Tuplapanoksella mitelty ottelu päättyi erikoisesti – sarjaottelusta tasapeli, jatkoaikamaali ratkaisi Cupin välieräpaikan

Ottelun yhteydessä palkittiin myös MM-kultaa voittaneita pelaajia. Vasemmalta oikealle: Jonne Junkkarinen, Sami Johansson (ei pelannut), Janne Lamminen, Peter Kotilainen, Nico Salo, Krister Savonen (ei pelannut), Eemeli Salin ja Joonas Pylsy. Kuva: Classicin Facebook-tili

Mikko Leikkasen laukaus vei Classicin Suomen Cupin välieriin. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja Jyväskylän Happee kohtasivat maanantai-iltana miesten Salibandyliigan ja miesten Suomen Cupin merkeissä Tampereella. Varsinainen peliaika päättyi 6-6 ja ensimmäiset viisi minuuttia jatkoajasta tasan, joten molemmat keräsivät pelistä yhden Salibandyliigan sarjapisteen. Mikko Leikkasen jatkoaikamaali ajassa 66.09 johdatti Classicin Cupin välieriin.

Happee oli terävämpi avauserässä, ja johti maalein 1-2 ensimmäiselle tauolle mentäessä. Toisessa periodissa vierasjoukkue oli parhaimmillaan edellä maalein 2-5, mutta kolmanteen erään lähdettiin luvuista 3-5.

Classic iski kolmannessa erässä kolme maalia, johti ottelua viimeiselle vitoselle lähdettäessä. Otto Tikka toi Happeen kuitenkin tasoihin kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajan ensimmäinen viisiminuuttinen päättyi tasan, joten Salibandyliigan ottelun lopputulokseksi jäi 6-6 ja. Leikkasen maali ratkaisi Cup-ottelun ja Classicin välieräpaikan Suomen Cupissa.

Ottelun tehopelaaja oli 0+3 nakuttanut kotijoukkueen Joonas Pylsy. Happeen Juuso Heikkinen iski kamppailussa kaksi maalia. Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1657 silmäparia.

Classic pelasi nyt toisen perättäisen 6-6-tasapelin miesten liigassa ja jatkaa sarjakakkosena. Tamperelaisjoukkue on pelannut nyt kahdeksan perättäistä sarjaottelua tappioitta. Happeelle tasapeli oli kolmas viimeisestä neljästä kamppailusta. Jyväskyläläispoppoolla on meneillään kuuden ottelun tappioton putki, ja joukkue majailee viidentenä.

Miesten Suomen Cupin välieräpaikan ovat toistaiseksi varmistaneet LASB, SPV ja Classic. Viimeinen paikka selviää EräViikinkien ja ÅIF:n välisessä mittelössä 29.12.