Divarin sensaatiojoukkueen yllätykset jatkuvat – Jymy voiton päässä finaaleista

Nurmon Jymy onnistui ryöstöretkessään Porissa keskiviikkona. Kuva: Kari Saha/Urheilsuomi.com

Nurmon Jymy onnistui ryöstöretkessään Porissa keskiviikkona. Kuva: Kari Saha/Urheilsuomi.com

Miesten Divarin välierät käynnistyivät keskiviikkona molempien otteluparien osalta. Nurmon Jymy haki Porista arvokkaan vierasvoiton kaatamalla Karhut jatkoajalla 5–6. Jymy on yhden voiton päässä finaalipaikasta.

Porin kamppailu käynnistyi kotijoukkueen komennossa. Benjamin Lepolan, Tomi Jerkun ja Ville Salosen maaleilla Karhut johti jo 3–0 toisen erän alussa.

Niin usein epäilijöitään tällä kaudella näpäyttänyt Jymy kuitenkin nousi takaa-ajoasemasta. Sami Kujalan maali ajassa 32.51 muutti tilanteen 4–3:een, ja näin ollen edessä oli jännittävä kolmas erä.

Kolmannen puolivälierän LNM:iä vastaan ratkaissut Jose Kivipelto tasoitti pelin heti kolmannen erän alkajaisiksi. Jerkun illan toinen osuma vei kuitenkin ylivoimalla Karhut jälleen johtoon hieman ennen periodin puoliväliä.

Jymy käytti aikalisänsä lopussa, ja hiljensi sen jälkeen porilaisyleisön. Vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria Harri Käpyaho nosti sitkeän Jymyn tasoihin Ville Rynnäksen syötöstä, ja edessä oli jatkoaika.

Se ehti vanheta ainoastaan 20 sekuntia ennen kuin Sami Kujala käynnisti vieraiden juhlat iskemällä voitto-osuman Jymylle. Maali oli Kujalalle illan toinen, ja samalla hän oli Kivipellon (2+0) ja Olli-Jussi Sariolan (1+1) kanssa NJ:n tehokkain. Tappio oli Karhuille ensimmäinen kotihallissa sitten viime lokakuun.

Puolivälieräsarja jatkuu Seinäjoella perjantaina.

Ottelutilastot
Kari Sahan ottelukuvat (Urheilusuomi.com)

Kotietu piti Kuopiossa, missä SB Welhot isännöi toisessa välierässä Erä Akatemiaa. Helsinkiläisjoukkue meni avauserässä johtoon, mutta Iiro Lankinen toi ”taikurit” tasoihin vielä kaksikymppisen aikana.

Toisessa erässä Welhot oli tehokkaampi, ja se siirtyi 3–1-johtoon ennen toiselle erätauolle lähtöä. Kolmannessa erässä Erä Akatemia hätyytteli Welhojen johtoa kavennusosumalla, mutta isännät vastasivat siihen nopeasti. Aku Taira viimeisteli Tero Korhosen esityöstä 4–2:een.

Loppuerän aikana Erä Akatemian ottamat jäähyt tyrehdyttivät viimeisetkin kirin rippeet, ja näin ollen kuopiolaiset nappasivat ensimmäisen välierävoiton. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Helsingin Mosahallissa lauantaina. Finaaleihin etenee kahdella voitolla.

Jari Turusen ottelukuvat
Ottelutilastot

22 comments

  1. ”Kotietu piti myös Kuopiossa, missä SB Welhot isännöi toisessa välierässä Erä Akatemiaa.”

    Oliko kenties juttu kirjoitettu jo valmiiksi ennen tulosten varmistumista? 😀

  2. Pieni lipsahdus kävi toimittajalla. Juttua korjattu siltä osin.

  3. Hyvänoloisia tulospalvelun perusteella. Seuraisihan näitä vaikka enemmänkin kuin paras kolmesta-sarjan verran.

  4. Nurmoon jymy nurmon kirkonkylästä seinäjoelta neverhööd….

  5. Kyllä karhut vei nurmoon hymyä koko pelin. Karhujen muutamista virheistä ne pääsi rankasemaan. Tämä sarja menee kolmanteen pe

  6. Luulen kanssa että Karhut. Ei ole sanonut viimeistä sanaansa tässä sarjassa.

  7. Jymy on siitä jännä joukkue, tai mitä ainaki täältä oon lukenu, niin aina vastustaja vie ja hallitsee ja jymy vaan roiskii tuurilla maalinsa ja voittaa:D ois se ny jos sillai noustais liigaan

  8. Tuurilla, jos Jymy voittaisi pelejä tuurilla niin välieräpaikkaa ei olisi ikinä tullut. Salibandy on vastaiskulaji

  9. Mitä tapahtui karhujen veskalle, kun vaihdettiin johtoasemassa pois?

  10. Taitaa olla tilastointi virhe. Rasmus vaihdettiin vain rankkarin ajaksi pois maalista. Pelasi loppuun asti rankkarin jälkeen.

  11. Siis huvittaa vain noi kommentit:D ku aina ku jymy voittaa nii saa kommenteista sen kuvan et huonompi voitti:) oon entinen jymyn pelaaja ja käyn edelleen kattoos pelejä ja siksi huvittavaa luettavaa:D

  12. Seinäjoki hakee tänä keväänä tuplaa. Liiga- ja Divari-voittoa.

  13. Tietääkö kukaan mihin Jari Karjalainen on kadonnut Jymyn kokoonpanosta? Jos saisivat vielä sen miehen mukaan, niin Jymyä ei voittaisi tällä kaudella enää kukaan.

  14. Mihin hävis jymystä spvn miehet.Pakkikalustossa ei tarvis antaa yhtään tasoitusta varsinkin kun materiaali on kapea ja jos tulee loukkaantumisia.Runkosarjan kyllä pelasivat mutta toivotaan ettei tule loukkeja niin saadaan sarja kunnialla finaaliin.Jymy ei enää oo mikään yllättäjäjengi.Laadukkaita pelaajia niin kuin myös valmennus.

  15. Mikäs Juha Tikalla on, kun herraa ei ole näkynyt Karhujen kokoonpanossa 20.1 jälkeen?

  16. Karjalainen ym. SPV:n miehet ”hävis” tietenkin SPV:eehen. 3.2. jälkeen farmipelaajat pitää lukita toiseen joukkueeseen. Kaikki ei vain tällä hetkellä mahdu SPV:n rosteriin.

    SPV (Salibandyliiga) – Nurmon Jymy (Divari)
    1. Petro Rautio (15.9.2016) – SPV
    2. Janne Autio (15.9.2016) – SPV
    3. Jaakko Laakso (15.9.2016) – Nurmon Jymy
    4. Niko Raja-Aho (15.9.2016) – Nurmon Jymy
    5. Tony Koponen (15.9.2016) – SPV
    6. Eetu Sariola (15.9.2016) – Nurmon Jymy
    7. Arttu Hautabacka (10.11.2016) – SPV
    8. Jari Hankkio (1.12.2016) – SPV
    9. Henri Urmas (1.12.2016) – SPV
    10. Tuomas Mustonen (1.12.2016) – SPV
    11. Harri Karjala (1.12.2016) – SPV
    12. Jari Karjalainen (30.12.2016) – SPV