SPV kuritti Classicia, Koski rikkoi 600 pisteen rajapyykin – katso sunnuntain salibandytulokset

Sami Koski rikkoi tänään kovan rajapyykin. Kuva: Juha Käenmäki.

Sami Koski rikkoi tänään kovan rajapyykin. Kuva: Juha Käenmäki.

Sunnuntaina pelataan salibandyn pääsarjoissa seitsemän ottelua; yksi naisten Salibandyliigaa, kolme miesten liigaa ja kolme miesten Divaria.

Seinäjoella SPV kuritti sarjakärki Classicia lukemin 12-8. Classic meni ottelussa ensin johtoon, mutta tasoitusosuman jälkeen ottelua hallitsi kotijoukkue, joka karkasi lopullisesti toisessa erässä tulleen Joonas Pylsyn viiden minuutin rangaistuksen aikana.

Yksi SPV:n tehomiehistä oli Sami Koski, joka nakutteli tehot 2+3. Samalla SPV-konkari rikkoi 600 tehopisteen rajapyykin. Miehen uratilastot Salibandyliigassa kirjataan nyt lukemin 283+320=603. Koski on seitsemäs pelaaja, joka on tehnyt liigassa yli 600 pistettä.

Mikko Kohonen latoi niin ikään kiitettävät pisteet 3+2 ja Jari Hankkio 3+1. Classicin tehokkaimmat olivat Lassi Vänttinen ja Sami Johansson kumpikin tehoin 1+2.

Naisten Salibandyliigassa Rankat Ankat kuritti Steelersiä Elenia Areenalla lukemin 9-1. Lopullisesti ottelu ratkesi kolmannessa erässä, johon lähdettiin lukemissa 4-1. SSRA:n tehonaiset olivat Sanna Risteli pistein 2+2 ja Katja Nättilä kolmella maalisyötöllään.

Miesten Divarissa LeBa katkaisi kolme ottelua kestäneen tappioputkensa melkoisella yllätysvoitolla Loviisan Torista. Voittolukemat merkattiin muotoon 7-4. Torille viikonloppu oli kaksijakoinen, sillä sarjakolmonen kaatoi eilen sarjakärki Welhot lukemin 11-3, mutta kärsi tänään siis tappion taulukon kolmanneksi viimeiselle.

Kotijoukkue LeBan tehokkain oli 1+2-pisteet nakuttanut Tatu Könönen. Jonas Hällfors paukutti loviisalaisille pisteet 2+1.

Miesten Salibandyliiga:
16.00 EräViikingit–LASB 8-2 Ottelutilastot Juhani Järvenpään ottelukuvat
17.00 SPV–Classic 12-8 Ottelutilastot Juha Käenmäen ottelukuvat
18.30 OLS–M-Team 8-5 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
14.00 Steelers–SSRA 1-9 Ottelutilastot

Miesten Divari:
17.00 LeBa SB–Loviisan Tor 7-4 Ottelutilastot
18.00 SB Welhot–Erä Akatemia 4-3 JA Ottelutilastot
18.30 HIFK–SB Vaasa 8-6 Ottelutilastot

43 comments

  1. Pitäisikö nyt sitten classicin tippua kun m team voitti spveen?!?!?!?!

  2. Lassikilta ihmeellistä ryntäilyä. Tänään kentällä oli kolminkertaiset mestarit vastaan yksinkertaiset mestarit. Nykkyä vietiin kuin litran mittaa. Toivotaan, että maajoukkueen taktiikat onnistuu paremmin.

  3. Jos oli Classic tänään huono niin kyllä oli tuomarikaksikkokin kassalla. Maila pitkähköä Leikasta naamaan ilman jäähyä mutta toiseen suuntaan pilli kyllä soi melko hulvattomasti.
    Jopa normaalisti selostajakaksikko jotka vetää rehellisen puolueelliset SPeVe-lasit naamalla ihmettelivät dumarikaksikon tekosia ja toispuolista linjaa.
    Keväällä nähdään riittääkö Classicilla nälkä ja tahto pelata loppuun asti ja ovatko nämä yskähtelypelit niitä herättäviä pelejä jotka pitää käydä läpi että nälkä ja kiima kaivetaan loppupelejä ajatellen vai alkaako menovesi loppumaan jo nyt?
    Toki yksittäinen peli on kyseessä ja vaikka selostajat toista superfinaalista pudottelikin niin silti yskähtelyistä huolimatta uskon että Clasbo ja Ervi finaalissa on.

