Yllätystulos! SPV kaatui liiganousijan käsittelyssä – katso lauantain salibandytulokset

Hämeenlinnan Steelers nappasi kauden toisen voittonsa lauantaina. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliiga jatkui toden teolla lauantaina, kun useampi liigajoukkue palasi kentille MM-tauon jälkeen. Hämeenlinnassa nähtiin heti yllätysvoitto, kun kotijoukkue Steelers kaatoi Seinäjoen Peliveljet.

SPV oli vielä niin sanotusti kuskin paikalla ottelun puoliväliin asti, kunnes tilanne kääntyi Steelersille. Neljä tehopistettä (2+2) takonut Timo Johansson tasoitti ensin ottelun 4–4:ään. Ajassa 52.04 hän pääsi lyömään jo kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalle 7–4-osumallaan.

SPV haki nousua vielä ilman maalivahtia, mutta loppunumerot kirjattiin hämeenlinnalaisille lukemin 8–5.

Johanssonin ketjukaveri Miiro Maunula oli niin ikään pelipäällä ja saldosi tehot 1+2. Voitto oli sarjataulukon pohjilla olevalle Steelersille kauden toinen, ja joukkue nousi viiteen pisteeseen. SPV jatkaa sarjassa kolmantena.

Lappeenrannan NST vahvisti asemiaan naisten Salibandyliigan kärkinelikossa ottamalla lauantaina voiton porvoolaisesta PSS:stä. Voitto irtosi Lappeenrannassa kotijoukkueelle maalein 3–2. Kaksi osumaa iskenyt Heidi Lirkki pääsi laukomaan ottelun voittomaalin ajassa 53.05.

Ottelun sankareihin kuului myös peräti 31 kertaa NST-maalilla torjunut Minna Paasu.

Loppuerän aikana ei enää maaleja nähty, ja voiton myötä NST nousi sarjassa 14 pisteeseen ja pitää hallussaan liigan neljättä sijaa. PSS majailee viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla, eli kahdeksantena.

Nurmon Jymy esitti perjantaina komean kolmannen erän nousun miesten Divarissa, mutta lauantaina asetelmat kääntyivät toisin päin, kun Jymyn vieraaksi saapui SB Welhot. Kotijoukkue Jymy oli lähellä yllätystä, kun johti ottelua kolmannen erän alussa 8–4.

Kuopiolainen Welhot kuitenkin kampesi yhä lähemmäs ja nousi maalin päähän. Ilman maalivahtia pelanneelle Welhoille tuomittiin rangaistuslaukaus, kun kolmatta erää oli jäljellä enää ainoastaan yksi sekunti. Pauno Kajoksinen veivasi pallon rankkarista maaliin, ja näin ollen 60 minuutin jälkeen tulostaululla paloi 9–9-tilanne. Tulos ei enää ratkennut jatkoajalla suuntaan tai toiseen, ja pisteet jaettiin samoin numeroin.

Kajoksinen oli ottelun pistehai hurjilla 3+2-tehoilla. Jymyn Jose Kivipelto laukoi hattutempun.

Launtaina pelattiin myös yksi miesten Suomen Cupin puolivälieräottelu, jossa Kokkolan Nibacos laittoi kotikentällään liigajoukkue LASBin ahtaalle. Maaleja tehtiin lähes koko ottelun tasatahdissa, kunnes kolmannessa erässä Justus Kainulainen vei vierailijat 3–5-johtoon.

Urheasti taistellut Nibacos onnistui vielä kertaalleen kaventamaan Timo Salon maalilla. Se ei kuitenkaan riittänyt, ja LASB eteni välieriin 4–5-loppunumeroin. Tasaista kamppailua oli seuraamassa Kokkolan Kampushalilla yli 500 katsojaa.