Video: Kokkolalainen kakkosdivariryhmä piinasi liigajoukkuetta Suomen Cupissa

Kokkolan Nibacos oli lähellä yllätystä kotikentällään Suomen Cupissa. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Kokkolan Nibacos oli lähellä yllätystä kotikentällään Suomen Cupissa. Kuva: Kuvakaappaus videolta.
Kokkolan Nibacos oli lähellä yllätystä kotikentällään Suomen Cupissa. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Miesten TEHO Sport Suomen Cupissa pelattiin todella jännittävä kamppailu Kokkolan Nibacosin ja lahtelaisen LASB:n välillä. Ottelu päättyi lopulta LASB:n 5-4 -voittoon.

Ottelun avauserässä LASB siirtyi 10 minuutissa kahden maalin johtoon, mutta ennen erätaukoa Jori Heikkilä iski Nibacosille kavennuksen ylivoimalla. Toisessa erässä 1+2 -tehot kerännyt Tino Nivala vei ensin lahtelaiset 3-1 -johtoon, mutta Heikkilä kavensi illan toisellaan lukemiksi 3-2 erän puolivälin jälkeen.

Kolmannen erän alussa kokkolalaisjoukkue tasoitti pelin Tuomas tiluksen toimesta, mutta Justus Kainulaisen kaksi osumaa veivät vieraat taas kahden maalin karkumatkalle. Välissä LASB-puolustaja Antti Sihlman ehti epäonnistua myös rangaistuslaukauksessa. Timo Salo kavensi vielä kertaalleen, mutta tätä lähemmäs ei Nibacos päässyt, vaan maalin voitto vei Suomen Cupin välieräpaikan Lahteen. Ottelun tasaisuudesta kertoo sekin, että Nibacos-maalilla Mika Pirttimäki torjui 21 laukausta ja LASB:n tolppien välissä Kaapo Kettunen 17 kertaa.

Kyseistä Suomen Cupin puolivälieräkamppailua seurasi varsin hyvä yleisömäärä, sillä kaikkiaan 505 silmäparia oli päätynyt Kokkolan Kampushallin lehtereille.

Ottelutilastot

Maalikooste:

LASB-valmentaja Petri Kemppaisen haastattelu:

Nibacosin pelaajavalmentaja Jukka Kinnusen haastattelu:

12 comments

  1. Jukka Kinnunen on kyllä pelimies.Toivottavasti pysyy kaupungissa pitkään..

  2. Voisikohan Nibacos tarjota kuvallista todistetta epäonnistuneesta Sihlmanin rankkarista? Tämä on nimittäin vaikea asia uskottavaksi ilman videotodisteita, vaikka se tässä jutussa on mainittu, pöytäkirjasta löytyy ja jopa olen tämän kuullut tapahtuman silminnäkijältä.

  3. ERL:t voisi tosiaan näihin koosteisiin aina laittaa. Vinkkivinkkinä näin jatkoa ajatellen.

  4. Vaikea varmasti uskoa, mutta totta se on. Nibacosin Pirttimäki on täysin poikkeuksellinen maalivahti. Lieneekö edes ihminen, vaan Jumalan lahja salibandylle, Nibacosille (ja naisille).

  5. No huhhuh. Haiskahtaa siis totuudelta. Voisiko tässä tapauksessa jopa käyttää luonnehdintaa joulun ihme (ei tiettävästi sukua Jarno Ihmeelle)?

  6. Täytyy kyllä sanoa et Nibacoksen #64 teki mitä tahtoi. Liigajyrät oli ihmeissään kun tämä salibandy kenttien silkkikäsi meni milloin oikealta ja milloin vasemmalta ohi.

  7. Kyllä Honkaniemi oli liekeisä tuosa ykkösen keskellä #liigakutsuu

  8. On se kyllä hienoa, että nipapos tulee tukemaan vielä ensi kaudellakin foxia näillä kovilla pelureilla.