Video: Maajoukkuepelaajan törmäys videotuomarin käsittelyyn

Miko Kailialan (vas.) saattaa saada pelikiellon Steelers-pelin tapahtumista. Kuva: Juhani Järvenpää

Miko Kailiala (vas.) saattaa saada pelikiellon Steelers-pelin tapahtumista. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit ja Steelers väänsivät lauantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Vantaalla. Tiukka kamppailu päättyi EräViikinkien 6-5-kotivoittoon.

Otsikossa mainitussa tilanteessa Steelersin Timo Johansson ja EräViikinkien Miko Kailiala törmäävät toisiinsa toiseksi mainitun kenttäpuoliskolla. Kyseisestä tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia ja Steelers iski samalla hetkellä 4-1-johtomaalin. Tilanne näkyy videolla kohdasta 1.55 eteenpäin.

Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan tapaus on viety Salibandyliigan videotuomarina toimivan Rainer Ehron tarkasteltavaksi. Steelers-leiristä kerrottiin, että joukkue ei ole vienyt tapausta jälkikäsittelyyn, joten tutkintapyynnön on tehnyt todennäköisesti otteluvalvoja. Videotuomarille tapauksen voi viedä joukkueiden edustajien lisäksi ottelun otteluvalvoja.

Ottelun tehopelaaja oli 2+1 iskenyt EräViikinkien Tuomas Iiskola. Roni Laasonen (2+0) vastasi kamppailun voittomaalista. EräViikingit on tällä hetkellä miesten Salibandyliigan kakkosena. Steelers on sen sijaan sijalla 10.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Päivitys 21.2. klo 12.02 Sarjamääräykset muuttuivat kaudelle 2016-2017 siten, että erotuomari ei voi enää viedä tapahtumia videotuomarin käsittelyyn.

23 comments

  1. Aika rumannäköinen tilanne vaikka ei varmasti tarkoitus ollut päähän osua. Voi kun olisi vanha kunnon Savolainen tai Tuukka Kiviranta heittänyt vastaavan, niin ois väki äänekkäästi teilaamassa täällä. Ehdottomasti pelikiellon arvoinen suoritus. Tuomareilta meni taas vaihteeksi majumiehen tekoset ohi.

  2. Selvä tapaus, Kailiala tyrmää kyynerpäällä, päähän kohdistunut eli olisi pitänyt viheltää 5 minuuttia jäähyä ja ottelurangaistus, tuomareilta iso moka.
    Nyt Steelerseiltä ”varastettiin pisteet”, olisivat todennäköisesti menneet (jäähyn joka jäi viheltämättä) aikana karkuun?
    Vastaavanlaiset päähän kohdistuneet iskut on karsittava kovalla kädellä pois, nyt päättäjät hereillä, 2-3 ottelun rangaistus olisi oikeudenmukainen viesti.

  3. Mistä näkee sen videon missä Kailiala tyrmää kyynärpäällä? Tänne näkyy semmoinen versio missä Kailialla on kyynärpää kyljessä kiinni ja ottaa törmäyksen vastaan pienellä luonnollisella vastaliikkeellä. Liikkeellä mikä on vaistomainen kun suojelee itseään tulevasta iskusta. Kyllähän toi tyrmäys tulee siitä Johanssonin vartalon liike on kumarassa laukauksen suuntaisesti. Ilmeisesti jutussa oleva video on harhaanjohtava, jos kerran kyynärpäätä on käytetty.

  4. Erittäin törkeä temppu, maajoukkuepelaaja ei missään vaiheessa edes yritä riistää palloa/asettua laukauksen tielle vaan kädet ylhäällä hakee suoraa kontaktia pään alueelle. Kyllä tästä pitäisi jonkinlaista rangaistusta antaa.

  5. Kommenteista päätellen täällä on kaksi videota liikkeellä tai sitten sitä katsellaan kaksien eri lasien läpi 😀 itse näen saman videon kuin Heikki ja ymmärrän myös miksei tuomarit viheltäneet.. Tällä johanssonilla alkaa olemaan sellainen kitisiän ja heittäytyjän maine että varmasti alkaa itsekin jo kärsimään siitä 🙂

  6. Siis täysin samaa mieltä Heikin kanssa. Eihän tuolla ollut mitään tekemistä päähän kohdistuneen taklauksen kanssa, saati sitten kyynärpäällä 😀 Kailiala tulee peitolle, toki myöhässä, ja Johansson juoksee päin laukauksen seurauksena. Pointtina kuitenkin että Kailiala pysähtyy kun veto lähtee ja Johansson törmää pää alhaalla maju-miehen OLKAPÄÄHÄN.

  7. Nimimerkille Minäpahoitinmieleni tiedoksi, että Johansson kirjoitetaan isolla alkukirjaimella ja sanaan kitisijä kuuluu j-kirjain.

