EräViikingit vahvempi liigan huippupelissä – Divarin pudotuspelijoukkueet selvillä

EräViikingit nousi Salibandyliigan kärkeen kaatamalla SPV:n. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit nousi Salibandyliigan kärkeen kaatamalla SPV:n. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Helsinkiläinen EräViikingit otti tapahtumarikkaassa ottelussa 10–6-voiton Seinäjoen Peliveljistä perjantaina. Täyden pistepotin myötä EräViikingit on lähellä miesten Salibandyliigan runkosarjan voittoa.

Kahdeksan maalin lisäksi ottelun avauserää väritti hurja tilanne. Kaatumassa ollen Sami Kosken maila heilahti EräViikinkien Jani Kukkolaa päähän. Osuman seurauksena Kukkola sai päähänsä kaksi verta vuotanutta haavaa. Hallissa myös kuulutettiin lääkäriä auttamaan itseään loukannutta Kukkolaa. Helsinkiläisten tähtihyökkääjä ei palannut enää peliin.

Kosken iltapuhde päättyi niin ikään, sillä hänelle tuomittiin tilanteesta 5+20 minuutin pelirangaistus vaarallisesta pelistä. Tilanne aiheutti runsaasti ihmettelyä Twitterissä.

SPV hätyytteli EräViikinkien johtoa toisella 20-minuuttisella, mutta kotijoukkue repi eron päätöserässä. Miko Kailiala iski peräti viisi (2+3) tehopistettä, ja myös voittomaali kirjattiin maajoukkuehyökkääjän nimiin.

EräViikingit nousi voiton myötä liigan kärkipaikalle.

Ottelutilastot

Miesten Divarissa eletään jännittäviä aikoja, kun runkosarja päättyy lauantaina. Pudotuspelijoukkueet saatiin kuitenkin selville jo perjantain ottelun myötä. Joensuun Josba ja SB Vaasa päätyivät jännittävien vaiheiden jälkeen 6–6-tasapeliin, jonka myötä Josba varmisti itselleen kahdeksannen sijan.

Josba johti ottelua vielä viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua 5–4. SB Vaasa tasoitti nopeasti, mutta kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoon minuuttia myöhemmin.

SB Vaasa pääsi koettamaan tasoitusta ylivoimalla ja onnistui siinä, kun ajassa 58.54 Jyri Järvinen laukoi lukemat 6–6:een. Maalittoman jatkoajan jälkeen pisteet jaettiin.

Josban ja FBC Turun välinen ero sarjataulukossa muuttui kolmeen pisteeseen, eikä näin ollen joukkueiden viimeisen kierroksen kohtaamisella ole enää merkitystä pudotuspelipaikkojen suhteen.

Ottelutilastot

96 comments

  1. Ainahan se vitonen tulee jos maila osuu päähän, vaikka kuinka vahinko olis. Mutta einy ehkä ulosajon arvonen ollu.

  2. Stenforssia vedon jälkeen eilen maila päähän, Leikkasta Seinäjoella sama homma.. ei mitään.
    Tänään Koski taklataan ilmalentoon, ei tossa tilaanteessa pysty oleen vastuussa mailastaan…. 5+20, nyt ei mene jakeluun tää touhu!

  3. Oon kyllä huomannut monesti,kun sami koski”kaatuu” niin maila heilahtaa myös…tarkoitan että kaveri on monesti yrittänyt vahingoittaa vastustajaa!!

  4. Erittäin viihdyttävä ottelu. Viihdettä lisäsi SPV:n jatkuva valittaminen.

  5. Olen huomannut samoja piirteitä vuosien varrella spv pelejä kun katselen …kerran sika aina sika!

  6. Luemme nyt kaikki yhdessä säännöt ja tulkinnat, sitten toteamme kenelle tästä pitää antaa rangaistuksia ja kenelle ei.

  7. Joukkue pelaa perjantai-iltana kotona runkosarjan voitosta. Katsojia 534. Ei tämä ole uusi seura, tämähän on edelleen SSV.

  8. Kukkolalan taklaus tuli niin tilanteen jälkeen, että ei tuossa vaiheessa enää kukaan ole valmiina ottamaan taklausta vastaan puhumattakaan siitä, että pystyisi pitämään vielä mailastaan huolta. Toivottavasti tästä annetaan Kukkolalle iso pelikielto, missä vastustajan kunnioitus?

