SalBa katkaisi kahdeksan ottelun tappioputken jumbofinaalissa – katso lauantain salibandytulokset

SalBa kaatoi M-Teamin ja katkaisi kahdeksan ottelun tappioputken. Kuva: Esa Takalo

SalBa kaatoi M-Teamin ja katkaisi kahdeksan ottelun tappioputken. Kuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliigassa miteltiin lauantaina sarjan jumbofinaali Helsingin Pasilassa. Rauman SalBa oli pelissä M-Teamia parempi maalein 5-4.

SalBa sai otteluun hyvän lähdön ja johti ottelua 4-1 puolivälin jälkeen. M-Team sai kuitenkin aikalisän jälkeen rivinsä kasaan ja viimeiselle kympille lähdettäessä tilanne oli 4-4. Vieraiden Antti Vuorisen maali ajassa 50.32 jäi voittomaaliksi.

Vuorinen vastasi kahdesta SalBan osumasta. Miikka Sokka ja Jani Lehtoniemi syöttivät kaksi osumaa mieheen. M-Teamin Janne Makkonen syötti kaksi maalia.

SalBalle voitto oli ensimmäinen sitten marraskuun. M-Team jatkaa tappion myötä sarjan jumbona.

Tampereen Koovee ja Steelers kohtasivat lauantaina naisten Salibandyliigan saralla. Koovee oli ottelussa vahvempi maalein 9-4.

Kooveen avainpelaaja oli neljästi osunut Veera Kauppi, joka pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa naisten Salibandyliigassa. Myös Oona Kauppi palasi liigakaukaloon ja iski pisteet 1+1. Molemmat Kaupin siskokset ovat kärsineet koko kauden polvivammoista. Mia Vallenius onnistui pelissä pistein 1+3.

Koovee katkaisi voitolla neljän ottelun tappioputken ja nousi seitsemänneksi. Steelers on hävinnyt kauden kaikki ottelunsa ja on naisten liigan jumbosijalla.

Koovee oli voitokas myös miesten liigassa, kun se venyi isoon yllätykseen kaatamalla kotonaan Oilersin. Tamperelaiset ratkaisivat ottelun jatkoajalla, ja 4–3-voittomaalin iski Mikko Immonen vain 14 sekuntia ennen päätössummeria.

Kooveen yllätys tarkoitti samalla sitä, että voitto piti joukkueen niin sanotusti kuivilla, liigan 11. sijalla. Voiton lauantaina ottanut SalBa ei siis näin ollen noussut vielä karsijan paikalta tamperelaisjoukkueen ohi.

Lauantain ottelutulokset:

Miesten Salibandyliiga:
15.00 OLS–Happee 7-7 ja. Ottelutilastot
17.00 M-Team–SalBa 4-5 Ottelutilastot
17.00 Steelers–TPS 1-10 Ottelutilastot
18.00 Koovee–Oilers 4–3 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
14.45 Koovee–Steelers 9-4 Ottelutilastot
15.00 Happee–Classic 1-5 Ottelutilastot
15.45 M-Team–EräViikingit 4-1 Ottelutilastot
17.30 NST–O2-Jyväskylä 8-2 Ottelutilastot
18.30 TPS–SSRA 6-7 Ottelutilastot
18.30 PSS–SB-Pro 2-3 Ottelutilastot

Miesten Divari:
18.00 ÅIF–NJ 5-10 Ottelutilastot
18.30 SB Welhot-Loviisan Tor 3-11 Ottelutilastot
18.30 FBC Turku–Blue Fox 7-10 Ottelutilastot

28 comments

  1. Onpas ollut mielenkiintoinen peli Oulussa kun 7-1 ja mennyt jatkoajalle 🙂

  2. Asiasta toiseen:mitäs ootte mieltä siitä ku kaikki besserwisserit haluaa nostaa liigan tasoa vähentämällä joukkueita?No mulla ois kuningasidea:käytetään pudotusperiaatteena kauden 2014-2015 runkosarjaa.typistetään sarja 10 joukkueeseen.säilyjät tämän perusteella:Happee,Spv,Classic,Ssv,Oilers,Koovee,Ols,Erä,Indians js Nst.Putoajat olisivat Josba,Nokian Krp,Tps ja Salba.Että saadaan liigan taso nostettua 🙂

  3. Ite kattelin samaa:D Tepsiltä loistavaa peliä Elenialla. Steelersin nopeat käännöt saatiin täysin pois. TPS hallitsi pallolla pitkän osan peliä. Vilander ja Ruotsalainen olivat saaneet joukkueen hyvin valmistettua peliin. Todella kypsää peliä.

