Maajoukkueet

Pelaaja pelaajalta – MM-kisojen päättötodistukset tulevat tässä

14.12.
2016
Maajoukkueet

Kuva: IFF

Kuva: IFF

Pääkallo.fi jakoi MM-kisoissa arvosanoja jokaisen ottelun jälkeen. Oheisessa artikkelissa käydään läpi arvosanat, niiden keskiarvot ja pelaajien suoritukset kisoissa.

Kaikissa otteluista esiintyneistä pelaajista paras oli keskiarvolla 4 pelannut Peter Kotilainen. Myös Jarno Ihmeen lopullinen keskiarvo oli 4, mutta Ihme pelasi vain yhden kokonaisen ottelun ja torjui MM-finaalin rankkarikisassa.

Arvosanat järjestyksessä Saksa-ottelu, Sveitsi-ottelu, Viro-ottelu, Tanska-puolivälierä, Tshekki-välierä ja Ruotsi-finaali.

Maalivahdit:

Eero Kosonen 3 4 2 – 3 3 = 3
Torjunta %: 82,05
Arvio: Suomen ykkösvahti on tällä hetkellä maailman paras torjuja. Kosonen on huipputasolla varma suorittaja, eikä päästä vastustajaa koskaan helpolla. Näissä kisoissa myös Suomen puolustus piti huolen siitä, että torjuntatyöt jäivät vähäisiksi. Alkusarjassa yksi heikompi suoritus, mutta pääosin tuttua ja turvallista suorittamista.

Jarno Ihme – – – 4 – 4 = 4
Torjunta %: 100
Arvio: Urallaan ailahtelevuudesta syytetty Ihme debytoi MM-tasolla suorastaan vallan mainiosti. Oululaislähtöinen vahti piti nollapelin puolivälierissä Tanskaa vastaan, ja nappasi kylmiltään kaksi yritystä MM-finaalin rankkarikisassa. Suorastaan ihmeellinen suoritus.

Puolustajat:

Tatu Väänänen 3 2 4 3 3 4 = 3,17
Tehopisteet: 1+6=7
Arvio: Tyylikäs kapteeni on aina luotettava kentällä ja sen ulkopuolella. Tekee harvoin virheitä, ja on hyvä sekä pallollisessa että pallottomassa pelissä. Hieman yllättäen oli myös Suomen joukkueen toiseksi paras pistemies kisoissa.

Lauri Stenfors 2 3 3 3 3 3 = 2,83
Tehopisteet: 0+2=2
Arvio: Stenfors on todellinen pallottoman pelin erikoismies, eikä anna vastustajalle juuri lainkaan tilaa. Välillä hieman vaikeuksia pallollisen pelin kanssa, mutta hoiti oman tonttinsa pääosin kelvollisesti.

Janne Lamminen 3 2 3 2 4 3 = 2,83
Tehopisteet: 1+2=3
Arvio: Vikkelä Lamminen pelasi hyvän turnauksen takalinjoilla. Classic-vitja paransi turnauksen loppua kohden, ja myös Lammisen otteet kohenivat. Hyvä vääntämään ilman palloa, mutta myös pallollinen peli on uomissaan. Lammisen vitja ei päästänyt yhtäkään maalia koko turnauksessa.

Krister Savonen 3 3 3 4 4 4 = 3,5
Tehopisteet: 0+2=2
Arvio: Savonen pelasi itsensä viimeistään nyt koko salibandymaailman sydämiin. Pienehköstä koostaan huolimatta erinomainen kaksinkamppailija, joka ei horju tai luovuta missään vaiheessa. Pallonkäsittely silkkaa kultaa ja syötöt täyttä timanttia.

Juha Kivilehto 3 2 2 3 2 2 = 2,33
Tehopisteet: 0+2=2
Arvio: Kivilehto esiintyi turnauksessa ajoittain hyvin, mutta pääosin oli hankalaa. Nyt ei nähty väkeviä laitanousuja, joista mies on tunnettu aiemmin urallaan. Oudosti myös pallollinen peli tökki, vaikka se on ollut miehen vahvuuksia urana aikana.

Tommi Aro 2 2 – 2 2 4 = 2,4
Tehopisteet: 0+4=4
Arvio: Aron turnaus alkoi vaikeasti ja otteet olivat alkusarjassa hermostuneen oloisia varsinkin pallon kanssa. Esiintyi aluksi ykköskentässä ja sittemmin kolmosessa. Nostettiin kuitenkin finaalissa takaisin ykköseen ja kiitti vastuusta esiintymällä erinomaisesti kovimmassa paikassa.

Jonne Junkkarinen 3 – 3 3 – – = 3
Tehopisteet: 0+2=2
Arvio: Junkkarisen rooli läpi turnauksen oli toimia seitsemäntenä pakkina. Kentälle päästyään oli toimituksen mielestä hyvä, tuoden hiukan eloa ja vauhtia kolmoskentän tekemiseen. Toivottavasti nopeakinttuinen puolustaja saa mahdollisuutensa vielä tulevissa MM-kisoissa.