  9. Keskimäärin ok – kahden seuran pelaajat ja puolen seuran katsojat…

  10. Kukkolalleko rangaistus – ei ikinä. Väärä seura että tulisi lisäpenaltia.

  11. Pääkallon tekstissä kerrota miksi Koski oli kaatumassa?
    Kaikkihan tietävät, että päähän osunut maila -> 5 min, mutta että ulos?

  12. Kukkola sikaili myös Tepsiä vastaan keskiviikkona. Jatkuvaa tökkimistä vihellysten jälkeen. Oikeaan osoitteeseen osuma, tuomio väärä. Oikea tuomio olisi ollut Kukkolalle 2 min, eikä muuta. Toivottavasti tuomarit puuttuvat tulevaisuudessa Kukkolan sikailuun.

  13. Instrumentariumiin se joka laski katsojamääräksi +500. Todellisuudessa varmaan lähempänä 200-300.

  14. Keskiviikkona osu Turussa maila päähän, ei tullut vitosta. Täyttä paskaa toi kaikki tietää.

  15. Nytkö on fuusiossa menny tuomarien silmälasitkin erviin. Jotain tartis tehä…en tiedä mitä.

  16. Kosken tuomio ihan käsittämätön. Kohta alkaa taklaustrendi, jossa koitetaan samalla osua taklattavan mailaan päällä, jotta saadaan vastustajan tähdet pihalle?

  17. Olisko nyt kuitenkin niin, että tuomarit vähän auttoi Eräviikinkejä runkosarjan voittoon. Kukkolan 2 minuuttisen lisäksi eihän tuossa nyt ollut muille rangaistuksille aihetta. Vaikka Koski olisikin ”helppo” kaatuilemajan ei tuollaisen lanaamisen jälkeen voi olla vastuussa maalataan. Tuon vitosen aikanahan EV ottelun ratkaisi. Ja tuomaritkin taisivat tietää, että ottelun lopputuloksella on enemmän merkitystä EV:lle. Ihan kunnolla sai EV tehdä töitä ottelun loppuun saakka, vaikka Speveltä oli pois Hankkio ja Koski ja saivat vielä apuja keltapaidoiltakin. Ei vakuuta EV pudotuspelien kynnyksellä niin vahvalta, että olisi marssimassa mestaruuteen vastustamattomasti. Classic saa alkaa varailla mestaruusaunaa

  18. Haiskahtaa nämä viime pelien tuomiot siltä, että Erville on luvattu finaalipaikka. Pakko saada edes toinen finaalijoukkue pääkaupunkiseudulta ettei Superfinaali kuse totaalisesti?

  19. Kukkolan hölmöilyt sitä luokkaa että nyt lähti sponssit pelipaidasta sekä muistakin medioista. Esiintyy monessa mediassa ja mainostaa lajia. Kentällä käyttäytyy todella ala-arvoisesti. Kukkolalle kysymys, mitä tarkoittaa kunnioita peliä ja kunnioita vastustajaa.

  20. Ei siellä Superfinaalissa paljon Ervin 550 kannattajaa auta…….enemmän taitaisi tulla katsojia Jkylästä tai Sjoelta.

  21. Muutama sata maksanutta! Miten tuo Kurren jengi tekee sen?

    Lainaan nimeltä mainitsematonta valmentajaa: Tämä ei kyllä palvellut lajia ollenkaan!

  22. Sinua taklataan n 4 sekuntia myöhässä olen jo menossa vaihtoon . Lennät selälleen saat vaarallisesta pelistä 5+20min
    Sinua taklannut pelaaja joka taklasi n 4 sekunttia myöhässä 2 sekunttia vihellyksen jälkeen saa 2min.

    Tarttis tehdä jotain en vaan tiedä mitä.

  23. Ehkä Ervin sponsoreille pitää saada Superfinaalin TV-näkyvyys?

  24. Superfinaali tulee olemaan fiasko. Ervi ei sinne ketään saa paikalle, se on jo nähty. Jos Ervi sinne edes pääsee. Loviisan faneja alkaa olla ikävä. Nyky liigassa joukkueilla faneja Turussa, Sjoella, Jyväskylässä, Tampereella runkosarjassa, ja unohtuiko joku. On se kumma kun ”isot pojat” suhmuroi tuomarit ja Kukkolat ja muut pellet ryssii loput.