  4. Nyt se on sitten viimeistään selvää, tiimi pääsee takaisin oikeaan kotihalliinsa rusalle! Tosta ei enää nouse. Valmentajalta melkoisen mielenkiintoinen ratkaisu lähteä hakemaan voittoa penkittämällä toka paras pistemies, hyvin näytti toimivan, tai sitten kyseessä ollut jotain loukkia, ei ainakaan meikän päähän toi ratkaisu muuten mene. Tiimin kärkipelaajien/ratkaisupelaajien määrä kun rajallinen. Yhtä kaikki, salbassa varmaan kiitellään 😀

  5. Ai että. Hetken jo pelästyin, että selviääkö Salba sittenkin. Kooveen jatkoaikavoitto näytti kuitenkin kaapin paikan, ja rakkilauma pysyy viivan alapuolella.

    Kooveen otteet ovat selkeästi nousujohteisiä, Salba tulee löytymään viivan alta kauden päätyttyä tästä voitosta huolimatta.

  6. Se on ollut selvää jo melko pitkään mutta voiton myötä suoran putoamisen peikko loittonee

  7. Kvn peleissä hieno tunnelma. Luulen että paranee vain jos säilyvät. Mielummin tota kattelee kuin virkamiestähtisäbää

  8. Kooveella kyllä hieno halli. Tuli mieleen Kastellin ja Pasilan risteytys. Miinusta parkkipaikoista ja pelkästään käteisen kelpaamisesta lipunmyynnissä. Myös pelikellon olisi suotavaa toimia. Mutta hyvä paikka silti.

    Täytyy sanoa, että Oilers on kyllä sitä samaa kuin kaksi kautta sitten. Joukkue pelaa ihan miten sattuu varsinkin hyökkäyspäähän. Ihme tarve vetää vähintään puoli peliä ihan vihkoon aina. Harmi Kekkosen kannalta, että joukkue päätti, että maaleja ei tehdä. Ja jos meinataan tehdä, niin ainahan voi penkittää potentiaalisimmat maalintekijät. Kumma taktiikka, mutta näillä mennään. Tätä rataa Classicilta tulee vähintään kymmenellä turpaan. Toivottavasti hyökkääjät ymmärtävät edes hävetä.

  9. Arto, ei tämä ollut ”Kooveen halli”. Se Kooveen halli on tähän asti ollut Spiral (Suomen vanhin salibndyä varten tehty halli), mutta se ei ollut ollenkaan seuran oma, vaikka aina tähän asti käytännössä liigajoukkueen kotihalli. Mutta ensi kaudella Koovee siirtyy kohtuullisen samoissa maisemissa oikeasti omaan halliin, jota parhaillaan ollaan rakentelemassa.

  10. Ahaa. No, olen sekoittanut sitten asioita. Mutta tämä oli kyllä ihan kansallista huippua pelipaikkana. Äkkiseltään ajateltuna eteen menee (ainakin katsojan näkökulmasta) vain Energia Areena.

  11. Tesoma on siis joku uus palloiluhalli, mitä käyttää säännöllisesti kuka? Kv ei siis siellä voi kaikki matsejaan pelata? Ja miksi? Ihan mielenkiinnosta kyselen. Ilmeisen hyvä halli on

  12. Tosiaan jos parkkipaikat unohdetaan, niin ainoat puutteet paikassa oli sellaisia, jotka korjaa pikkurahalla ja/tai huolellisuudella. Kooveen kahviopalvelut ovat mielestäni sarjan parhaat, se on pakko sanoa. Olivat jo Spiralilla. Lisäksi käsiohjelma on mielestäni tyylikäs, siitä ehdottomasti iso plussa.

  13. Tesomassa tosiaan hyvä tunnelma ja mikä parasta KV kylvetti ”ylimainostetun”Oilersin ja näpäyti muutamaa ”tietäjää” samalla.

  14. Oilersilla on ollut kyllä vaikeata Kooveen kanssa Tampereella. Viime vuonnakin pupellettiin oikein urakalla. Tosin, eipä ole Kooveekaan hirveästi Espoossa juhlinut. Tällä kaudella 120 minuuttia ja tasan yksi tehty maali.

