EräViikingit katkaisi Happeen kahdeksan ottelun tappiottoman putken – katso sunnuntain salibandytulokset

Miko Kailiala osui kahdesti Happeen verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit ja Happee mittelivät sunnuntaina paremmuudesta miesten Salibandyliigan ottelussa. EräViikingit vei Vantaan Energia Areenalla pelatusta kamppailusta voiton maalein 3-2.

Tiukan väännön ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle lukemin 1-0. Maaleilla ei juhlittu myöskään toisessa erässä, sillä kolmoserään lähdettiin tilanteesta 2-0. Miko Kailiala siirsi EräViikingit kolmen maalin johtoon viimeisen erän alkuminuuteilla.

Paul Kotilaisen iskemä vieraiden avausmaali nähtii vasta ajassa 55.57. Happee kavensi vielä 17 sekuntia ennen loppua Otto Tikan toimesta, mutta pistepotti jäi Helsinkiin.

Ottelun tehopelaaja oli kahdesti maalannut Kailiala. Kotijoukkueen Santtu Strandberg torjui peräti 32 laukausta ja oli EräViikinkien voiton takuumies. Happeen Paul Kotilainen onnistui tehopistein 1+1 ja Tuomas Turunen pysäytti 22 kutia veräjällään.

EräViikingit jatkaa miesten Salibandyliigan kärjessä. Voitto oli fuusiojoukkueen viides perättäinen. Happeella oli alla kahdeksan ottelun tappioton putki. Jyväskyläläisnippu on tällä hetkellä sarjan neljännellä sijalla.

SB-Pro ja TPS ottivat toisistaan mittaa naisten Salibandyliigan kamppailussa sunnuntaina. SB-Pro oli ottelussa vahvempi maalein 7-6.

Kotivoitto irtosi eritoten vahvan ensimmäisen erän turvin, sillä Pro johti maalein 5-1 20 minuutin pelin jälkeen. TPS vei toisen erän nimiinsä luvuin 1-2, joten kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 6-3. Kotijoukkue iski seitsemännen maalinsa heti kolmannen erän alkuun. Maalin jälkeen TPS aloitti vahva kirin, ja pääsi lopulta maalin päähän, kun peliä oli jäljellä 39 sekuntia, mutta ei sen lähemmäksi.

SB-Pron voiton avaimet piilivät eritoten tehokkaassa ykkösvitjassa, joka vastasi kuudesta osumasta. Karoliina Kujala taiteili tehopisteet 3+2 ottelussa. Tiltu Siltanen keräsi 25 torjuntaa.

SB-Pro jatkaa naisten Salibandyliigan kakkostilalla. Yhdeksän ottelua putkeen voittanut nurmijärveläisporukka on tasapisteissä sarjakärjessä olevan Classicin kanssa, ja eroa sarjakolmosen on jo kahdeksan pistettä. Tappio katkaisi TPS:n neljän ottelun voittoputken. Turkulaisryhmä on tasapisteissä kolmantena olevan SSRA:n kanssa.

Blue Fox ja SB Welhot mittasivat toisiaan miesten Divarin väännössä sunnuntaina. Blue Fox yllätti sarjakärjen kotiareenallaan maalein 6-5.

Tasainen avauserä meni kotijoukkueen nimiin lukemin 1-0. Molemmat joukkueet osuivat kahdesti toisessa periodissa, joten viimeiseen koitokseen lähdettiin kotijohdossa. Myös viimeinen erä päättyi tasan, ja ”Siniketut” pääsivät tuulettamaan loppusummerin soidessa.

Blue Foxin Anton Kallvik vastasi kahdesta osumasta, joista toinen oli ottelun ratkaisuosuma. Welhojen Jesper Kauhanen laukoi hattutempun ja Iiro Lankinen leipoi pisteet 1+2 puolustajan tontilta.

Blue Foxilla on meneillään hyvä vaihe ja joukkue ei ole hävinnyt kuudesta viimeisestä pelistä ainuttakaan. Voitokas vire on nostanut joukkueen Divarin kahdeksannelle sijalle. Welhot on voittanut viimeisestä neljästä pelistä ainoastaan yhden, mutta jatkaa sarjan piikkipaikalla.