Video: Ennätysmurskajaisissa erikoinen tilanne – huoltajalle 37 jäähyminuuttia protestoinnista

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Happee ja M-Team mittasivat toisiaan sunnuntaina miesten Salibandyliigan ottelussa. Happee laittoi Salibandyliigan tulosennätykset uusiksi ja murjoi taululle 17-0-voittolukemat.

Kotijoukkueen teholinkoja olivat 5+1 mättänyt Peter Kotilainen sekä 2+2 tehtaillut Otto Tikka. Ottelutilastot löytyvät täältä. Voitto vankisti Happeen asemaa sarjan viidentenä. M-Team majailee miesten liigan jumbona.

Ottelun mielenkiintoisin tilanne nähtiin kolmannessa erässä, kun M-Teamin maalia vartioinut Ossi Rannala loukkaantui. Tuolloin huoltaja Petteri Lesch meni hoitamaan maalivahtia ja kertoi samalla muutaman valitun sanan ottelun tuomarille. Tämän jälkeen M-Teamin sivustolla ”huoltoneuvokseksi” tituleerattu Lesch jatkoi vielä suunsoittoaan ja sai lopulta tililleen 2+5+10+20 minuutin rangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä. Tilanteen näkee videolta kohdasta 5.25 eteenpäin.

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

34 comments

  1. Eiköhän tuo protestointi ole ihan valmentajan ja kapteenin heiniä, mitä sitä huoltaja turhaan päätä aukomaan.

  2. Muistaakseni viime vuonna Divarissakin Loviisan Tor huoltaja laputettiin kanssa pihalle..

  3. Uskomatonta, että joku huoltaja menee ottamaan punaisen. Täysin käsittämätöntä amatöörimäisyyttä, vaikkei ottelua ratkaissutkaan. Kantaisivat vaan niitä juomapulloja.

  4. Miksei muuten tuosta huoltajan ulosajoa edeltäneestä Happeen hyökkäyksen käynnistäneestä potkusyötöstä tullut ilman mailaa pelaamisesta jäähyä?

  5. Kyseisen huoltajan poika lopetti sählyn vastaavien tilanteiden takia. Liian monta aivotärähdystä. Jonkun on puolustettava mokeja, koska tällä hetkellä heidän päälle voi ajaa surutta ilman seuraamuksia

  6. HMM -> tälle on sitten eri foorumit, ei pelissä, ei huoltajan roolissa. Tyhmä lappu.

  7. Siinähän se suojelija on aivan Happeen pelaajan selässä. Taitaa jopa antaa vauhtia ennen törmäystä…

  8. Tuossa tilanteessa M-Teamin pelaaja kyllä työnsi Kotilaisen Rannalan päälle, eikä todellakaan mistään ajelusta voida puhua. Ilmeisesti kyseinen huoltaja ei tosin edes nähnyt tilannetta kun hänet piti erikseen herättää penkiltä auttamaan maalivahtia, mutta silti oli soitettava suuta tuomarille.

  9. Typerää toimintaa huoltajalta, mutta käsittämätöntä, että hyökkääjälle ei tuosta tule mitään rangaistusta. Itse olen 2-div maalivahtina kärsinyt kolme aivotärähdystä juuri vastaavanlaisista tilanteista, joten toivoisin että maalivahteja hiukan edes suojeltaisiin Salibandyliigassa. Vaikka maalivahti ei ole pienemmällä aluella, ei pelaaja silti saa yli juosta.

  10. Ruoppi: Ehkäpä siksi kun jalkasyöttö on täysin sallittua. Ollut jo jonnin aikaa…

  11. No joo. Taas voidaan mennä myös yksittäisten pelien numeroiden taakse; ainakin koosteen perusteella M-Team-veskarin peli oli yksinkertasesti surkea. Selittää näitä numeroita jo valitettavan paljon.

  12. ilman mailaa pelaaminen on tietenkin kiellettyä, silloin ei myöskään saa antaa mitään jalkasyöttöjä eli selkeä tuomarivirhe tältä blondilta, Handen ei ehkä kannata täällä valistaa muita tuolla tietotasolla

  13. salbapelin kooste kiinnostaa plajon enemmän, tätä ei ilmeisesti täällä aiota julkaista, sen sijaan mässäillään huoltajan ulosajolla?

  14. Oman empiirisen tutkimuksen mukaan, kun hyöty on päällä, säännöt häviää muilta osin.. Voi, kuten tässä tapauksessa, pelata ilman mailaa. Joskus nähnyt mailalla päähän lyönninkin.

  15. Eiköhän tuo Lesch tiennyt mitä sanomalla kerää täyspotin. Hän on vanha pääsarjatuomari itsekin, olipa vielä varsin hyvä aikoinaan.

  16. kiitos Joel, sieltähän se löytyi. Ihan selvästi tuo jäähy oli näytetty, eipä se nyt kovin pahalta raivarilta näyttänyt, odotin enemmän, tietysti kun ei sanoja kuullut, mutta silti elekieli oli melko rauhallinen

  17. Tosiaan Hande siis viittasin tuohon, kun ilman mailaa antaa tuon syötön jalalla.. Vai meinaatko, että ajattelin, että pelkästä jalkasyötöstä saisi jäähyn vai mikä oli viestisi pointti?