  25. Pitäiskö Ervin palkata joku imagovalmentaja jengiin? Ihan sama onko se SVV vai Erä, niin se on yhtä ärsyttävä ja suurimman osan Suomen inhoama joukkue. Mistähän se johtuu, muusta Suomesta vai?

  26. Ihan sama miten peli ja tilanteet meni,molemmat jengit täyttä skeidaa.T:re tulee ja jyrää lopussa ohi reilusti, ja siihen ei tarvii fuusioita eikä tuomareita.

  27. Nyt pitäs tarkastaa liitossa ja kiireesti, et tuleeko se vitonen kaikista päätälleistä tai ei sitten mistään. Tällä ei/joo linjalla ratkotaan näitä pelejä pikkusen liikaa.

  28. Boikotoikaa nyt hyvänen aika superfinaalia jos näin näkyvästi vedetään EVtä sitä kohti. Huhtimon lausunnot?!? Tää tuomaripeli ei palvellut ketään. Aivan kuutamolla yhtenäisen linjan kanssa. On tää puuhastelijoiden käsissä liiton puolelta… tästä olympialaji?!? Toivottavasti ei ikinä!

  29. Yleisömäärän perusteella näyttää kyllä siltä, että eniten Erviä inhotaan pääkaupunkiseudulla.

  30. Turhaan murehditte. ErVi ei pelaa finaalissa. Finaali on Classic-TPS,

  31. Varmaan aika moni fani ympäri maan on jo ostanut lippunsa toivoen oman faniseuran olevan finaalissa. Pk seudulle olisi hyvä, jos sieltä joku olisi siinä pelissä. Harmi vaan, että fanihommat ovat muualla reippaasti edellä. Toki pitää muistaa sekin, että ei oo helppoa pk seudulla vetää ihmisiä katsomoon. Olin ääripettynyt ilmaveivieimaalia Huhtimon lausuntoihin ja niillä ei kyllä saada katsomoon yhtään lisää väkeä. Vinkkinä vaan, EV:lle, että miettikää nyt ihmeessä miten julkisuudessa kommentoidaan. Jokohan jostain löytyy maalikooste ja tuo Kosken 5+20 min hetki?

  32. Ei liitto voi päästää turkulaista ja tamperelaista joukkuetta yhtä aikaa finaaliin. Sehän paljastaisi koko Superfinali-idean järjettömyyden. Tänä vuonna finaaliin päästetään tamperelaiset ja ensi vuonna sitten turkulaiset. Toinen joukkue tulee aina pääkaupunkiseudulta.

  33. Kukkola tahallaan kaikki, hankkio hakkaa munille vahingossa. Sähly on vaan uusi pesis, kiinnostaa landella mutta ei stadissa. Ehkä tolle pitäis jotain tehdä. Mutta turha silti itkee kun vievät kaikkia kuin litran mittaa. Mutta tää jatkuva itkeminen, eihän tätä vaan jaksa. Boikotoidaan sitten vaikka koko lajia ja ihmetellään ku ei lähe kasvamaan, siis kilpapuoli, harrastepuolihan toimii ku häkä jo nyt

  34. Perjantai-illan karnevaalit. Näin näytettin taas miten tätä lajia palvellaan Suur-Helsingin fuusio nimihirviö seura pelasi runkosarjan voitosta sarjan kolmosta vastaa, Yleisö määrä 534 jostai pari sataa sponsoroitua kausikorttilaista ei ollut kuitenkaan saapunut karnevaaleihin. Paikalla n 300 henkilöä.

    Haluaako ihmiset nähdä oikeita seuroja vai muovisi kyhäilemiä fuusioita.
    Ei nämä fuusiot ainakaan sarjan kinnostavuutta ihmisissä herätä en ole professori mut jotain pitäis tehdä. Harmi vaan kun nyt tuli näistä omista tyhmistä jälkitaklauksista loukkeja.

