Video: Kevään 1998 finaalisarjalle legendaarinen päätös – ”Postimies löysi oikean osoitteen”

Oikealla alakulmassa mestaruutta juhliva Kurt Westerlund. Kuva: Kuvakaappaus artikkelista.

Oikealla alakulmassa mestaruutta juhliva Kurt Westerlund. Kuva: Kuvakaappaus artikkelista.

Takaisinheittotorstaissa palataan salibandyn kultaiselle 1990-luvulle. Artikkelin aiheena on kevään 1998 finaalisarja, jossa Viikingit kaatoi Espoon Oilersin otteluvoitoin 3-2 dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Oilersin mestaruus oli nimittäin enemmän kuin lähellä. Se johti ottelusarjaa voitoin 2-0, mutta Viikingit siirsi ratkaisun viidenteen peliin. Viidennessä pelissä Oilers johti peliä 1-0 aivan loppuhetkille saakka, mutta Juha Salon maali siirsi ratkaisun jatkoajalle.

Jatkoajalla Viikinkien sankariksi nousi maalin edestä pallon verkkoon survonut Raine Laine. Laine kertoi tuntemuksiaan Salibandylehden ”Postimies löysi oikean osoitteen” -artikkelissa.

– Keskiviikkona mestaruus ei tuntunut vielä sen kummemmalta. Saunottiin ja juhlittiin, juotiin kuohuvaa. Itse asiassa vasta sunnuntaina, kun avasin silmäni Ilves-hotellissa Tampereella, tajusin kuinka tärkeä maali oli tullut tehtyä.

Oilers-leirissä mestaruushumu muuttui surujuhlaksi. Salibandylehden ”Oilersin unelmakausi jäi 15 sekunnin päähän” -artikkelissa päävalmentaja Pasi Tilander sanoi muun muassa seuraavanlaisesti.

– Jatkoaikatappio viidennessä finaalissa oli uusi tunne. Tiedän toki, että sellaista valmentajaa ei olekaan, joka aina voittaa. Mutta yksi kaunis päivä tulee taas meikäläisenkin vuoro, Tilander pohti.

Raine Laineen maali käynnisti villit mestaruusjuhlat. Kuva:Kuvakaappaus videosta

Kyseessä oli samalla manageri Kurt Westerlundin ensimmäinen Suomen mestaruus. Nykyisin EräViikinkien taustalla vaikuttava Westerlund pääsi sittemmin maistamaan mestaruushumua useamman kerran SSV:n matkassa. Pääkallo.fi:n vuoden 2012 kesähaastattelussa mies nosti voiton oman manageriuransa ikimuistoisimmaksi.

– Ensimmäiseksi nostan ehdottomasti vuoden 1998 ensimmäisen mestaruuden, kun Viikingit voitti. Viidennessä finaalissa Oilersia vastaan Japi Perttilä syötti 15 sekuntia ennen loppua Vinskille (Heikki Vienola) ja Vinski vielä Juha Salolle, joka iski pelin jatkoajalle. Ja jatkoajalla Raine Laine ratkaisi mestaruuden räkämaalilla. Menee edelleen kylmät väreet, kun mietin sitä peliä ja mestaruutta, Westerlund fiilisteli.

Viidennen finaaliottelun voit katsoa kokonaisuudessaan oheiselta videosarjalta.

1. osa

2. osa

3. osa

4. osa

5. osa

Salibandylehden artikkelit on poimittu Jari Kinnusen arkistoista, josta löytyy vanhojen Salibandylehtien artikkeleita. Sivuston löydät täältä.

5 comments

  1. Nää Mauri Myllymäen selostukset on kyllä niin timanttia
    ”Papat ovat tulleet kentälle, nyt alkaa hakkaaminen”

  2. Superfinaali kalpenee tälle.
    Finaalisarja on kauden huipennus.

  3. Korjaatko jutun, kyseessä tietenkin legendaarinen seura Esport Oilers, joka on salibandi.

  4. Niin silloin oli vielä kohtuu nimi. Nyt on tuo ihme Esport hassuttelu.

  5. Heh paljonkohan nyky classic raiskais nää 98 finalistit… 10 maalia eteen ei riittäis.