  18. Siis saako jalkasyötön syöttää vaikka maila ei olis edes käsissä? Eikö se silti ole mailatta pelaamista ja jäähyn arvoinen? Miten nää säännöt nyt menee 😀

  19. sääntö on ihan selkeä, ilman mailaa et pelaa.

    et estä toista, et syötä jalalla, et mene vaihtoon hakematta mailaa jne. täysin selkeä sääntö mistä on turha enää kysellä mitään

  20. Kommenteista päätellen peli siis ratkesi tähän jalkasyöttöön? Pienestä oli siis kiinni. Tolppa sisään, tolppa ulos ja numerot olisivat voineet olla ihan toisinpäin 🙂

  21. Aika reipas arvostus sulla huoltajia kohtaan? Kantakoot pulloja..sitä ollaan tähtipeluria että.

  22. Musta huomionarvoista on se, että maalivahtiin on selkeästi tullut päähän kohdistuva isku. Sen jälkeen Kotilaisten veljeskunta suunnittelee siinä maalivahdin yllä jo tulevaa tilannetta. Kukaan ei tee mitään, ei edes kysy mokelta, että onks kunnossa. Kun huoltaja pääsee kentälle ja antaa pari palautetta dumarille, niin sen jälkeen tuomariakaan ei kiinnosta maalivahti, vaan ainoastaan se, että huoltaja poistuu kentältä. Mites vois, kun tehtävä on nimenomaan pitää huolta pelaajista. Tehtävä on muuten myös tuomareilla tuo sama, pitää huolta pelaajista.

    Hyvää palautetta varmasti antoi, ehkä turhan kärkkäästi, mutta näköjään kyllä aivan oikeaan osoitteeseen.

    Ja peli olisi kyllä pitänyt katketa jalkasyöttöön. Täysin sääntöjen vastaista.

  23. Mitähän Tuomari voi tuossa tilanteessa loukkaantuneen pelaajan eteen tehdä? Antaa tekohengitystä?

  24. Entiseltä erotuomarilta (ilman lisämäärettä ”hyvä”) fiksu veto. Tosin ei yllättänytkään.

  25. Intiaani: ei ratkennut mutta seuraava tilanne oltaisiin voitu estää jos tuomarit olisit taas hereillä 🙂

  26. Videon perusteella tuomarin käytös on kyllä tosiaan melko noloa. Kaveri pullistelee ja röyhistelee loukkaantuneena huoltajan sanoista. Veskarin kunto ei kiinnosta dumaria edes sen vertaa, että katsoisi sinne päin. Usein tuomareiden toiminta pääsarjatasolla on kuitenkin onneksi vastuullista ja pelaajien terveys otetaan vakavasti.

    Möhkö: Tekohengitys ei taitaisi auttaa, mutta siirtyminen loukkaantuneen pelaajan viereen ja mahdollisten lisäongelmien estäminen olisi vastuullista tuomaritoimintaa.

  27. Huoltajan tehtävä on huoltaa, ei millään muotoa puuttua peliin.

  28. Huoltaja avautuu tuomarille jo kentälle tullessaan ja kädet käyvät siitä lanteilla. Eipähän usko, ja seuraa toinen avautuminen, jolloin lappu nousee. Mies huutelee kun hänen tehtävänsä olisi huoltaa ja auttaa oman joukkueensa pelaajaa. Ei suinkaan tuomarin. Tuossa huoltaja ohittaa täysin sen, että oman joukkueen pelaaja kolaa Kotilaisen, joka siitä syystä osuu väkisin maalivahtiin. Mission impossible välttää kontakti, kun takaa päin kolataan. Me emme tiedä mitä hän tuomarille sanoi, mutta tuskin tuollaista penaltia ihan lepposasta juttelusta tulee. Turha tästä on etsiä dramatiikkaa, äijä otti vääränlaista roolia ja sai siitä mitä ansaitsi. Ikävä kyllä joukkuehan siitä sitten kärsi. Toivottavasti nosti joukkueen edessä käden pystyyn virheen merkiksi.

  29. Huoltajahan taputtelee tuomaria kädellään olkapäähän. Ei olisi väärin ollut lyödä lappua jo ennen tuota uutta avautumista.

  30. En kyllä näe mitään, että paul kotilainen mitenkään tahallaan jyräis maalivahtia! Enkä viitsi tähän sanoa mitään eräässä pelissä kentältä kuulemistani puheista, toisen jengin veska ihan neuvoi ajamaan vastustajan veskaa päin. Eli eipä nää virkaveljetkään aina toisiaan kunnioita (täydennys ei kyseessä kumpikaan tämän tapauksen joukkue, eikä välttämättä edes sama sarjataso)

  31. Ehkä tuossa huoltajan ulosajossa. Purkautui koko kauden patoumat. Varmasti harmittaa. Kun ei oikein tule voittoja. Ja lunta tulee tupaan ovista ja ikkunoista. Toki hermot pitää pystyä pitämään kurissa.

  32. Minä yritän nostaa salibandyn tasoa pelaamalla itse,käymällä pelejä katsomassa (oma lempijoukkue pelaa 2.div.) ,käyttämällä palveluja ja pelaamalla pitkävedossa salibandykohteita.Siinä on jo aika hyvä resepti millä tasoa saadaan nostettua 🙂