    Huolestuttavampaa kuin suomalaisten oikeinkirjoitus on kuitenkin mielestäni se, mihin tämä rakas laji on menossa. Kailialan täysin turha kontakti ja uskonkin, että jokainen joka on lajia pelannut ymmärtää ettei hän saavuttanut tuolla kontaktillaan yhtään mitään. Ja Pääkallossa kerrotaan vuorotellen kuinka oli vahinko ja kuinka se johtui Johanssonin liikkeestä. Herätkää! Onneksi tilanteessa ei käynyt pahemmin, tuskin edes sattui, mutta sillä ei ole merkitystä. Merkitystä on sillä, että jokainen joka tilanteen katsoo ei tuomitse sitä. Miksi? Laji on menossa kauas juuriltaan kohti isompia loukkaantumisia ja päävammoja. Kailialta tuomittava teko, vaikkakin hyvin kevyt osuma, mutta vastustajan kunnioitus tuosta puuttuu täysin.

  8. Varmaan vähän turhautti käyttämättä jäänyt ylivoima, ja antoi pelaajan juossa olkapäähän. Hyvällä tahdollakaan ei voi peittämisestä, ainakaan vedon.. Ei suurta rikettä, ei kait tuossa kuulu väistääkään jos pää alhaalla kohnottaa. 2min estämisestä olisin voinut hyväksyä, mutta ei kai nyt pelikieltoja käydä jakelemaan.

  9. Näyttää näitä EräViikinkien miehiä löytyvän jotka eivät voi millään myöntää oman pelaajan tekemää selvää virhettä.
    Salibandyssäkin juuri nämä päähän kohdistuneet iskut voivat päättää myös maaajoukkuepelaajan uran.

  10. Näyttäis pikakelailulla olevan kohtuuselkeä estämine, josta normisti tulisi se kakkonen. Nyt osuu lisäksi olkapää päähän, joten vitonen ei olisi ollut ottelussa kyllä ihan vääryyskään. PR1 kuitenkin, joten aiheuttaako mitään enää jatkossa? Tuskin.

  11. Oma veikkaukseni tuomiosta on, ei rikettä ja viesti muille saa ajella jos kohdalle sattuu!!!

  12. Sampo: olen tosi pahoillani kirjoitusvirheistä 🙁 katsos kun kirjoittaa puhelimella jossa on sanansyöttäjä niin välillä tulee vääriä asioita enkä jaksa korjata, kun niistä yleensä tajuaa kaikki kuitenkin.. eikä yleensä enää kukaan pahoita niistä mieltään, mut kiva kun teitä on vielä olemassa! 🙂

  13. Kommentoidaanpa JZ hieman tuota estämistilannetta. Jos nyt oletetaan että kyseessä on rangaistava teko eli jäähy. Juu kaksi minuuttia joka kuittaantuu maalilla. Rangaistus tulisi teosta. Ei seurauksesta, joten vitonen on ylireagointia. Puhumattakaan PR1:stä. Lohdutetaan nyt ”hirttopartiolaisia” ja annetaan se rangaistus. Kailialalle 2 min estämisestä ja Johanssonin maaliin lisätään SR. Kaikki on tyytyväisiä. Sääntöjä noudatettiin ja Kailialaa rangaistiin.

  14. No onhan siinnä selvä kontakti ja päähän kolahtaa, ei mikään perinteinen puuntakaa ajelu, mutta jäähy ois pitänyt tulla. Miten vaan menee femman kanssa, koska siirretty rangaistus ois mennyt ohi maalista, femma ois jäänyt voimaan? En näe vääryytenä pelikieltoa, kontaktin olisi voinut välttää.

  15. En nyt ole Heikki ihan varma mitä tahdoit sanoa, mutta kyllä tämäntyyppisistä estämisniiteistä, joissa samalla kolahtaa päähän, on aika herkästi punaisiakin kortteja jaettu. Femma olisi jäänyt voimaan.

    Ei mielestäni mitään hirttopartiohommaa, vain neutraali näkemys tilanteesta.

  16. Huoltajahan taputtelee tuomaria kädellään olkapäähän. Ei olisi väärin ollut lyödä lappua jo ennen tuota uutta avautumista.

  17. Vaikea tilanne, niin kuin videotulkinnoistakin voidaan todeta.

    Muutama havainto: Kailiala on lähes paikoillaan, muutama pieni sivuaskel, ei törmäystä kohti, vaan kaveri syöksyy päälle, miten reagoit? Työnnät hieman kättä torjuaksesi, niin kuin Kailiala tekee. Kailialan spontaanista käytöksestä osuman jälkeenkin näkee, että kyse ei ainakaan ollut tahallisuudesta eikä itse pitänyt osumaa edes kovana. Vaikea tollaisesta on jäähyä viheltää, pelikielto vaikuttaa omituiselta.

  18. Heikille; aika pirun heikko laukauksen peittoyritys maju-tasoisekta pelaajalta eli peittämisen sijaan ottaa vastaliikkeen ja päättää ajaa ukon nurin.
    S7n tavoin olisi voinut jättää ajanatta
    Rangaistus jälkikäteen perusteltu.
    Jos seura häviää valituksen tulisi olla pykälä jossa pelikiektoa pidennettäisiin – näin käsittääkseni toimitaan esimerkiksi Valioliigassa.

  19. Hakekaas Tero Töyrylän hidastus tilanteesta. Siinä näkee kuinka Johansson filmaa. Kontakti olkapäähän ja iso hyppy naamasta kiinnipitäen. Eikä ole kyseiseltä pelaajalta ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kerta. Joten täysi väärä tuomio.