  4. Torjunnat Spv:29-Classic 19.Aika hyvin Nykyltä vai mitä?Aina ei vaan uppoo…

  5. Noinhan siinä yleensä käy kun ollaan saatu ensin täysin turpaan pari erää. Sen jälkeen torjunnat menevät toiselle johdossa olevalle. Kaksi erää classicia vietiin kuin litran mittaa. Mutta puuttuihan Classicilta myös tärkein pelaaja….

  6. Piha ottanu näköjään Järvestä vaikutteita. Joka jäähyn perään kyselytunti tuomareille vaikka valtaosa aivan aiheellisia… Myötähäpeä.

  7. Jos nyt vielä pidempää matikkaa haluis tehä, niin laskee maalit+peitot+torjunnat yhteen, sillä tavalla kokonaisvetojen määrä 56-46 speve. Ja ihan silmällä, spv oli paljon parempi, lopussa clasu pääsi vähän kaunistelemaan. Vahva eri selostajista, aina ollut, hyvin ne vetää tottakai omasta jengistään tietää paremmin. Tossa spekulointi, että seuraava.kohtaaminen keväällä ois aikaisintaan superissa, mutta ei mee noin, koska meijän fuusioperhe vie runkosarjan, joten spv-clasu on välierässä vastakkain, mikä varmasti hyvä ja tunnerikas sarja, toinen välierä on sitten evi-oilers

  8. Seppojen Sepolle. Onkohan me katsottu samaa peliä ollenkaan? Viimeiset 5 minuuttia tuomareilla ei ollut kuin yksi suunta minne puhaltelivat.

  9. Kaverit voittaa pelin 4 maalilla vähemmillä laukauksilla maalia kohti ja viimeinen vielä tyhjiin.Ja viedään ku litran mittaa? Ette kyllä ymmärrä ton sanonnan merkitystä..

  10. Ansaittu voitto SPV:lle. Hienoa puolustusta ja tehokasta maalintekoa. Hankkio oli liukaalla peli päällä loukkaantumisen jälkee ja oli vaikea pideltävä.

  11. Nythän on niin, että toisen erän jälkeinen 9-3 tilanne kertoo enemmän pelin voimasuhteista kuin tuo lopputulos. Classic pelasi viimeisen erän viimeisen kympin käytännössä ilman maalivahtia ja läpsytteli merkityksettömiä lisämaksuja kun Speve puolestaan ei jaksanut enää puolustaa kunnolla pelin oltua
    ratkennut jo toisella tauolla. Toisaalta myös SPV sai muutaman halvan lisämaalin 3. erässä kun Clasu keskittyi vain takaa-ajoon. Eli viimeisen erän tilastojen antavat väärän kuvan ottelun isosta kuvasta.

  12. Luepas teksti uudelleen. Puhutaanko siinä jotain kolmannesta erästä ja litran mitasta? Ei! Jos et sattunut tätä ennen huomaamaan niin tyhjiim maali tehtiin kolmannessa erässä ja kahden erän jälkeen tilanne oli 9-3 eli eroa 6 maalia.

  13. Niin se vaan pitää koittaa kaikin keinoin Tampereella puhua valkoinen mustaksi. Olitte huonompia tänään, piste. Takit kiinni ens kerralla.

  14. Ei siitä ollut mitenkään kyse.Kyse oli siitä että ette ymmärrä mitä viedä kuin litran mittaa tarkoittaa.

  15. Ymmärretään. Se oli helppo huomata esim. tänään parin tunnin aikana.

  16. Mitään peittoja on turha laskea.kyl mäki osaan vetää vaikka 100 vetoo heti peittoon jos haluan.sehän on maailman helpointa.vaikeampaa on vetää maalia kohti.ja vielä vaikeampaa on vetää maaliin.

  17. Nyt se on ikävä kyllä jo varmaa,et helsinki ja suomen pääkaupunki tippuu salibandy kartalta..! Ei vaa riittäny m-teamilla. Salibandysta tulee virallisesti pönde laji, surullista.

