Syyskaudella dominoinut Divari-joukkue kompuroi – jo kolmas voitoton ottelu putkeen

Erä Akatemialla ei kulje alkukauden malliin. Kuva: Juhani Järvenpää.

Erä Akatemialla ei kulje alkukauden malliin. Kuva: Juhani Järvenpää.
Erä Akatemialla ei kulje alkukauden malliin. Kuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Divarissa FBC Turku ja Erä Akatemia tarjoilivat mainiota salibandyviihdettä Sport Gardenilla. Ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 4-4 -tasalukemiin.

Avauserässä nähtiin vauhdikasta peliä ja kolme maalia. Erikoista oli maalien ja torjuntojen jakautuminen, sillä akateemikkojen maalilla Ville Riipinen torjui vain kerran ja joutui antautumaan kahdesti. ”BeeCeen” maalilla Aleksi Sillantaka puolestaan urakoi jopa 12 torjunnan verran jo avauserässä ja päästi vain yhden maalin. Avauserän FBC-osumat tekivät Petteri Lepistö ja Markus Mattila. Lepistölle maali oli kauden ensimmäinen. Akatemian 1-1 -tasoituksen 14 minuutin kohdalla ampui Jussi Mäkinen.

Toisessa erässä peli oli tasaisempaa tilastojenkin valossa. Elia Tölli toi Erän tasoihin ja Mika Majalahti ampui ylivoimalla 3-2 -johtomaalin vain 13 sekuntia ennen erän päätöstä. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin vieraiden maalin johdossa.

Kolmannen erän puolivälin lähestyessä Markus Räsänen vei Erä Akatemian jo kahden maalin karkumatkalle, mutta jo seuraavassa vaihdossa Santeri Urponen toi Turun jälleen maalin päähän.

Kun kolmatta erää oli jäljellä enää 35 sekuntia, Jussi Tammi tasoitti ottelun nopean sisäänlyönnin jälkeen. Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten pisteet jaettiin.

Joukkueiden tehokkaimmat olivat Tammi (FBC Turku) ja Tölli (Erä Akatemia) kumpikin lukemin 1+1.

Ottelu oli jo kolmas voitoton putkeen Erä Akatemialle. Joukkue hävisi ennen joulutaukoa koko alkukauden aikana vain kerran. Erä Akatemialla on menossa todellinen härkäviikko, sillä se pelasi eilen ÅIF:ia vastaan kotona ja sunnuntaina Mosahallille sininuttujen vieraaksi saapuu SB Vaasa. Joukkue on edelleen sarjataulukossa toisena. FBC Turun sijoitus on neljäs.

Ottelutilastot

8 comments

  1. Jussi Tammi on kyllä kaveri, jolla maila ei tärise ratkaisuhetkillä! Kova luu!

  2. Totta puhut kiitäjä, kyllä huomaa kaverin liiga taustan tiukoissa paikoissa… Viileetä!

  3. Olin juuri sanomassa, että SalBa menetti kyllä kovan luokan pelimiehen… Uskallan väittää, että jos Tammi pelaisi vielä Salbassa niin he olisivat varmasti pudotuspeleissä!! Niin kovala…

  4. Olisihan tuollaisen laukauksen omaava kylmähermoinen hyökkääjä vahvistus monessakin joukkueessa… Mielestäni hänen kaltainen pelaaja sopisi todella hyvin ruotsin superliigaan, suurta vastuuta vaan pojalle niin alkaa verkko heilua! Onhan kuitenkin suhteellisen nuoresta kaverista kyse…

  5. Kaikissa joukkueissa pelinumero 47 ei todellakaan takaa laatua 🙂

  6. Olen HERRA NUMERO 47 kanssa täysin samaa mieltä! Olen kuullut huhuja, että kyselyitä on tullut ulkomailta…. Olen kyllä varma että tämä numero 47 takaa laadun kaikissa joukkueissa!! On sen verran kovala.

  7. Loviisan Torissakin on kova pelaaja#47. Kai tuo numero sitten tekee pelimiehen:D

  8. Kai ny ei akoilla kulje ku pelimiehet jääny pois ringistä ku varmistanu sarjassa pysymisen. Loppukausi voitotta