    Ps tuomarit on vähän parantanut sentään Steelerssiä vastaan ei saaatu 5min päähän osuneeesta taklauksesta ja tepsiä vastaa ei saatu 5min maillalla päähn osumisesta. Tänään Koski sentään sai meidän taklauksesta 5+20

  35. Classic TPS hyvä superfinaali pari. Tähän nippuun sopii myös Happee ja SPV. Muut seurat ei areenalle saa porukkaa. Mutta takaisin alkuperäiseen aiheeseen. Mitä olette mieltä Kukkolan vihellyksen jälkeisestä taklauksesta ja Kosken ulosajosta?

  36. Classic-TPS ei voi olla finaalipari, koska ne kohtaa välierässä jos omat puolivälieränsä voittavat. Mehukas ErVi (hyi helvetti mikä lyhennys) vs SPV välierässä. Seinäjoki toivottaa Kukkolan tervetulleeksi.

  37. Kukkola kehtasi oman sikailunsa jälkeen vielä rähistä tuomareille asiasta. Miten tämä sama pelle saa vuodesta toiseen jatkaa ylilyöntejään, jotka pääsääntöisesti kostautuvat omalle joukkueelle? Sama juttu Helsingborgissa, maajoukkueessa sekä EräViikingeissä, missään ei arvostusta omaa joukkuetta tai vastustajan pelaajia kohtaan.

  38. Heikille Välierissä kohtaavat runkosarjan 1 ErVi – 4 TPS ja 2 Classic – 3 SPV. Näistä Classic ja TPS finaaliin.

  39. Jos Ervi voittaa runkosarjan ja speve ja clasu selviää välieriin, niin s ja c vastakkain välierässä…sitä rataa. Eli tps-clasu finaali mahdollinen. Väärässä?

  40. Omassa arviossani Classic voittaa runkosarjan. Siellä on pari helppoa nippua jäljellä, joten pääsee painamaan maalieron kohdilleen. M-Teamia 22-1 nenään ja Happeeta seitsemän maalin erolla. KooVee rimpuilee kolmen maalin häviön Erästä.

  41. Ervi varma, clasu ja seinäjoen spagetit arpoo toisen. Tepsi tuskin edes välierissä. Ja joo jatketaan kehittämistä vaan siellä missä jo kiinnostaa, ettei landelle tule paha mieli.

  42. Ja kohta olihan ssv jo muovinen ja erä muuten vaan perseestä jo ennen fuusiota, siis landelaisten mukaan, eli eihän tässä ole mitään muutosta tapahtunut. Lande vihaa stadia aina, ja toi ei muutu miksikään koskaan.

  43. Speve ollut vahva, se täällä nyt vähän unohdettu. Classicilla tekemistä jos välierässä kohtaavat ja ihan kellä vaan.

  44. Mieti nyt joku Vantaa. Niitä vihaa stadilaiset ja maalaiset, eli kaikki. Siksi Erä on niin vihattu.

  45. Tieto, tämä ”Varmaan aika moni fani ympäri maan on jo ostanut lippunsa toivoen oman faniseuran olevan finaalissa.” on kyllä nähty jo viime vuotisen kusettamisen kautta. Nyt kun tiedän miten homma toimii, niin voit olla 100% varma, että minä en tule ostamaan lippua sekuntiakaan ennen ennenkuin Oilers lunastaa paikkansa sinne. Ja jos ei lunasta, en ole paikalla.

  46. EräViikingit
    ClassicIlves
    Koo-KRP-Vee
    LapsiSteelers
    TPSFC
    ÖljyIntiaanit
    PeliveljienHapee
    SalbaKarhut
    WelhoJosbat
    OulunMerikosken luistinseura

    Niin saa maakunnatkin katsomot täyteen ja innokkaat fanit ovat mielissään.

  47. Arto ei ole pelkoa ei sun tarvitse ostaa lippua superfinaaliin

  48. Menikö se ny niin että Kukkola taklas myöhässä selkään ja ilmalennon aikana Sami Kosti ?

  49. Heikki pääkallon perusteella kaikki vihaa kaikkia, lajin sisäinen yhtenäisyys nollissa, eli mitkä oikeat mahikset kasvaa tästä yhtään? Joo heikot on, poislukien harrastesähly, mikä jatkaa varmasti suosiotaan, eihän sieltä puolelta nykyäänkään kukaan seuraa kuin ehkä mm-finaalin.

