Tonni täyteen – Mika Kohonen iski historiallisen tehopisteen

Mika Kohonen rikkoi tiistaina maagisen pisterajan Ruotsin liigassa. Kuva: perwiklund.se
Mika Kohonen rikkoi tiistaina maagisen pisterajan Ruotsin liigassa. Kuva: perwiklund.se

FC Helsingborgia edustava Mika Kohonen oli ennen tiistaita yhden pisteen päässä 1000 tehopisteestä Ruotsin Superliigassa. Historiallinen rajapyykki rikkoutui, kun hän syötti joukkueensa kavennusosuman vierasottelussa Warbergiä vastaan.

Kohosen, 39, syöttöpiste kirjattiin pöytäkirjaan ajassa 32.42. Maalin viimeisteli FC Helsingborgin hyökkääjä Daniel Johnsson.

Tiistaina syntyneen pisteen myötä suomalaislegendan tehopisteet Superliigassa ovat 344+656=1000. Kukaan toinen pelaaja ei Ruotsin liigassa ole onnistunut 1000 pisteen saavuttamisessa, ja Kohonen johtaakin kaikkien aikojen pistepörssiä ylivoimaisesti.

Kohonen on pelannut Ruotsissa vuosina 2000-2004 (Balrog), 2005-2015 (Storvreta) ja viimeisimmän Suomen-visiitin jälkeen kuluvan kauden seuraksi valikoitui FC Helsingborg. Kolminkertainen maailmanmestari on myös valittu viidesti maailman parhaaksi pelaajaksi.

Helsingborg nousi ottelussa tappioasemasta lopulta 4–6-voittoon. Kohosen (0+1) historiallinen syöttö on katsottavissa alla olevasta videosta.

4 comments

  1. Kateelliset kaakattaa, koirat haukkuu, mutta maailman parhaan salibandypelaajan karavaani se vaan jatkaa kulkuaan. Tähän väliin sopisi hyvin pieni runo:

    Mika Kohonen kun laukoo
    koht maalissa verkko heiluu

    ei peräs pysy puolustaja
    kun tekee Mihu taikojansa

    on ketjukavereilla helppoa
    kun Mihu jakaa palloa

    Mihun ollessa vastassa
    ois vastusjalle helpointa
    jättää peli pelaamatta

    Toivottavasti Kohonen nähdään taas mm-kisoissa 2018, silloin ei mestaruuden uusimista voisi mikään estää.

  2. Harmi, että historiallisesti salibandyn suurimman pelaajalegendan piste-ennätys jää kaiken Jarkko Niemis -uutisoinnin jalkoihin. Onnea Mihulle ja terveitä pelipäiviä loppu-uralle! 🙂