Classicin runkosarja päättyi historialliseen voittoon – ei yhtään pistemenetystä liigassa

Tampereen Classic oli Salibandyliigan runkosarjassa ylivoimainen vastus. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic kirjautti ennätyksiä historiankirjoihin lauantaina naisten Salibandyliigassa. Runkosarjan voittaja kaatoi kotonaan EräViikingit maalein 11–5, ja näin ollen se rikkoi liigan yhden kauden voitto- ja piste-ennätyksen.

Aiempaa naisten Salibandyliigan yhden kauden voittoennätystä pitivät hallussaan Tiikerit (2004–2005) ja SB-Pro (2013–2014) 21 voitolla. Classicin lauantaina ottama kotivoitto tarkoitti sitä, ettei joukkue kärsinyt kauden aikana ainuttakaan pistemenetystä, ja näin ollen voittoja kertyi yhteensä 22.

Kaudella 2013–2014 liigan runkosarjan voittaneen SB-Pron piste-ennätys (43) meni myös uusiksi, kun Classic saalisti tällä kaudella 44 pistettä. Tamperelaiset takoivat runkosarjan aikana 202 maalia ja päästivät omiin ainoastaan 63 osumaa.

Launtain kamppailussa EräViikingit sinnitteli kolmanteen erään asti Classicin mukana, ja tilanne oli vielä päätöserän alussa 6–5. Classic repi kuitenkin selkeä eron lopussa ja kaunisteli lukemia vielä viimeisillä minuuteilla.

Classicin Nina Rantala ja Eliisa Alanko iskivät eniten pisteitä, kun molemmille kirjattiin 3+1-tehot. EräViikingeiltä hattutempussa onnistui Nea Suominen.

Naisten liigan runkosarja päättyy lauantaina, ja Pääkallo.fi uutisoi tuloksista vielä illan aikana.