Pörssipäivä – Suomi kaatoi Viron Kotilaisen johdolla

Suomalaishyökkääjä Jami Manninen osui alkulohkon päätösottelussa Viroa vastaan. Kuva: IFF

Suomalaishyökkääjä Jami Manninen osui alkulohkon päätösottelussa Viroa vastaan. Kuva: IFF
Suomalaishyökkääjä Jami Manninen osui alkulohkon päätösottelussa Viroa vastaan Peter Kotilaisen syötöstä. Kuva: IFF

Suomen ja Viron salibandymaajoukkueet mittelivät paremmuudesta maanantaina Riian MM-kisoissa. Suomi oli ottelussa vahvempi maalein 10-3.

Ensimmäinen erä oli ottelun tasaisin maalien valossa, ja Suomi lähti erätauolle 3-2-johtoasemasta. Toisessa erässä sinivalkoiset lisäsivät pökköä pesään, ja viimeiseen periodiin lähdettiin tilanteesta 7-3. Myös kolmas kaksikymppinen oli Suomen heiniä maalein 3-0.

Suomen ykköstykki oli Peter Kotilainen, joka iski pisteet 3+2 ottelussa. Laituri haastattelu Saksa-pelin jälkeen nousi viraalihitiksi, kun mies tokaisi englanniksi, että ”It’s normally börsday”. Haastattelun näet tästä. Kotilainen valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi ottelussa. Tero Tiitu ja Mika Moilanen osuivat kahdesti, ja Tatu Väänänen onnistui pistein 1+1.

Suomi voitti kaikki alkusarjan ottelut, ja jatkaa puolivälieriin lohkovoittajana. Suomen puolivälierä pelataan perjantaina ja Suomen vastus selviää keskiviikkoiltana.

Ottelutilastot

Lue lisää:
Pääkallotodistus: Viro-ottelussa yksi maailmanluokan esitys
MM-sankarista sekatyöläiseksi – ”Sveitsi-ottelussa olisi ollut halu mennä ratkomaan peli”
Suomessa pelaava virolaiskolossi 10–3-tappiosta: ”Huikea suoritus”
Pistetilinsä avanneella MM-debytantilla lisääkin annettavaa: ”Vielä on vähän tunnustelua ja hakemista”
Viron joukkue on mennyt kahdessa vuodessa eteenpäin – ”Nyt uskaltaa jo sanoa, että kahdeksas sija on pettymys”

7 comments

  1. Ärsyttää tuommoinen itsekäs pelaaja. Miksei voinut syöttää kolmea ja tehdä kahta maalia?

  2. Tulen vain tähän odottelemaan perinteisiä ”Kotilainen on itsekäs ja yksipuoleinen pelaaja ja vei sukulaispojan paikan joukkueesta” -kommentteja

  3. Kotilainen on ollut loistava, ansaitsee hehkutuksen nyt mutta katsotaan vielä finaali antaako Ruotsi yhtä paljon tilaa ja ammutaan sitten alas jos ei onnistu.
    Vieläkin ihmetyttää miksi Kettunen on valinnut Kohosen ja Kivilehdon majuun kun molemmilla oli suuria vaikeuksia jopa Viroa vastaan. Tiitu olisi hyvin riittänyt maskottina.

  4. Ja sunnuntain peli ratkaisee miten pelasivat. Voitolla sankareita, tappiolla loosereita. Jos peli on joku muu kuin finaali, niin katastrofi.

  5. Sanokaas nyt ihmeessä miten lajin MM-kisoissa voi joukkueet pelata samanvärisillä sukilla? Sääntöjen mukaan oltava eriväriset. Hauskaa että kakkosdivarissa Suomessa tämä on niin tarkkaa. Toivoisin kommenttia myös joltain liiton tai tuomaripuolen edustajalta.