  50. Se että ERVI on päässyt jo näin monen ihmisen tunteisiin jo näin lyhyessä ajassa on kovempi suoritus kun runkosarjan voitto tai muut ERVIn voitot yhteensä!

  51. Eräviikinkien kesäleirillä ohjaajana maajoukkuepelaaja Jani Kukkola. Opastetaan mm. miten taklata vastustajaa niin että kaveri ajetaan kentältä ulos. Samalla saadaan omat viisi kannattajaa jäämään seuraavassa kotiottelussa jäämään kotiin.

  52. Totta, nää hater ketjut kerää nykyään selvästi eniten kirjoituksia. Stadilaiset on kusipäitä, hankkiota kostaa oikeutetusti munille lyömällä, näin se homma etenee. Turha stadista päin yhtään antaa pojoja landelle, ei me sieltä niitä koskaan saada, aina ollaan kusipäitä niiden mielestä!

  53. ”Tuomareistakin näki, että kaverit tulivat ihan vain paikalle. Ihan uskomatonta sontaa. Toivottavasti hallissa ei ollut paljon sellaisia, jotka tulivat ensimmäistä kertaa salibandya katsomaan. Tämä ei palvellut tätä lajia yhtään.”

  54. Mitä tulee kukkola koskeen, niin jos koskella ei ois hametta, niin ehkä ei ihan joka töötistä kynnä. Myöhään tai ei, mutta ei tollasesta voi lentää kuin räsynukke, mä luulin että pohojalaiset on niinku kovaa kansaa

  55. Arto, juuri noin. Oma näkemys on se, että tapahtumasta tulee menestys vain, jos maakuntien hlöt ostavat lippunsa etukäteen. Ja ennustan ettei niin ei käy tänä vuonna. Itse en ole superfinaalin fani, mutta tavallaan ymmärrän miksi tätä kokeillaan vieläkin. Josko siitä joskus tulisi tapahtuma, jota pk seutu arvostaa. Siellä teidän huudeilla on kuitenkin se ns iso yleisö, jota on vaan vaikea liikuttaa katsomoihin. Pienemmissä kylissä se on helpompaa,, kun peleissä voi olla se oman kylän juttu. Esim EV ei profiloidu juuri mihinkään, tällä hetkellä. Oilers ja Intiaanit sentään ovat jotain…no enemmän. Enkä sano tätä pahalla vaan yritän objektiivisesti kuvata miten asia nähdään kehä kolmosen ulkopuolella. Markkinointi on äärimmäisen vaikea laji ja siksi Huhtimoita yms ei saisi päästää julkisuuteen. Esimerkki, vai onko joku nähnyt menestyvän yrityksen mollaavan julkisesti omaa toimialaansa? Kaukaa haettua, myönnän.

  56. Stadin sähly nousee samalla tavalla ku muutkin lajit, ollaan sitten vaan kunnolla kusipäitä ja vihattuja mutta parhaita, niinku lätkässä ja fudiksessa. Ylimielisiä ku ollaan landejen mukaan jo nyt, niin ollaan sitten kunnolla.

  57. Täysin eri tiedon kanssa, lisää huhtimoa kehiin. Hifkiäkin vihataan, harmi että tippuvat

  58. Kukkolan pelipaidassa mainostetaan lääkärikeskusta ja vakuutusyhtiötä.

  59. Onko täällä taas EräViikinkien vastainen mielenosoitus. No se on samaa fudiksessa HJK:ta ja lätkässä HIFKiä kohtaan. Oliko tämä stadi-lande ohjelmasta. Kateelliset älkää itkekö, vaan tehkää huippujoukkue samaan malliin. Säbä tarvii esikuvia.

  60. Tuo sun futis- ja lätkävertaus ei nyt ihan toimi, kun mestaruudet on viime vuosina menneet komeasti landelle… ihan niin kuin säbässäkin…

  61. Dorka, meikä on kyllä aina tykännyt Hifkin lätkästä. Ja niin kuin hämärää onkin, niin Summanen on mielestäni hurja koutsi! Joo mennyttä aikaa jne, mutta ei tässä mitään sen suurempaa inhoa ole. Huhtimon pitäisi ensin olla menestyvä valmentaja ja ehkä sitten ottaisin sen kommentit todesta. Toistaiseksi ei ole. Jos olisi pelannut uransa esim Oulussa, niin kuka tietäisi kuka heppu edes on? Jos herra edustaa nyt yhtä Suomen kovimmista joukkueista ja puhuu moisia (200-500 katsojaa vetävässä joukkueessa) niin hetkinen. Jos ei ole muuta sanottavaa kuin mitä suustaan päästi, niin keksikää nyt helkkarissa joku muu lehdistötilaisuuksiin, vaikka oikea valmentaja.

  62. Mistä ne esikuvat tässä maassa on kotosin, laji kun laji? Ihan muualta kun Stadista. Lähetään nyt vaikka Nhl:stä. Säbä majuakin voi tarkastella mistä ne starat on kotosin.

  63. Vakuutusyhtiön ja lääkärikeskuksen asialla. Hyvä pr hekilö.

  64. Se on ihan sama mikä joukkue siellä pelaa. Amatöörilaji niin amatööeituomaritkin sukeltaa pahasti

  65. Kyllä kertoo taas valitettavasti minkälaista puuhastelua tämä salibandy kaikilta suomalaisilta toimijoilta on. Saadaankohan edes ensi vuodeksi kuvaa tilanteesta jakoon? Peukut pystyyn.

  66. Sorry, pitää vielä hetki editoida sitä videota, että Koski saadaan näyttämään syylliseltä Kukkolan taklaukseen.

  67. No olihan ne molemmat syyllisiä, kuumakalle ja draamakuningatar. Tuomitut minuutit tuntuivat vähän epätasaisilta. Molemmat poissa koko loppumatsin, kumpi oppii jotain ensikerraksi?

  68. Muut pitivät näppinsä erossa Sami Koski sanoo:

    Huonoja ja vihattuja joukkueita kaikki tyynni. EräViikingit on tekaistu ja muovinen ostojoukkue Vantaalta, Classic Passon ylihypettämä ja mainostemppuihin turvautuva ”salibandypommien jysättelijä”, SPV pohjanmaan junttien, uskovaisten ja jaripekkojen tuomarilleitkukerho sekä ”Singaporenkaataja” Kosken joukkue. Happee on lauma heikkohermoisia tunnekoohottajia jonka valmennus ei puutu muun muassa ”minäminäkotilaisen” jatkuviin hermoromahduksiin, Oilers on Kilposen jutuillaan saastuttama tuulahdus 90-luvulta ilman mainittavampaa menestystä, SalBA ja M-Team ovat lajille äärimmäisen haitallisia syöpäpesäkkeitä, joiden takia salibandy ei olekaan vastoin kaikkia ennakko-oletuksia maan ylivoimainen ykkösurheilulaji. TPS, KRP, Steelers, OLS, Indians ja Koovee harmaata massaa joilla ei tunnu olevan äänekkäitä puolesta eikä vastaanpuhujia. Sekin totta kai enemmänkin halveksittava ja huono asia.

  69. ErVi tai SSV niin kuinka vaikeaa on sen ottelukoosteen tekeminen voi olla?

  70. Heikille- mitä Erällä on tekemistä Vantaan kanssa?
    Erä ei ole vihattu vaan Kurren SSV….melkein yhtä tykätty kuin VFT aikoinaan.

  71. Friikki kadottanut kartan, jos väittää ettei erää vihata. Käy kysyy pohjoisvantaalta, lue. Tiikerit ja tuu takaisin. Näpit erossa vetää hyvin. Hyvin osu vertaukset, ilman hifkiä smliiga, eiku liiga ei olisi mitään, ei mitään. Herättää tunteita. Ervi alkaa pääsemään samaan, ehkä stadissa kohta herätään sählyynkin. Toki vantaalle meno on aika paha, voi tiikeri purra

  72. tämmönen yks tuomarivirhe voi ratkaista superfinaalin, pelaajien ja tuomarien virheet korostuvat liikaa yhdessä pelissä. jos voitat pleijarisarjan 4-3 on sekin sitten yhdestä pelistä kiinni, mutta ainakin paremmalla on ollut mahdollista ratkaista se jo hyvissä ajoin