  15. Tesoman palloiluhalli on kaupungin omistama ja sinne ei pääse kuin osana viikkonloppuja. Hallissa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia, mutta kaupunki ei anna sitä kenellekään ”yksinoikeudella”. Koripallo on varmaankin ykköslaji. Hatunnosto kaupungille hallin rakentamisesta, paikkana todella hyvä. Pelaajat sanovat että parketin päällä hyvä pelata, iso screen ja muutenkin hyvät tilat.

    Ensi kaudelle Koovee siirtyy omaan Autocenter-areenaan Linnainmaalle, halli valmistuu kevään aikana. Kaksi kenttää, noin tuhannen hengen katsomo, kahvio ja toimistotilaa.

  16. Eipä tuota millään yksinoikeudella tarvitsisikaan, vuoden mittaanhan pelataan aika tasan kerran kuussa Salibandyliigan kotiottelu (no joo, playoffit/playoutit päälle). Harjoitteluthan voi sitten hoitaa jossain ihan muualla.

  17. Ei ollut. Ensimmäiset 60 minuuttia pelattiin 5.10. ja toiset 22.10.

  18. Eikös Raikamo ole ollut loukkaantuneena. Varmaan siksi ei ollut pelissä.

  19. Onhan se just niinku Kilponen sanoo, ei tarviis aina päästä. Sinänsä hyvä, että säbäseurat kuitenkin rakentaa omia hallejaan, vaikka muut lajit tätä harvemmin tekee. Mutta tasapuolisuuden nimissä kyllä kuntien pitäisi säbälle tarjota samallalailla peliolosuhteet, harrastajamäärissä joku koripallo kun ei sitten pärjää ollenkaan!!

  20. Oilerssin pelaa samalla tavalla runkosarjassa kuten viime kaudella. Asenne ei ole sataprosenttinen ja hävitään ns. heikoinmille vastustajille. Loukkaantumisia oli viime kaudellakin, jopa enemmän eli jos rosteri saadaan kuntoon voi joukkeen tilanne jopa parempi.
    Pudotuspelit onkin sitten oma juttunsa koska pelaajia ei tarvitse motivoida erikseen, voidaan hyvinkin odottaa vielä postiivisia tuloksia Espooseen, kuten nähtiin viime kaudella.

  21. Jotainhan tossa Oilersin nipussa on pahasti pielessä, nimenomaan asennepuolella, jos noin nimivahvalla rosterilla pelin taso heittelee aivan hirveästi. Pelaajien pitäisi kyllä katsoa tässä kohtaa peiliin, se taistelutahto ja työmoraali pitäisi olla tapissa aivan joka pelissä, jos haluaa jotain saavuttaa. Eikä se nyt vaan yksinkertaisesti niin voi mennä, että heti kun valmentajana on joku muu kuin Ahtiainen, pelaajien asennevamma tulee esiin. Nykyliiga ei kuitenkaan ole enään sellainen, että runkosarja voidaan surffailla ja vasta pleijareissa aletaan pelaamaan (paitsi ehkä C ja EV kohdalla). Kyllä sen prosessin pitäisi pystyä kehittymään tasaisesti läpi kauden, mikäli haluaa superfinussa pelata.

    T. Hyvin turhautunut Oilers-kannattaja

  22. Lyhyt muisti Espoolla, oilers oli muuten viime kaudella runkosarja 3 vain pisteen kakkospaikasta, että oli se runkosarja ehken pikkasen tätä kautta parempi

  23. Enkä logiikkaa ymmärrä muutenkaan. Viime vuonna enemmän loukkaantumisia mutta jos nyt saadaan 1-2 avauksen pelaajaa terveeksi niin tilanne on parempi? Surkeaa rämpimistä, pelkään että voi olla vaikea saada uutta vaihdetta pleijareihin

  24. Se on myös jotenkin kummallista, miten toitotetaan jotain puolustuspelin epäonnistumista jne. vaikka kyllähän nyt Koovee, Happee, OLS tai SPV täytyy pystyä kaatamaan, jos päästää vain neljä maalia. Oilersissa on varmaan puoli tusinaa pelaajaa, jotka ovat vetäneet kautensa nimenomaan hyökkäyspäähän aivan vihkoon.