Divarit

Ex-TPS-sentteri on palannut kaukaloon ylirasituskierteen jälkeen – ”Pelko ottaa välillä vallan”

24.02.
2017
1 Kommentti
22
Divarit

TPS:ssa aikoinaan pisteitä takonut Teemu Aaltonen treenaa tällä hetkellä kaksi kertaa viikossa Loimaan Leiskun mukana. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Entinen Salibandyliigan huippusentteri Teemu Aaltonen on päässyt monen vuoden tauon jälkeen palaamaan kaukaloon. Pääkallo.fi:n tavoittama Aaltonen ottaa päivän kerrallaan, ja haluaa nyt nauttia lajista.

Lokakuussa 2016 kerrottiin, että 26-vuotias Teemu Aaltonen liittyy Loimaan Leisku FT:n valmennustiimiin. Joukkue pelaa 2. divisioonan Länsirannikko-lohkossa.

Aaltonen oli pitkään sivussa kentiltä kroonisen väsymysoireyhtymän aiheuttaman ylirasituksen vuoksi. Hänen tarinansa tuli julkisuuteen vuosi sitten.

Tämän vuoden tammikuussa koitti kuitenkin pitkään odotettu paluu, kun Aaltonen palasi kentille SBS Maskua vastaan. Edellisestä kunnon salibandyottelusta oli ehtinyt kulua aikaa yli kolme vuotta.

Aaltosen tunnelmat ottelussa olivat ristiriitaiset.

– Tietysti olin ihan mielettömän onnellinen, että pääsin pitkästä aikaa pelaamaan. Samalla takaraivossa kuitenkin jyskytti pelko siitä, että tuleeko tästä mitään ja miten kroppa kestää. Sen kanssa taistelen edelleen, ja pelko ottaa välillä vallan, Aaltonen kuvaili puhelimessa.

Hyökkääjä on esiintynyt nyt kolmessa perättäisessä Leiskun ottelussa, ja tehopisteitä on kertynyt kiitettävästi. Kolmen ottelun saldona on 3+4=7 pojoa.

Aaltosen mukaan olotila on tällä hetkellä hyvä, mutta pelikunnossa on vielä tekemistä.

– Terveydellisellä puolella asiat näyttäisi olevan kohdillaan. Kroppa alkaa ottaa treeniä vastaan, ja on terveitä tuntemuksia suorituksen jälkeen. Pelikondis on aika surkea, koska fyysinen jaksaminen on heikompaa ja tossu ei oikein liiku.

Jo valmennuspestin alkaessa Leiskussa Aaltonen totesi sen olleen yksi askel kohti kaukaloon paluuta. Hän pääsi pikkuhiljaa harjoittelemaan joukkueen kanssa, ja treenimäärät ovat jo nousseet aiempaan verrattuna.

– Treenaaminen alkoi pian sen jälkeen, kun olin hypännyt mukaan Leiskun valmennusporukkaan. Saman tien minulle sanottiin, että voin alkaa harjoitella mukana kun pystyn.

– Ensimmäisissä treeneissä pystyin olemaan mukana puoli tuntia. Olen tarkkaillut kropan tuntemuksia, ja joukkueharjoituksissa määrää on koko ajan vähän lisätty. Nyt pystyn treenaamaan kaksi kertaa viikossa ja siihen lisäksi kävelyä ja hölkkää. Aika kuntoliikunnasta voisi puhua, Aaltonen naurahtaa.

Nyt Aaltonen haluaa edetä rauhassa. Tavoitteena on pelata niin pitkään kuin mahdollista, ja sen jälkeen katsella, jos valmennuskärpänen puraisisi. Leisku on tällä hetkellä lohkossaan neljännellä sijalla, joka oikeuttaisi paikkaan pudotuspeleissä.

– Ei ole vielä sen tarkempia suunnitelmia jatkoon. Vuosi 2013 jätti sellaisen ahdistuneen fiiliksen, kun tuntui niin huonolta pitkän ajan. Yritän nauttia lajista nyt kaikin siemauksin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen