Keltapaitainen Ruotsi ei päässyt helpolla isäntämaa Latviaa vastaan, ja yleisö eli mukana Riga Arenalla. Kuva: IFF

Kymmenen päivän mittainen salibandyn MM-kisaurakka alkoi lauantaina Latvian Riiassa. Lähes kaikki maat pelasivat avauspäivänä.

Kisat kiinnostivat ihmisiä, sillä Riiassa tehtiin avauspäivän yleisöennätys yhteismäärässä. Yhteensä 13 280 katsojaa näki päivän aikana MM-salibandya paikan päällä.

A-lohkossa pelaavat Suomi ja Sveitsi aloittivat turnauksen voitoilla. Sveitsi ei kuitenkaan päässyt Viroa vastaan helpolla. Lopulta sveitsiläiset ottivat voiton maalein 8–4. Joukkueen tehokkain oli 2+2-tehot iskenyt Christoph Meier.

Suomi aloitti kisat murskaamalla Saksan 12–1. Tehopisteet 1+3 iskeneen Peter Kotilaisen soolo osuma ihastutti hallin katsojia ja oli yksi päivän näyttävimmistä.

Myös niin kutsutuissa haastajalohkoissa oltiin lähellä isoa yllätystä, kun ensimmäistä kertaa MM-kisoissa mukana oleva Thaimaa laittoi Yhdysvallat ahtaalle. Thaimaa tasoitti pelin ylivoimalla 4–4:ään, mutta Yhdysvallat iski voittoon riittäneen maalin vain reilu minuutti ennen kolmannen erän loppua.

Kisojen isäntämaa Latvia aloitti MM-urakkansa iltapelissä ja sai heti nauttia kotiyleisön tuesta Ruotsia vastaan. Riga Arena täyttyi metelistä, kun 8000-päinen latvialaisyleisö piti ääntä.

Tunnelma näytti välittyneen myös maajoukkueen peliotteisiin, kun Latvia piti ottelun hillityissä lukemissa vielä toisen erän loppuun asti. Päätöserässä hallitsevat maailmanmestarit eivät antaneet isäntien kiriä enempää ja voittivat ottelun maalein 2–7.

Alle on listattu kaikki ensimmäisen kisapäivän (3.12.) maalikoosteet ja tulokset.