jos siellä jatkaisi

  6. Nyt ei oikein liigakärjille maistunut cuppi! Mutta perisuomalaiseen tapaan hävinnyttä lyödään kuin vierasta sikaa – turkulaisilla näyttää olevan mieliharmia jos toistakin ja kannattaa varoa, ettei osu pikkutepsittärien omaan nilkkaan tämä panettelu! Ei kukaan viitti tämmöistä!

  7. No kerro Matti itse, kun kerran kysyitkin. Classicin naisten taustalle kultaa vuolemaan vaan.