Sveitsin vahva toinen erä ei riittänyt – Ruotsi salibandyn MM-finaaliin

Kim Nilsson (kesk.) oli vireessä Sveitsiä vastaan. Kuva: IFF

Ruotsi ja Sveitsi kohtasivat lauantaina miesten salibandyn MM-kisojen välierissä Latvian Riiassa. Ruotsi nappasi finaalipaikan voittamalla ottelun maalein 7-2.

Ruotsi aloitti ottelun vahvasti, ja johti 2-0 ensimmäisen erän jälkeen. Sveitsi loi toisessa erässä useita hyviä paikkoja, ja onnistui tasoittamaan ottelun tilanteeksi 2-2. Viimeinen periodi oli kuitenkin sinikeltaisten heiniä maalein 5-0, ja Ruotsi varmisti finaalipaikan historian 11 kerran.

Ruotsalaisten teholinko oli 2+1 tehtaillut Kim Nilsson. Nilssonista tuli samalla Ruotsin kaikkien aikojen tehokkain maajoukkuepelaaja. Rasmus Enström laukoi ottelussa kaksi osumaa, ja vastasi ottelun voittomaalista.

Ruotsin finaalivastus selviää klo 16.30 alkavassa Suomi-Tshekki -välieräpelissä.

1. Ruotsi teli samalla mm historiaa pääsemällä 11.kerran peräkkäin mm finaaliin. Aiempi ennätys oli 10 kertaa. Sekin ruotsin tekemänä.