Hyökkääjät:


Peter Kotilainen 4 3 5 4 3 5 = 4
Tehopisteet: 10+6=16
Arvio: MM-kisojen parhaaksi valittu Kotilainen häikäisi läpi turnauksen. Osoitti epäilijöille, että pystyy ratkomaan ottelun kuin ottelun. Taso ei ailahdellut ja taitavan sekä nopean Kotilaisen ratkaisut olivat myrkkyä vastustajille.

Jani Kukkola 4 3 2 3 2 3 = 2,83
Tehopisteet: 4+2=6
Arvio: Suomen ykkössentteri aloitti turnauksen hyvin, mutta Tanska-ottelussa tullut loukkaantuminen hidasti menoa loppua kohden. Pisteiden valossa ei järin tasainen suoritus, sillä tehopisteet syntyivät alkusarjassa. On kuitenkin tärkeä tekijä myös puolustuspäässä.

Miko Kailiala 3 3 3 3 3 3 = 3
Tehopisteet: 5+0=5
Arvio: Kailiala pelasi alusta loppuun tasaisen varmasti Suomen ykkösviisikossa. Pelasi täysillä koko ajan ja onnistumisiakin tuli. Iski finaalin rankkarikisassa upean osuman.

Eemeli Salin 2 3 2 4 4 3 = 3
Tehopisteet: 3+2=5
Arvio: Salinin alkusarja ei sujunut odotusten mukaisesti. Pallollinen pelaaminen ja viimeistely oli vaikean näköistä. Paransi kuitenkin selkeästi turnauksen loppua kohden ja iski tärkeän osuman välierän lopussa. Erinomainen kahden suunnan pelaaja ja se tuppaa joskus unohtumaan miehen suoritteista arvioidessa.

Mika Moilanen 2 2 3 1 2 2 = 2
Tehopisteet: 2+1=3
Arvio: Sai paljon vastuuta turnauksessa, mutta esiintyi sangen vaisusti. Maalinteko ei oikein luonnistunut, vaikka se on miehen selkeitä vahvuuksia. Ei oikein löytänyt paikkaansa Suomen kolmosvitjassa, mutta oli silti nokkimisjärjestyksessä Mannisen edellä.

Mika Kohonen 3 – 3 2 2 3 = 2,6
Tehopisteet: 2+0=2
Arvio: Konkari oli koko turnauksen ajan kolmosvitjassa, ja kohtalaisen pienessä roolissa kaikkinensa. Pelasi pääosin perusvarmasti, ja jakeli helppoja syöttöjä kanssapelaajille. Nosti profiiliaan vielä finaalin rankkarikisassa upottamalla upean maalin. Moni saa uskoa tai luulla, että 39-vuotiaan Kohosen maajoukkueura oli tässä, mutta Pääkallon toimituksessa ei moisella lähdetä enää edes spekuloimaan. Oli joukkueen henkinen johtaja.

Tero Tiitu 3 – 3 2 2 2 = 2,4
Tehopisteet: 3+1=4
Arvio: Tiitun rooli oli yllättävän pieni siihen nähden, että kolmosvitja ei saanut peliään käyntiin oikein missään vaiheessa turnauksen aikana. Pelasi useimmissa otteluissa vain erän tai kaksi. Entinen sankari oli nyt sekatyömiehen roolissa, mutta hoiti tonttinsa mukisematta ja ammattimaisesti.

Sami Johansson 2 2 – 3 4 4 = 3
Tehopisteet: 5+0=5
Arvio: Johansson sairasteli alkuturnauksen aikana, ja otteet olivat vaisuja. Loppua kohden maalintekijä paransi roimasti ja se näkyi myös tilastoissa. Pelasi parhaat pelinsä välierissä sekä finaalissa ja oli isossa roolissa ratkaisevilla hetkillä.

Nico Salo 2 3 3 – 4 4 = 3,2
Tehopisteet: 2+3=5
Arvio: Salon salibandytietokone oli jälleen täydessä toiminnassa läpi turnauksen. Rytmitti ketjunsa peliä ja oli tärkeä apu myös omassa päädyssä. Johti mallikkaasti Suomen parasta viisikkoa, ja pelasi myös turnauksen parhaat pelinsä välierissä ja finaalissa.

Joonas Pylsy 2 2 3 3 – 3 = 2,6
Tehopisteet 1+2=3
Arvio: Pylsyn rooli vaihteli suuresti turnauksessa eikä ole ihme, että mies ei oikein päässyt sisään pelivauhtiin. Ei ollut erityisen hyvä, mutta ei varsinaisesti huonokaan. Saanee enemmän vastuuta tulevassa MM-projektissa.

Jami Manninen 3 2 3 3 2 – = 2,6
Tehopisteet: 3+1=4
Arvio: Tämän kauden Superliigan paras suomalaispistemies oli pienessä roolissa MM-joukkueessa. Pelasi pääosin kolmosvitjan vasempana laitana, eikä rooli oikein sopinut pistemiehelle. Manninen ei ole selkeästikään kolmosvitjan tai vasemman laidan pelaaja, joten toivotaan, että roolia mietitään jatkossa tarkemmin.

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

Kaikki kallotodistukset:
Saksa-ottelu
Sveitsi-ottelu
Viro-ottelu
Tanska-ottelu
Tshekki-ottelu
Ruotsi-ottelu

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.