Villi suunnitelma Ruotsissa – kauden jälkeen järjestetään tähdistöottelu

Ruotsiin suunnitellussa tähdistöottelussa ei olisi järjestäjän mukaan paikalla ainoastaan liigan parhaat pelaajat. Kuva: perwiklund.se

Suuret lajit, erityisesti Pohjois-Amerikassa, tunnetaan tähdistöotteluistaan, joissa liigan parhaat pelaajat pelaavat toisiaan vastaan näytöshengessä. Nyt salibandy on saamassa omaa tähdistöotteluaan Ruotsiin, ja sen takana on maan entinen maajoukkuepelaaja.

Jonas Thomsson on pelannut Ruotsin Superliigassa sekä edustanut Viron maajoukkuetta MM-tasolla. Kotimaassaan Ruotsissa intohimoisena salibandypersoonana tunnettu Thomsson, 33, aikoo Innebandymagazinetin mukaan järjestää tähdistöottelun, joka pelattaisiin kauden jälkeen toukokuussa.

Alustavien tietojen mukaan tapahtumassa pelattaisiin niin kutsuttu All Star -ottelu, jossa olisivat mukana parhaat pelaajat. Sen lisäksi Thomsson haluaa mukaan muitakin kuin vain liigapelaajia.

– Tämä olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten, mutta parempi myöhemmin kuin ei milloinkaan. Haluan korjata, ettei kyseessä ole vain Superliiga-tapahtuma, vaan mukana on muitakin. Tarkoituksena on tarjota myös niille pelaajille ja faneille jotain, jotka tekevät päivittäin töitä lajin parissa. Idea on saanut hyvää palautetta pelaajilta ja seuroilta, Thomsson kertoi ruotsalaissivustolla.

– Siellä ei ole paikalla ainoastaan parhaat, vaan myös muita mielenkiintoisia persoonia. Siitä tulee hauska tapahtuma koko lajiväelle, ja tällaisissa tapahtumissa laji ja brändi voivat kasvaa suuremmiksi.

Muun muassa salibandy-podcasteja tekevä Thomsson haluaa olla viemässä lajia eteenpäin. Hän ei kuitenkaan paljasta vielä, mitä kaikkea tapahtumassa tullaan näkemään.

– Tätä ei ole koskaan aiemmin tehty, joten emme voi tehdä sitä aiempaa huonommin. Tapahtuma on herättänyt jo kiinnostusta, vaikka emme ole vielä julkistaneet kaikkea. Se, mitä tapahtuma pitää sisällään, selvinnee lähiviikkoina.

Linkki: Innebandyn får ett all-star event!

10 comments

  1. Aivan loistava idea! Olen itse aina halunnut salibandyyn oman allstar tapahtuman. Salibandyssä on niin paljon mielenkiintosia persoonia ja taitavia pelaajia! Suomeen sama homma!

  2. Nilsson
    Galante
    Koski
    Lankinen
    Savonen
    Enström
    Salo
    Jonsson
    Kohonen
    Kippilä
    Jonaeson
    jne jne jne
    Kaikki taitavimmat ja isoimmat salibandypersoonat samassa kaukalossa

  3. itselläni ei nilssonin ja galanten jälkeen tulisi seuraavana koski mieleen

  4. Itse taas tulen mieleen aina kuin Koski mainitaan. #peliveljet

  5. Tälläinenhän oli jo joskus about 2004. Muistaakseni silloin kulki nimellä Sonera Allstars – Suomen maajoukkue. Ideana oli, että fanit saivat äänestää all stars joukkueen suosikkipelaajistaan ja tämä joukkue sitten haastoi suomen maajoukkueen. Käytännössä siis kentällä oli kaikki silloiset suurimmat starat. Saattoi tosin olla että jäi vain yhden kauden kokeiluksi, mutta silti voi sanoa että vastaavaa on kokeiltu jo salibandyssa.

  6. Muistan saman. Ainakin 04-05 – kaudella tuo pelattiin ja olisiko ollut myös seuraavalla. Kaksi All Stars -tapahtumaa ainakin on siis viime vuosikymmenellä ollut. Urheilukanava näytti, erätauoilla taitokisoja yms.
    Voisihan Suomessakin tätä taas kokeilla, ajankohtaan on vaikea ottaa kantaa.

  7. Tapahtuma olisi mahtavaa nähdä salibandynkin puolella. Mielestäni kuitenkin mukana tulisi olla myös ”skills competition” jossa olisi erilaisia yksilötaitoa mittaavia kisoja. Nhl:n allstar kisassakin se taitokisa oli paljon mielenkiintoisempi kuin itse lätyttely ottelut jotka päättyvät luokkaa 25-32.

  8. Laitetaan Hyökkääjät vastaan Puolustajat niin ei pääty 🙂

  9. Täähän sopisi hyvin superfinaalin väliaikaohjelmaksi. All Stars vastaan MaJu (ne jotka ei pelaa finaalissa). 1 x 10 min peli 4 vs 4 ketjuilla. Ja toisella erätauolla skills kisa. Saa käyttää ideaa muttei oo pakko.