Pääkallotodistus: Classic-ketju johdatti Suomen MM-finaaliin

Classicin pelaajista muodostettu kakkosvitja onnistui Tshekkiä vastaan. Kuva: IFF

Classicin pelaajista muodostettu kakkosvitja onnistui Tshekkiä vastaan. Kuva: IFF
Classicin pelaajista muodostettu kakkosvitja onnistui Tshekkiä vastaan. Kuva: IFF

Pääkallo.fi jakaa myös näissä miesten MM-kisoissa Suomen pelaajille kalloja peliesitysten mukaan. Suomi ja Tshekki väänsivät lauantai-iltana salibandyn MM-kisojen finaalipaikasta Latvian Riiassa. Suomi voitti ottelun 4-3 ajassa 59.53 syntyneen voittomaalin myötä.

Suomen joukkueen selkeimpiä onnistujia olivat kakkosviisikon, eli Classic-vitjan pelaajat Janne Lamminen, Krister Savonen, Nico Salo, Sami Johansson sekä ratkaisumaalin seitsemän sekuntia ennen loppua naulannut Eemeli Salin. Ketju iski kolme Suomen neljästä osumasta. Pääkallo.fi antoi täten koko ketjulle arvosanaksi neljä.

Kovasti vääntänyt Lauri Stenfors olisi saavuttanut saman arvosanan, ellei olisi lahjoittanut Tshekin avausmaalia. Ykkösvitjan Peter Kotilainen ja Miko Kailiala värkkäsivät yhden kauniin maalin ylivoimalla, mutta esitys ei ollut muuten erityinen. Maalivahti Eero Kososelle ottelu ei ollut helpoimmasta päästä. Laukauksia tuli vähän, ja maalin asti yltäneet kudit tulivat lähietäisyydeltä.

Huomista ajatellen parannettavaa jäi ainakin Suomen kaikille kolmosvitjan pelaajille, sekä pallon kanssa hermoilleelle Jani Kukkolalle.

Maalivahdit:
Eero Kosonen 3
Jarno Ihme (ei pelannut)

Puolustajat:
Tatu Väänänen 3
Lauri Stenfors 3
Janne Lamminen 4
Krister Savonen 4
Juha Kivilehto 2
Tommi Aro 2
Jonne Junkkarinen (ei pelannut)

Hyökkääjät:

Peter Kotilainen 3
Jani Kukkola 2
Miko Kailiala 3
Eemeli Salin 4
Jami Manninen 2
Mika Moilanen 2
Mika Kohonen 2
Tero Tiitu 2
Sami Johansson 4
Nico Salo 4
Joonas Pylsy (ei pelannut)

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

18 comments

  1. Täällä oltiin heittämässä Salin jo roskiin alkusarjan aikana…. Sanoin, että Salin hoitaa homman!

  2. Näin se elämä heittelee, hyvähän se antaa kaverille näyttämisen haluja ;-). Toivotaan, että Kukkis on iskussa huomenna, mikä lie on jalan kunto? Ei ois varaa antaa tasoitusta. Tänään ei hyvältä näyttänyt…

  3. Sorry kaks viestiä. Mutta tässä mun ketjut.
    Peter-kukkis-miklu-väänänen-late
    Salin-salo-johannson-lamminen-savonen
    Tiitu-Pylsy-Manninen-Aro-Junkkarinen
    (Kohonen-Kivilehto-Moilanen)

  4. Aro-> Junkkarinen ja Kohonen-> Pylsy. Noi vaihdot nii vois toimii ainakin kolmonen paremmin. Mielestäni Kettunen menee liian paljon kolmella ketjulla. Vähän ahkerammin vois tiivistää.