  73. EräViikingit ei ole brändi, ei edes muovinen.
    Syitä on monia miksi näin on päässyt käymään. Kun katsoo Erän ja Viikinginkien historiaa salibandyssä niin Erä on aina ollut kannattajiltaan pienen länsirannikon kaupungin kokoinen, lähtöisin Tapanilasta joka on suhteellisen kaukana Helsingin keskustasta.
    Urheiluseurana kuitenkin monesti Suomen parhainpia. Junioreilla hyvät olosuhteet harjoitteluun Mosahallissa.
    Viikingit on aina ollut parhainpia urheilullisesti, hallinnut jopa liigaa suvereenisesti. Ostojoukkue jolla junioritoiminta oli sivuseikka. Ongelmana oli myös pelipaikka, Pasila jonne saatiin vain muutaman sadan yleisö. Viikingit eivät ole osanneet koskaan markkinointia eikä myyntiä, ainoastaan finaalisarjoissa on joskua saatu korkeat katsojaluvut kun on pelattu Helsingin jäähallissa.
    Yhdistettynä nämä ongelmat on korostuneet kun pelipaikka on uudella seuralla vielä kaukana stadista, Vantaalla.
    Jos halutaan olla aidosti stadilainen seura, on ensimmäiseksi löydettävä pelipaikka keskustan tuntumasta jossa on myös palvelut, kilpailukykyiset stadilaisille kuluttajille.
    Jos EräViikingit jatkaa Vantaalla olisi järkevää myös olla aidosti Vantaalainen seura?

  74. Mitä enemmän haukuntaan, sitä enempi stadilaiset haluu landella näyttää! Kunnon pelipaikka on vain ajan kysymys. Nyt vaan stadissa herätys. Ei anneta landejen kukkoilla, kukkis näytti mallian

  75. Just nääin…muut pitivät. Naisissa klassikki hankkii kaiken minkä irti saa, silti vähän itketään naisten puolella

  76. Dorka on valinnut hyvin nimimerkkinsä, harvinaisen hyvin kuvaa noita kirjoituksia ja kukkis voi tulla tänne landelle näyttämään mallia jos perse kestää merivettä

  77. Mikäs siellä pk seudulla kestää koosteiden kasaan saamisessa?!

  78. Kukkola toki taklasi törkeästi, mutta eipä ole hänen vikansa että Koskelle tuli ottelurangaistus. Kukkola sai 2 min jäähyn, jonka joku muu istui. Jokaisesta päähän kohdistuvasta korkeasta mailasta pitäisi tulla vitosen jäähy. Aiemminkin peleistä, joissa korkea maila on ollut vahinko on jouduttu istumaan.
    Vaikka ErVi olis kuinka muovinen fuusioseura ja Kukkola vaan valittaa, niin se on tuomareiden toiminnasta kiinni mitä rangaistuksia tulee. Sama Kailialan pelirangaistuksessa, siellä oli liiton porukka päättämässä. ErVi teki valituksen, niinkuin moni muukin seura olisi tehnyt, jos heidän pelaajansa olisi saanut kahden ottelun pelikiellon. Siinä LIITTO päätti että rangaistus onkin vain yhden pelin mittainen.
    Kaikille ErViä dissaaville ja vihaajille siis, tässäkin oli tuomareilla kyseenalaiset ratkaisut. Kukkola ei itse nostanut punaista korttia Koskelle.

  79. Tietääkö kukaan onko tästä missään videopätkää? Aivan naurettavaa ettei viikon ykköstilanteesta oo mitään pätkää. Sitten ihmetellään miksei laji kasva. Jännä juttu.

  80. Nimimerkille – Tuomarit vaihtoon.
    1. ei ollut Kukkolan vika – olihan – ilman taklausta ei olisi tullut mailaa päähän.
    2. jokaisesta päähän kohdistuneesta korkeasta mailasta 5 min – ei muuten lähimainkaan. Itse olen nähnyt ainakin puoli tusinaa kertaa tälläkin kaudella, joista ei ole tullut edes kakkosta.
    3. Ervi teki valituksen Kailialan tapauksesta – miten muuten valitetaan punaisesta kortista jos lentää väärin perustein pelistä ulos?