  18. Hyvä pönde.Mistäs luulet Eräviikinkien tulevan?Poissa kartalta? 🙂

  19. Muuten ole vaan Eräviikingit on koko Helsingin joukkue.Käypä vaikka pönde EV:n kotisivulla

  20. Muuten on vantaalta. Käy vaikka vantaalla vantaan energia areenalla katsomassa eräviikinkien kotipeliä.

  21. Pöndet & kumppanit – voitteko lopettaa tuon disinformaation jakamisen. Sitä on verkossa ihan riittävästi ilman teitäkin.

  22. Missäs Jarkko Nieminen? Varmaan siksi hävisivät kun ei ollut pelillä.

  23. Yksi suurimmista ongelmista on liigassa että EräViikingit haluaisi olla stadilainen seura mutta pelaa Vantaan Energia Areenalla.
    Kaksi vaihtoehtoa:
    1. EraViikingit siirtyy virallisesti Vantaalaiseksi seuraksi
    2. Helsingin Kaupunki suunnittelee ja toteuttaa uuden palloiluhallin jossa myös koripallo saa modernit olosuhteet ja näin EräViikingit olisi aidosti stadilainen joukkue.

    Helsingissä olisi suurin potentiaalinen säbäyleisö mutta nyt ollaan kiduttu Pasilan hallin olosuhteissa jotka on liigan huonoimmat.

  24. Jos nyt eviä ajattelee seurana, ei vain sitä missä edustus pelaa, niin onhan toiminta keskittynyt ihan muualle kuin vantaalle, toki vantaan rajoilla nyt aina ennenkin ollut suuri osa toiminnoista ;-). Alemmissa sarjoissa nyt enempi näitä helsinkivantaalaisia campossa pelaavia…

  25. Huh kun koko ajan jännittää kun Hankkion pelaamista kattoo. Mies on tehty lasista ja liikkeet on räjähtäviä -> tuntuu ajan kysymykseltä milloin hajoaa joku paikka taas 🙁

  26. Mikä teissä saamattomissa stadilaisissa on vikana, kun aina pitää odottaa ylhäältäpäin almuja. Jos mainostettu 2000 jäsentä ei riitä oman hallin pykäämiseen, niin rahankäyttöä kannattaisi miettiä uudelleen. Täällä maalla kaikki on halvempaa, mutta noin kymmenysosalla ErVin jäsenmäärästä on saatu komiot systeemit reikäpallon hakkaamiseen ilman kenenkään tukia. Ilmaistahan se ei meille harrastajille ole, mutta toinen vaihtoehto olisi voivotella olosuhteita vuodesta toiseen. Nyt meillä voidaan keskittyä pelkästään tuomarien haukkumiseen…

  27. Muistutan parista asiasta helsingissä, tyhjiä hyvällä paikalla olevia tontteja vähän ja näyttäis asuntoja nousevan niille. Edes maan ykköslaji lätkä, ja sen helsinkiläinen edustaja hifk ei ole saanut sitä puhuttu uutta halliaan rakennettua, siihen johonki olympiastadikan viereen. Se jos tulis ja vanhasta jäähallista sisäpalloareena, niin muutkin kuin säbä kiittäis. Sitä en osaa sanoa, oisko mahista pelata joitain otteluita jo nyt vanhassa jäähallissa, mutta onhan siellä jo nyt kaikkea muuta toimintaa, keikkoja jne. Eli pelimerkit vähän eri kuin landella. Huhuja kuullut, että mosalle oisivat halunneet purkaa seinää ja rakentaa isommat katsomot, mutta kaupunki ei antanut lupaa, varmaksi en tota nyt sano…

  28. Nordiksen jäähalliin vaan, jos IFK:n hallia odotetaan niin aikaa kuluu 4-6 vuotta.
    Samantien Helsinki voisi satsata kunnolla jo nyt sisäpalloiluun, investoimalla peitolevyihin ja mattoon.
    Sijainti olisi hyvä ja palvelut valmiina..
    Nordiksella on korkeintaan 60 tapahtumaa vuodessa, eli kyllä sinne tusina säbämatsia mahtuu.

  29. Hienoja kommennteja Classic SPV pelistä. Itse pelit ei kiinosta vaan kaikenlainen kitinä.