Pääkalloblogi MM-Riiassa: Suomi pyrkii nitistämään juutit energiaa säästellen

Ykkösviisikko on ollut iskussa, ja seuraavaksi pyöritykseen joutuu Tanska. Kuva: IFF
Ykkösviisikko on ollut iskussa, ja seuraavaksi pyöritykseen joutuu Tanska. Kuva: IFF

Muutaman päivän tauko Suomen pelien osalta alkaa olla vietetty Riian MM-turnauksessa, ja perjantai-iltana on puolivälieräottelun aika Tanskaa vastaan. Pääkallo.fi pohjustaa ottelua jälleen MM-kisablogissa.

Ennakkotunnelmat:

Otteluohjelma on ollut hyvin erikoinen Suomen kannalta, ja kisatoimituskin on ollut vähän ihmeissään, kun Suomi ei ole pelannut kolmeen päivään. Seuraavat kolme päivää Suomi toivottavasti pelaa, ja sunnuntain toivottu ja kaivattu unelmafinaali SWE-FIN siintää kaikkien mielissä niin joukkueessa kuin sen ulkopuolellakin. Pääkallo.fi:n toinen päätoimittaja Jussi ”Mummo” Ojala ja analyytikko Jani ”Herra Hakkarainen” Hakkarainen saadaan myös paikalle viikonlopuksi Pääkallomajan kisakammariin, joten sekin nostattaa totta kai mielialoja.

Torstain mediapäivässä joukkueen ilme biitsikentillä oli sopivan rento ja levollinen, ja viikonloppua odotetaan vapaapäivien jälkeen kovasti. Pientä sairastelua ja flunssan oireita on ollut ilmassa, mutta joukkueen pitäisi olla iskussa valmiina taistelemaan kannusta sunnuntaina, jos tie sinne vain suinkin aukeaa. Sää Riiassa muuttui viime viikonlopun talvisesta melko lailla kehnon loskaiseksi ja syksyiseksi, mutta säätähän tänne ei olla tultu ihailemaan.

Lähtökohdat:

Homman pitäisi olla hyvin selvä: Suomi vie peliä ja Tanska vikisee puolustamalla tiiviisti ja haaveilemalla Suomen huonosta päivästä. Tanskalle pääsy kahdeksan joukkoon oli jälleen hyvä suoritus, ja mahat voivat olla jo kovinkin täysiä. Tärkeää Suomen kannalta olisi se, että joukkue pääsisi Tanska-pelistä mahdollisimman vähillä voimilla energiaa viikonlopulle säästellen.

Alkulohkossa Tanska kukisti Australian 8-1, Puolan 4-2 ja Slovakian 5-2. Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa maa teki kisojen toistaiseksi suurimman yllätyksen kukistamalla Latvian rankkarikisan jälkeen. Suomi puolestaan hoiteli lohkon kotiin kaatamalla Saksan 12-1, Sveitsin 6-4 ja Viron 10-3.

Suomi ja Tanska ovat kohdanneet MM-tasolla ennen tätä iltaa kuudesti, ja maaliero on kuuden voiton jälkeen 46-7. Edellisen kerran juutit härnäsivät Suomea Helsingissä 2010, ja tuolloin numerot olivat 8-1. Ensimmäinen keskinäinen peli tahkottiin toukokuussa 1994, jolloin Suomi rökitti Tanskan 13-1. Tanskalle tarjotaan Veikkauksen Pitkävedossa kuuden, seitsemän ja kahdeksan maalin tasoituksia, joista voi valita omansa.

Ketä ja mitä seurataan:

Suomen maalivahdeista Jarno Ihme on ollut sairaana, ja Eero Kosonen jätti mediapäivän väliin pienen flunssaoireen vuoksi. Mikäli Ihme pelaa, se on hänelle ensimmäinen MM-startti 31-vuotiaana.

Myöskään Nico Salo ei ollut mediapäivässä mukana, ja kakkossentterin laidoilla Classic-viisikossa Sami Johansson ja Eemeli Salin ovat hakeneet vielä omaa parasta virettään. Suomi tarvitsee kaikkien tehoja viikonloppuja, ja tamperelaismiehiä kannattaa seurata erityisellä silmällä.

Kolmosviisikossa on pelaajia kierrätetty, mutta pikkuhiljaa kiinteiden viisikoiden olisi jo hyvä löytyä. Näiden viimeisten pelipaikoista taistelevien otteet ovat varmasti aika tapissa, sillä kaikki haluavat pelata mitalipeleissä.

Kisatoimitus veikkaa:

Ilkka Kittilä: Tanska sumputtaa ja Suomi hakkaa tovin päätä seinään. Loppuviimein kuitenkin suhteellisen leppoisen pelailun päätteeksi taululla ovat Suomen 10-2 -voittolukemat.

Henri Pitkänen: Homma selväksi hyvissä ajoin, ja sen jälkeen korkeintaan nelosvaihteella jatkoon. Mitään murskajaisia ei nähdä, koska ei tarvitse. 7-1 Suomelle ja Tshekki-välierää kohti.

Joel Siltanen: Tanska lienee suunnilleen samantasoinen jengi kuin Saksa. Suomi pelannee osittain säästöliekillä ja kairaa ottelusta 9-2-voiton. Vastaan näin ihan viime ottelun oikeasta veikkauksesta harmistuneen Kittilän kiusaksi.

Anssi Karjalainen: Kohti voitollisia veikkauksia, vai miten se meni? Nyt käännetään kurssi, ja Suomi etenee välieriin 8-0-numeroin.

Ottelu alkaa klo 19, ja Yle TV2 näyttää puolivälierän suorana lähetyksenä. Ottelu on myös Tulosvedon ja Monivedon kohteena, joka menee kiinni klo 16.08, sillä kohteessa veikataan myös Sveitsin ja Norjan välistä ottelua.

Kyseinen artikkeli on osa Pääkallo.fi:n ja Veikkauksen markkinointiyhteistyötä.

3 comments

  1. Ruotsi kierrättävät joka pelissä jännä nähä onko la jo ns.mestaruusviisikot kasassa

  2. Joukkueen etelän fiilistely nasahtaa omaan nilkkaan. Lämpövaihtelut varmasti altistavat eri räkätaudeille. Toivotan joukkueelle onnea seuraaviin otteluihin niin kauan kun niitä riittää. Kakkoskenttä rakentaa maalipaikkoja, maalintekijät laidoilla ovat olleet varsin nuhasia. Rohkeita vaihtoja varsinkin kakkoseen. Tanskan pyörittää vielä Kotilainen yksinkin.

  3. Ruotsi voi voittaa mestaruuden. Vaikka ei olisi kiinteitä ketjuja. Saisi tulla finaaliin jo vaihtelua. Ruotsi-Sveitsi tai Ruotsi-Tshekki olisi mukava finaali!!!