Palkintopöydän ensikertalaisena putsannut Kotilainen hurman hetkestä: ”4000 kiloa jotain lähti sisältä pois”

Jani Kukkolan syli oli hyvä paikka Peter Kotilaiselle mestaruuden ratkettua. Kuva: IFF

Jani Kukkolan syli oli hyvä paikka Peter Kotilaiselle mestaruuden ratkettua. Kuva: IFF
Jani Kukkolan syli oli hyvä paikka Peter Kotilaiselle mestaruuden ratkettua. Kuva: IFF

Suomen ehdoton supertähti Riian MM-turnauksessa oli 22-vuotias Happee-hyökkääjä Peter Kotilainen, joka voitti turnauksen pistepörssin ja valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä tähdistökentälliseen. Ja tekipä nuorimies pari maalia finaalissakin.

Hurjat tehot 10+6 turnauksessa paiskonutta Kotilaista revittiin pelin jälkeen joka suuntaan haastattelusta toiseen, ja viimein hetki liikeni myös Pääkallo.fi:lle. Mestarin mieli oli tyhjä, eikä mestaruuden ratkeamisen hetkestä paljoa ollut mieleen jäänyt.

– Todella tyhjä olo, en tiedä mitä sanoa. Kun Ruotsin neljäs vetäjä lähti suorittamaan, mietin vain sitä, mihin itse laitan, kun olin meidän viides vetäjämme. 4000 kiloa jotain lähti sisältä pois, enkä tiennyt miten päin olisin ollut. En ollut ikinä kokenut mitään tuollaista hetkeä, eikä oikein osannut varautua. Sellainen ruumiista irtautumisen kokemus, Kotilainen tunnelmoi.

Kisojen aikana hyvin tutuksi myös kansainväliselle salibandyväelle tullut liukas laituri totesi, että kahden maalin johdon antaminen alussa Ruotsille oli pelkkä ansa.

– 2-0 on pahin mahdollinen johto, jota on vaikeaa pitää. Viritettiin siinä poikain kanssa Ruotsille ansa, ja nyt juhlitaan, Kotilainen virnisti.

MM-kisoista jo pienestä pojasta lähtien haaveillut Kotilainen nautti kisoista ja finaalista täysin siemauksin, vaikka mökki ei ihan täynnä ollutkaan.

– Hyvin oli ääntä pöntössä, ja tuskin tuolla olisi kovempi meteli ollut, vaikka olisi ollut enemmänkin porukkaa. Tuntui, että porukka oli tuomareita lukuun ottamatta meidän puolella, Kotilainen tuumi.

Värikkäälle persoonalle uran ensimmäinen MM-turnaus oli nappiosuma, ja mies putsasi palkintopöydän kultamitali kaulassa. Työ on nyt tehty, ja hetki on aikaa juhlia ennen paluuta Salibandyliigan arkeen.

– Reilun viikon päästä jatkuu ”sählybändiliiga”, mutta nyt nautitaan hetkestä ja juhlitaan huolella. Kaikki eivät pääse ikinä kokemaan tällaista, joillekin mahdollisuus oli viimeinen ja jotkut pääsevät useammin tähän paikkaan, Kotilainen muistutti.

One comment

  1. Tää on niin mahtava kuva! Ja minä se tykkäsin kun Suomen miehet näytti niin äijää! Asenne oli et nyt otetaan hurreilta luulot pois ja se asenne näkyi kauas!