HS: Liigaseurat vastustavat Petteri Nykyn nimittämistä tuplarooliin

Lähteiden mukaan Petteri Nykyn asema sekä seura- että maajoukkueen päävalmentaja antaisi edun Classicille. Kuva: Esa Takalo

Lähteiden mukaan Petteri Nykyn asema sekä seura- että maajoukkueen päävalmentaja antaisi edun Classicille. Kuva: Esa Takalo

Uutisoimme aiemmin tänään torstaina, että usean lähteen mukaan Petteri Nykky on Suomen salibandymaajoukkueen uusi päävalmentaja. Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan muut Salibandyliiga-seurat eivät olisi tyytyväisiä Nykyn mahdolliseen kaksoisrooliin.

Petteri Nykky on tällä hetkellä hallitsevan Suomen mestarin Tampereen Classicin päävalmentaja, joten Suomen päävalmentajana toimiminen tarkoittaisi tuplaroolia.

Helsingin Sanomat kertoo, että 13 liigaseuran mielestä se ei olisi hyvä ratkaisu ja se aiheuttaisi mahdollisesti intressiriidan.

Yhden näkemyksen mukaan Nykyn rooli sekä seura- että maajoukkuepäävalmentajana aiheuttaisi kilpailuedun Classicille Salibandyliigassa. Tällöin muut seurat eivät tietäisi, mitä kaikkea he voisivat kertoa pelaajistaan vastustajan päävalmentajalle.

Yhdestä lähteestä myös kerrotaan, että Salibandyliitto olisi päätynyt Nykyn osalta kompromissiratkaisuun, jossa Nykyn pesti Classicin kanssa päättyisi ennen seuraavaa MM-kisavuotta 2018.

Salibandyliitto tiedottaa perjantaina maajoukkueen uudesta päävalmentajasta kello 10.

Linkki:
Uutinen HS:n sivuilla

22 comments

  1. Ilmankin voitetaan. Helppo olla paras ku paras materiaali, mitä esim Sveitsissä ei ollut.

  2. Taidat olla Tampereelta?
    Mun mielestä pätevät perustelut seuroilta. Toki jos vihdoin halutaan että liigaa voidaan kutsua Classic-liigaksi nii antaa palaa vaan. Kaikkensa liitto onkin jo ehtinyt tehdä tätä ennen.

  3. Maajoukkue on saamassa kiistatta parhaan valmentajan ja säbän porukat vaan valittaa, only in Finland?

  4. Kiistatta paras? Ei lähellekään. Ei nauti liigavalmentajien keskuudessa arvostusta toisin kuin vaikka Amu. S7 yllä totesi hyvin Sveitsin ajasta. Siellä paljon muutakin ”hauskaa” tarinaa Nykyn ajasta.

  5. Miksei Amulle anneta mahdollisuutta? Huikee koutsi ja vakuuttavat näytöt!

  6. Eikös seurat yhdessä = liitto?
    Vai alkaako häntä heiluttaa koiraa eli liitto tekemään seurojen tahdon vastaisia päätöksiä.

  7. Nykky on loistava valmenta sitä en kiellä. Mitä tapahtuu kun pelaajia ruvetaan värväämään leireillä Classiciin tai pelaajat ”muuten vaan siirtyvät sinne” Ei tuplarooleille. Ei pitäs olla mitään puuhastelua enään vaan pitäis olla huippu-urheilua. Järjellä järjellä

  8. Joo ihan totta. Nykky on ihan paska. Voittanut pari Suomen mestaruutta ja maailman mestaruutta kiitos ylivoimaisen materiaalin jä tämä todistetaan sillä, että ei Sveitsissä voittanut. Ei vittu mikä logiikka taas.

  9. Niintahinäin:
    Taisi päätös Superfinaalistakin olla vastoin seurojen toiveita 🙂

  10. Edellisen kerran kun Nykky oli majun puikoissa, niin oli samaan aikaan Oilersin päävalmentaja. En muista että tällaista mielenpahoitusmyräkkää olisi silloin ollut…

  11. Myräkkä johtunee siitä kun sattuu valmentaan klässikkiä. Jos olis m-teamin puikoissa niin ketään ei kiinnostais. Tuntuu olevan tykätty jengi:)

  12. Ihme vinkumista! Totta kai parhaisiin valitaan paras. Nykky ilman muuta majuun ja Classiciin. Muut ottaa rippeet. Sniif…

  13. Ei tuplarooleja, se on niin ”last season”. Masjoukkuevalmentajan pitää keskittyä vain maajoukkueeseen. Jos Nykkyä halutaan,hän ei voi jatkaa Classicissa. Se on päivänselvää .

  14. Niin pienet piirit ja lajikulttuuri nuorta, että ei suuria paineita johtaa toimintaa ammattimaisesti – vieläkään.

  15. Naama: niin ne asiat unohtuu helposti varsinkin noilla jotka ovat eniten äänessä. Itse myös muistelisin että nykyn aikana Sveitsi pelasi upeat kisat ja olivat lähempänä finaalia kuin pitkään aikaan. Ja konttasihan Suomikin nätisti hetken sen jälkeen kun nykky lopetti 🙂

  16. Älkää ihmiset oikeesti viitti nillittää, P.Nykky on ainoa Suomalainen täydet mitat täyttävä valmentaja, kun puhutaan nimenomaan voittamisesta, vaikka olisi useampikin joukkue johdettava, hieno mies muutenkin

  17. Etkö todella ymmärrä miksi seurat eivät hyväksy kaksoisroolia. Siinä liitto antaa yhdelle seuralle ylivoimaisen vetovoiman pelaaja markkinoilla. Yksi seuraa saa pelaajia pienemmillä kustannuksilla maju vetovoimalla johtuen liiton hyväksymästä kaksoisroolista kuuntelematta muita seuroja. On päivän selvää, että majussa kahden samasta paikasta kisaavan kanditaatin valinta kohdistuu valmentajan seurajoukkueeseen. Kun tämä on tehty vastoin seurojen tahtoa saneluna, maju valmentajan työsarka vaikeutuu muiden seurojen kanssa. Tämä vaikuttaa myös maju valmentajan seurajoukkueen yleisömääriin ikävällä tavalla, heitä aletaan boikotoimaan.

  18. Classicilla on jo nyt niin tasokas rosteri että ei sinne tarvita uusia pelaajia, Nykky voi hyvin toimia ainakin vuoden ”kaksoisroolissa”, mm- kisoihin on vielä aikaa.

  19. Nykky-Kuitinen paras mahdollinen vaihtoehto tällä hetkellä. Amu ja Ruotsin Vaarakin hyviä mutta eivät vedä vertoja Nykylle. Hieno ja rohkea valinta päättäjiltä vaikka tiesivät varmasti että säbän sisällä oleva omaan pesään kakkaamisen kulttuuri roihahtaa henkiin. Ja politikointihan alkoikin välittömästi. Onneksi Haaponiemi ja muu johto uskaltaa tehdä päätöksiä urheilullisin perustein eivätkä kumartele kenellekään.