  5. Kentät huomiselle
    1.Kotilainen-Kukkola-Kailiala-Väänänen-Aro
    2.Salin-Salo-Johansson
    Lamminen-Savonen
    3.Manninen-Pylsy-Moilanen
    Kivilehto-Stenfors
    Vk Tiitu hyppää kaukaloon ratkaisuhetkillä 2. tai 3. erässä tai jopa jo 1.erässä ja pelaa Yvt
    Kohonen pelaa 2.yv:ssä, muuten vauhti ei riitä
    Junkkarinen ei pelaa yhtään turhia pallonmentyksiä ei voi tulla

  6. Ja Arosta tekee paljon töitä kuvaruudun ulkopuolelta ja iso johtava pelaaja ja hienoja syötyöjä

  7. Oho, olen ihan samoilla linjoilla S7:n kanssa. Tiitua en haluaisi kentälle, mutta ei siellä ole ketään parempaakaan. Moilanen-Kohonen-Kivilehto ehdottomasti imemään tuppea vaihtopenkin päähän. Mutta, huomenna kaikki kolme ovat Ruotsia vastaan taas nykertämässä ja turpaan tulee.

  8. Kyllä se vaan niin on että kohonen voi jo katsoa huomenna pelit katsomosta. Kyllä niin turha mies kun tosi pelit alkaa. Ei haittaa vaikka veisi mukanaan kivilehdon ja tiitun. Valmennus olisi voinut ottaa vaikka happeesta yhden kentän mukaan. Ihmetellä täytyyy jos kauko ei mahdu majuun mutta kohonen mahtuu ?!!!

  9. Mitä ihmiset oikein sekoilee? Kohonen ehdottomasti pelille, jos ei millään ni laittakaa se edes yyveellä maalintaakse, kohonen on just sitä mitä tarttetaan. Ja tiitu sama homma, puolustajaksi kolmoseen tai kakkoseen ja ehdottomasti yyveelle!!!!

  10. Siellä maalin takanahan se suurimman osan ylivoimista viettikin, ilman mitään tulosta taaskaan. 🙂 On se Kohonen niin nähty näissä(kin) kisoissa. Tiitua vois tietty koittaa vaikka maalivahtina.

  11. Kohonen pelannu ihan jees. Tarvis vaan rightin ketä ruokkia. Oli henri johansson ja pfizner tarjolla mut ei kelvannu. Nyt sit ihmetellään kun peli 5 leftillä ei yllättäen toimikaan..

  12. Tiitu nyt ei ees pelannut, mitä pelannut on aina tuonut jotain lisää. Kohosen pelityyli ei vaan natsaa, ihan eri ku Rickie ja kumppanit vielä röyti menee. Puhuu joo pelinopeudesta, mutta tänään ei natsannut mikään, eikä luonut mitään edes Tanskaa vastaan. Tänään ei tainnut kolmonen vetää kuin ehkä kerran. Yvllä Tanskaa vastaankin ei sitten mitään, ei niitä menneiden vuosien huippuratkaisuja, kyllä toi nyt pitäis jo nähdä. Toki mistä tietää, jos huomenna onnistuukin, Osku sen sanoi kaikki mun papereissa olevat vilttimiehet on kehissä…

  13. Kolmosen hyökkäysketjussa pitäis olla H. Johansson. V-P Kuusela. J. Hankkio.

  14. Vähintään Junkkarisen olisin laittanut kentälle Aron tilalle, koska Junkkarinen pystyy jalalla avaamaan yhden syöttölinjan. Ykkös- ja kakkoskenttiin en tekisi enää mitään muutoksia vaikka peli välillä vähän yski.

    Mielenkiintoista nähdä millaisilla kentillä tänään lähdetään. Junkkarinen – Tiitu pakkiparia ei kai ole vielä kokeiltu, mutta siinä olisi minusta kolmosen alle hyvä kaksikko. Minusta on pieni ongelma siinä, että Aro, Junkkarinen ja Kivilehto pelaavat omissa seuroissa oikeaa pakkia.

    Kaikkein vähiten toivon kuitenkin pyörremyrskypeluutusta, joka tuottaa pelkkää sekoilua.