Video: Erikoinen jäähy nousi tapetille, liigavalmentaja latasi: ”Tuomareilta kovin nuudeloituminen pitkään aikaan”

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Sunnuntaina pelatussa miesten Salibandyliigan ottelussa Esport Oilers nousi kahden maalin takaa tasapeliin Oulun Luistinseuraa vastaan. Kamppailun jälkeen OLS:n saama jäähy kolmannessa erässä jäi puhuttamaan ja herätti hämmästelyä.

Kotijoukkue OLS johti ottelua kolmannen erän puolessa välissä 4–2. Ajassa 49.44 Lauri Tiira lähti jäähypenkille Oilers-päädyssä käydystä kaksinkamppailusta. Tiiralle tuomittiin jäähy ilman mailaa pelaamisesta, vaikka alla olevasta koosteesta näkee, että Oilersin Rasmus Markelin pudottaa mailansa tilanteessa.

Jäähy on katsottavissa kohdasta 5.15 eteenpäin.

Oilers kavensi tilanteen jäähystä seuranneella ylivoimalla ja tasoitti ottelun kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Ottelu myös päättyi jatkoajan jälkeen 4–4-numeroihin.

Oululaisten päävalmentaja Jami Herrala ei sulattanut erotuomareiden päätöstä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Vähän semmoinen tunne, että tekisi mieli olla Haiski (SalBan ex-päävalmentaja Juha Mäkilä) tässä ja vähän avautua. Mutta ei tässä vaiheessa muutu miksikään. Harmittava oli se tuomarivirhe, ja kaveri pääsi siitä maalin päähän, OLS-valmentaja harmitteli.

– No, tuomarit. Ylivoimaisesti kovin nuudeloituminen kolmannessa erässä pitkään aikaan, Herrala vastasi kysyttäessä, ketkä nousivat selkeimmin esiin pelin aikana.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

15 comments

  1. Taas tämä sama kaveri säheltää, näyttää kyllä uudelta kaverilta näissä ympyröissä. No siistiä että saa antaa hienoja jäähyjä.

  2. Ei ihme kun katsoo kuka tuomari on. Kaveri ei ole kuin vähintään 2 div tasoinen, miten on voitu nostaa tonne!!! Hävetkää tuomariasettelijat. Kaveri maitojunalla äkkiä Sastamalaan!!

  3. Hupskeikkaa, taishan siinä käydä niin, että jäähy meni täysin väärälle kaverille. Mutta tästä voimme taas aloittaa keskustelun, että onko tämäkään sääntö niin oleellinen lajin eteenpäin menemisen kannalta tai voisiko sitä hieman soveltaa? Mielestäni sitäkin vaihtoehtoa vois kokeilla, että katsotaan jossain näytösottelusssa millaiseksi peli muuttuu, jos ilman mailaa saisi pelata tai sääntöä sovellettaisiin, että saat hakea mailan ja siinä aikana, jos pallo osuu niin siitä ei tuomittaisi jäähyä. Myöskin 4v4 jatkoaikaa vosi kokeilla jossain harjoitus/ näytösottelussa. Sekä myös kolmen tuomarin peliä, vaikkakin kyseinen jäähy on vaikea nähdä, kun kulmaan mennään lähes pystypainin elkein, vauhdilla ja mikäli molemmilla pelajilla on esimerkiksi vielä valkoiset lavat ja varret mailoissa.
    Paras ratkaisu olisi ollut jättää vieheltämättä

  4. tokihan mailan saa nytkin hakea, se pitää hakea heti ja lähteä sitä kohti, tarvittaessa kun kaksi puskee eri suuntaan voi tulla vähän työntelyäkin

  5. Ehkä jäähyn syykoodi oli väärin merkattu ja tarkoitus oli antaa 2min työntämisestä? Mene ja tiedä.

  6. Joko meni vahingossa väärälle tai sitten jäähyn syy oli vaan väärä. Kuitenkin ihan turha näitä on märehtiä kun sarjassa on vain kaksi voittajaehdokasta :/

  7. Ihan sama, vaikka syykoodi olisi väärin. Jos tilanteesta yleensä piti antaa jäähy, niin sen piti tulla Oilersille. Ensin estämisestä ja sen jälkeen ilman mailaa pelaamisesta.

  8. Monesti puhutaan, että pitkässä juoksussa nämä menevät tasan. Juuri edellisessä pelissä Oilersia sorsittiin tuomareiden osalta oikein tosissaan, ei kiinnostanut kiviäkään vedettiinkö vähän polvitaklauksella, ei jäähyn jäähyä yhtään mistään. Nyt meni sitten toisinpäin.

  9. Arto älä itke, yksi tilanne jäi näkemättä. Näitä tulee ja menee, videoltakin eri kuvakulmista vaikea.

  10. Väärälle meni jäähy. Estämisestä ois pitäny sinivalkoista rankaista.

  11. Vaikuttaa siltä, että jäähy meni oikealle pelaajalle tilanteessa. Oli mailaa tai ei, niin aika kovaa polvella estämistä tilanteessa on. Jäähyn paikka.

  12. Enpä tiedä pelasiko kukaan ilman mailaa. Valkoinen työntää /estää mutta keltainen käyttää vaarallisen oloisesti jalkaa.

  13. Kyllä monesti on OLS ollut kärsivä puoli tuomari toiminnassa… Etelän pojat tuomaroi niin tietää kummalle nuo jäähyt aina kääntyy…. valitettavasti

  14. Voihan Herrala haukkua tuomareita, ei tuosta pitäisi jäähyä tulla ainakaan mailatta pelaamisesta. Eikä oikeastaan muistakaan syystä, mutta jatkon kannalta kannattaisi tehdä OLS:n numerolle 70 selväksi että tuossa tilanteessa ei menetetä palloa noin helposti Talvitielle (olikohan Talvitie?) alivoimalla. Siinä se suurin virhe tapahtuu…

  15. tuoamrit on tampereelta. markelinhan todennäköisesti muuten vetää tiiran mukanaan, muuten ei kyllä noin hölmösti noin fiksu pelaaja pelaisi.